Generali OSLOBOĐENI!!

Locked
Paranoid

#326 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Paranoid »

Image

...vidi ljedro ima nešto za reći...zgužvana ko kladioničarski listić..
snaga_znanja

#327 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by snaga_znanja »

Djuro wrote:Ako mi se išta gadilo u ovom ratu, to su likovi koji su bili bili vojnici Partije, a onda su, padom iste, doživjeli
prosvijetljene te su odjednom postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci ili već što treba...

Čović je tipičan takav primjer, a mislim da u cijelom političkom vrhu Hercegovine nema 10% kadrova koji nisu
bili komunisti. Što očekivati od takvih likova?

Oni i danas zastupa staru struju u HDZ (Šušak, Boban, Tuđman - opet sve udbaši i komunisti) koje su išle na cijepanje BIH. Međutim, ta politika je u Hrvatskoj prošlost, isto kao što je prošlost bahati, debeli, kriminalni i korumpirani HDZ. U Hrvatskoj je HDZ izgubio (za dugo vremena) i podjela BIH ovdje nema apsolutno nikakve pobornike, čak ni u tragovima...Tako da Čović drugdje mora tražiti saveznika.
Pa tko mu je realno ostao na raspolaganju?
Našla krpa zakrpu....
Djes rec da je Tudjman bio UDBA-s? :D To sto je on bio general JNA to je iskljucivo jer je dobro ucio na akademiji. :D
ZV Keli

#328 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ZV Keli »

Genocid su Vukovar,Prijedor,Bijeljina,Zadar,Osijek,Sarajevo,Tuzla,Mostar,Srebrenica,Zvornik,Foca,Bratunac,Dubrovnik,Bihac,Brcko i jos mnostvo to sto su srbi pravo hrabri nije problem Hrvata i sto je nastala traktorijada,Gotovina sigurno jos manje kriv od svih jer ne moze se uticati na svakog covjeka
duh_sa_sjekirom

#329 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by duh_sa_sjekirom »

Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
Još samo da budu jednako hrabri i dosljedni i kad je u pitanju BiH, konkretno ona gamad Karadžić i Mladić, i bilo bi OK.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 16/11/2012 18:24, edited 1 time in total.
udrch

#330 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by udrch »

gost iz ZG wrote:
Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
:thumbup:
Hvala na komentaru
najljepše hvala, iskreno
rijetko koji Bošnjak uopšte ima ikakve sumnje ko je započeo rat na ovim prostorima..

mislim da vam je najveću čast ukazalo udruženje Majke Srebrenice koje su pozdravile oslobađanje generala..
Platformas

#331 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Platformas »

Čestitam hrvatima :thumbup:

Podrška iz :bih:
duh_sa_sjekirom

#332 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by duh_sa_sjekirom »

Paranoid wrote:Image
Ovo vjerovatno misli na užas, izbjeglice i kolone iz Bijeljine, Foče, Prijedora, Bratunca, Višegrada, Banja Luke, Čajniča, Rogatice itd
Eto, vidite kako se ona iskreno pokajala i priznala grijehe... :D
R4sh33d

#333 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by R4sh33d »

Fuj, gadi mi se.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#334 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by KatarinaKosaca »

Gledam na Tv i zaista pozitivno zavidim Hrvatima. Kako vole domovinu, kako to eksterioriziraju, kakav diskurs su imali i Premijer i Predsjednik.... :thumbup:
Mi smo sami naše generale demonizirali, a da nam netko kaže da se pozdrave, odmah bi izašli dežurni kvaziljevičari sa isprikama "Ta će meni reis, ta će meni alija, ta će meni Dejton"

Čestitke Hrvatima i Hrvatskoj!
R4sh33d

#335 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by R4sh33d »

ta će Hrvati :oops:
Alfons Kauders

#336 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:
E to je vec zagonetka. Mazohizam?
Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.
Ne slazem se.

Ta "struja" nikad nije uzivala jaku podrsku javnosti - to je struja bivsih jugo-komunjara koji su preko noci promijenili dres i koji su preko nasih ledja trgovali sa velikosrbima. Ogromna vecina obicnih Hrvata nikad nije podrzavala takvu politiku, a ne podrzava je ni danas. Ni ultraliberalni purgeri, ni zadrte ustase iz emigracije, ni oni izmedju.

Hrvatska nam jeste zabila noz u ledja kada je bilo najvaznije, ali to nije ucinio hrvatski narod, vec Tudjman, Susak i ekipa. A imali su i kod nas dovoljno idiota za takvu igru, o cemu je govorio i Sefer, koji je ratovao protiv HVO.

Uostalom, dovoljno je pogledati kakvo je hrvatsko drustvo danas, a kakva je situacija preko Drine.
radio_sa

#337 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by radio_sa »

Iza Oluje i hrvatske vojske su ostale stotine hiljada iznad zemlje , iza srpske ispod. Uz imperativ da se kazne ubistva nevinih civila za vrijeme i poslije akcije čestitam hrvatskom narodu historijski trenutak. :thumbup:

mO k3

#338 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by mO k3 »

Paranoid wrote:Image

...vidi ljedro ima nešto za reći...zgužvana ko kladioničarski listić..
vid babe i ona je ziva ,ah ta surova istorija ,uskuro ce biti zaboravljena ali presuda ce zauvijek ostati
Last edited by mO k3 on 16/11/2012 18:31, edited 1 time in total.
karanana

#339 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by karanana »

Susak i boban komunjare?
Baltazar_khan

#340 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Baltazar_khan »

raspada se ružna babetina.

sve čestitke susjedima, ovo je velika pobjeda pravde nad agresorom iz srbije!
KatarinaKosaca

#341 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.
Druga tema i ideja. Kako ti je već replicirano sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom i priznanjem da je legitimno braniti svoju zemlju, da je legirimno braniti svoj kućni prag, ako te netko napadne, protjera, ubije i okupira.
Alfons Kauders

#342 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:Susak i boban komunjare?
Susak ne, Boban navodno stari saradnik pojedinih obavjestajno-sigurnosnih sluzbi bivse nam domovine.
palermo

#343 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Ne slazem se.

