Pogodio si supstinu ove price i polemike i jos cinjenica da je pobjedio tamo gdje su mislili da nikada nece izgubiti, nije pobjedio nego razvalioJThomas wrote:u našoj stvarnosti te ženske klubove formiraju žene uhljebljene na parlamentarnim paušalima ili stranim NVO parama. i one ne znaju i nemaju osjećaja šta muči prosječnu BiH ženu koja radi od jutra do sutra u nekom tržnom centru ili butiku. one neće dobiti otkaz zbog trudnoće i njima plata nije manja u odnosu na muške kolege. i potpuno je logično i normalno da ti klubovi ni na koji način ne popravljaju položaj prosječne žene u stvarnom životu...
Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustrira
-
Katamaran_Sa
#326 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
- FOČANSKI PROPISI
#327 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Da malo popravim:Katamaran_Sa wrote:Tvoje svakodnevno kmecanje po SDA dijelom opravdano na ovom slucaju gubi sav smisao, kakve ba frustracije, komentar na Fb svoje prijateljice ti nazivas frustracijomFOČANSKI PROPISI wrote:Šta će kome načelnik koji na facebooku liječi frustraciju prema ženama?
Posljednja greška mu je najbliža,najlakše će se do nje vratiti (ono sa SDA je gotova stvar), najlakše će je ispraviti...
Ako ga ne proguta ponos,najjači od svih poznatih otrova?
-
bosančica-sunčica
#328 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Michun wrote:Kome je prioritet da bude majka i domacica, neka tako cini. Ja stvarno mislim da ne mozemo svi biti dr mr fr...mora neko i frizure praviti i cistiti hale.
Ali da nije bilo nekih domacica koje su shvatile da je borba za jednakost po spolnoj osnovi preduslov za zdravo drstvo, zene u BiH bi i danas bile "samo domacice".
I nije Efendic glup (licno ga znam), izuzetno inteligentan momak...ali djaba, od odgoja ne mozes pobjeci. On zaista misli da su zene isfrustrirane kad predju 30. ako ne daj boze nemaju cojka i uclane se u zenski klub. I misli da nisu sposobne za socijalizaciju.
Kao sto je receno, on ima odgovornost prema javnosti i pisati ovako nesto je blago receno neozbiljno.
Svi bi mi "za jednakost" ? Ali je nema.
Našom borbom za jednakost dobili smo puno više tereta i obaveza.Tek smo ovako emancipirane "ugrožene".
" sve smo mogle mi ,da je duži bio dan..."...a dan i dalje traje 24 h...a mi "padosmo s nogu". Baš smo " divne dame"...
Činjenica da naša materijalna neovisnost ima i svoje blagodeti, ali to ne smije biti opravdanje i izlika za gubitak žene kao stuba porodice.
Završetkom škola i stručnim i naučnim znanjem i zvanjem ( dr..mr.., nismo se mogli distancirati od "prirode". ) A ptanje je da li nam baš trebaju sva ta silna visoka, društvena priznanja.
Da li je vrijedilo prpustiti..prve dječije korake, njihove prve riječi...njihovo odrastanje. Mogli smo im "svojim parama" kupiti više igračaka, crtića, in gardarobu, priuštiti atraktivnija ljetovanja...i tako im bolno kompenzirati našu "visoku" jednakost.Da li nam je to emancijpacija koja oslobađa... da li su nam baš tolika odricanja bila potrebna.
Ja jesam da se žensko dijete školuje ( prije nego li muško dijete...je l muško može i kopati i sl., a žensko , uz sve težačke poslove, može i da zastrani..do maltretiranje "balkanske glave kuće"...koja često proizilazi it te materijalne ovisnosti ), ali nisam za bezrazložno isrpljivanje i dokazivanje na poslu i u nauci, pogotovo u gradskim sredinama, gdje mi se čini da je "titula" u žena postala iznenada najvažnija stvar u životu. Stvar prestiža , a ne istinske želje za doprinosom u nauci .
Sve mora biti s mjerom.
