E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Jstat

#326 Re: E-cigarete

Post by Jstat »

Kasper22 wrote:Ljudi, ja procitao sve, ali i dalje sam kao tele. :D Ono sto znam da hocu da predjem na elektronsku cigaretu, ali ne znam koju da uzmem. Vidim da preporucujete u TC Robot, ali nisam iz Sarajeva, mada vjerovatno da c u naruciti, jer u svom gradu jedino mogu uzeti Umbrellu, ali rijetko sam naisao gdje da je neko hvali. Postavicu par linkova, pa bih vas molio da me posavjetujete sta ciniti?

Ono dajte svoje misljenje o svemu, koliko baterija moze raditi, ma znate bolje od mene sta treba reci.

I da, vidim pise samo usb punjac, kad je tako navedeno dobije li se i adapter preko kojeg mogu na uticnicu da punim, ako ne, moze li se koristiti neki od adaptera od telefna, pa samo na njega prikljucim taj usb kabl koji dobijem?

Napisite mi 1.,2.,3.,4. izbor, mada pretpostavljam da ce to ici od najvise do najnize cijene. :D

Znam da sam dosadan, ali sta cu :(

Hvalaaaaaaaaa!

http://www.e-joy.ba/index.php/all-featu ... etail.html

Ja sam naručio i poslovao s nekim čovjekom koji je valjda nedavno otvorio radnju negdje na Baščaršiji, jako prijatan čovjek pozvao me na telefon jer nisam iz Sarajeva da mi pojasni oko sastavljanja cigare pošto mi je zapelo, nisam nikada prije to koristio. Ima certifikate o originalnosti proizvoda, može da te posavjetuje oko izbora tekućine, kojih također ima širok izbor i originalne su za Joyetech proizvode. Šalje poštom, plaćaš kad stigne. Sve u svemu jako pozitivno iskustvo, pa izvoli

http://www.pik.ba/profil/ILikeVapor

I Like Vapor e-Cigarette Shop Sarajevo!!!
(Veleprodaja i maloprodaja električnih cigareta i prateće opreme)
Kazazi 20 (BAŠČARŠIJA)
mobitel: 061 530 233, 061 624 710
telefon: 033 238 367

Nadam se da nije problem što sam objavio kontakt informacije, ako jest izvinjavam se.

EDIT: Nisam nabasao na temu ranije, odlična je. :)

Image

Ovo je moja, nemam nekog iskustva s ostalim modelima ali je meni odlična, ima milijun nekih opcija, može da se spoji na kompjuter i postavi, mjeri i slično, ali to tek lagano provjeravam i učim pa ne mogu da kažem previše.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#327 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

Ma svaka je bolja od analogije ;) , me'scini da je ovaj sa carsije malo skuplji od ostalih.
EDIT: evo na PIKu ima rasprodaja, pogledaj ima dobrih cijena.
http://amel0011.pik.ba/?stranica=3
ilkbahar

#328 Re: E-cigarete

Post by ilkbahar »

moja mama koja je inace stravstveni pusac je dobila rane po usnama, tacnije sa unutrasnje strane usana od ove elektricne. naime problem je sto nije imala kontrole pusenja ove cigare i nakon mjesec dana koristenja, non stop joj je bila u ustima. pravu cigaru kada zapalis i ispusis je, nema dalje. ovako dudlas konstantno.
opet se vratila na pravu cigaru :(
Pitar sa Kariba

#329 Re: E-cigarete

Kolega je već odgovorio, ja sam imao isto problema sa tim. Mislio sam da nije od ne higijene jer sam znao spustiti cigaretu gdje stignem pogotovo na poslu, međutim nije od toga (iako naravno treba obratiti pažnju :D ). Poslušao savjet @CooK i nema više ranica. Doduše smanjio sam i parenje. Šteta što se mama vratila duhanu, ja ne bih mogao (nadam se),

CooK wrote:
ilkbahar wrote:moja mama dobila rane po usnama od e cigarete. toliko se bila navukla na nju da je nije ispustala iz usta cijeli dan, i dobila rane. sad opet pusi akusticne.
To je problem koji muci puno "vejpera"(tzv. canker sore). Rjesenje je vise nego jednostavno, samo je potrebno povecati unos vode i do ranica u ustima nece doci. Ozbiljan prodavac ce prilikom prodaje e-cigarete naglasiti kupcu da je potrebno povecati unos vode barem za jedan litar radi dehidracije koja nastaje tokom parenja a i radi spontanog sapiranja usne supljine i zdrijela. Takodje je bitno da odnos PG/VG bude 50/50 ili sto blize tom odnosu kako bi se sto vise smanjio dominantno dehidrirajuci(ili neki drugi) efekat jedne od tekucina. Neka je sretno mami pa da opet baci "analogne FUJ stapice". :-D
zateznistub

