Čekaj dok dođemo do dosijea,avicena wrote: Hajd' mi nabroje sve slučajeve kamenovanja i bičevanja u vrijeme Poslanikove države u Medini? Da i ja nešto ovdje naučim o islamu.
Djela koja izvode covjeka iz Islama
- fatamorgana
#326 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
- fatamorgana
#327 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Sjo kratkog odgovora, Naso', jes' dobro?nasa wrote:Nije!pussysmoke wrote:@nasa
Mislim da S. Arabija nije jedna od zemalja o kojim govoriš.
- NIN
#328 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
...a i ti bi da vozis Mecke od pola miliona dolara?nasa wrote:Nisamodr0n wrote:A jesil ono ti juče rekla da bi zamjenila arapski islam za ovaj bosanski, eee... http://www.klix.ba/vijesti/svijet/saudi ... /121123068grozan si
Arapski je sirok pojam,fino sam precizirala,Emirati po mogucnosti Dubaji,Abu Dhabi....a moze i Katar,Bahrein....![]()
I ne bih mjenjala bosanski islam vec bi se se ja zamjenila na koju ili vise godina s nekom arapkinjom iz ovih zemalja
- nasa
#329 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Eh to,nauzivala sam se ove bosanske slobode pa ne bih imala nista protiv da zamjenim malo slobode za malo$$$$NIN wrote:...a i ti bi da vozis Mecke od pola miliona dolara?nasa wrote:Nisamodr0n wrote:A jesil ono ti juče rekla da bi zamjenila arapski islam za ovaj bosanski, eee... http://www.klix.ba/vijesti/svijet/saudi ... /121123068grozan si
Arapski je sirok pojam,fino sam precizirala,Emirati po mogucnosti Dubaji,Abu Dhabi....a moze i Katar,Bahrein....![]()
I ne bih mjenjala bosanski islam vec bi se se ja zamjenila na koju ili vise godina s nekom arapkinjom iz ovih zemalja
- Chisum
#330 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Evo, posto si mi sad na trenutak zvucao k'o Amar nedavno, da zalijepim moj post sa teme o sarajevskom derbiju, koji ce da legne i ovdje, bez problema.avicena wrote:Uvijek smo mi bili više osuđeni na kvalitet nego na kvantitet koliko god to suprotno izgledalo. Zar ovo nije dokaz?Chisum wrote:
Znaci u nasem slucaju, omjer 11:1 za nas... Jebote, ovo k'o da igramo protiv Djerzelez Zenice.
Chisum wrote:Strucni stab zelje (a, vidim i navijaci):
"Sarajevo je pobijedilo samo zato sto smo mi bili za klasu bolji... Mislim, sta... jebote... Ono, na'..."
Last edited by Chisum on 23/11/2012 21:38, edited 1 time in total.
-
underwater
#331 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Vidis kolega, dok god se muslimani bave takvim trivijalnim stvarima tipa mozel zemsko nosit najlon carape i koje boje su, bice u polozaju u kojem jesu.kojeime wrote:I to nije ismijavanje islama. Ako islam dopusta da se zdravlje zene ugrozi na taj nacin sto na velikoj vrucini mora hodati u crnom svaki musliman koji misli dobro o zenema koje ga okruzuju bi se trebao zapitati o pravilima svoje religije. Ili ne pravilima religije, nego o tradicionalnim pravilima drustva koje njegova religija objerucke prihvata i dopusta. Ali nece, zasto bi se muskarac odrekao dobrovoljno moci nad zenom? Nisu muskarci dovoljno hrabri i snazni da bi se odrekli kontrole i stekli povjerenje u svoje zene, majke, sestre, kceri...
P. S. I ovo o crnoj odjeci je kritika jedne zene iz Saudijske Arabije.
A to je sve zato sto se u muslimanskim zemljama namnozilo toliko hodza. Nama treba radnika a ne hodza, Islam je "lahka" vjera.
Te krvopije, kler, su ti koji su uveli to ludilo ...cuj zene ...pa mozes imat dvije, tri pa i cetiri ... who cares ...zar to nije dovoljno da se shvati koliko su nebitne u zivotu radnika a pogotovo ratnika? Samo su seljaku vazne i to za rad u polju.
Bitne su samo centrifuge ... da sva muslimanska drustva imaju (poput irana) centrifuge koje se vrte koji bi se spoljni neprijatelj usudio napasti ih?
Mir i blagostanje bi vladalo svijetom. Muslimani bi se sjetili i da je kamata zabranjena i povukli novac iz banaka te bi propali svi krupni kapitalisti.