Sva ta naša silna naučna zvanja postaju smiješna...silni doktoranti, a nigdje niti jedne Marije Kiri.
Još uvijek žene ne znaju da se nose sa svim tim funkcijama i ulogama...
Biti majka je velika privilegija i obaveza, ali je problem što nas trka za jednakošću u smisu materijalnog i intelektualnog zvanja udaljava od naše "prirodne uloge" majke i supruge .... a priroda se sveti . Kad-tad.
Zato danas imamo " krizu porodice i krizu morala " ,a kao posljedicu toga krizu cijelog društva. Ozbilnjo su naraušene temeljne vrijednosti porodice...i društva.
Last edited by bosančica-sunčica on 09/02/2013 12:37, edited 4 times in total.
-
Katamaran_Sa
#329 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Ja jos cekam ona imena, nije te sramota lagati injps nastavljati sa ovim zalopoljkamaAmy-Mia wrote:Kako te kolijevka zaljulja, tako te i motika zatrpa. Džaba mu sve diplome iz inostranstva. On je sa sela otišao, al selo iz njega nije.
-
Katamaran_Sa
#330 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Meni je frustracija da ova Besima Boric poredi njegovu izjavu sa silovanjem zena u Egiptu i Indiji, ako to nije frustracija ne znam sta je, mozda politicka ali je frustracijaMedenoSrce wrote:vama je frustracija sve sto nije kikotanje, treptanje okicama i nedostatak vlastitog misljenja.
a vase frustracije od neispuinjenih "sportskih" pa potom i intelektualnih ambicija mahom nametnutih od istog takvog nerealizovanog oca koji je zivio drugi zivot kroz sina
- FOČANSKI PROPISI
#331 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Ko da se radi o direktoru neke naučne institucije,a ne o načelniku provincije zvane Novi Grad.T-Rexx wrote:Izvakana tema.
- Michun
#332 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
@bosancica Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
I zaista biti zena u danasnjem drustvu je tesko posebno sto i zene ne misle da su dovoljno dobre da budu jednake i obnasaju iste funkcije kao muska populacija.
Previse mi sva ova tvoja prica zbog nespretne izjave jednog neiskusnog politicara. S ovim bi zavrsila jer ti i jaaaa dva smo sveta razlicita...ima pjesma fakat.
I zaista biti zena u danasnjem drustvu je tesko posebno sto i zene ne misle da su dovoljno dobre da budu jednake i obnasaju iste funkcije kao muska populacija.
Previse mi sva ova tvoja prica zbog nespretne izjave jednog neiskusnog politicara. S ovim bi zavrsila jer ti i jaaaa dva smo sveta razlicita...ima pjesma fakat.
Last edited by Michun on 09/02/2013 12:38, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#333 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Bio sam siguran da je @Doktor29 Semir, ali sad si me doveo u sumnjuKatamaran_Sa wrote:Pogodio si supstinu ove price i polemike i jos cinjenica da je pobjedio tamo gdje su mislili da nikada nece izgubiti, nije pobjedio nego razvalioJThomas wrote:u našoj stvarnosti te ženske klubove formiraju žene uhljebljene na parlamentarnim paušalima ili stranim NVO parama. i one ne znaju i nemaju osjećaja šta muči prosječnu BiH ženu koja radi od jutra do sutra u nekom tržnom centru ili butiku. one neće dobiti otkaz zbog trudnoće i njima plata nije manja u odnosu na muške kolege. i potpuno je logično i normalno da ti klubovi ni na koji način ne popravljaju položaj prosječne žene u stvarnom životu...
-
Katamaran_Sa
#334 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Ti ga poznajes, cini mi se da ste studirali skupa, ima li on ikakvih sklonosti prema ovome za sta ga optuzujuMichun wrote:Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
Previse mi sva ova tvoja prica zbog nespretne izjavave jednog neiskusnog politicara. S ovim bi zavrsila jer ti i jaaaa dva smo sveta razlicita...ima pjesma fakat.
