Google AdSense
Moderator: Benq
-
pathyeshme
#326 Re: Google AdSense
Ne koristim ja blog... Imam svoju web stranicu... Od reklama taman pokrijem troškove hostinga i domene + ostane mi za kafe.
Mada, blog je bolje voditi upravo iz razloga što imaš 0 troškova... Sve što dobiješ od reklama je čist profit.
Mada, blog je bolje voditi upravo iz razloga što imaš 0 troškova... Sve što dobiješ od reklama je čist profit.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#327 Re: Google AdSense
ovo je ekstra čovječe
blog sam krenuo voditi onako za svoju dušu kada je splasnula fama blogiranja
jedno vrijeme su svi imali blog a ja nisam
sada većina napustila svoje blogove ja se aktivirao... i nakon godinu dvije sam prikopčao na ovaj adsense onako beze
da je kupiti jednu knjigu od zarade biće super
-
adincebic
#328 Re: Google AdSense
Platio bi nekome za prostor
-
vedex
#329 Re: Google AdSense
Imam ja wix stranicu bavi se fk sarajevom dnevno petsto posjeta a imam i fb stranicu 2000 lajkova, javi se u pm vec sam ti napiso poruku ali izgleda da nisi vidio.adincebic wrote:Platio bi nekome za prostor
- seoBIH
#330 Re: Google AdSense
Nije google neka firma iz BIH pa da ne zna razliku izmedju nanošenja štete sajtu kao što je klix, te namjerngo klikanja uz dogovor sa društvom. Nadam se da to ne radiš, jer najduže što će te pustiti jeste dok ne dođe pred isplatu pa ćeš ban dobiti.adincebic wrote:Ja sam od prve dobio adSense, a stranica nema ni dvije posjete sedmicno. Mislim da je kljic u privacy policy.
A to sto pricate za ban, znaci ja kazem jaranu u americi da klika na oglase od npr.klixa jer hocu da im nastelim bamne ide to tako.
Bam je u slucaju koristenju hackova za klikove, pogresno pozicioniranje oglasa, namjerni klikovi samim sebi itd, ili pisanje na stranici " molim vas klikajte".z
-
adincebic
#331 Re: Google AdSense
Nisam nista do sada, ali razmisljam kako ce oni znati ako meni jedan drug klika. Znaci ja se sad zamjerim sa nekim i on namjerno ode da mi stalno klika jer hoce da mi nasteli ban.seoBIH wrote:Nije google neka firma iz BIH pa da ne zna razliku izmedju nanošenja štete sajtu kao što je klix, te namjerngo klikanja uz dogovor sa društvom. Nadam se da to ne radiš, jer najduže što će te pustiti jeste dok ne dođe pred isplatu pa ćeš ban dobiti.adincebic wrote:Ja sam od prve dobio adSense, a stranica nema ni dvije posjete sedmicno. Mislim da je kljic u privacy policy.
A to sto pricate za ban, znaci ja kazem jaranu u americi da klika na oglase od npr.klixa jer hocu da im nastelim bamne ide to tako.
Bam je u slucaju koristenju hackova za klikove, pogresno pozicioniranje oglasa, namjerni klikovi samim sebi itd, ili pisanje na stranici " molim vas klikajte".z
-
adincebic
#332 Google AdSense

Sta je ovo?
-
vedex
#333 Re: Google AdSense
Sta sad sa dva razlicita google acc sam aplicirao za adsense, kada udjem na jedan dobijem ovo i na drugom isto, a kad pokusam uci preko bilo kojeg na adsense pise da mi se site pregledava jel neko imao ovo isto ili slicno?
Hello,
Thank you for your interest in Google AdSense. While reviewing your application, we noticed that your account information matches a currently approved AdSense account associated with [email protected]. Because our policies do not permit multiple accounts, we're unable to accept your new application at this time.
If you'd like to add [email protected] as a login to your approved account, you can do so by following these steps:
1. Sign in to the AdSense account associated with [email protected] at www.google.com/adsense.
2. On the 'Home' tab, click the 'Account settings' link in the left navigation bar.
3. On the 'Account settings' page, scroll down to the 'Access and authorization' section at the bottom of the page.
4. Under 'Users with sign-in access,' enter [email protected] and click 'Invite.'
Once you've invited [email protected] as a login to your account, please check this address for an email invite and follow the instructions to add this new login.
