visina plate u bankama Sarajevo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Skorpija39

#326 Re: visina plate u bankama Sarajevo

Post by Skorpija39 »

Kao sto vec rekoh, hvala na savjetu, nije niko lud da ugrozi svoje radno mjesto.
Prije mene, ne vidim da je iko napisao licna iskustva, vec su to uglavnom price rekla-kazala od "osobe koju poznajem da radi u banci".
Poenta svega je da neko od kolega iz struke ko cita ovo, a ima zelju raditi u banci, ne treba bjezati od iste. Uz malo truda moze se jako lijepo zaraditi i imati stabilno radno mjesto.
Da li ce neko vjerovati meni ili smatrati da trolam, to ostavljam na volju. Pozz.
last mohicans

#327 Re: visina plate u bankama Sarajevo

Post by last mohicans »

Pomalo troluckas, malo više, doduše. Supruga cijeli radni vijek u bankarstvu, izmijenila ih nekoliko. Nije bila na šalteru, krenula od kreditnog referenta pa dogurala do direktora regije. Nije imala te pare koje ti lupaš i dezavujišeš raju. I dalje je u toku sa platama i rangovima istih. U banci kad plata skoči 100km, udaraš se u guicu, jedino transferi za izgrađene kadrove ti mogu donijeti značajnu povišicu ili baš skok u hijerarhiji, a za to moraš krv pišati, biti spreman da spavaš u banci, da nemaš privatnog i društvenog života i da se neko dobro za tebe založi..Sve vidio, sve doživio. Pored toga, imam jarana u bankama, poznajem i direktore sektora i neke članove uprava. Oni uzimaju lovu, ostali su tu kao mali mravi da ginu i rade za maticu-banku. Šalterski radnici startaju sa 1000-1200, pa naviše, ni jednog kreditnog referenta ne znam da ima tu platu koju ti spominješ.
Post Reply