Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Locked
jedan_dobar_dan

#326 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by jedan_dobar_dan »

ma koga vi ljudi žalite, razumijete,
postavljate neke moralne standarde ''ne dira se u porodicu, ovo ono''
moralisemo u zemlji u kojoj je (veceras u odgovorite ljudima)
bracni par za manje od godinu dana dobio 60 odbijenica u potrazi za poslom...

oni (poslanici)su za nase uslove tako dobro, predobro placeni,
trebali bi sve ''gristi zubima'' jedan drugog za informaciju,
braniti stavove, iskopati sve o svakome, postaviti 10000 poslanickih pitanja,
da bi mi na kraju mandata rekli, jeste, ovaj nas je dobro zastupao, od njega smo saznali to i to, on nam
je predstavio problem na pravi nacin i glasao onako kako bi mi glasali. ili bi odbacili tog poslanika...
da ga politika nikada ne vidi...

ali ne, mi ljude koji su nas preveslali po milion puta, ŽALIMO
kako bih ja voljela da mi neki predsjednik kluba, npr. ovih novih, ostalih :D , plati doktorat u londonu,
pa da me svi zalite...
sandokann

#327 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by sandokann »

Zaim Backovic i njegova porodica su GROMADE, ne za ovoga paksua Nedzada, vec za cijeli SDP.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#328 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Altsa wrote: Ali, pretpostavimo da je Faris zapošljen preko štele, sretna bi mi zemlja bili da je on jedini.. nego sve i jedan u toj firmi i Centralnoj banci i Razvojnoj banci i Fabrici duhaba itd, itd, a tu SDP nikako nije nevin. Ponavljam, udareno je na porodicu da se ne raspravlja o neregularnostima koje SDP radi na Univerzitetu.
Što ne opravdava i ne umanjuje taj čini ni za 1 %. Još malo pa će ta praksa biti normalan i jedini put zapošljavanja.
Ne, još malo, to već jeste jedini način zapošljavanja i o tome sam pisala... prije par stranica. Naravno, da ne umanjuje čin, samo gubi umanjanje kad ga iznosti netko ispred stanke koja to svakodnevno i sistematski sprovodi i čije je jedino dostignuće u vlasti savršenstvo u šteli, korupciji i nepotizmu. Pored urušavanja privrede, naravno.
Vitez Koja

#329 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Altsa wrote: Ali, pretpostavimo da je Faris zapošljen preko štele, sretna bi mi zemlja bili da je on jedini.. nego sve i jedan u toj firmi i Centralnoj banci i Razvojnoj banci i Fabrici duhaba itd, itd, a tu SDP nikako nije nevin. Ponavljam, udareno je na porodicu da se ne raspravlja o neregularnostima koje SDP radi na Univerzitetu.
Što ne opravdava i ne umanjuje taj čini ni za 1 %. Još malo pa će ta praksa biti normalan i jedini put zapošljavanja.

Nazalost, ta praksa je i jedina.
HM 2011

#330 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

KatarinaKosaca wrote:
Altsa wrote:pa za lose zdravlje njegove zene je kriv backovic koji se vucara po skupstinama i misli da je zasticen od kritike ko meded...pa ako mu je stalo do zeninog zdravlja nek se mane politike i uziva u parama koje je sigurno pokrao a ne da fazliju koji je btw. klasicni moron krivi za to
Ako je žena bila 4x klinički mrtva, nije neobično da joj je pozlilo. NIti je neobično da je gledala muža na Tv. Osim toga, rečeno je da je u radnom odnosu, a u penziji je, dakle, rečena je laž. Jednako , Backović kaže da je 1995 pozvana u tadašnji PTT kao expert za međunarodne financije, što je sasvim moguće, jer 1995 je bilo posla...
Meni je Zaimov brat predavao na fakultetu, ima puno znanja, nije tu nikako štelom, i pamtim ga kao dobrog profesora. Ali, pretpostavimo da je Faris zapošljen preko štele, sretna bi mi zemlja bili da je on jedini.. nego sve i jedan u toj firmi i Centralnoj banci i Razvojnoj banci i Fabrici duhaba itd, itd, a tu SDP nikako nije nevin. Ponavljam, udareno je na porodicu da se ne raspravlja o neregularnostima koje SDP radi na Univerzitetu.
I to od 100 poslanika niti jedan ne nastupa britko kao Zaim - o kojem kada sve iznesemo -

nemamo ni točak od aviona.

