Jedna pjesma za sve one koji se izjasne kao Bosanci, Džedaji, Eskimi...
Pozdrav od Bošnjaka...
Stoji opsta navala na muslimane, danas haver prica da ce se on izjassniti kao Bosanac, a tip student iz Mostara. Ja ga pitam, zar nisi onda Hercegovac!?ArthurSpooner wrote:Tacno te bude strah kad vidis kakvi sve ljudi stoje iza ovog termina "Bosanac".
Ma ja ne poznajem nikoga iz Hercegovine (i ja sam Hercegovac porijeklom) koji ce se izjasniti kao Bosanac. Njima je to ne samo ogromna glupost i bizarnost nego i ponizenje najgore vrste.mrAdil wrote: Stoji opsta navala na muslimane, danas haver prica da ce se on izjassniti kao Bosanac, a tip student iz Mostara. Ja ga pitam, zar nisi onda Hercegovac!?
niko poseban wrote:Ja sam Srbin (dobronamjerni) ali činjenica jeste da ako se izjasniš k'o Bosanac onda se možeš izjasniti i k'o Hercegovac,Semberac,Krajinac ili recimo Karpaćanin,Bretonac,Sicilijanac....razumijete me.To je regionalno izjašnjavanje a pitanje je nacionalno/etničko.Etnički je Bošnjak,tako je dogovoreno 1993. i ne znam ja čija je greška što to još nije u potpunosti zaživjelo kod Bošnjaka.Možda ih niko nije pitao,ne znam.
Ja mislim da nema ni 2% Bosnjaka, pa zato ova fortutma da se ne raspu na popisu.mrAdil wrote:Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.rexmax wrote:Vidjet cemo na popisurexmax wrote: Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
Ima, ali ne mozes ti to trenutno dokuciti. Znas kako kazu: "cije stado - njegova i livada".niko poseban wrote:Neki dan sam negdje pročitao,ne znam tačno gdje,da ako bude Bošnjaka barem 51% da će BiH postati zvanično država bošnjačkog naroda jer k'o biva kad jedan narod postane apsolutna većina onda to po nekom međunarodnom pravu ide tako.
Pa jasno je da to ne ide tako jer ovdje nema jedan čovjek-jedan glas,imaš dva entiteta,kao države u državi i da je Bošnjaka i 60% neće to mnogo promijeniti.Ne dok je ovakvog uređenja,nastalog ratom.Jer šta i da bude preko 50%,možeš se samo hvaliti da si apsolutna većina ali u praksi...nikakvog efekta.
Da,taj primjer ti je majka svih apsurda.mrAdil wrote:Stoji opsta navala na muslimane, danas haver prica da ce se on izjassniti kao Bosanac, a tip student iz Mostara. Ja ga pitam, zar nisi onda Hercegovac!?ArthurSpooner wrote:Tacno te bude strah kad vidis kakvi sve ljudi stoje iza ovog termina "Bosanac".
Ja mislim da nema ni 2% Bosnjaka, pa zato ova fortutma da se ne raspu na popisu.rexmax wrote:Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.
Zato sto ce nas religija na kraju sve unistit.Treba gradit Bosnu za sve njene gradjane bilo kojih religijskih ubjedjenja.Oni koji se ne smatraju Bosancima nek slijede svoj tor al taj vjerski tor ce im sve vise slabit i ostat ce na kraju samo gornja maoca,siroki brijeg i laktasi a sto se mene tice ta 3 sela se mogu odvojit od bosne ako hoce jer takvi nikad nista nece ni doprinjet ovoj drzavi.Klon wrote:nek mi samo neki Bosanac obajsni, sto bi se to sprijecila dalja etnicka podjela BiH, ako se svi budemo izjasnili kao Bosanci.
Da podebljam ovaj postDržava wrote:http://www.youtube.com/watch?v=owdw8orMnlM
Pozdrav od Bošnjaka...
To je vec mazohizam da smatras da su svi Bosnjaci glupi. Mozda ti jesi, ali mozda drugi nisu.Država wrote:http://www.youtube.com/watch?v=owdw8orMnlM
Pozdrav od Bošnjaka...
malo ja bolje znam stvari od većinerexmax wrote:Ko kaze da Bosnjaka ima 52% na osnovu kojih podataka to tvrdis?sultan Suljo wrote:da li si ti ograničen kao i drugi ili šta ??
Bosanci NISU KONSITUTIVNI NAROD i mogu se vodit samo kao OSTALI a zna se koliko oni imaju uticaja u parlamentu !!
osim toga Bošnjaka ima 52% i kad bi se svi izjasnili kao Bosanci onda bi mogao biti tek taj procenat
Tek poslije popisa 2013 znat cete koliko vas ima a ja vam mogu samo poruciti mrka kapa za vasu skupinu.

Nece biti ni konstutivni, nego ce konstutivnost preuzeti Bosanci (ostali)![/quote]mrAdil wrote:Ja mislim da nema ni 2% Bosnjaka, pa zato ova fortutma da se ne raspu na popisu.rexmax wrote:Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.
" Pametnom je i isaret dovoljan".

Klon wrote:Cilj Bosanaca !
kad bi se sutra svi Bosnjaci izjasnili kao Bosanci,
imali bi opet samo jedan narod u Bosni i Hercegovini, koje se zalaze za opstanak ove zemlje,
i opet bi 95 % tog naroda cinili ljudi islamske vjeroispovijesti (bar po tradiciji ili kulturi ).
imali bi isto ono sto i danas imamo sa Bosnjacima.
Prije rata pred izbore Dragan, inače brat mog tadašnjeg "najboljeg" prijatelja Zorana pozvonio na vrata (prvi put) iako smo komšije na toj adresi od 60-te i moji roditelji ga ugostiše..elem.. došao da soli pamet kako se moji roditelji trebaju izjasniti kao jugosloveni i da jedino tako možemo očekivati "bolje sutra"...mrAdil wrote:Stoji opsta navala na muslimane, danas haver prica da ce se on izjassniti kao Bosanac, a tip student iz Mostara. Ja ga pitam, zar nisi onda Hercegovac!?ArthurSpooner wrote:Tacno te bude strah kad vidis kakvi sve ljudi stoje iza ovog termina "Bosanac".