TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bambuelo

#326 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bambuelo »

Philips 55PFH5609/88 5000 series. Kontam ovaj uzeti, ali nisam ništa moga naći od review-a na netu.
Da li ima neko neke informacije ili preporuke za podijeliti?
supercali

#327 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Qler wrote:Kino ima BT, pa mozda zbog toga, a probat cu i obicnu wireless tasturu... lakse je traziti po youtube nego sa daljinskim...
znam ja da ima bt
al to ti je zbog nfc-a a ne zbog tastature i slicno
znam ja dobro da je lakse al jbg nisu pustili da moze tastatura i to je bit
Qler

#328 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Ma hajde, ako bude moglo odlicno, ako ne bude jebaji ga, njemu o glavu, i ovo je puno bolje od onoga sto sam imao prije a to je nista :)
iTo

#329 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by iTo »

Amazonka27 wrote:
pa kaze "sto dalje od Samsunga" :D a vjeruj mi da svaki put kad nesto kupujem pregledam sve recenzije, videa, iskustva i ocjene korisnika...toliko da smaram prvo sebe pa sve ostalo. Neki dan kupujem multipraktik od 150 KM...hocu-necu...sat i po oko radnje na kafi nakacena na 3G rovim po netu...i na kraju da kupim...udje lik u radnju i kaze ovaj frizider i posto je ovaj usisivac - daj i njega :D Fino me bi stid :D
pametno i sta te ima bit stid bolje malo potrosit vremena nego zeznut se u kupovini ;)
iTo

#330 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by iTo »

bull21 wrote: Odakle ti ova informacija? Svi koji su imali priliku da ih uporede kažu da je Samsung bolji (ima toplije boje i bolji ugao gledanja). Jedino što sada AUO počinje da zauzima tržiše jer ga je i Sony krenuo koristiti.
https://www.avforums.com/
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#331 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by UnscarD »

Ljudi, ne postoji generalizacija tipa "sto dalje od Samsunga ili ovog ili onog" ....sveje to od modela do modela ...mogu biti dva modela i da se razlikuju u slovu i da su drasticno razliciti a bilo je i ima slucajeva (jbg opet Samsung :) ) kada je model sa jednim produkt brojem bio sastavljen od razlicitih komponenti. Ovo se obicno desi npr ako prozivodjac ne moze da proizvede dovoljno TV-a pa onda umjesto orginalno predvidjene jedne komponente stavlja drugu. Ovo je najgore kada se desi sa samim ekranom. Poenta je da nema pravila kako treba izbjegavati ovaj ili onaj brand nego se o svakom pojedinacnom modelu prije kupovine treba informisati sto je moguce bolje i iz sto je moguce vise izvora jer je poznata praksa da se i recenzije narucuju.
skupljac_zeljeza

#332 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skupljac_zeljeza »

Postoje serije u svim modelima do osmice. Čini mi se, koliko me sjećanje drži, da su trojke u većini brendova problematične. Imam samo pozitivna iskustva sa Sonijem i Panasonicom, ali da mi trenutno treba razmislio bih ozbiljno i o Samsungu.
bambuelo

#333 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bambuelo »

bambuelo wrote:Philips 55PFH5609/88 5000 series. Kontam ovaj uzeti, ali nisam ništa moga naći od review-a na netu.
Ljudi, nije valjda da niko nema iskustva sa ovim serijom Philips-a?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#334 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by UnscarD »

bambuelo wrote:
bambuelo wrote:Philips 55PFH5609/88 5000 series. Kontam ovaj uzeti, ali nisam ništa moga naći od review-a na netu.
Bas sam trazio recenziju ali konkretno za ovaj model, nigdje nista ...i to govori nesto.

Probaj traziti recenziju za uopsteno Philips seriju 5000 (ili 5600) jer ova poslednja oznaka bi trebala predstavljati neku manju izmjenu na modelu tako da ce ti i ta recenzija biti OK.

Cisto za slucaj da ne znas, Philips TV-i vec nekoliko godina nemaju veze sa nekadasnjim Philipsom jer ih je kupila Kineska firma TP Vision koja u uslovima kupovine ima pravo koristenja imena Philips.
http://www.engadget.com/2011/04/18/phil ... hnology-w/

Firma je 2014 ispala sa liste top10 proizvodjaca TV-a iako je 2013 bila 7 mjesto sa 4,1% udjela.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1424154204

Naravno nista od ovoga ne mora da znaci da je konkretno taj TV los ili da nije vrijedan kupovine ali i pored najbolje zelje da pronadjem bilo sta o njemu, nisam uspio. Meni i to nesto govori.
bull21

#335 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bull21 »

iTo wrote:
bull21 wrote: Odakle ti ova informacija? Svi koji su imali priliku da ih uporede kažu da je Samsung bolji (ima toplije boje i bolji ugao gledanja). Jedino što sada AUO počinje da zauzima tržiše jer ga je i Sony krenuo koristiti.
Na istom tom forumu sam čitao ovo što ti ja rekoh. Baš čovjek više nije pametan...
iTo

#336 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by iTo »

bull21 wrote:
iTo wrote:
Na istom tom forumu sam čitao ovo što ti ja rekoh. Baš čovjek više nije pametan...

ja govorim konkretno za ovaj 50h6400...
LonelyWolf

#337 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LonelyWolf »

Ja mislim da je taj kod mene, trenutno nisam kući da vidim (sa onim LED svjetlima). Ako hoćeš prodat ću ti ja svoj, star 8-9 mjeseci za 50% cijene nabavne, bolje da i to uradim nego da ga razbijem jedan dan macolom. Spor do bola, zna se upaliti neki status koji okreće na sred ekrana sve dok TV ne isključiš iz utičnice, zna se desiti da moraš isključiti pa ponovo uključiti HDMI jer ga prestane registrovati a u zadnje vrijeme se sam gasi na svakih par minuta - kako krene tako i stane.

