Google AdSense

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pathyeshme

#326 Re: Google AdSense

Post by pathyeshme »

Ne koristim ja blog... Imam svoju web stranicu... Od reklama taman pokrijem troškove hostinga i domene + ostane mi za kafe.
Mada, blog je bolje voditi upravo iz razloga što imaš 0 troškova... Sve što dobiješ od reklama je čist profit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#327 Re: Google AdSense

Post by Truba »

adincebic wrote:Evo moja zarada, mislim da nije loše za početak, al takođe mislim da se neće nastaviti tako dobro. Evo danas je jako loše

Image
ovo je ekstra čovječe :D

blog sam krenuo voditi onako za svoju dušu kada je splasnula fama blogiranja
jedno vrijeme su svi imali blog a ja nisam :D
sada većina napustila svoje blogove ja se aktivirao... i nakon godinu dvije sam prikopčao na ovaj adsense onako beze
:mrgreen:
da je kupiti jednu knjigu od zarade biće super
adincebic

#328 Re: Google AdSense

Post by adincebic »

Platio bi nekome za prostor
vedex

#329 Re: Google AdSense

Post by vedex »

adincebic wrote:Platio bi nekome za prostor
Imam ja wix stranicu bavi se fk sarajevom dnevno petsto posjeta a imam i fb stranicu 2000 lajkova, javi se u pm vec sam ti napiso poruku ali izgleda da nisi vidio.
seoBIH

#330 Re: Google AdSense

Post by seoBIH »

adincebic wrote:Ja sam od prve dobio adSense, a stranica nema ni dvije posjete sedmicno. Mislim da je kljic u privacy policy.
A to sto pricate za ban, znaci ja kazem jaranu u americi da klika na oglase od npr.klixa jer hocu da im nastelim bam :) ne ide to tako.
Bam je u slucaju koristenju hackova za klikove, pogresno pozicioniranje oglasa, namjerni klikovi samim sebi itd, ili pisanje na stranici " molim vas klikajte".z
Nije google neka firma iz BIH pa da ne zna razliku izmedju nanošenja štete sajtu kao što je klix, te namjerngo klikanja uz dogovor sa društvom. Nadam se da to ne radiš, jer najduže što će te pustiti jeste dok ne dođe pred isplatu pa ćeš ban dobiti.
adincebic

#331 Re: Google AdSense

Post by adincebic »

seoBIH wrote:
adincebic wrote:Ja sam od prve dobio adSense, a stranica nema ni dvije posjete sedmicno. Mislim da je kljic u privacy policy.
A to sto pricate za ban, znaci ja kazem jaranu u americi da klika na oglase od npr.klixa jer hocu da im nastelim bam :) ne ide to tako.
Bam je u slucaju koristenju hackova za klikove, pogresno pozicioniranje oglasa, namjerni klikovi samim sebi itd, ili pisanje na stranici " molim vas klikajte".z
Nije google neka firma iz BIH pa da ne zna razliku izmedju nanošenja štete sajtu kao što je klix, te namjerngo klikanja uz dogovor sa društvom. Nadam se da to ne radiš, jer najduže što će te pustiti jeste dok ne dođe pred isplatu pa ćeš ban dobiti.
Nisam nista do sada, ali razmisljam kako ce oni znati ako meni jedan drug klika. Znaci ja se sad zamjerim sa nekim i on namjerno ode da mi stalno klika jer hoce da mi nasteli ban.
adincebic

#332 Google AdSense

Post by adincebic »

Image

Sta je ovo?
vedex

#333 Re: Google AdSense

Post by vedex »

Sta sad sa dva razlicita google acc sam aplicirao za adsense, kada udjem na jedan dobijem ovo i na drugom isto, a kad pokusam uci preko bilo kojeg na adsense pise da mi se site pregledava jel neko imao ovo isto ili slicno?