Do tih boljih sretnijih vremena i dolaska dragog na Dzisusa koji se vratiti socijalizam kao prirodno stanje ostaje nam da se patimo sa ovim mracnjacima i nekakvim suludim fetvama.
- fatamorgana
-
kojeime
#334 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
A hajde ti meni objasni ovo. Saudijska Arabija je zemlja cuvar najvecih islamskih svetinja. I u toj zemlji je zabranjeno javno ispoljavanje bilo koje druge religije osim islama. Cak je nekim ljudima, racimo onima koji se javno izjasne kao ateisti zabranjen i ulaz u zemlju. Znaci zemlja koja bi teoretski trebala imati najcistiji oblik islama. Kako onda muslimai Saudijske Arabije nadju kod sebe, kako im vjera omogucava, da kod sebe nadju opravdanja za seksualno, fizicko, ekonomsko i ostala maltretiranja jadnih zena koje dolaze iz Indonezije, Kine, sa FIlipina da rade kod Saudijaca kao posluga? Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?avicena wrote:Kojim sredstvima? Pa reis donese fetvu protiv opijanja za Bjram i....?kojeime wrote: Ne mijesam.
Da je islam tako okrenut dobrom, on bi se potrudio da nestanu tradicionalni propisi koji cine stetu ljudima. Ovo o odjeci, obrezivanje zena, itd. Medjutim, kako su ti tradicionalni propisi dobro oruzije kontrole, islam se trudi da ih zadrzi ili se barem ne trudi dovoljno da ih eliminise. Znam dobro razlikovati tradicionalne propise od islama.
Last edited by kojeime on 23/11/2012 21:43, edited 1 time in total.
- avicena
#335 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Treba li da ti nađem te fetve jednu po jednu čak saudijskih muftija, a da ne govorim za šire? Ovu u prilog da žena treba i može voziti auto argumentovali su da su žene u vrijeme Muhammeda a.s. jahale i konje i kamile i magarce, a da su u autu zaštićenije nego na kamili i da nema smetnje da voze. Zar po iranskom zakonu koji se poziva na Kur'an ne voze? Pakistanu koji ima atribut ....islamski? U Maleziji i Indoneziji živi daleko više muslimanki nego u S. Arabiji.kojeime wrote: Nije tesko izdati fetvu koja zabranjuje obrezivanje zena, koja zabranjuje nametanje crne odjece u vrucim podrucjima, koja zabranjuje ogranicavati zene da voze, da putuju, da rade, da ovo da ono. I to bi islam ucinilo modernim i progresivnim sistemom. Reci da posto u islamu se zagovara sloboda zene, da se u islamu zabranjuju sve radnje koje tu slobodu ogranicavaju. Ali islamske vodje to ne rade. Sto li. Ja imam svoju teoriju koja se bazira na strahu muskaraca od toga sta bi se desilo da puste zene iz svojih kandzi. Zamisli dase mora uskarac truditi svaki dan svojom ljubavlju, postovanjem itd. da zadrzi zenu kod sebe. Lakse mu je zakljucati je i ograniciti joj kretanja i to pravdati islamom.
- fatamorgana
#336 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Nafta ....kojeime wrote: Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?
-
kojeime
#337 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Mislio sam na filozofsko moralnu podlogu u islamu koja im dozvoljava da budu takvi despoti prema drugimafatamorgana wrote:Nafta ....kojeime wrote: Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?
- fatamorgana
#338 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ibn Tejmijje i Abdulwahab ....kojeime wrote:Mislio sam na filozofsko moralnu podlogu u islamu koja im dozvoljava da budu takvi despoti prema drugimafatamorgana wrote:Nafta ....kojeime wrote: Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?
- nasa
#339 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
@kojeime
Nije to tako,ne hodaju one po suncu u crnom,one se vozaju u meckama tipa onih koje @NIN spomenu,a kako ne smiju da voze,na svaku zenu dosele par indijaca,filipinki itd.da ih vozaju,da im ciste,kuhaju i sl.
Nije to tako,ne hodaju one po suncu u crnom,one se vozaju u meckama tipa onih koje @NIN spomenu,a kako ne smiju da voze,na svaku zenu dosele par indijaca,filipinki itd.da ih vozaju,da im ciste,kuhaju i sl.
- Chisum
#340 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ma shatrira, junfer... ovo mu ostalo od monopola.
Ima li nastavak kad isuce Elektro pionir pa pocne da je gadja svjecicama.
Last edited by Chisum on 23/11/2012 21:47, edited 1 time in total.
