Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
njonjica wrote:Je li ovo Kanton bankrotirao?
Prosvjeta (srednje skole) jos uvijek nije dobila platu.....zna li neko sta se desava?
Pa vidiš da ministar obilazi škole, čita Facebook komentare, mijenja ploče sa nazivima koje niko ne čita, pa nikoga i ne tangiraju (izuzev po kojeg liberala krvarećeg srca iz NGO). Ko bi se još bavio takvim banalnostima kao što su plate prosvjetnih radnika.
Hvala za odgovor.
Je li tacno da je Kanton bankrotirao?
Šta se ušuti onaj Zeljković kaže ako pobjede radnici Grasa onda je anarhija i jeste anarhija Vlada kantona Sarajevo to smo svi vidjeli pojeo vuk magarca, eto koliko oni mare za građane i narod što hoda pješke iako im plati unaprijed mjesečnu kartu. Znači imaju podršku ovakve nakaradne anarhističke Vlade koja nema pojma.
seln wrote:Tihi je supak, Zlaja je supak, Covic je supak, Dodik je supcina itd.....
ali Pecanac je majka svih supaka. U zivotu nisam vidio covjeka koji je toliko ocigledno izjeden sujetom.
Zlaja sujetan? Jets i to opsano...ali u poredjenju sa Posrancem je stidljiva debitantkinja na prvom balu.
Otvorio je novo negativno poglavlje u našoj politici. Taman kad smo pomislili da nema više fakinluka s kojima nas političari mogu iznenaditi pojavi se on. Pa ona Mira pred novu godinu sa pljuvanjem po SDP-u.....
Silno bih voljela da im SDA 2014 pokupi i pomisao na glasove. Oni su odavno prestali biti "ciljna grupa" SDP i NS glasača....
Kantonalni odbor SDP-a BiH Sarajevo u jučerašnjem saopćenju za javnost objavio je da je Vahid Ćosić, komesar policije Kantona Sarajevo, u petak donio odluku o kažnjavanju i prerasporedu jednog broja pripadnika Jedinice za specijalnu podršku MUP-a KS. Kako ističu u toj stranci, specijalci su kažnjeni, jer su "odbili učestvovati u režiranom anketiranju pod vodstvom rukovodilaca sindikata policije MUP-a KS" te je izvršen preraspored policijskih službenika koji su "odbili učestvovati u prljavim igrama Sade Čampare, Vahida Ćosića, Halida Ganije i Nedžiba Đoze".
Desetkovana jedinica
Tragom ovih informacija, od dobro obaviještenog izvora o dešavanjima u MUP-u saznajemo da je Ćosić uputio depešu ministru unutrašnjih poslova KS Nerminu Pećancu za preraspored najmanje 40 specijalaca!
Naš sagovornik ističe da je riječ mahom o specijalcima koji su se prošlog ljeta usprotivili testiranju o fizičkoj spremnosti, a koje je naredio Ćosić, za koje je Vlada KS utvrdila da je nezakonito, jer pri procedurama nisu ispoštovani svi zakonski preduvjeti.
Isti policajci, prema tvrdnjama našeg izvora, odbili su tada potpisati i peticiju za smjenu tadašnjeg ministra policije Muhameda Budimlića.
- Jedinica za specijalnu podršku MUP-a KS sada je bukvalno desetkovana i trebat će vremena da oni koje će Čosić postaviti steknu obuku i kvalitete koje su imali ovi momci koji su savjesno i besprijekorno obavljali svoj posao. Ovo je loša poruka građanima, a dobar znak za kriminalce - kaže naš izvor.
Prekinuo vezu
Policijski komesar Vahid Ćosić jučer nije htio komentirati najnovija dešavanja u MUP-u KS, uz sugestiju da sva pitanja o ovom slučaju pošaljemo pisanim putem. Na naš upit hoćemo li odgovore dobiti tokom dana, komesar je dao, u najmanju ruku, iznenađujući odgovor, s obzirom da stiže od prvog čovjeka policije.