-
Katamaran_Sa
#335 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Dobra ali nije pod ovim nickomultima_palabra wrote:Bio sam siguran da je @Doktor29 Semir, ali sad si me doveo u sumnjuKatamaran_Sa wrote:Pogodio si supstinu ove price i polemike i jos cinjenica da je pobjedio tamo gdje su mislili da nikada nece izgubiti, nije pobjedio nego razvalioJThomas wrote:u našoj stvarnosti te ženske klubove formiraju žene uhljebljene na parlamentarnim paušalima ili stranim NVO parama. i one ne znaju i nemaju osjećaja šta muči prosječnu BiH ženu koja radi od jutra do sutra u nekom tržnom centru ili butiku. one neće dobiti otkaz zbog trudnoće i njima plata nije manja u odnosu na muške kolege. i potpuno je logično i normalno da ti klubovi ni na koji način ne popravljaju položaj prosječne žene u stvarnom životu...
- Michun
#336 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Ne bi stvarno da tracam covjeka po forumu.Katamaran_Sa wrote:Ti ga poznajes, cini mi se da ste studirali skupa, ima li on ikakvih sklonosti prema ovome za sta ga optuzujuMichun wrote:Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
Previse mi sva ova tvoja prica zbog nespretne izjavave jednog neiskusnog politicara. S ovim bi zavrsila jer ti i jaaaa dva smo sveta razlicita...ima pjesma fakat.
Meni se ne svidja njegova izjava o frustraciji i ispiranju mozga.
-
Katamaran_Sa
#337 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Ni meni ali mi se jos manje dopada kada je prikazuju u raznim kontekstima nakon sto je dao objasnjenje sa kojim se manje vise slazem, sudeci po komentarima ovo ce mu donjeti vise koristi nego stete a prava zena ce ostati neprimjenjena nakon formiranja ovog klupa jer on je sam sebi svrhaMichun wrote:Ne bi stvarno da tracam covjeka po forumu.Katamaran_Sa wrote:Ti ga poznajes, cini mi se da ste studirali skupa, ima li on ikakvih sklonosti prema ovome za sta ga optuzujuMichun wrote:Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
Meni se ne svidja njegova izjava o frustraciji i ispiranju mozga.
-
bosančica-sunčica
#338 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Uvijek će postojati određena biološka i društvena razlika između muškaraca i žene.Michun wrote:Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
I što se prije to shvati, život je jednostavniji.
A lično mislim da je biti žena divno.Da je to božija privilegija i dar. Žena rađa život !
Za muškarce san nedostižan..... a njihove snove žene današnjice su već odavno odsanjale.
Zato i kažem , da je ženi vrijeme da se probudi ...i da se vrati iskonu, ne oduzimajući joj pravu na obrazovanje i rad .
Ali, kao, što rekoh " s mjerom ".
Pozdrav.
( ps : nisam podrška semiru.... moj stav bi bio "kontra njega"...
Smatram da se mladim ljudima ne smiju davati tako "visoke i odgovorne " funkcije .
Za takvo nešto potrebna je određena zrelost , znanje, iskustvo, mudrost, rezulatati...
Za početak ,mladi ljudi trebaju "male ,skoro neprimijetne državne uloge",da se lagano uključuju u politički život ....pa malo pomalo u ovisnosti od "sposobnosti" da napreduju.I svojim rezultatima na poslu... kućnom savjetu, MZ...dopru do ljudi.
A ne da nam po " stranačkoj liniji" zauzetih važnih pozicija drže govore i očitavaju lekcije sa referencom diplomskog i dodiplomskog studija.Svašta?
Last edited by bosančica-sunčica on 09/02/2013 13:10, edited 2 times in total.
- Amy-Mia
#339 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
namučite se, koliko je složenomicki125 wrote:smatram da mi muški odrađujemo najsloženiji dio posla, i to što vi radite samo je finalizacija našeg napora. ali eto, nije to tema.bosančica-sunčica wrote:Uvijek će postojati određena biološka i društvena razlika između muškaraca i žene.Michun wrote:Sasvim je ocigledno da imas izgradjen stav koji ja postujem. Naime, zeni je u prirodi da bude majka ali ne supruga...ako cemo o biologiji.
