Gledanje u grah !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ho oponopono

#326 Re: Gledanje u grah !

Post by ho oponopono »

...ajde pucaj! :D
11.12.1983. Merlina 8-)
Agataa

#327 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

ho oponopono wrote:...ajde pucaj! :D
11.12.1983. Merlina 8-)
Kako da ga pucam, onako kasikom, ili onako zivotinjski :lol: ?
Evo ocekuja tumacenja brzo, vraski sam nagodna :D !
Agataa

#328 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

Zao mi je, al vi koji ste poslali private poruku, necu vam pogledati, od sad samo JAVNO :D
odr0n

#329 Re: Gledanje u grah !

Post by odr0n »

Image

Da vas hipnotišem. :lol:
krater

#330 Re: Gledanje u grah !

Post by krater »

vidi ima mesine :lol:
hrle1976

#331 Re: Gledanje u grah !

Post by hrle1976 »

Pogledaj ima li gdje zizak, ako ima to znaci da je grah ostario i da je vrijeme da ga bacis. :lol:
Agataa

#332 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

ho oponopono wrote:...ajde pucaj! :D
11.12.1983. Merlina 8-)
Valjda sam sta i ubola... :D

414
323
112
5x4
Proslost: Ja vidim da s i ti u proslosti imala neki jako veliki problem, veliku vagu, neki problem koji nije bas lako rijesiv, mislim da ti je muska strana okrenula ledja tek tako, ono teski osjecaji za tebe pravo... Muska strana je imala neki put, cini mi se, izazvo je tegobu na tvom srcu, tebe je bil toliko strah da ne izgubis ovu osobu.
113
242
121
6x4
Sadasnjost: Evo ovdje vidim opet niz neprilika i nerazumjevanja od strane ovog tvog partnera, ti si ovdje slabija karika, imat ces sastanak s ovim momkom ubrzo, al samo razgovor, nece bit nikakvih akcija na njemu, hahah. al kroz taj razgovor cete jos vise zaguzvati situaciju, i doci ce do jos vece svadje... Ovaj cini m ise zivi dalje od tebe podosta...
342
224
211
5x4
Buducnost:Mozda on ima i materijale prepreke zbog kojih ne moze da odrzi uspjesnu vezu, vidim da ima neki hiljadu briga u glavi, ovo sto se vamam desava je prolazna situacija, bit ce ok sve izmedju vas u skorije vrijeme... mislim da on nije finansijski ternutno dobar, al evo stoji mu neki dobitak, sve ce to bit OK !
crnoplavo

#333 Re: Gledanje u grah !

Post by crnoplavo »

Agataa wrote:Praksa gledanja ili falanja u grah u Bosni je vrlo stara i ovakav način proricanja donijeli su Turci.Riječ fal ili slutnja arapska je riječ uz koju se nadovezuje i fal ačmak - gatanje.Po narodnoj predaji u grah je falala i sama hazreti Fatima i to vrlo uspješno.
Zanimljivo, a da nije osim u grah mozda gledala u krompir i kukuruz?
Grah je najpoznatija mahunarka, donesen je iz Amerike u Europu u 16. stoljeću zajedno s krumpirom i kukuruzom

mene interesuje dal su arapi il osmanlije ili stari bosnjani stigli prije kolumba u ameriku? :shock:
Cherry-Cherry

#334 Re: Gledanje u grah !