- Nemoguće je da danas (jučer, op. a.) dobijete odgovore, jer mi nismo pekara da tako radimo. Danas je subota - kazao je Ćosić i prekinuo telefonsku vezu!
Detalje najnovije afere u MUP-u KS nismo mogli saznati ni od ministra Pećanca, jer je njegov mobilni telefon jučer cijeli dan bio isključen.
Kontaktirali smo i predsjednika Sindikata MUP-a KS Nedžiba Đozu, koji je, pak, rekao da nije trenutno u Sarajevu te da nije upoznat s prerasporedom specijalaca.
Uskraćeno i pravo na žalbu
Naš izvor iz policije tvrdi da je preraspoređenim specijalcima nanesena još veća šteta, jer im je uskraćeno pravo na žalbu.
- Nisu dobili nikakvo rješenje ili odluku na koje bi se mogli žaliti, nego depešu u kojoj stoji da se oni zbog potreba službe preraspoređuju na druge radne zadatke, čime se Ćosić "ogradio" od pravnih sankcija, a specijalcima koji imaju 10 i više godina iskustva uskratio sva prava i na ovaj način ih degradirao - kaže naš izvor.
Nalogodavci iz SDA
- Nasilje koje u redovima policije KS provode Nermin Pećanac i Vahid Ćosić nezabilježeno je kako postoji organizovana policijska služba u Sarajevu, a sve u cilju prikrivanja svoje nesposobnosti i nezainteresovanosti za stvarni, a ne verbalni obračun sa kriminalom u glavnom gradu BiH. Umjesto toga, oni su obračun usmjerili prema neistomišljenicima koji besprijekorno obavljaju sve svoje dužnosti i svakodnevno se izlažući rizicima najtežih policijskih poslova, a posljednja kadrovska vratolomija je samo epilog prošlog ljeta započete strahovlade koju provodi vrhuška Uprave policije koja ima bezrezervnu podršku SDA i njenih satelita - tvrdi se, između ostaloga, u saopćenju SDP-a i dodaje:
- Sasvim je očigledno da je Pećanac vrlo brzo zaboravio slatkorječivost i brigu za sarajevske specijalce, jer on niti hoće niti se može oduprijeti Sadi Čampari i Vahidu Ćosiću i njihovim nalogodavcima iz SDA, koji su i ovim činom pokazali da ne prezaju od zloupotreba i najgrubljih obračuna s običnim ljudima kako bi ostali neprikosnoveni u raspolaganju ljudskim resursima i novcem poreznih obveznika bez ikakve objektivne i nezavisne demokratske kontrole.
Avaz 27.01.2013. godine ??????
Lud i ponosan wrote:Prozv'o ga Fazlija da je ženu zaposlio u Telekomu, spominjao sina u Milanu, itd.
A sve je počelo od Backovića koji je govorio o nepotizmu, štelama na fakultetima i nemogućnosti dobrih studenata, bez zaleđine, da postanu asistenti,...
Haos.
Lud i ponosan wrote:Jebe mater Backović Fazliji u živom prenosu, "bude li mi nešto sa suprugom jebaću ti mater"...
Show.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Našao se ko će prozivati. Notorni uhljup, propali strijelac, redovni potrošač državnih para po Olimpijskim igrama kojem je sama činjenica da je član rahmetli SDP-a dovoljna diskvalifikacija da se uopšte javno oglašva, a kamoli da proziva koga za nepotizam.
Lud i ponosan wrote:Prozv'o ga Fazlija da je ženu zaposlio u Telekomu, spominjao sina u Milanu, itd.
A sve je počelo od Backovića koji je govorio o nepotizmu, štelama na fakultetima i nemogućnosti dobrih studenata, bez zaleđine, da postanu asistenti,...
Haos.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Je li im izisao Pedja sa prijedlogom da se "obrate nadleznim organima"?
