Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
malsal

#326 Re: Obrazovanje i veze

Post by malsal »

drugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
--------
Djelimicno bitno. Ljudi vecinom traze partnera koji im slici. Neko sa 8 razreda osnovne nema bas neke dobre sanse za uspjesnu dugotrajnu vezu sa nekim ko ima doktorat...
isto je i sa ekonomskom situacijom - vecina ljudi zavrsi sa partnerima iste socijalne klase.
Isto je i sa izgledom - ljep na ljepog (s tim sto ovde ekonomska klasa ima ulogu, pitajte sponzoruse)

Meni je draga ekomonska teorija veza - pogledas svoju vrjednost na "trzistu" (izgled, obrazovanje, ekonomska situacija), pogledas vrjednost svog partnera po istim kriterijima, pogledas sta si do sada ulozio/la u vezu i prokontas da li bi mogo bolje proc u nekoj drugoj vezi. Ta racunica cesto odredi buducnost veze.

Mozda zvuci cinicno ali vjerujem da ljudi tako razmisljaju, makar nesvjesno.
Jer zaljubljenost (hormonalni poremecaj) prodje i onda ljudi pocnu razmisljat malo drugacije...
mala_curica

#327 Re: Obrazovanje i veze

Post by mala_curica »

MEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.

Sto se tice teme:

Zavrsio sam ETF i dosta vremena sam proveo uceci, odricajuci se drugh stvari. Prije fakulteta sam godinama trenirao kosarku ali kad sam dosao u Sarajevo, prestao sam, jer je oduzimalo previse vremena.
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas :P

Sad, naravno da ne zelim djevojku koja je 5 godina dok sam ja ucio, veceri provodila u diskotekama polupijana i polugola, a dane spavajuci i pripremajuci se za narednu turu. Ili neku drugu koja je zavrsila tri godine nekog fakulteta i ceka da joj babo nadje posao. Fakultet nije toliko vazan, koliko trud i zelja da sa mnom uspije u zivotu, da nasoj djeci damo ono sto mi nismo imali, itd

Sa diplomom se slika samo onaj ko je ne zeli iskoristi u svrhu pronalska posla :-x

Dzaba tebi taj fakultet ;-)
musa_2004

#328 Re: Obrazovanje i veze

Post by musa_2004 »

drugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
od svih bitnih stvari to je najmanje vazno ili recimo skroz nevazno. (misleci da obrazovanje u smislu srednja, fakultet sta vec).

a bitno je vako imali sta u glavi i jel raja il nije .
ultima_palabra

#329 Re: Obrazovanje i veze

Post by ultima_palabra »

A đe neću znati za Gottloba, lijeva polutka u legendarnoj ekipi Borussije Monchengladbach 70-tih...
zlajapravaraja

#330 Re: Obrazovanje i veze

Post by zlajapravaraja »

ultima_palabra wrote:A đe neću znati za Gottloba, lijeva polutka u legendarnoj ekipi Borussije Monchengladbach 70-tih...
Ti malo...promasio temu? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#331 Re: Obrazovanje i veze

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#332 Re: Obrazovanje i veze

Post by ultima_palabra »

zlajapravaraja wrote:
ultima_palabra wrote:A đe neću znati za Gottloba, lijeva polutka u legendarnoj ekipi Borussije Monchengladbach 70-tih...
Ima veze s jednim postom prije par strana :-D
zlajapravaraja

#333 Re: Obrazovanje i veze

Post by zlajapravaraja »

ultima_palabra wrote:
zlajapravaraja wrote:
Ima veze s jednim postom prije par strana :-D
Aha...prije samo par stranica. Izvini onda na sumnji :D
Muhamed Đakmić

#334 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

el_fin wrote:naravno da je bitno da je obrazovana i da duma svojom glavom ali meni to nije presudno u opstanku veze. sta nemam ja ima ona, sta nema ona imam ja. u vezi se nadopunjujemo.
Ja imam obrazovanje, ona pare, i tako to ide 8-)
Kemal Malovčić

#335 Re: Obrazovanje i veze

Post by Kemal Malovčić »

Sarajevo1946 wrote:
el_fin wrote:naravno da je bitno da je obrazovana i da duma svojom glavom ali meni to nije presudno u opstanku veze. sta nemam ja ima ona, sta nema ona imam ja. u vezi se nadopunjujemo.
Ja imam obrazovanje, ona pare, i tako to ide 8-)
mogu potvrditi da ništa ne laže sarajevo1946
Muhamed Đakmić

#336 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

Ja mislio ovo tema obrezivanje i veze. Jesam, obrezan sam.
sha_ba

#337 Re: Obrazovanje i veze

Post by sha_ba »

e ti si se bas nadopunio.... hajd sad reci jel vise obrazovanija od tebe pa ti nije smetalo? ;) il je kontra???
drugacetvrtina

#338 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

Djelimicno bitno. Ljudi vecinom traze partnera koji im slici. Neko sa 8 razreda osnovne nema bas neke dobre sanse za uspjesnu dugotrajnu vezu sa nekim ko ima doktorat...
isto je i sa ekonomskom situacijom - vecina ljudi zavrsi sa partnerima iste socijalne klase.
Isto je i sa izgledom - ljep na ljepog (s tim sto ovde ekonomska klasa ima ulogu, pitajte sponzoruse)

Meni je draga ekomonska teorija veza - pogledas svoju vrjednost na "trzistu" (izgled, obrazovanje, ekonomska situacija), pogledas vrjednost svog partnera po istim kriterijima, pogledas sta si do sada ulozio/la u vezu i prokontas da li bi mogo bolje proc u nekoj drugoj vezi. Ta racunica cesto odredi buducnost veze.