Oj mahalo - Oj traču ......
ExNihilo

#331 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ExNihilo »

KatarinaKosaca wrote:
Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne, još malo, to već jeste jedini način zapošljavanja i o tome sam pisala... prije par stranica. Naravno, da ne umanjuje čin, samo gubi umanjanje kad ga iznosti netko ispred stanke koja to svakodnevno i sistematski sprovodi i čije je jedino dostignuće u vlasti savršenstvo u šteli, korupciji i nepotizmu. Pored urušavanja privrede, naravno.
A, ostale stranke na vlasti ne rade to isto? Nije uopće bitno ispred koje si stranke, ako si rekao isitnu. Istina ostaje istina makar je rekao najveći smrad na planeti.
DZOMBA

#332 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by DZOMBA »

Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ovo se u kafani zove "udaranje na porodicu" a u skupstini kantona, rasprava o nepotizmu i korupciji sto su svakako vise nego aktuelne teme. Mada se po mom ukusu to moglo i pristojnije uraditi al svako ima svoje domete.
HM 2011

#333 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
A, ostale stranke na vlasti ne rade to isto? Nije uopće bitno ispred koje si stranke, ako si rekao isitnu. Istina ostaje istina makar je rekao najveći smrad na planeti.
Što u ovom slučaju nije istina za sve što je fazlija iznjeo - pazi sad - osim za sina koji radi u telecomu a i o tome se može povesti diskusija - jel otac imao ikavog udjela u tome ?

o čemu se mi bakćemo ?
Last edited by HM 2011 on 30/01/2013 22:45, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#334 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

Ellinor wrote:A, ostale stranke na vlasti ne rade to isto? Nije uopće bitno ispred koje si stranke, ako si rekao isitnu. Istina ostaje istina makar je rekao najveći smrad na planeti.
Slažem se, samo se ne slažem sa stalnom praksom SDP-a još od vremena njihove opozicije da se sa rukom u tuđem džepu dere Držte lopova.
Vitez Koja

#335 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

HM 2011 wrote:
Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Što u ovom slučaju nije istina za sve što je fazlija iznjeo - pazi sad - osim za sina koji radi u telecomu a i o tome se može povesti diskusija - jel otac imao ikavog udjela u tome ?

o čemu se mi bakćemo ?
Bakcemo se oko toga da ti i tebi slicni ne zele priznati istinu.
DZOMBA

#336 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by DZOMBA »

HM 2011 wrote:
Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:

o čemu se mi bakćemo ?
jel nas to utisavas???
dječak sa šibicama

#337 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dječak sa šibicama »

Vitez Koja wrote:Samo i mene interesuje, sta je slagao Nedzad Fazlija? Da li zena, od Zaima Backovica, radi u telecomu? Radi li, njegov stariji sin u telecomu? I, da li je, mladji Backovic u Milanu, a da mu Kanton Sarajevo,u isto vrijeme, kao slobodnom umjetniku, placa doprinose? Sta je ovdje laz?
Istina boli, neke.

Svemu se covjek nada, ali da ce i danas, 2013. godine, neki ljudi stati u odbranu familije Backovic... e pa jadno je ovo drustvo.

Na stranu Fazlija...
žuta lala

#338 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by žuta lala »

It_is_a_Leclerc wrote:
zuta_lala wrote:Ne znam što ste skoro svi zapeli za to što momak radi u BH Telecomu. Da sam ja na mjestu njegovog oca, ne bih čekala tih godinu i osam mjeseci. Jer on ne zaposli svog sina, zaposlit će neko drugi svog. Koliko je političara pozapošljavalo svu svoju rodbinu (i komšije, svastike, badže itd.) u državne institucije, pa niko ni A ni B, a sad svi zapeli za Backovića.
Ima li negdje na netu lista tih "umjetnika" koje finansira budžet? Sasvim sam sigurna da ima ljudi koji su manje popularniji i koji su manje postigli u karijeri od Deena, a na tom su spisku.