Hello,

Thank you for your interest in Google AdSense. While reviewing your application, we noticed that your account information matches a currently approved AdSense account associated with [email protected]. Because our policies do not permit multiple accounts, we're unable to accept your new application at this time.
If you'd like to add [email protected] as a login to your approved account, you can do so by following these steps:

1. Sign in to the AdSense account associated with [email protected] at www.google.com/adsense.
2. On the 'Home' tab, click the 'Account settings' link in the left navigation bar.
3. On the 'Account settings' page, scroll down to the 'Access and authorization' section at the bottom of the page.
4. Under 'Users with sign-in access,' enter [email protected] and click 'Invite.'

Once you've invited [email protected] as a login to your account, please check this address for an email invite and follow the instructions to add this new login.

If you can't access your approved account with [email protected], please follow the steps in our login troubleshooter: https://support.google.com/adsense/bin/ ... page=ts.cs. In case you aren't able to regain access to your account in the process, you'll find an option to contact us. We'll then work with you to access your account with your desired login.
pathyeshme

#334 Re: Google AdSense

Post by pathyeshme »

adincebic wrote:Image

Sta je ovo?
Ovolika cijena po kliku znači samo jedno - fake klikovi.
Očekuj ban.
w0rld

#335 Re: Google AdSense

Post by w0rld »

Nidje veze, cijena po kliku zna biti i preko 1 euro, a ako je u pitanju nevazeci klik ponisti se to poslije na 0e
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#336 Re: Google AdSense

Post by Truba »

meni je najači klik iz norveške bio
1.5 maraka :D
adincebic

#337 Re: Google AdSense

Post by adincebic »

Meni je cudno sto pise prikaza 0.
adincebic

#338 Re: Google AdSense

Post by adincebic »

Sad stigoh kuci i zarada najbolja do sada
Image
Vaduz

#339 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine

[img=http://s10.postimg.org/778tq1bed/oie_120544_El_Dg_Fn7a.jpg]
pathyeshme

#340 Re: Google AdSense

Post by pathyeshme »

Vaduz wrote:Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine

Šta predstavlja ova stranica vpnarea?
Vaduz

#341 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

pathyeshme wrote:
Vaduz wrote:Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine

Šta predstavlja ova stranica vpnarea?
Imaš PP
adincebic

#342 Re: Google AdSense

Post by adincebic »

Slike se ne vide.
pathyeshme

#343 Re: Google AdSense

Post by pathyeshme »

Biće da te drug hladno zavrn'o za 150$.
Vaduz

#344 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

Dzontra Volta wrote: kod mene je ok, ali evo da kazem sta pise na njima:

1. Posjecenost stranice (prosli mjesec)
Pregledi stranice: 66.188 ; Jedinstveni pregl.stranice: 27.425; Prosj. vrijeme na stranici: 00:51....

2. Na slici je obavijest koju mi izbaci kada na analyticsu kliknem adSense
""Ovo izvješće zahtijeva da za ovaj vlasnički pregled bude omogućena usluga AdSesene."
i onda ispod objasnjava sta je AdSense...
U osnovi adsense je prevara, prate se parametri kao

Geo Location
- Geo Map Overlay
- Network Location
- Language
- User-defined
- Domains
- Browser Versions
- Platform Versions
- Browser & Platform Combos
- Screen Resolutions
- Screen Colors
- Languages
- Java Enabled
- Flash Version
- Connection Speed
- Hostnames

Njima nije problem ukinuti račun, uvijek će naći razlog, Google očigledno koristi svoj nadredjeni poožaj (da ne kažem monopolistički, jer činjenica je da najbolje plaćaju) i mogu isključiti bilo koji sajt u bilo koje vrijeme ne dajući detaljan razlog- lažni klikovi i to je to.

Posto je očito da se pojavljuju i drugi servisi slični Adsensu, i google osjeća krizu (čitaj pad uplata) i sad koristi prljav trik da ljudima isključuju pred isplatu (a vjerujete da su to milionske cifre) sa obrazloženjem da će taj novac VRATITI uplatiocu??

