...vidi ljedro ima nešto za reći...zgužvana ko kladioničarski listić..

Djes rec da je Tudjman bio UDBA-s?Djuro wrote:Ako mi se išta gadilo u ovom ratu, to su likovi koji su bili bili vojnici Partije, a onda su, padom iste, doživjeli
prosvijetljene te su odjednom postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci ili već što treba...
Čović je tipičan takav primjer, a mislim da u cijelom političkom vrhu Hercegovine nema 10% kadrova koji nisu
bili komunisti. Što očekivati od takvih likova?
Oni i danas zastupa staru struju u HDZ (Šušak, Boban, Tuđman - opet sve udbaši i komunisti) koje su išle na cijepanje BIH. Međutim, ta politika je u Hrvatskoj prošlost, isto kao što je prošlost bahati, debeli, kriminalni i korumpirani HDZ. U Hrvatskoj je HDZ izgubio (za dugo vremena) i podjela BIH ovdje nema apsolutno nikakve pobornike, čak ni u tragovima...Tako da Čović drugdje mora tražiti saveznika.
Pa tko mu je realno ostao na raspolaganju?
Našla krpa zakrpu....
Još samo da budu jednako hrabri i dosljedni i kad je u pitanju BiH, konkretno ona gamad Karadžić i Mladić, i bilo bi OK.Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
rijetko koji Bošnjak uopšte ima ikakve sumnje ko je započeo rat na ovim prostorima..gost iz ZG wrote:Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.![]()
Hvala na komentaru
najljepše hvala, iskreno
Ovo vjerovatno misli na užas, izbjeglice i kolone iz Bijeljine, Foče, Prijedora, Bratunca, Višegrada, Banja Luke, Čajniča, Rogatice itdParanoid wrote:![]()
Ne slazem se.palermo wrote:Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.Alfons Kauders wrote:
E to je vec zagonetka. Mazohizam?
vid babe i ona je ziva ,ah ta surova istorija ,uskuro ce biti zaboravljena ali presuda ce zauvijek ostatiParanoid wrote:
...vidi ljedro ima nešto za reći...zgužvana ko kladioničarski listić..
Druga tema i ideja. Kako ti je već replicirano sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom i priznanjem da je legitimno braniti svoju zemlju, da je legirimno braniti svoj kućni prag, ako te netko napadne, protjera, ubije i okupira.palermo wrote:Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.
Susak ne, Boban navodno stari saradnik pojedinih obavjestajno-sigurnosnih sluzbi bivse nam domovine.karanana wrote:Susak i boban komunjare?
A srpski narod jeste ? Mislim, nije onda ni srpski narod, nego Milošević, Šešelj i ekipa....Alfons Kauders wrote: Ne slazem se.
Ta "struja" nikad nije uzivala jaku podrsku javnosti - to je struja bivsih jugo-komunjara koji su preko noci promijenili dres i koji su preko nasih ledja trgovali sa velikosrbima. Ogromna vecina obicnih Hrvata nikad nije podrzavala takvu politiku, a ne podrzava je ni danas. Ni ultraliberalni purgeri, ni zadrte ustase iz emigracije, ni oni izmedju.
Hrvatska nam jeste zabila noz u ledja kada je bilo najvaznije, ali to nije ucinio hrvatski narod, vec Tudjman, Susak i ekipa. A imali su i kod nas dovoljno idiota za takvu igru, o cemu je govorio i Sefer, koji je ratovao protiv HVO.
Uostalom, dovoljno je pogledati kakvo je hrvatsko drustvo danas, a kakva je situacija preko Drine.
Ne zna se ni za Šuška da li ga je Udba vrbovala nakon dugih godina vani i ismijavanja sistema (bivšeg yu) u zamjenu za spas od ubojstva u kupatilu sa zaključanim vratima iznutra kao Bora iz Brisela.Alfons Kauders wrote:Susak ne, Boban navodno stari saradnik pojedinih obavjestajno-sigurnosnih sluzbi bivse nam domovine.karanana wrote:Susak i boban komunjare?
Da upravo to kazem - velika vecina srpskog naroda je podrzavala velikosrpsku ideologiju, a podrzava je i danas.palermo wrote:A srpski narod jeste ? Mislim, nije onda ni srpski narod, nego Milošević, Šešelj i ekipa....Alfons Kauders wrote: Ne slazem se.
Ta "struja" nikad nije uzivala jaku podrsku javnosti - to je struja bivsih jugo-komunjara koji su preko noci promijenili dres i koji su preko nasih ledja trgovali sa velikosrbima. Ogromna vecina obicnih Hrvata nikad nije podrzavala takvu politiku, a ne podrzava je ni danas. Ni ultraliberalni purgeri, ni zadrte ustase iz emigracije, ni oni izmedju.
Hrvatska nam jeste zabila noz u ledja kada je bilo najvaznije, ali to nije ucinio hrvatski narod, vec Tudjman, Susak i ekipa. A imali su i kod nas dovoljno idiota za takvu igru, o cemu je govorio i Sefer, koji je ratovao protiv HVO.
Uostalom, dovoljno je pogledati kakvo je hrvatsko drustvo danas, a kakva je situacija preko Drine.
I šta kažeš, nisu uživali podršku javnosti......puh.....ne bih dalje
Da, bilo je i takvih prica, ali nista nije sigurno. Mozda su ga vrbovali, a mozda su ga upravo takvim glasinama pokusavali diskreditovati - nikad necemo znati...KatarinaKosaca wrote:Ne zna se ni za Šuška da li ga je Udba vrbovala nakon dugih godina vani i ismijavanja sistema (bivšeg yu) u zamjenu za spas od ubojstva u kupatilu sa zaključanim vratima iznutra kao Bora iz Brisela.Alfons Kauders wrote:Susak ne, Boban navodno stari saradnik pojedinih obavjestajno-sigurnosnih sluzbi bivse nam domovine.karanana wrote:Susak i boban komunjare?
KatarinaKosaca wrote:Gledam na Tv i zaista pozitivno zavidim Hrvatima. Kako vole domovinu, kako to eksterioriziraju, kakav diskurs su imali i Premijer i Predsjednik....![]()
Mi smo sami naše generale demonizirali, a da nam netko kaže da se pozdrave, odmah bi izašli dežurni kvaziljevičari sa isprikama "Ta će meni reis, ta će meni alija, ta će meni Dejton"
Čestitke Hrvatima i Hrvatskoj!
Ako i jeste produkt KOS-a, bogami, dobro se primio ...KatarinaKosaca wrote: sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom ...
Izrazio sam čestitke i Hrvatima i hrvatskoj državi jna današnjoj odluci haškog suda. zaistza mislim da je ovo pobjeda prava na odbranu vlastite domovine i vlastitog oraga. Izrazio sam divljenje, i zavist sprma jedinistva kojeg su Hrvati i hrvatska država pokazali u ovom trenutku, spram njihvog poimanja državotvorne svijesti, spram osjećaja prepoznavanja veličine trenutka.KatarinaKosaca wrote: Druga tema i ideja. Kako ti je već replicirano sukob ABIH i HVO_HV je produkt Kosa, jer je trebalo pošto poto prikazati da se u BIH vodi građanski rat... ali to sve je druga tema, široka i kompleksna, što nema veze sa današnjom presudom i priznanjem da je legitimno braniti svoju zemlju, da je legirimno braniti svoj kućni prag, ako te netko napadne, protjera, ubije i okupira.