- avicena
#341 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Muhammed Asad (Leopold Weiss) u svojoj 85. godini je izjavio da je zahvalan Bogu što je prvo upoznao islam pa onda muslimane.kojeime wrote:
A hajde ti meni objasni ovo. Saudijska Arabija je zemlja cuvar najvecih islamskih svetinja. I u toj zemlji je zabranjeno javno ispoljavanje bilo koje druge religije osim islama. Cak je nekim ljudima, racimo onima koji se javno izjasne kao ateisti zabranjen i ulaz u zemlju. Znaci zemlja koja bi teoretski trebala imati najcistiji oblik islama. Kako onda muslimai Saudijske Arabije nadju kod sebe, kako im vjera omogucava, da kod sebe nadju opravdanja za seksualno, fizicko, ekonomsko i ostala maltretiranja jadnih zena koje dolaze iz Indonezije, Kine, sa FIlipina da rade kod Saudijaca kao posluga? Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?
-
kojeime
#342 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Saudijska Arabija je za islam ono sto je Vatikan za katolicizam. Mjera svega. Jer je to zamlja izvor islama i jer su tu najvece svetinje, pa se nekako logicno namece zakljucak da bi tu trebao biti najcistiji i originalni islam. Zato se kacimo toliko za stanje u Saudijskoj Arabiji. Mislim da to ne treba objasnjavati.avicena wrote:...U Maleziji i Indoneziji živi daleko više muslimanki nego u S. Arabiji...
- nasa
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#344 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Kakva Saudija i islam
to je Al Saud porodična diktatura potpomognuta puritanskim protestantizmom na čobanski/nomadski način.
te sve što je interesovalo jeste kako da ufate kontrolu nad protokom roba i usluga....šok je da se iko normalan može poistovjetiti s ovim diletantima i ublehašima
te sve što je interesovalo jeste kako da ufate kontrolu nad protokom roba i usluga....šok je da se iko normalan može poistovjetiti s ovim diletantima i ublehašima
- miskin
#345 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Šta je zivot, par koraka malo tuge i meraka...

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
-
kojeime
#347 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ti veoma elegantno (kao i svaki vjernik) izbjegavas odgovoriti na nezgodno pitanje. A to je da imas Kur'an, svetu i savrsenu knjigu i da sljedbenici te knjige rade lose stvari. I onda kada se postavi logicno pitanje sta u toj knjizi daje opravdanje njenim sljedbenicima da to rade, kako u toj knjizi njeni sljedbenici ne pronadju stvari koje ce ih sprijeciti da rade lose stvari, odgovor na to pitanje se elegantno ignorise. Naravno, slobodna volja je uvijek dobar odgovor. To jeste izgovor.avicena wrote:Muhammed Asad (Leopold Weiss) u svojoj 85. godini je izjavio da je zahvalan Bogu što je prvo upoznao islam pa onda muslimane.kojeime wrote:
A hajde ti meni objasni ovo. Saudijska Arabija je zemlja cuvar najvecih islamskih svetinja. I u toj zemlji je zabranjeno javno ispoljavanje bilo koje druge religije osim islama. Cak je nekim ljudima, racimo onima koji se javno izjasne kao ateisti zabranjen i ulaz u zemlju. Znaci zemlja koja bi teoretski trebala imati najcistiji oblik islama. Kako onda muslimai Saudijske Arabije nadju kod sebe, kako im vjera omogucava, da kod sebe nadju opravdanja za seksualno, fizicko, ekonomsko i ostala maltretiranja jadnih zena koje dolaze iz Indonezije, Kine, sa FIlipina da rade kod Saudijaca kao posluga? Sta to u islamu cuvarima najvecih islamskih vrijednosti omogucava tretiranje drugih ljudi kao roblje?
Ili ovako. Sve u islamu i kod muslimana je posljedica Kur'ana. Svo dobro ponasanje muslimana i sve dobro u islamu je posljedica Kur'ana. Takodje sve lose ponasanje muslimana i sve lose u islamu je posljedica Kur'ana. Ne mozes uzeti samo sta ti se svidja. Mozes, ali to je varanje.
Last edited by kojeime on 23/11/2012 21:53, edited 2 times in total.
- odr0n
#348 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Jesil to ušo u estradne vode...miskin wrote:Šta je zivot, par koraka malo tuge i meraka...![]()
- odr0n
- miskin
#350 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Borimo seodr0n wrote:Jesil to ušo u estradne vode...miskin wrote:Šta je zivot, par koraka malo tuge i meraka...![]()