I što se prije to shvati, život je jednostavniji.
A lično mislim da je biti žena divno.Da je to božija privilegija i dar. Žena rađa život !
Za muškarce san nedostižan..... a njihove snove žene današnjice su već odavno odsanjale.
Zato i kažem , da je ženi vrijeme da se probudi ...i da se vrati iskonu, ne oduzimajući joj pravu na obrazovanje i rad .
Ali, kao, što rekoh " s mjerom ".
Pozdrav.
( ps : nisam podrška semiru.... moj stav bio bio "kontra njega"...
Smatram da se mladim ljudima ne smiju davati tako "visoke i odgovorne " funkcije .
Za takvo nešto potrebna je određena zrelost , znanje, iskustvo, mudrost, rezulatati...
Za početak ,mladi ljudi trebaju "male ,skoro neprimijetne državne uloge"....pa malo pomalo u ovisnosti od "sposobnosti" da napreduju.I svojim rezultatima na poslu... kućnom savjetu, MZ...dopru do ljudi.
A ne "mladi, po svaku cijeni"...sa referencom diplomskog i dodiplomskog studija.Svašta?
- MedenoSrce
#340 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
sioo miki ne smije da do wca od zene ode, a dosao ovdje da naprdjuje
-
bosančica-sunčica
#341 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
MedenoSrce wrote:sioo miki ne smije da do wca od zene ode, a dosao ovdje da naprdjuje
zato je njemu i "užitak" težak...sve s mukom
-
dječak sa šibicama
#342 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Lagano se profilira CV prosjecnog SDA delegata, sovinizam na prvom mjestu... to se iz kuce ponese, to je neka majka odgojila.
Zalosno.
Zalosno.
- FOČANSKI PROPISI
#343 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Svi sliče,k'o jaje jajetu.dječak sa šibicama wrote:Lagano se profilira CV prosjecnog SDA delegata, sovinizam na prvom mjestu... to se iz kuce ponese, to je neka majka odgojila.
Zalosno.
-
BASS
#344 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
.
Last edited by BASS on 16/02/2013 01:59, edited 1 time in total.
- dust in the wind
#345 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
meni je zao vidjeti da imato toliko sovinista koji se pravdaju nekim supljacima na ovom forumu... bas jadno... kakva li je tek situacija kada zadjemo u sredine gdje ljudi nikad vidjeli nisu kompjuter, gdje je u tradiciji sovinizam, kada su mladi i relativno obrazovani ljudi ovakvi... zalosno.
-
StupskaBitanga
#346 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
iz kakve stranke dolazi nije ni čudo i svašta ćemo se mi od ovakvih pulena eSDejA demokratije
-
Haustorče
#347 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Meni je ovo pošteno od njega, svima jasno kaže ko je i šta je i šta misli, pa bujrum, da su i drugi ovako bolno iskreni drugačija bi bi bila politička slika ovih prostora.
-
blugirl
#348 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Nije on posten, vec samo glup
-
Katamaran_Sa
#349 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
Kakva nebuloza, covjek ne prica o zenama generalno nego o zenama ili tacnije nekima od njih koje poznaje i pri tome to prikazuje kao opciju, kroz tu prizmu reci da mrzi zene, da je sovinista i to porediti sa silovanjem zena u Egiptu i Indiji je upravo ono o cemu prica bilo da je muskarac ili zenadust in the wind wrote:meni je zao vidjeti da imato toliko sovinista koji se pravdaju nekim supljacima na ovom forumu... bas jadno... kakva li je tek situacija kada zadjemo u sredine gdje ljudi nikad vidjeli nisu kompjuter, gdje je u tradiciji sovinizam, kada su mladi i relativno obrazovani ljudi ovakvi... zalosno.
- loose end
#350 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust
jes' vala san nedostizan, ja svaki dan cujem bar dva-tri muskarca kako kazu eh sto bih ja volio da mogu roditibosančica-sunčica wrote:Žena rađa život !
Za muškarce san nedostižan.....