If you can't access your approved account with [email protected], please follow the steps in our login troubleshooter: https://support.google.com/adsense/bin/ ... page=ts.cs. In case you aren't able to regain access to your account in the process, you'll find an option to contact us. We'll then work with you to access your account with your desired login.
Hello,
Thank you for your interest in Google AdSense. While reviewing your application, we noticed that your account information matches a currently approved AdSense account associated with [email protected]. Because our policies do not permit multiple accounts, we're unable to accept your new application at this time.
If you'd like to add [email protected] as a login to your approved account, you can do so by following these steps:
1. Sign in to the AdSense account associated with [email protected] at www.google.com/adsense.
2. On the 'Home' tab, click the 'Account settings' link in the left navigation bar.
3. On the 'Account settings' page, scroll down to the 'Access and authorization' section at the bottom of the page.
4. Under 'Users with sign-in access,' enter [email protected] and click 'Invite.'
Once you've invited [email protected] as a login to your account, please check this address for an email invite and follow the instructions to add this new login.
If you can't access your approved account with [email protected], please follow the steps in our login troubleshooter: https://support.google.com/adsense/bin/ ... page=ts.cs. In case you aren't able to regain access to your account in the process, you'll find an option to contact us. We'll then work with you to access your account with your desired login.
-
pathyeshme
#334 Re: Google AdSense
Ovolika cijena po kliku znači samo jedno - fake klikovi.adincebic wrote:
Sta je ovo?
Očekuj ban.
- w0rld
#335 Re: Google AdSense
Nidje veze, cijena po kliku zna biti i preko 1 euro, a ako je u pitanju nevazeci klik ponisti se to poslije na 0e
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#336 Re: Google AdSense
meni je najači klik iz norveške bio
1.5 maraka
1.5 maraka
-
adincebic
#337 Re: Google AdSense
Meni je cudno sto pise prikaza 0.
-
adincebic
#338 Re: Google AdSense
Sad stigoh kuci i zarada najbolja do sada

-
Vaduz
#339 Re: Google AdSense
Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine
[img=http://s10.postimg.org/778tq1bed/oie_120544_El_Dg_Fn7a.jpg]
-
pathyeshme
#340 Re: Google AdSense
Šta predstavlja ova stranica vpnarea?Vaduz wrote:Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine
-
Vaduz
#341 Re: Google AdSense
Imaš PPpathyeshme wrote:Šta predstavlja ova stranica vpnarea?Vaduz wrote:Za jedan dan 30 dolara ko vi za pola godine
-
adincebic
#342 Re: Google AdSense
Slike se ne vide.
-
pathyeshme
#343 Re: Google AdSense
Biće da te drug hladno zavrn'o za 150$.
-
Vaduz
#344 Re: Google AdSense
U osnovi adsense je prevara, prate se parametri kaoDzontra Volta wrote: kod mene je ok, ali evo da kazem sta pise na njima:
1. Posjecenost stranice (prosli mjesec)
Pregledi stranice: 66.188 ; Jedinstveni pregl.stranice: 27.425; Prosj. vrijeme na stranici: 00:51....
2. Na slici je obavijest koju mi izbaci kada na analyticsu kliknem adSense
""Ovo izvješće zahtijeva da za ovaj vlasnički pregled bude omogućena usluga AdSesene."
i onda ispod objasnjava sta je AdSense...
Geo Location
- Geo Map Overlay
- Network Location
- Language
- User-defined
- Domains
- Browser Versions
- Platform Versions
- Browser & Platform Combos
- Screen Resolutions
- Screen Colors
- Languages
- Java Enabled
- Flash Version
- Connection Speed
- Hostnames
Njima nije problem ukinuti račun, uvijek će naći razlog, Google očigledno koristi svoj nadredjeni poožaj (da ne kažem monopolistički, jer činjenica je da najbolje plaćaju) i mogu isključiti bilo koji sajt u bilo koje vrijeme ne dajući detaljan razlog- lažni klikovi i to je to.
