Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#326 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Novak 10 aseva, 78% osvojenih poena na prvom i 63% na drugom servisu... Tomas je stvarno užasan na reternu :-)
KENJAC

#327 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Ma pustite tenis, 'ajmo o ljepsim stvarima! Vidje li ko Bedrihovu nevjestu??? Jako lijepa djevojka !
shake69

#328 Re: Australian open 2013

Post by shake69 »

Da Berdih pokaze 70% insipracije u susretima protiv Federera ovo bi bio neizvjesniji mec. Protiv Rogera mu redovno sve funkcionira a protiv Srbijanca danas - nothing!
ultima_palabra

#329 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

KENJAC wrote:Ma pustite tenis, 'ajmo o ljepsim stvarima! Vidje li ko Bedrihovu nevjestu??? Jako lijepa djevojka !
Radek mu dao par savjeta što se tiče ganjanja treba...
KENJAC

#330 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

ultima_palabra wrote:
KENJAC wrote:Ma pustite tenis, 'ajmo o ljepsim stvarima! Vidje li ko Bedrihovu nevjestu??? Jako lijepa djevojka !
Ma,gdje je nasa Jelena ???
XI JINPING

#331 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

KENJAC wrote:
ultima_palabra wrote:
Ma,gdje je nasa Jelena ???
Sve je dobro dok mirkina lobanja ne prekrije 32 inča :D
Leopold_IV

#332 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Kao sto sam u jednom od postova i napisao da ce Djokovic ovo pobijediti u hendikepu 6+ i bilo je tako. Jer kad se prezivi onakav mec kao sto ga je on odigrao protiv Stana i na onakvom nivou, nema se više čega bojati do finala. Cak mislim da ukoliko u finalu bude Murray da ce pruziti skromniju partiju od Stana.

Ali me iznenadila predstava Almagra jer sam vjerovao da ce David Ferrer ovaj mec dobiti bez problema a on se iscupao iz mrtvih u 3 navrata da dobije. Respect za borbu, mentalnu snagu i pozrtvovnost na terenu. Ipak su nositelji opravdali očekivanja i David Ferrer kao koliko toliko dostojna zamjena Nadalu u polufinalu.
Uvjeren sam da David ne moze do finala i upitno je hoce li i set otkinuti Djokovicu. Sve sto David Ferer radi na terenu, Djokovic to isto radi bolje od njega i trebalo bi se dogoditi pravo malo cudo da ga dobije.

XI opet upalio one svoje gusle i poceo kukakti na prvo malo posrtanje Djokovica tako da me takva malodusnost prema igracu za kojeg navijas cudi.
rendžer

#333 Re: Australian open 2013

Post by rendžer »

komentator se zove damir ceronja i nervirao me je još dok je bio na sport klubu. pravi debil.
Leopold_IV

#334 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

XI JINPING wrote: Možda ne bi bilo loše otovriti posebnu temu za "čarobnjaka",pa razglabajte do mile volje o svjetskom broju 2
kad smo vec kod neotvorenih tema, sigurno na B92 ima vec otvorena tema o Djokovicu pa tamo sa puno vecim brojem VJERNIH navijaca mozete uzivati u tenisu bez spominjanja kojekakvih sporednih teniskih likova.
Leopold_IV

#335 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

rendžer wrote:komentator se zove damir ceronja i nervirao me je još dok je bio na sport klubu. pravi debil.
covjek se razumije u tenis i barata sa jako puno podataka, samo je izrazito naporan kada su u pitanju mecevi srpskih igraca. Donekle i razumijem ali ipak nekakva sportska objektivnost mora postojati...pogotovo sto ne prenosi za RTRS nego za Eurosport....
ultima_palabra

#336 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Teško je probiti Đokovićevu odbranu na sporom betonu, skoro nemoguće to raditi 3 seta... zato mislim da ni Federer nema puno šanse. Jedino Murray sa odgovarajućim miksom defanzive, ofanzive, varijacija i sa obzirom da je konačno razbio GS prokletstvo i to upravo protiv Đokice, ima dobre šanse.

Nole jeste zvijer u fizičkom pogledu, ali onakav meč protiv Wawrinke mora nekada doći na naplatu... u gladijatorskom meču kakav je svaki dvoboj sa Murrayem, rezervoar bi mu mogao ostati prazan kao u 5.setu finala USO.
Leopold_IV

#337 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:
:-D :-D
ma ne moze se niko igrati švaleraja sa lepim Radekom...

ajmo prognoze i analize sutrasnjih meceva Murray - Chardy i Federer - Tsonga.
Bodkin

#338 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

Leopold_IV wrote:
XI JINPING wrote: Možda ne bi bilo loše otovriti posebnu temu za "čarobnjaka",pa razglabajte do mile volje o svjetskom broju 2
kad smo vec kod neotvorenih tema, sigurno na B92 ima vec otvorena tema o Djokovicu pa tamo sa puno vecim brojem VJERNIH navijaca mozete uzivati u tenisu bez spominjanja kojekakvih sporednih teniskih likova.
U cemu je problem? Hoces da komentarises o tenisu ali nekako bez djokice? Islo bi da nije br.1 :D

