Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#326 Re: Asmir Begović

Post by 5 0 5 »

najvece cestitke nasem ljiljanu. ponosimo se s tobom.

Hand It To Asmir!

Image

The giant Bosnian international crowned another excellent season by scooping the major honours at the prestigious occasion in which the Club looked back on a 2012-13 campaign in which they secured their Premier League status once again.

Begovic was the unanimous choice of the fans, firstly in picking up the Supporter Clubs' Player of the Year and he rounded off the evening’s festivities by picking up the award that was voted for by the
Club’s Supporters on the Official Website.

In between those two accolades, he was also rewarded for his consistently excellent performances throughout the season with the Players’ Player of the Year while also sharing the Coaching Staff’s Player of the Year with Ryan Shawcross.

Following a sumptuous four-course meal, the presentation of the Awards began with Andy Willkinson being acclaimed for his work in the community.

It was then Begovic’s turn to step up onto the stage for the first of his prizes when Brian Shaw, Chairman of the Supporters Club, presented their award.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#327 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

Begović je Kraljevsku dvoranu u Stokeu, gdje se održavala gala večer, napustio sa četiri individualne nagrade. Priznanja za odlične partije na golu su stigla od navijača, saigrača i stručnog štaba.

Trebinjac je proglašen igračem godine, najboljim igračem prema izboru navijača, najboljim igračem prema izboru njegovih kolega, ali i najboljim igračem prema izboru stručnog štaba Stokea, koju dijeli sa kapitenom Ryanom Shawcrossom.
svaka čast majstore!
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#328 Re: Asmir Begović

Post by I am Happy »

Jbg sve im je pokupio :D :D
Pripremili su ga za prodaju :mrgreen:
Herr Flick

#329 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

Asmir je novi clan Liverpoola,samo jos to nije zvanicno :bih:

EDIT:Barem tako kaze Avazov Sport :lol:
Logovan

#330 Re: Asmir Begović

Post by Logovan »

Herr Flick wrote:Asmir je novi clan Liverpoola,samo jos to nije zvanicno :bih:

EDIT:Barem tako kaze Avazov Sport :lol:
Brže Avaz saznaje od Engleza. :D
5 0 5

#332 Re: Asmir Begović

Post by 5 0 5 »

Image
horion_bosona

#333 Re: Asmir Begović

Post by horion_bosona »

PUBLISHED
11:01 24th May 2013
by Stoke City Football Club

Club dismiss newspaper reports linking Asmir Begovic with move away

STOKE CITY have dismissed a national newspaper report claiming Asmir Begovic is on the verge of completing a close season move to Liverpool.

It had been suggested that the Bosnian goalkeeper had told the media in his home country he would be joining Liverpool in time for pre-season training in July.

But Stoke City's Chief Executive Tony Scholes has moved quickly to refute the report.

He explained: "Asmir's agent rang me as soon as these stories surfaced. He assures me that Asmir doesn't know the Bosnian journalist and has certainly never spoken to him.

"It's complete fabrication and unfortunately it has been picked up by a paper in this country.

"It's inevitable when a manager parts company with a Club that there's a period of uncertainty and erroneous newspaper reports certainly don't help matters."

Read more at http://www.stokecityfc.com/news/article ... B7xMxkW.99
e jest mu majmun od novinara napravio uslugu... Avaz - septicka jama bh novinarstva
Edin H.

#334 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Eki Tony Scholesa mangupa, konta da zna vise od Sinanovica, koji zna babu :-)
JoseMujica

#335 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

jel ko upratio šta bi s ovim trenerom Stoka? đe zdimio?
Edin H.

#336 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

JoseMujica wrote:jel ko upratio šta bi s ovim trenerom Stoka? đe zdimio?
Nije zdimio, nego su mu dali otkaz, kao nisu se trebali boriti za opstanak i ne igraju dovoljno atraktivno (sad se i oni furaju na Barselonu :D ).
Razbice im se o glavu.
Inace Pulis je trener sto je rekao da nikada sa tvrdoglavijim i nerazumnijim trenerom od Papeta nije razgovarao (afera oko Asmirovog putovanja na prijateljsku u Ameriku).
JoseMujica

#337 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

šteta ....za mali klub tipa Stoka je odličan trener....hebem ih ne kontam šta hoće pa čoek ih je i do Europa lige doveo...bili par sezona između 8-10 mjesta...i još izgradio solidan tim u kome ima igrača za koje dobre pare mogu uzeti da podmire klupske troškove za naredno desetljeće
zomri

#338 Re: Asmir Begović

Post by zomri »