40 klikova na 100 posjeta je 40% CTR, "normalni" CTR bez ikakvih prijatelja, tetki, i strina treba da bude oko 2%. Može da bude i veći ali takav je najčešći kod svih koji rade pošteno. Dakle, na 100 posjeta mogu da se očekuju najviše 3-4 klika, sve ostalo su "tvoji" klikovi.

Na kraju ipak ostaje gorak ukus poslje par mjeseci saradnje, "hvala ali umjesto da vam platimo 125$, ugasili smo vam račun"... ako ste webmaster koji pokušava da zaradi nešto novca od jadnog weba, ne trudite se previše sa google-om.
seoBIH

#345 Re: Google AdSense

Post by seoBIH »

Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala :)
Vaduz

#346 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

seoBIH wrote:Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala :)
zadnja prevara navlakuša za naivne, ljudi misle surfat netom u jednoj ruci miš a drugom češkat jaja i uzet dobre pare.
Vaduz

#347 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

Dzontra Volta wrote: Imam jos jedno pitanje: Da li mogu pokrenuti neku proceduru, prijaviti zlopupotrebu il tako nesto? ...jer s njim se nece biti fajde raspravljati, jer nikada nece priznati istinu...
Ako znaš email preko kojeg je registrovan adsense, zatraži promjenu lozinke i onda imaš ti pristup, zašto da prijavljuješ čovjeka, onda ostadošte oba bez para, bolje da jedan uzima :D
Vaduz

#348 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

Dzontra Volta wrote:
Vaduz wrote:
seoBIH wrote:Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala :)
zadnja prevara navlakuša za naivne, ljudi misle surfat netom u jednoj ruci miš a drugom češkat jaja i uzet dobre pare.
nidje veze..., imam stranicu, pored standardnih reklama imam i googlove reklame, ...kada vec funkcionise stranica sto da ne koristiti i adsense..zaradi se koliko-toliko, bar se pokriju troskovi domene i hostinga
troškovi domene i hostinga misliš na godišnje ili mjesečno, kako god okreneš nije više od 40 maraka godišnje, domen 10 maraka, hosting od 1-do 5 dolara mjesečno, hoćeš da kažeš da ti je zarada 50 maraka godišnje???
Vaduz

#349 Re: Google AdSense

Post by Vaduz »

Dzontra Volta wrote:nebitno je to sve ba... Zanima me da li mogu kao vlasnik domene nesto uraditi da se adSense prebaci na moje mailove, ili sta vec.. Trebaju mi konkretni odgovori, a ne bezze rasprave
pa napisah ti, ako znaš email preko kojeg je registrovan adsense, zatraži reset lozinke, imaš i ovo https://support.google.com/adsense/trou ... 0500?hl=en i ovo https://support.google.com/adsense/?hl=en#
seoBIH

#350 Re: Google AdSense

Post by seoBIH »

Imam jos jedno pitanje: Da li mogu pokrenuti neku proceduru, prijaviti zlopupotrebu il tako nesto? ...jer s njim se nece biti fajde raspravljati, jer nikada nece priznati istinu...
Ne mozes nista. Ukini kodove sa stranice koji su njegovi, napravi svoj google adsens i prijavi se na adsens da ti odobre prikaz oglasa. Tako ces ti kontolisati oglase koji su na stranici, a i zarada ide tebi.
troškovi domene i hostinga misliš na godišnje ili mjesečno, kako god okreneš nije više od 40 maraka godišnje, domen 10 maraka, hosting od 1-do 5 dolara mjesečno, hoćeš da kažeš da ti je zarada 50 maraka godišnje???
Nemaš ti blage veze. Ne koriste svi hostgator ili godady domen od 5$. Takodjer, hosting od 1$? Spametuj se.
Post Reply