Tapatalk
XI JINPING

#339 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:
:-D :-D
ma ne moze se niko igrati švaleraja sa lepim Radekom...

ajmo prognoze i analize sutrasnjih meceva Murray - Chardy i Federer - Tsonga.
Marej 3:0
Federer 3:0,eventualno 3:1
Leopold_IV

#340 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

nadovezujem sa na preporuku mao ce tunga...
a kao sto iz prethodnih nekoliko stotina postova mozes vidjeti, nemam nikakvih problema u komentiranju Djokovicevih meceva i spominjanju istog. Cakstavise od pocetka mu dajem najvece sanse za osvajanje AO.

Ali postoji razlika neko pisu o tenisu I djokovicu kao sastavnom dijelu teniskog cirkusa dok drugi pricaju SAMO o Djokovicu kao da nista drugo ne postoji i kao da je tenis nastao 2004.

Uostalom toliko se vec slova potrosilo na ovakve rasprave, toliko blokiranih topica i banova da mi se stvarno ne da dalje razglabati...te se prebacujem na glavnu temu tenisa i fantasticne podatake o tie breakovima koje je izvukao Necko.
Bodkin

#341 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

Leopold_IV wrote:nadovezujem sa na preporuku mao ce tunga...
a kao sto iz prethodnih nekoliko stotina postova mozes vidjeti, nemam nikakvih problema u komentiranju Djokovicevih meceva i spominjanju istog. Cakstavise od pocetka mu dajem najvece sanse za osvajanje AO.

Ali postoji razlika neko pisu o tenisu I djokovicu kao sastavnom dijelu teniskog cirkusa dok drugi pricaju SAMO o Djokovicu kao da nista drugo ne postoji i kao da je tenis nastao 2004.

Uostalom toliko se vec slova potrosilo na ovakve rasprave, toliko blokiranih topica i banova da mi se stvarno ne da dalje razglabati...te se prebacujem na glavnu temu tenisa i fantasticne podatake o tie breakovima koje je izvukao Necko.
Jebiga..ima jako puno ljudi kojima je tenis poceo sa djokovicem :)

Tapatalk
ultima_palabra

#342 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Murray mora imati jedan krizni meč, koji će ga izbaciti ili prebaciti u višu brzinu... kao Čilić na USO. A Chardy koji je raspucan mu može to pružiti. Murray u 4 teška seta.

Federer je redovno kažnjavao Tsongu još od Wimbledona 2011... Jo mora biti u najboljoj formi da bi se mogao nadati pobjedi, a mislim da sad nije ni blizu toga. Roger u 3, eventualno 4 ako sam donira jedan set.
Leopold_IV

#343 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Teško je probiti Đokovićevu odbranu na sporom betonu, skoro nemoguće to raditi 3 seta... zato mislim da ni Federer nema puno šanse. Jedino Murray sa odgovarajućim miksom defanzive, ofanzive, varijacija i sa obzirom da je konačno razbio GS prokletstvo i to upravo protiv Đokice, ima dobre šanse.

Nole jeste zvijer u fizičkom pogledu, ali onakav meč protiv Wawrinke mora nekada doći na naplatu... u gladijatorskom meču kakav je svaki dvoboj sa Murrayem, rezervoar bi mu mogao ostati prazan kao u 5.setu finala USO.
:thumbup:
Slazem se za sve napisano.

U finalu i ja smatram da Murray ima vece sanse od Rogera s obzirom na brzinu podloge i fizicki intenzitet tenisa ali kao što su nas prethodne godine naučile Rogera se ne smije otpisivati, nikad.

Bio je itekako otpisan 2011 na USO (koef 3,40 na kladionicama !!!) pa je na podjednako sporom betonu USO imao 2 mec lopte protiv Djokovica...
Te iste godine je prekinuo Djokovicev niz od 40 i kusur pobjeda, u momentima kada je Djokovic igrao najbolji tenis ikad i kada mu je samopouzdanje bilo do neba (ne vjerujem da bi ga 2011 ni Nadal dobio na RG).

Ako se Rogeru posloze kockice i odigra na gornjoj granici svojih trenutnih mogucnosti..sve je moguce.
Leopold_IV

#344 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Bodkin wrote: Jebiga..ima jako puno ljudi kojima je tenis poceo sa djokovicem :)
Tapatalk
milo mi je :roll:
nadam se da im jos nije kasno prosiriti vidike...
XI JINPING

#345 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

ultima_palabra wrote:Murray mora imati jedan krizni meč, koji će ga izbaciti ili prebaciti u višu brzinu... kao Čilić na USO. A Chardy koji je raspucan mu može to pružiti. Murray u 4 teška seta.