#330 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Ozbiljno razmišljam da sebi uzmem ove virtualne. E sad, šta koje gdje...
I valjaju li one sto se prodaju po centrima tipa Mercator i alta?
Pitar sa Kariba

#331 Re: E-cigarete

zateznistub wrote:Ozbiljno razmišljam da sebi uzmem ove virtualne. E sad, šta koje gdje...
Opet ja, :D @zatezni Skenderija ulaz iza "tete razapete" (Blinker radnja) ili Robot ovi imaju isto standove po TC ali tu rade djevojke sa kojima se ne mozes bas posavjetovati. Ili u Telecom :izet:
zateznistub

#332 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Pitar sa Kariba wrote:
zateznistub wrote:Ozbiljno razmišljam da sebi uzmem ove virtualne. E sad, šta koje gdje...
Opet ja, :D @zatezni Skenderija ulaz iza "tete razapete" (Blinker radnja) ili Robot ovi imaju isto standove po TC ali tu rade djevojke sa kojima se ne mozes bas posavjetovati. Ili u Telecom :izet:
Nista pitare, odustajem. Obisao sam danas i robot i grand centar na ilidži.

Te daj grijač, te daj onu tecnost. Sve traje po par dana. Sve kad se sabare skupa zajebancija...
Pitar sa Kariba

#333 Re: E-cigarete

Ma stavi na papir pa ces vidjeti da nije. Naravno ne racunajuci prvu kupovinu. Tecnost e joy koja je najskuplja kod nas od 10 ml je 10KM, neka potrosis jednu sedmicno (a nema sanse da ti treba vise) to je 40KM. Neka ti je potrebno tri grijaca mjesecno (a regularno meni trebaju dva) to je 15KM znaci 55KM mjesecno da rahat paris, bez improvizacija samo sipaj i vozi. Koliko ti treba za cigare? O plucima necu uopste govoriti, ko nije dozivio nece vjerovati. Ja opet kazem parenje nije zdravo ali naspram cigareta je sigurno zdravije a Boga mi i ekonomicnije. Takodjer je komplikovanije od odlaska na trafiku, ali vrijedi se malo peglati. Zao mi je sto ti se neda.....
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#334 Re: E-cigarete

Post by Zviz »

Cuj e-cigara, hajmo malo lizati stekdoze umjesto droge. Ili pusi normalno ili nemoj nikako. Koje je sljedece stranje u bojama?
CooK

#335 Re: E-cigarete

Post by CooK »

Zviz wrote:Cuj e-cigara, hajmo malo lizati stekdoze umjesto droge. Ili pusi normalno ili nemoj nikako. Koje je sljedece stranje u bojama?
Koja je svrha tvog posta, trolanje ili ubijanje dosade? Vidis da je tema za one koji koriste e-cigarete ili one koji bi ih htjeli probati i tvoj post je totalno bespotreban a tvoje misljenje u ovom slucaju beskorisno.
Last edited by CooK on 23/12/2014 01:36, edited 1 time in total.
CooK

#336 Re: E-cigarete

Post by CooK »

zateznistub wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
Nista pitare, odustajem. Obisao sam danas i robot i grand centar na ilidži.

Te daj grijač, te daj onu tecnost. Sve traje po par dana. Sve kad se sabare skupa zajebancija...
Nije uopste skupa zafrkancija i nije komplikovano mada u pocetku tako lici a ako te interesuje nesto konkretno pitaj i bice ti odgovoreno. Najlakse je otici i kupiti kutiju cigareta to se slazem i ako ocekujes da koristenje e-cigarete bude toliko jednostavno onda nista od toga ali sto se tice troska na mjesecnoj razini to dvoje se uopste ne moze porediti.
stachu

#337 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Eh ovako, jucer na poklon dobih eGo-CE4 sa baterijom od 1100mAh, danas sam kupio tecnost u Staklenom Gradu "Dekang T5 od 16mg". Posto se prvi put susrecem sa e cigaretama, kazite mi da li je za pocetnika dovoljna ova cigara i tecnost. Inace sam ranije pusio Auru Light nepunu kutiju dnevno.
Zatim zanima me koliko vi parite dnevno da ne preforsiram?
I najbitnije, da li ste kada ste presli na e cigare osjetili povecanje u apetitu tj. da li ste se udebljali? Ionako imam problema sa tezinom.