JoseMujica wrote:šteta ....za mali klub tipa Stoka je odličan trener....hebem ih ne kontam šta hoće pa čoek ih je i do Europa lige doveo...bili par sezona između 8-10 mjesta...i još izgradio solidan tim u kome ima igrača za koje dobre pare mogu uzeti da podmire klupske troškove za naredno desetljeće
puno su trošili zadnjih godina, po neto potrošnji su treći u zadnjih 5 godina, odmah iza Chelsea i Man City-ja. hoće čovjek rezultate jbg

http://www.transferleague.co.uk/league- ... asons.html
JoseMujica

#339 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

aaaa nije ovo total potrošnja na kupovinu već odnos kupljeno-prodato u zadnjih 5 godina...mislim logično je po ovome da su oni u vrhu jer su imali truba igrače koje niko neće da kupi pa su mahom free napuštali klub, a kupovali solidne igrače.

baš sam otavaro gore i podatke za klub...prošla sezona 20.600.000 funti kupovine, a prodali igrača za 500.000 funti :lol:

a tek su negdje 10ti po kupovnoj moći...ono koliko su love imali da krše u tih 5 godina
todd_smith

#340 Re: Asmir Begović

Post by todd_smith »

Ide iz Stokea, Pape je naglasio onim komentarom da ga mora pustiti nazad u Englesku jer "ima obaveza". Koji to jos igrac ima obaveza, tokom rep. pauze
Muhamed Đakmić

#341 Re: Asmir Begović

Post by Muhamed Đakmić »

Pulis je taraba od trenera, samo je okupio toliko drvosječa da idući trener neće imati lagan zadatak da počne malo fudbala igrati. Gledaj Swansea, u plusu su glede transfera, pa su svejedno duplo bolja ekipa od Stokea.
JoseMujica

#342 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

doduše fudbal koji su igrali jeste mesarenje pravo
BHF_Manijak

#343 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Jebo majku kako ovo vrijeme odmice, ja sve vise mislim da ce ostati u onom mrtvom Stokeu! SVe neki interes za njega a niko lovu da izvali! :(
Odlican je golman, ali nazalost sve jace ekipe su pokrivene na toj poziciji. Nekako bih volio da zavrsi u Arsenalu ili Liverpoolu, u Chelseu nece moci barem za jos 2-3 godine, tj. dokle god Cech brani. United ima mldog golmana, City isto tako. U drugim ligama od jacih ekipa, Dortmund jedino ima golmana koji je blizi zalasku karijere nego li primeu. Umjesto Weidenfellera - MJERA! 8-)
JoseMujica

#344 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

ma polako....tek se zakuhavaju tračevi i sigurno još jedno mjesec niko neće poteza konkretnog napraviti.....dosta jačih klubova je izgubilo i trenere, pa će se sačekati da prvo novi preuzmu kormilo.

Smio bih se kladiti da će Asmir u neki jači klub ako ne sad ona iduće godine
Herr Flick

#345 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

Stoke je vec doveo 2 nova golmana tako da nema sanse da Asmir ostane :D :D
sinuhe

#346 Re: Asmir Begović

Post by sinuhe »

Imaju li oni koga prodati osim Asmira jer novi trener ce trebati i nove igrace. Ne misli valjda slijediti Pulisa?
JoseMujica

#347 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

čuj 2 golmana...znam da su onog malog jel Butlanda kupili...taj važi za nekog golemog engleskog talenta

a koga su drugog kupili? to mora da onaj danac ide u pemziju
vicious

#348 Re: Asmir Begović

Post by vicious »

BHF_Manijak wrote:Jebo majku kako ovo vrijeme odmice, ja sve vise mislim da ce ostati u onom mrtvom Stokeu! SVe neki interes za njega a niko lovu da izvali! :(
Odlican je golman, ali nazalost sve jace ekipe su pokrivene na toj poziciji. Nekako bih volio da zavrsi u Arsenalu ili Liverpoolu, u Chelseu nece moci barem za jos 2-3 godine, tj. dokle god Cech brani. United ima mldog golmana, City isto tako. U drugim ligama od jacih ekipa, Dortmund jedino ima golmana koji je blizi zalasku karijere nego li primeu. Umjesto Weidenfellera - MJERA! 8-)
Eee, to bi bilo za 10, ali sumnjam da ce Asmir ici iz Engleske.
JoseMujica

#349 Re: Asmir Begović

Post by JoseMujica »

doduše jeste slabo ostvarljivo al kako bi bilo lijepo i Begović i Džeko u BVB-u....solidan klub i odličan trener
Herr Flick

#350 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

JoseMujica wrote:čuj 2 golmana...znam da su onog malog jel Butlanda kupili...taj važi za nekog golemog engleskog talenta

a koga su drugog kupili? to mora da onaj danac ide u pemziju
Mislim da su doveli nekog mladog iz Twentea,neki dan sam citao
Post Reply