Federer je redovno kažnjavao Tsongu još od Wimbledona 2011... Jo mora biti u najboljoj formi da bi se mogao nadati pobjedi, a mislim da sad nije ni blizu toga. Roger u 3, eventualno 4 ako sam donira jedan set.
I sve da se Mareju desi kakav "pad " nije Šardi toliko dobar igrač da to iskoristi .Razlika u kvaliteti je ogromna.Tačno je da zna biti zeznuto kad dođeš do polufinala a i ne oznojiš se propisno
A Rodžer će rutinski odraditi Congu
I onda šlag Marej-Federer :razz:
shake69

#346 Re: Australian open 2013

Post by shake69 »

Slusao Wilandera o sansama Chardy protiv Murray.
'Taj covjek je ovdje dosao sasvim s drugim pristupom tenisu, ima dobar BH slice i ocekujem pet setova', veli slavni Svedjanin. :shock:
Nije se jednom provalio Mats a ja ne vjerujem da Francuz moze ozbiljnije zaprijetiti izuzev nekog nadahnuca u jednom TB. Vise ne.
Leopold_IV

#347 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Murray - Chardy - 3:0, od cega mislim da ce biti jedan napet i neizvjestan.
Chardy jako dobro servira na AO dok je Murray zasigurno drugi najbolji u vracanju istog. Igra koju je Chardy pokazao protiv Delpa je za svakog respekta ali sam uvjeren da su svjezina Murraya i arsenal udaraca koje posjeduje uz odlicno kretanje sasvim dovoljni da Chardyju ne prepuste niti set.
Druga stvar su oscilacije (mentalne) kojima su izlozeni igraci izvan top 10 kada se susreću sa TOP 4 igracima. Bilo kakva i najmanja oscilacija se kaznjava, a njima je Chardy itekako sklon (npr. 3 duple servis greske i poklanjanje seta Seppiju).

Federer - Tsonga - 3:1
Federer za sada izgleda besprijekorno. Nije izgubio servis u 4 meca, igra upravo koliko mu je potrebno, kad zagusti ubacuje u brzinu vise bez greske (Tomic u tb 2 seta) ali me upravo ovakav progres do sada i brine.
Federer je puno opasniji ako u ranijoj fazi turnira zapne na izuzetno tezak mec, kao protiv Benneteau-a na Wimbledonu.
Npr na USO ga je kostala predaja Fisha u 4 kolu i nedostatak barem malo znacajnijih izazova. Ove godine je to pogotovo izrazeno jer nije imao nikakvih pripremnih turnira. Volio bi da grijesim ali ovdje ocekujem jedan jako jako neizvjestan mec u kojem ce Tsonga sasvim sigurno uzeti pokoji servis Rogeru.
Kao i obicno u njihovim mecevima puno ce zavisiti od servisa i tu blagu prednost dajem Rogeru, pogotovo kada je u pitanju drugi servis. Tsonga mi izgleda jako motiviran, fit i nekako preporodjen angazmanom novog trenera.
ultima_palabra

#348 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Nije da mora nešto značiti, ali ipak...
XI JINPING

#349 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:
Bodkin wrote: Jebiga..ima jako puno ljudi kojima je tenis poceo sa djokovicem :)
Tapatalk
milo mi je :roll:
nadam se da im jos nije kasno prosiriti vidike...
Pratim tenis još od vremena Edberga,Vilandera,Lendla... Igram ga rekreativno a i kad mi se pruži prilika odem pogledati i nešto live
Od prvih 20-tak igrača na ATP listi uživo sam gledao njih 10-tak , neke i više puta
Nisam od onih koji robuju statistikom i onih koji skidaju kolumne sa drugih sajtova i ovuda ih "lijepe" a da bi im se široke mase divile kako su eto sam takvi analitičari a glavu svoju dajem da uživo ništa jače od fjučersa uživo pogledalo nije

P.S. izvaliti da je svjetski broj 1 sporedan lik u tenisu ,neprocjenjivo :mrgreen:
Leopold_IV

#350 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

XI JINPING wrote: Pratim tenis još od vremena Edberga,Vilandera,Lendla... Igram ga rekreativno a i kad mi se pruži prilika odem pogledati i nešto live
Od prvih 20-tak igrača na ATP listi uživo sam gledao njih 10-tak , neke i više puta
Nisam od onih koji robuju statistikom i onih koji skidaju kolumne sa drugih sajtova i ovuda ih "lijepe" a da bi im se široke mase divile kako su eto sam takvi analitičari a glavu svoju dajem da uživo ništa jače od fjučersa uživo pogledalo nije

P.S. izvaliti da je svjetski broj 1 sporedan lik u tenisu ,neprocjenjivo :mrgreen:
drago mi je cuti :D
a taj koji je tako nesto izvalio, sram da ga bude. :shock:
Locked