Post by Cherry-Cherry »

meni niko nikad ništa nije pogodio... a gledalo mi nekoliko vrhunskih gledača u grah. onih što svi za njih kažu da svima sve pogađaju. :D
Agataa

#335 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

:D krater :D

212
224
341
5x4
Proslost: Evo imao si neku manju vagu, neki problem koji je bilo lako rijesiti, uz malo pameti , bio si u prekidu s ovom neko mzenskom, al kako vidim da ste se pomiili,al ipak pod nekom tegobom na srcu, ova djevojka je bila ko odsutna od ove veze, nije se toliko zanimala, u medjuvremenu ti si dobio i glas od stare ljubavi, al ishod je bio dobar, kako vidim shvatili ste da se jedno drugom vjerni... Ti si insitirao da se zensak osoba promjeni i da bude malo aktivnija u vezi...
212
314
422
5x4
Sadasnjost: Al rekla sam pomirenje,al opet pod nekom tegobom, opet se ko dvoumite, ne znas sta bi, evo saljes jor poruku kako vidim, zelis da je vidis, jer ste u prekidu kako vidim, ja vidim kako ces ti ovoj zenskoj da popustis i kako ona tebe seta, sve je kako ona kaze, aa volim ovako zensko, hahah,
414
444
134
3x4
Buducnost: Ti njoj popustis, al tugujes u srcu, imas neku tegobu, ne mozes nikako da joj predjes preko tog, vracas se u proslsot. Al kako vidim da ce doci do promjene u tvom zivotu, naglo ces da okrenes stranicu i da ovu curu posaljes u vraziju mater, imat ces i neki dobitak, idi u kladionicu, :lol: :lol: Ove devetke mi vise materijalno dobro naslucuju, a ne bas ljubavno,... Mogo bi ti dobiti neke pare da ja tebi iskreno kazem, ima da mi onda send, ako sta dobijes, :lol: moj mustuluk :lol: ! JOj kako bi voljela da se ovo tvoje sve ostvari :D
Agataa

#336 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

:D ZVIZ :D
441
143
314
4x4
Proslost: Imala je ona neku vezicu, al ta vezica je vise bila njezina ideja, i kao takva nije imala bas nekih emocija i doslo je tu do prekida, jako brzo, jednostavno nije islo.
221
224
211
6x4
Sadasnjost: Na povrsini djeluje kao neko ko je optimistican, sa dobrim namjerama i otporan na teskoce i probleme,ali ona u stvarnosti nema bas jasne misli i precizne, misli konfuzno, mogla bi imati manji puteljcic, Ja kako vidim ona dize ruke od nekog muskarca, odlazi, ne zeli nikog pored sebe, ovaj muskarac ce da se kaje... ima zaljenje za ovom tvojom prijateljicom, njoj se bas ne da u ljubavi, ko bude tu emocija isvega, al sve se stisa i nestane jako brzo.
311
314
112
6x4
Buducnost:Ja vidim da je ova tvoja prijateljica jako tvrdoglava, zeli brate da je sve po njenom, i bas je njena tvrdoglacost dovodi u ovako stanje, kroz kucu ce imati neku svadju, ona bi se upustila u ovu neku vezu, al je strah da se ne razocara, boji se ljubavi, ubrzo ce joj neko pokazati znak prijateljstva i ljubavi, mogla bi to iskoristii i krenuti u nove ljubave pobjede,...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#337 Re: Gledanje u grah !

Post by Zviz »

Agataa wrote: :D ZVIZ :D
441
143
314
4x4
Proslost: Imala je ona neku vezicu, al ta vezica je vise bila njezina ideja, i kao takva nije imala bas nekih emocija i doslo je tu do prekida, jako brzo, jednostavno nije islo.
221
224
211
6x4
Sadasnjost: Na povrsini djeluje kao neko ko je optimistican, sa dobrim namjerama i otporan na teskoce i probleme,ali ona u stvarnosti nema bas jasne misli i precizne, misli konfuzno, mogla bi imati manji puteljcic, Ja kako vidim ona dize ruke od nekog muskarca, odlazi, ne zeli nikog pored sebe, ovaj muskarac ce da se kaje... ima zaljenje za ovom tvojom prijateljicom, njoj se bas ne da u ljubavi, ko bude tu emocija isvega, al sve se stisa i nestane jako brzo.
311
314
112
6x4
Buducnost:Ja vidim da je ova tvoja prijateljica jako tvrdoglava, zeli brate da je sve po njenom, i bas je njena tvrdoglacost dovodi u ovako stanje, kroz kucu ce imati neku svadju, ona bi se upustila u ovu neku vezu, al je strah da se ne razocara, boji se ljubavi, ubrzo ce joj neko pokazati znak prijateljstva i ljubavi, mogla bi to iskoristii i krenuti u nove ljubave pobjede,...