Hvala na odgovoru...
Pitar sa Kariba

#338 Re: E-cigarete

Parenje je "jace" od cigareta, nema pusaca koji se nije zakasljao kad je povukao dim e-ciga. Jbg ja stvarno puno parim ovih dana, ne moze mi baterija dan izdrzati pa nemam nikakvih problema. Ja stvarno za svo ovo vrijeme nisam primjetio nikakve negativne reakcije kod sebe. Nije losa ta cigara za pocetak, istrpi nekako ovaj prelazni period isplati se vjeruj mi. Sretno!
zateznistub

#339 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

14 dana na e cigarama i bez onih pravih...
Treba vremena da se navikne ne ukus. uzeo sam neku od 12 mg i pomalo mijesam sa onom bez nikotina sa ukusom visnje... ide nekako
Pitar sa Kariba

#340 Re: E-cigarete

zateznistub wrote:14 dana na e cigarama i bez onih pravih...
Treba vremena da se navikne ne ukus. uzeo sam neku od 12 mg i pomalo mijesam sa onom bez nikotina sa ukusom visnje... ide nekako
:thumbup:
Ipak nisi odust'o, sretno i tebi.
stachu

#341 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Parim od 3 popodne, sad ne znam je li to normalno ali stalno zedjam. Za sada je OK, valjda imam naviku za cigarom pa dok prodje.
Ah da, pitah vec, kakva je situacija kod vas sa apetitom je li vam se povecao ili je sve isto. Ovo mi je fkt najveci belaj ionako imam previse.
zateznistub

#342 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Pitar sa Kariba wrote:
Ovu sam uzeo, pa ako neko ima neki komentar....

Image

@stachu, apetit je blago veci sigurno, ali ja ga bar za sada drzim pod kontrolom...i ja imam na izvoz kila
stachu

#343 Re: E-cigarete

Post by stachu »

A hebemu... :( :(
zateznistub

#344 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

stachu wrote:A hebemu... :( :(
Moramo izdrzati, 4 KM za kutiju cigara NEDAM!
stachu

#345 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Slazem se... Idemo hrabro... :thumbup:
zateznistub

#346 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

stachu wrote:Slazem se... Idemo hrabro... :thumbup:
Idemo,
...odo' vecerat'! :D
stachu

#347 Re: E-cigarete

Post by stachu »

:-D :D
Bronco_Billy

#348 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Ja sam na e cigari od 13/02 prosle godine, eto gotovo godinu dana. Prvih 10-15 dana sam i ja imao te simptome da mi se usta suse.
Prva baterija mi je bila obicna kupljena u Skenderiji, platio bateriju i CE4 clear + 50ml (neorginalne) dekang tecnosti oko 50 km.
Kasnije, kako sam dublje ulazio u svijet e cig. shvatio sam da su kod nas ove dzidze preskupe. Poslije 4-5 mjeseci od poljaka kupim Vision Spinner II (1600mah) a od prije par mjeseci koristim mehanicki mod Vamo V5 (fasttech) - fatalna razlika :D
Od tecnosti prvi izbor mi je MTBaker - Hawk Sauce i da nisam naletio na ovu tecnost cini mi se da bi odustao od e cigara :izet:
Sad uzimam bulk pakovanje 236ml i dodje jeftinije nego da se kod nas kupuju tecnosti po 10ml.
Osim ove, koristim KTS Marlboro i ponesto od joyetech-a.
Znaci clearomizere, zamjenske grijace i ostale stvari narucujte sa fasttech.com - topla preporuka, paketu treba nekih 3 sedmice da dodje. U prosjeku je jeftinije 3X a dostava besplatna.
Osim toga, pogledajte na youtube kako se radi dryburn tj. ciscenje grijaca, nema potrebe mjesecno kupovati 2 grijaca :thumbup:
Pitar sa Kariba

#349 Re: E-cigarete

zateznistub wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
Ovu sam uzeo, pa ako neko ima neki komentar....

Image
Ma ova je prilicno tanka cigara, nije lose jer je jeftina da se ne uvaljujes ako ti parenje nece odgovarati. Ja sam koristio ovakvu prvih sest mjeseci, al realno losa.
stachu

#350 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Pa dobro za pocetnika valjda nije losa. A ako vec sve bude kako treba preporuci nam sta dalje da se nabavi.
Post Reply