Ta "struja" nikad nije uzivala jaku podrsku javnosti - to je struja bivsih jugo-komunjara koji su preko noci promijenili dres i koji su preko nasih ledja trgovali sa velikosrbima. Ogromna vecina obicnih Hrvata nikad nije podrzavala takvu politiku, a ne podrzava je ni danas. Ni ultraliberalni purgeri, ni zadrte ustase iz emigracije, ni oni izmedju.

Hrvatska nam jeste zabila noz u ledja kada je bilo najvaznije, ali to nije ucinio hrvatski narod, vec Tudjman, Susak i ekipa. A imali su i kod nas dovoljno idiota za takvu igru, o cemu je govorio i Sefer, koji je ratovao protiv HVO.

Uostalom, dovoljno je pogledati kakvo je hrvatsko drustvo danas, a kakva je situacija preko Drine.
A srpski narod jeste ? Mislim, nije onda ni srpski narod, nego Milošević, Šešelj i ekipa....

I šta kažeš, nisu uživali podršku javnosti......puh.....ne bih dalje
KatarinaKosaca

#344 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
Susak ne, Boban navodno stari saradnik pojedinih obavjestajno-sigurnosnih sluzbi bivse nam domovine.
Ne zna se ni za Šuška da li ga je Udba vrbovala nakon dugih godina vani i ismijavanja sistema (bivšeg yu) u zamjenu za spas od ubojstva u kupatilu sa zaključanim vratima iznutra kao Bora iz Brisela.
Alfons Kauders

#345 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne slazem se.

A srpski narod jeste ? Mislim, nije onda ni srpski narod, nego Milošević, Šešelj i ekipa....

I šta kažeš, nisu uživali podršku javnosti......puh.....ne bih dalje
Da upravo to kazem - velika vecina srpskog naroda je podrzavala velikosrpsku ideologiju, a podrzava je i danas.

Vecina Hrvata nije podrzavala silovanje Mostara i rat sa ARBiH.
R4sh33d

#346 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by R4sh33d »

Džaba si se uvlačila strancima u pakaš baba, ostaćeš samo jadni anonimus ili u najboljem slučaju upamćena kao ružni zločinac.
Alfons Kauders

#347 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne zna se ni za Šuška da li ga je Udba vrbovala nakon dugih godina vani i ismijavanja sistema (bivšeg yu) u zamjenu za spas od ubojstva u kupatilu sa zaključanim vratima iznutra kao Bora iz Brisela.
Da, bilo je i takvih prica, ali nista nije sigurno. Mozda su ga vrbovali, a mozda su ga upravo takvim glasinama pokusavali diskreditovati - nikad necemo znati...
rasuta_riza

#348 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by rasuta_riza »

KatarinaKosaca wrote:Gledam na Tv i zaista pozitivno zavidim Hrvatima. Kako vole domovinu, kako to eksterioriziraju, kakav diskurs su imali i Premijer i Predsjednik.... :thumbup:
Mi smo sami naše generale demonizirali, a da nam netko kaže da se pozdrave, odmah bi izašli dežurni kvaziljevičari sa isprikama "Ta će meni reis, ta će meni alija, ta će meni Dejton"

Čestitke Hrvatima i Hrvatskoj!

Načelno se slažem s tobom,mada je po mom sudu ovo više nego politička odluka kojom se Hrvatskoj, budućoj članici EU skida hipoteka sa ratnih zločina. Kako u pravdu već odavno ne vjerujem,a pogotovo kada je bjelosvjetski moćnici kroje, bojim se da će se kako to inače biva, preko Bosne slomiti kola da se Srbima zbog ove presude izađe u susret, u tom slučaju bismo mogli očekivati i besmisleno blage presude Karadžiću i Mladiću.
Banksy

#349 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote: sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom ...
Ako i jeste produkt KOS-a, bogami, dobro se primio ...
Bilo bi dobro i lijepo da je bilo tako jednostavno i vještački iskonstruirano, no nije, nažalost.
palermo

#350 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote: Druga tema i ideja. Kako ti je već replicirano sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom i priznanjem da je legitimno braniti svoju zemlju, da je legirimno braniti svoj kućni prag, ako te netko napadne, protjera, ubije i okupira.
Izrazio sam čestitke i Hrvatima i hrvatskoj državi jna današnjoj odluci haškog suda. zaistza mislim da je ovo pobjeda prava na odbranu vlastite domovine i vlastitog oraga. Izrazio sam divljenje, i zavist sprma jedinistva kojeg su Hrvati i hrvatska država pokazali u ovom trenutku, spram njihvog poimanja državotvorne svijesti, spram osjećaja prepoznavanja veličine trenutka.

A molim vas, nemojte me u ubjeđivati u neke stvari, sjećam ih se, ne samo ja.....nemojte ni danas,preskočite moj post, ako ništa
Locked