Nisam ni na čijoj strani, al' mi žao Zaimove žene... reče čovjek da je bolesna, a sad se nasikirala zbog ovih gluposti. :(
Da li neko razmišlja o nama koji nemamo očeve u strankama da nas poguraju na ta radna mjesta ?! Nama vjerovatno preostaje da se a) odselimo b)ubijemo.
I ja sam jedna od tih koja će morati sve svojim trudom i radom. Ali samo kažem da Zaim nije jedini, i da ima političara koji su uradili milion puta gore stvari od toga.
mikasa

#339 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by mikasa »

KatarinaKosaca wrote:
Ellinor wrote:A, ostale stranke na vlasti ne rade to isto? Nije uopće bitno ispred koje si stranke, ako si rekao isitnu. Istina ostaje istina makar je rekao najveći smrad na planeti.
Slažem se, samo se ne slažem sa stalnom praksom SDP-a još od vremena njihove opozicije da se sa rukom u tuđem džepu dere Držte lopova.
Slazem se... u prici "drzite lopava" glavni lik moze biti samo Zaim Backovic
ExNihilo

#340 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ExNihilo »

KatarinaKosaca wrote:
Kod nas svaka veća stranka ima svoju politiku pecanja levata u biračko tijelo. Dok je kod SDA to politika straha i plašenje od komunjara i četnika, kod SPD-a je to moralisanje o pokradenim parama i korumpiranim političarima.

U svakom slučaju, tema nisu ni SDP ni SDA i pripadnost istima ne znači da osoba po defaultu ne može reći istinu. (s vremena na vrijeme :lol: )
Last edited by ExNihilo on 30/01/2013 22:50, edited 1 time in total.
ExNihilo

#341 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ExNihilo »

HM 2011 wrote:
Ellinor wrote:
KatarinaKosaca wrote:

o čemu se mi bakćemo ?
Ne kontam šta pitaš?
vivax

#342 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by vivax »

Pa sta fali i ako je covjek zaposlio sina u telekom.Pa i Fazlija bi sam sebe zaposlio da je iole sposoban za to.I sta se njega tice privatni zivot tog Backovica.Ne branim nijednog a niti napadam.Ali ovaj "strijelac" je imao ociglednu namjeru da isprovocira covjeka.
A celavi gad da je sposoban makar bi jednom metu na oi pogodio. :D

Sent from my GT-I9300
HM 2011

#343 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

Iz svega izvodim zaključak da ne bi svako trebao pričati o svakome....
Da ne treba vjerovati mahalskim tračevima....
Da ne treba tračati....

Konkretno narode - ovo je hvala Zaimu koji ti je nešto valjao -

Narod se na ovaj način ne bi trebao zahvaljivati nekome ko mu valja - nije ni za spomenika - ali evo primjera kako se i u traču može pretjerati i posljedice istoga.

A neko drugi, koga nećete sigurno sresti kako šeta ulicom, i ko kad je rasprava na bilo koju temu u parlamentu - šuti kao mutav - njega u usta ne uzimate....

Sramotno je na šta smo spali pa poznat sebe i svoje ljude ne možemo......

Šta je falilo Zaimu da šuti i ubere paušal - ne bi imao problema sa prigovorom
"slušamo populističku - gdje ti radi žena, gdje djete, sin studira vani, a plata tvoja - kome ide".......

e narode......
Last edited by HM 2011 on 30/01/2013 22:54, edited 1 time in total.
Vitez Koja

#344 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

vivax wrote:Pa sta fali i ako je covjek zaposlio sina u telekom.Pa i Fazlija bi sam sebe zaposlio da je iole sposoban za to.I sta se njega tice privatni zivot tog Backovica.Ne branim nijednog a niti napadam.Ali ovaj "strijelac" je imao ociglednu namjeru da isprovocira covjeka.

Sent from my GT-I9300
Pa, fali to sto imamo jos mnogo sinova u ovoj zemlji, koji ne mogu primirisati tim firmama...Nazalost, ti privatni zivoti itekako uticu na nase.
alanskoda

#345 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by alanskoda »

vivax wrote:Pa sta fali i ako je covjek zaposlio sina u telekom.Pa i Fazlija bi sam sebe zaposlio da je iole sposoban za to.I sta se njega tice privatni zivot tog Backovica.Ne branim nijednog a niti napadam.Ali ovaj "strijelac" je imao ociglednu namjeru da isprovocira covjeka.