Sadasnjost i proslosst, a i buducnost 1/1 kako je vako pogodi da mi je znati! Jedino puteljcic sta to znaci? Yes otisla je na odmor preko okeana sama a ovog tipa inace jako fin covjek, pustila ga nije htjela da pristane na njegov poziv. Tvrdoglava ufff ako mene pitas kao da zivi u svom svijetu. Svaka ti cast. Mislim ni neznas osobu a ovo sve vako si napisal, a ja koji bolje znam osobu nebi mogao vako sastaviti :D Ako mene pitas ona se nece nikada ni udati.
Last edited by Zviz on 22/02/2013 00:21, edited 2 times in total.
fatamorgana

#338 Re: Gledanje u grah !

Post by fatamorgana »

Cherry-Cherry wrote:meni niko nikad ništa nije pogodio... a gledalo mi nekoliko vrhunskih gledača u grah. onih što svi za njih kažu da svima sve pogađaju. :D
Pa šta'š onda ovdje, :wink:
Agataa

#339 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

:lol: pa eto nisam pogodila nije puteljcic, nego ''putina'' otisla ona bas na put... Imat ce neki znak ljubavi u skorije vrijeme, al ona je jako zatvorena kad je pitanju ljubav, boji se da se ne razocara, boji se ljubavi...
Neradnik

#340 Re: Gledanje u grah !

Post by Neradnik »

imas talenta stvarno jedino ako ti ovi do sad nisu raja :D
amazon

#341 Re: Gledanje u grah !

Post by amazon »

Meni nije ni pokusala, nisam joj raja :shock:
Neradnik

#342 Re: Gledanje u grah !

Post by Neradnik »

vidis ista stvar samnom.
Agataa

#343 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

fatamorgana wrote:
Cherry-Cherry wrote:meni niko nikad ništa nije pogodio... a gledalo mi nekoliko vrhunskih gledača u grah. onih što svi za njih kažu da svima sve pogađaju. :D
Pa šta'š onda ovdje, :wink:

Pa kazu neki neuki ljudi, da imas jaku zvijezdu, pa ti se kao eto zbog toga ne moze pogledati :lol: :lol: :lol: !
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#344 Re: Gledanje u grah !

Post by Zviz »

Gospodin_bez_kravate wrote:imas talenta stvarno jedino ako ti ovi do sad nisu raja :D
Nisam joj nikakva raja. Isrekno kazem da je osobu opisala skoro u detalj.
Neradnik

#345 Re: Gledanje u grah !

Post by Neradnik »

znaci dobro ga baca :D
Agataa

#346 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

Gospodin_bez_kravate wrote:imas talenta stvarno jedino ako ti ovi do sad nisu raja :D
:lol: :lol: :lol:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#347 Re: Gledanje u grah !

Post by Slo Burner »

Agata je l' bas moram javno :D
Agataa

#348 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

Slo Burner wrote:Agata je l' bas moram javno :D
Mozes private poslati podatke, al javno se objavljuje tumacenje, nista vise private, zbog pojedinih dvolicnih gadova :D
amazon

#349 Re: Gledanje u grah !

Post by amazon »

Ja sam bacio vrecu graha :shock: i poslije nekog vremena vidio mahune :shock: sta to treba da znaci :shock:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#350 Re: Gledanje u grah !

Post by Slo Burner »

amazon wrote:Ja sam bacio vrecu graha :shock: i poslije nekog vremena vidio mahune :shock: sta to treba da znaci :shock:

Pust' ba to sad, ima zena posla, nemoj je dekocentirsati !
Post Reply