Jer zaljubljenost (hormonalni poremecaj) prodje i onda ljudi pocnu razmisljat malo drugacije...[/quote]

:thumbup:
krater

#339 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

:mrgreen:
drugacetvrtina

#340 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

krater wrote::mrgreen:

moje nesavladjeno citiranje ili? :)
krater

#341 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

drugacetvrtina wrote:

citiranje, citiranje :-)
drugacetvrtina

#342 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

krater wrote:
drugacetvrtina wrote:

citiranje, citiranje :-)

da se to nauciti, a ja sam na tom putu :)
krater

#343 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

drugacetvrtina wrote: da se to nauciti, a ja sam na tom putu :)
Sretno :thumbup: :-D
FreakyStyley

#344 Re: Obrazovanje i veze

Post by FreakyStyley »

Sto se mene tice, u obzir dolaze samo dr. i mr., ostale cao. 8-) Nisam ni ja levat. 8-) Dodji mala, da ti nostrifikujem diplomu. :dance:
drugacetvrtina

#345 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

krater wrote:
drugacetvrtina wrote: da se to nauciti, a ja sam na tom putu :)
Sretno :thumbup: :-D
hvala, trebat ce mi ;)
Saian

#346 Re: Obrazovanje i veze

Post by Saian »

ja mislim da obrazovanje preko veze nema smisla, vi kako hocete, al tu ce neko oplakat na kraju, uchi se za zhivot, a ne za ozhenu, ovaj ocjenu, i sta jos, da, covjek uchi dok je zhiv i obrazuje se, a vezu imash pa nemash, a gdje veza, a gdje veza, neeeema veze, (ovo se mora procitat onim glasom sto koristis kad djetetu sakrijes medu iza ledja, i kazes "gdje medo, a gdje medo, ma gdje medo, neeeeeeema mede" inache nema efekta) Malo se nekom zamjerish, svekrvi, puncu i neeemmaaa (opet medo) veze vishe, shtash onda, onda ostanes samo s onim izmedju dva uha sta si skupio, i ako si se obrazoV'o ganjajuci veze, onda je to to ti ostane samo konac, taaaaanki, tanki koja cuva ushi da ne otpadnu zGlave (a kod nekih bude i silk ili zhica), dakle obrazovanje i veze ne mijeshati !
krater

#347 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

Saian wrote:ja mislim da obrazovanje preko veze nema smisla, vi kako hocete, al tu ce neko oplakat na kraju, uchi se za zhivot, a ne za ozhenu, ovaj ocjenu, i sta jos, da, covjek uchi dok je zhiv i obrazuje se, a vezu imash pa nemash, a gdje veza, a gdje veza, neeeema veze, (ovo se mora procitat onim glasom sto koristis kad djetetu sakrijes medu iza ledja, i kazes "gdje medo, a gdje medo, ma gdje medo, neeeeeeema mede" inache nema efekta) Malo se nekom zamjerish, svekrvi, puncu i neeemmaaa (opet medo) veze vishe, shtash onda, onda ostanes samo s onim izmedju dva uha sta si skupio, i ako si se obrazoV'o ganjajuci veze, onda je to to ti ostane samo konac, taaaaanki, tanki koja cuva ushi da ne otpadnu zGlave (a kod nekih bude i silk ili zhica), dakle obrazovanje i veze ne mijeshati !
bravo :mrgreen:
GaRGa

#348 Re: Obrazovanje i veze

Post by GaRGa »

malsal wrote:
--------

Jer zaljubljenost (hormonalni poremecaj) prodje i onda ljudi pocnu razmisljat malo drugacije...
kad tad spadnu ljubicaste naocale s'glave i sve ti se mane druge osobe ukazu :D
Ramzess Veliki

#349 Re: Obrazovanje i veze

Post by Ramzess Veliki »

GaRGa wrote:upoznao sam mnoge visoko obrazovane osobe koje ni escajg koristiti ne znaju...
Priča mi jedan frend policajac, bili oni na obezbjeđenju službene večere - članovi predsjedništva, gosti stranci, švedski stol - i priča:
"I gledamo mi između sebe, ne vjerujemo, uzela kći od .... (visoki političar doktor nauka) onog gumenog jastoga, ukrasnog, i žvaće li ga žvaće, nikako da skonta ... a mi se ne smijemo u oči pogledati između sebe, odvaliće se neko smijati, svi ćemo dobiti otkaz ... "
:lol: :lol: :lol:
Saian

#350 Re: Obrazovanje i veze

Post by Saian »

pa mozda diJetu zubi nichu :evil:
Post Reply