Sent from my GT-I9300
Ne napadas ni jednog ali fazliju zoves celavim gadom. Sto dovoljno govori o tebi.
žuta lala

#346 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by žuta lala »

Vitez Koja wrote:
zuta_lala wrote:Ne znam što ste skoro svi zapeli za to što momak radi u BH Telecomu. Da sam ja na mjestu njegovog oca, ne bih čekala tih godinu i osam mjeseci. Jer on ne zaposli svog sina, zaposlit će neko drugi svog. Koliko je političara pozapošljavalo svu svoju rodbinu (i komšije, svastike, badže itd.) u državne institucije, pa niko ni A ni B, a sad svi zapeli za Backovića.
Ima li negdje na netu lista tih "umjetnika" koje finansira budžet? Sasvim sam sigurna da ima ljudi koji su manje popularniji i koji su manje postigli u karijeri od Deena, a na tom su spisku.

Nisam ni na čijoj strani, al' mi žao Zaimove žene... reče čovjek da je bolesna, a sad se nasikirala zbog ovih gluposti. :(
Koliko je samo ljudi nasikirano i bolesno radi ovakih likova, kao sto je Zaim i njemu slicni....bitno je da oni imaju, a sve ostalo je manje vrijedno i vazno....I zalosno je da imamo ovakav stav, ako nece on hoce neko drugi. Zato smo ovdje, gdje i jesmo...
Žalosno je u kakvoj državi živimo, ali ja tu sad ništa ne mogu. Koliko samo političara pozapošljava pola svoje rodbine, pa niko ne komentariše, a sad gospodin Fazlija rekao da je Backović zaposlio svog sina i odmah svi digli hajku.
ExNihilo

#347 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ExNihilo »

alanskoda wrote:

Sent from my GT-I9300
Ne napadas ni jednog ali fazliju zoves celavim gadom. Sto dovoljno govori o tebi.
O njemu dovoljno govori ovo "šta fali". Vjerovatno svoju karijeru pronalazi u toj sintagmi.
žuta lala

#348 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by žuta lala »

VjecitiStudent wrote:

Ima li kakva medalja za ove tranzicijske umove?
Svako ima pravo da kaže svoje mišljenje! :)
Norm

#349 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Norm »

jedan_dobar_dan wrote:ma koga vi ljudi žalite, razumijete,
postavljate neke moralne standarde ''ne dira se u porodicu, ovo ono''
moralisemo u zemlji u kojoj je (veceras u odgovorite ljudima)
bracni par za manje od godinu dana dobio 60 odbijenica u potrazi za poslom...

oni (poslanici)su za nase uslove tako dobro, predobro placeni,
trebali bi sve ''gristi zubima'' jedan drugog za informaciju,
braniti stavove, iskopati sve o svakome, postaviti 10000 poslanickih pitanja,
da bi mi na kraju mandata rekli, jeste, ovaj nas je dobro zastupao, od njega smo saznali to i to, on nam
je predstavio problem na pravi nacin i glasao onako kako bi mi glasali. ili bi odbacili tog poslanika...
da ga politika nikada ne vidi...

ali ne, mi ljude koji su nas preveslali po milion puta, ŽALIMO
kako bih ja voljela da mi neki predsjednik kluba, npr. ovih novih, ostalih :D , plati doktorat u londonu,
pa da me svi zalite...
Eee da je meni dobiti posao za koji sam se skolovao, inace kazu deficitarno zanimanje, ali nisam u SD. (Pogodite zadnje slovo), pa da docekam peMziju, pa da svih svojih troje posaljem u London na studij (ma moze i u Bec) na racun poreskih obveznika, pa da me svi zale, i prozivaju, i govore "divi paksu", a ja im svima porucim "f.ck you all ..."
A "moji" me brane po forumima...
Al narod zna...
Vitez Koja

#350 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

HM 2011 wrote:Iz svega izvodim zaključak da ne bi svako trebao pričati o svakome....
Da ne treba vjerovati mahalskim tračevima....
Da ne treba tračati....

Konkretno narode - ovo je hvala Zaimu koji ti je nešto valjao -

Narod se na ovaj način ne bi trebao zahvaljivati nekome ko mu valja - nije ni za spomenika - ali evo primjera kako se i u traču može pretjerati i posljedice istoga.

A neko drugi, koga nećete sigurno sresti kako šeta ulicom, njega u usta ne uzimate....

Sramotno je na šta smo spali......

Šta je falilo Zaimu da šuti i ubere paušal - ne bi imao problema sa prigovorom
"slušamo populističku - gdje ti radi žena, gdje djete, sin studira vani, a plata tvoja - kome ide".......

e narode......
Pitanje iz naroda, sasvim ozbiljno, za sta NAM je valjao Zaim? Ako je i valjao, to je i dobro naplatio...
Locked