Nedavno mi je bio prijatelj koji ima isti TV i ima iste probleme.

Uglavnom, sve preporuke :D
LonelyWolf

#338 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LonelyWolf »

Provjerio sam, kod mene je 55PFL6008K.
bambuelo

#339 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bambuelo »

UnscarD wrote:
bambuelo wrote:
Bas sam trazio recenziju ali konkretno za ovaj model, nigdje nista ...i to govori nesto.

Probaj traziti recenziju za uopsteno Philips seriju 5000 (ili 5600) jer ova poslednja oznaka bi trebala predstavljati neku manju izmjenu na modelu tako da ce ti i ta recenzija biti OK.

Cisto za slucaj da ne znas, Philips TV-i vec nekoliko godina nemaju veze sa nekadasnjim Philipsom jer ih je kupila Kineska firma TP Vision koja u uslovima kupovine ima pravo koristenja imena Philips.
http://www.engadget.com/2011/04/18/phil ... hnology-w/

Firma je 2014 ispala sa liste top10 proizvodjaca TV-a iako je 2013 bila 7 mjesto sa 4,1% udjela.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1424154204

Naravno nista od ovoga ne mora da znaci da je konkretno taj TV los ili da nije vrijedan kupovine ali i pored najbolje zelje da pronadjem bilo sta o njemu, nisam uspio. Meni i to nesto govori.
Ma da to je i meni malo bilo čudno. U svakom slučaju, tv je jako jeftin u FIS-u. Izađe negdje 1180KM što je za ovu veličinu i performanse koje ima odlična cijena.
bambuelo

#340 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bambuelo »

LonelyWolf wrote:Provjerio sam, kod mene je 55PFL6008K.
Sad moram uporediti taj TV, jer mi se ovaj 55PFH5609/88 baš svidio. Evo i specifikacije http://www.philips.hr/c-p/55PFH5609_88/ ... ifications

Al moram ti reći da si me trznuo prethodnim postom :)
swatch

#341 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by swatch »

Da li je neko imao iskustva sa 42PFH5209 Philips TV-om.

Smart TV i 3D me ne zanimaju tako da i ne gledam TV sa tim opcijama.
LonelyWolf

#342 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LonelyWolf »

Bježite od Philipsa, moj prijateljski savjet. Znam za 3 čovjeka koji imaju nove Philips TV i niko nije zadovoljan.
swatch

#343 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by swatch »

LonelyWolf wrote:Bježite od Philipsa, moj prijateljski savjet. Znam za 3 čovjeka koji imaju nove Philips TV i niko nije zadovoljan.
Ja trenutno kuci imam 32" Philips LCD full hd i Philips 21.5 LED monitor koji rade savrseno. Zbog toga sam i pitao za ovaj gore navedeni TV.
swatch

#344 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by swatch »

Ako ne Philips sta onda uzeti a da nije vece od 40". Smart i 3d mi ne trebaju.
Last edited by swatch on 06/05/2015 14:02, edited 1 time in total.
LonelyWolf

#345 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LonelyWolf »

Smart?
swatch

#346 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by swatch »

LonelyWolf wrote:Smart?
Ne treba mi Smart jer imam TV Box koji super radi.
ja71

#347 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ja71 »

Ja sam prije 3 mjeseca kupio Samsung 55h6290 i prezadovoljan sam.
kontrast i boje su odlicni. pozadinsko osvjetljenje je takodje ravnomjerno (tu moras imati srecu)
media player vrlo dobar. daljinski reaguje dovoljno brzo.

mislim da prosjecnom kupcu ne treba nista bolje.

jedino je malo ugao gledanja kritican posto ima VA panel.
ali meni to ne znaci nista jer ja ne gledam TV sa strane
LonelyWolf

#348 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LonelyWolf »

swatch wrote:
Pitam jer se vjerovatno radi o softveru koji očito stvara problem.
swatch

#349 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by swatch »

LonelyWolf wrote:
swatch wrote:
Pitam jer se vjerovatno radi o softveru koji očito stvara problem.
Ovaj od 32" nije smart. U pitanju je obicni lcd full hd tv. Po recenzijama 42PFH5209 TV je ok. Vidim daju garanciju od 60 mjeseci na njega.

Ne znam...
semirsar

#350 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

LonelyWolf wrote:Bježite od Philipsa, moj prijateljski savjet. Znam za 3 čovjeka koji imaju nove Philips TV i niko nije zadovoljan.
U jednom periodu su sedmicno se izvozile jedna do tri palete neispravnih televizora, osim nekoliko komada drugih marki skoro pa svi do jednog Philips. Ako na paletu stane po duzini 5 do 6 komada, plus jos jedan red gore, sta mislite koji je procenat neispravnih aparata, i koji je to teret za servisera i ovlastenog zastupnika.
Fakat da se upitas sto im je to trebalo. :mrgreen:
Mozda im je sad bolja situacija, ko zna... :evil:
Post Reply