Koje je to konstruktivno pitanje ikada ovaj strijelac iz Bavcica od Foce postavio, osim traceva koje je procitao u Avazu ili cuo na ulici. Backovic je reagovao normalno, jer mu je ovaj vrijedjao zenu i djecu. Ja bih ga pljunula javno. Koliko je on potrosio budzetskih para za nista. Imamo mi bolje strijelce od njega, ali ih ne moze zapasti ta cast, da predstavljaju nasu BiH na Olimpijadi. Zao mi je da Selektor Australijske ekipe strijelaca nije ovdje, samo da mu kaze dvije tri .
Innovation wrote:Koje je to konstruktivno pitanje ikada ovaj strijelac iz Bavcica od Foce postavio, osim traceva koje je procitao u Avazu ili cuo na ulici. Backovic je reagovao normalno, jer mu je ovaj vrijedjao zenu i djecu. Ja bih ga pljunula javno. Koliko je on potrosio budzetskih para za nista. Imamo mi bolje strijelce od njega, ali ih ne moze zapasti ta cast, da predstavljaju nasu BiH na Olimpijadi. Zao mi je da Selektor Australijske ekipe strijelaca nije ovdje, samo da mu kaze dvije tri .
Nije valjda da je Kanton za Fudu prestao placati doprinose?
Innovation wrote:Koje je to konstruktivno pitanje ikada ovaj strijelac iz Bavcica od Foce postavio, osim traceva koje je procitao u Avazu ili cuo na ulici. Backovic je reagovao normalno, jer mu je ovaj vrijedjao zenu i djecu. Ja bih ga pljunula javno. Koliko je on potrosio budzetskih para za nista. Imamo mi bolje strijelce od njega, ali ih ne moze zapasti ta cast, da predstavljaju nasu BiH na Olimpijadi. Zao mi je da Selektor Australijske ekipe strijelaca nije ovdje, samo da mu kaze dvije tri .
Ma pustite Fazliju...
Dok je on "trenirao" po garažama, Zaim Backović se borio za ovu državu.
Jedva čekam da rahmetli SDP konačno bude sahranjen, pa da s njim potone sav polusvijet kojeg su dovukli na medijsku scenu BiH.
Lud i ponosan wrote:Kad god upadnem na temu NS-a, uvijek ista priča. Skontali smo poentu, sve nam je jasno, vrijeme je da se zamjeni pokvarena ploča.
Meni je fascinantno kako neko troši na vrijeme na "minorne" stranke i "loše" političare, a ono ključno i bitno nam prolazi ispred nosa. Ali, to je već stvar opsesije.
Kritikovali smo tako samo one "kljucne" i "bitne", pa kad su oni "minorni" i "losi" iz hladovine dosli na vlast i poceli se ponasati isto ili gore od njihovih prethodnika, bilo je kasno.
Dok je on "trenirao" po garažama, Zaim Backović se borio za ovu državu.
Jedva čekam da rahmetli SDP konačno bude sahranjen, pa da s njim potone sav polusvijet kojeg su dovukli na medijsku scenu BiH.
Jel Fudi Kanton treba nastaviti da placa doprinose, jer se Zaim borio za ovu drzavu?
Da li Kanton i ostaloj djeci boraca za ovu drzavu isto tako placa doprinose?
Lud i ponosan wrote:
Jasno je meni sve to, samo, nisam siguran da je Peđa prava adresa prema kojoj treba usmjeriti svu frustraciju i dosadašnje loše procjene. Za razočarenje odgovaraju oni koji su ga proizveli, a kod nas se njihova zlodjela brzo zaboravljaju. Previše energije se rasipa, a suština ostaje netaknuta.
Dok god nama pamćenje bude ko u vinske mušice, a povećala svih vrsta zanemarena, suština će biti netaknuta.
Za pojašnjenje, vidi pod "Radeljaš"