Posto je očito da se pojavljuju i drugi servisi slični Adsensu, i google osjeća krizu (čitaj pad uplata) i sad koristi prljav trik da ljudima isključuju pred isplatu (a vjerujete da su to milionske cifre) sa obrazloženjem da će taj novac VRATITI uplatiocu??
40 klikova na 100 posjeta je 40% CTR, "normalni" CTR bez ikakvih prijatelja, tetki, i strina treba da bude oko 2%. Može da bude i veći ali takav je najčešći kod svih koji rade pošteno. Dakle, na 100 posjeta mogu da se očekuju najviše 3-4 klika, sve ostalo su "tvoji" klikovi.
Na kraju ipak ostaje gorak ukus poslje par mjeseci saradnje, "hvala ali umjesto da vam platimo 125$, ugasili smo vam račun"... ako ste webmaster koji pokušava da zaradi nešto novca od jadnog weba, ne trudite se previše sa google-om.
- seoBIH
#345 Re: Google AdSense
Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala 
-
Vaduz
#346 Re: Google AdSense
zadnja prevara navlakuša za naivne, ljudi misle surfat netom u jednoj ruci miš a drugom češkat jaja i uzet dobre pare.seoBIH wrote:Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala
-
Vaduz
#347 Re: Google AdSense
Ako znaš email preko kojeg je registrovan adsense, zatraži promjenu lozinke i onda imaš ti pristup, zašto da prijavljuješ čovjeka, onda ostadošte oba bez para, bolje da jedan uzimaDzontra Volta wrote: Imam jos jedno pitanje: Da li mogu pokrenuti neku proceduru, prijaviti zlopupotrebu il tako nesto? ...jer s njim se nece biti fajde raspravljati, jer nikada nece priznati istinu...
-
Vaduz
#348 Re: Google AdSense
troškovi domene i hostinga misliš na godišnje ili mjesečno, kako god okreneš nije više od 40 maraka godišnje, domen 10 maraka, hosting od 1-do 5 dolara mjesečno, hoćeš da kažeš da ti je zarada 50 maraka godišnje???Dzontra Volta wrote:nidje veze..., imam stranicu, pored standardnih reklama imam i googlove reklame, ...kada vec funkcionise stranica sto da ne koristiti i adsense..zaradi se koliko-toliko, bar se pokriju troskovi domene i hostingaVaduz wrote:zadnja prevara navlakuša za naivne, ljudi misle surfat netom u jednoj ruci miš a drugom češkat jaja i uzet dobre pare.seoBIH wrote:Ukinuo ti pristup zarade. Ne bi me cudilo da se zarada i povecala
-
Vaduz
#349 Re: Google AdSense
pa napisah ti, ako znaš email preko kojeg je registrovan adsense, zatraži reset lozinke, imaš i ovo https://support.google.com/adsense/trou ... 0500?hl=en i ovo https://support.google.com/adsense/?hl=en#Dzontra Volta wrote:nebitno je to sve ba... Zanima me da li mogu kao vlasnik domene nesto uraditi da se adSense prebaci na moje mailove, ili sta vec.. Trebaju mi konkretni odgovori, a ne bezze rasprave
- seoBIH
#350 Re: Google AdSense
Ne mozes nista. Ukini kodove sa stranice koji su njegovi, napravi svoj google adsens i prijavi se na adsens da ti odobre prikaz oglasa. Tako ces ti kontolisati oglase koji su na stranici, a i zarada ide tebi.Imam jos jedno pitanje: Da li mogu pokrenuti neku proceduru, prijaviti zlopupotrebu il tako nesto? ...jer s njim se nece biti fajde raspravljati, jer nikada nece priznati istinu...
Nemaš ti blage veze. Ne koriste svi hostgator ili godady domen od 5$. Takodjer, hosting od 1$? Spametuj se.troškovi domene i hostinga misliš na godišnje ili mjesečno, kako god okreneš nije više od 40 maraka godišnje, domen 10 maraka, hosting od 1-do 5 dolara mjesečno, hoćeš da kažeš da ti je zarada 50 maraka godišnje???