Pa da. pa puna ti usta hadisa.nasa wrote:Znaci ti se slazes s @Kroskicom da nam Hadis nije potreban da bi ispravno obavili namaz vec je dovoljan Kur'an!fiza wrote:Poslanik s.a.w.s. je rekao drzite se Kur ana i mog sunneta i necete skrenuti s pravog puta, Ovdje neko iznese ajet 5 stranica rasprava o tom ajetu. Nije niko budala. Svi mi znamo istinu. Problem je prihvatit je ili ne. Kuzis.nasa wrote: Skrenuli smo s teme s opravdanim razlogom jer i hidzab i zabrana muzike duboko posezu za Hadisom pa je jedna forumasica postavila pitanje da li je potreban Hadis ili je dovoljan samo Kur'an te se dalje uzeo primjer namaza da se pokaze jeste ili nije potreban Hadis.
Eto objasnila sam ti ukratko ono sto bi sama zakljucila da si citala cijelu raspravu.....
Ti meni preporucujes "neku" ????????????????knjigu ,ja tebi preporucujem Kur'an narocito prve ajete objavljenje Poslaniku!Citaj,pa onda komentarisi.......
Cudno mi je da vecu prednost dajete hadisima nad Kur anom!![]()
Odakle ti da ja dajem prednost hadisima,pa zar te nisam uputila na Kur'an....
Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
-
fiza
#326 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
-
jahh
#327 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Jel to ova knjiga? http://www.resnica-haq.com/Namaz_u_islamu.pdffiza wrote: dragi brate Allah d ate nagradi na znanju, ali djabe se nerviras i odgovaras. Allah je onaj koji upucuje tako da mozes ti pisati i romane a protivnik u tvojoj diskusiji raspravljat ce o necemu drugom, pa trecem misleci da te uganja u cosak da nemas odgovor. Svi znamo jednu divnu knjigu NAMAZ U ISLAMU, GRATIS JE, BESPLATNA, NE VJERUJEM DA AKO BI IKO IKOG PITAO ZA TU KNJIGU DA MU JE NEBI DAO/LA. Tacno je opisan nacin klanjanja, da ne treba lkezati kao ker (pas). samo je pitanje ko ce istinu prihvatiti. Mislim da je to manji problem, nego sto su nam djamije pustije i pustije. Pokusajmo se potruditi vratiti dzemmat pa onda rasprava o namazu.
Ja ću je rado pročitati ako jeste, samo sumnjam da kod nas tu knjigu ljudi preporučuju, jer su autori iz "austrijskog džemata" kojih se mnogi kod nas odriču, te saradnik Nusret Imamović i recenzent hfz. Muhamed Porča. Samo potvrdi, ja ću je rado pročitati.
- nasa
#328 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Zasto je ne preporucuju?jahh wrote:Jel to ova knjiga? http://www.resnica-haq.com/Namaz_u_islamu.pdffiza wrote: dragi brate Allah d ate nagradi na znanju, ali djabe se nerviras i odgovaras. Allah je onaj koji upucuje tako da mozes ti pisati i romane a protivnik u tvojoj diskusiji raspravljat ce o necemu drugom, pa trecem misleci da te uganja u cosak da nemas odgovor. Svi znamo jednu divnu knjigu NAMAZ U ISLAMU, GRATIS JE, BESPLATNA, NE VJERUJEM DA AKO BI IKO IKOG PITAO ZA TU KNJIGU DA MU JE NEBI DAO/LA. Tacno je opisan nacin klanjanja, da ne treba lkezati kao ker (pas). samo je pitanje ko ce istinu prihvatiti. Mislim da je to manji problem, nego sto su nam djamije pustije i pustije. Pokusajmo se potruditi vratiti dzemmat pa onda rasprava o namazu.
Ja ću je rado pročitati ako jeste, samo sumnjam da kod nas tu knjigu ljudi preporučuju, jer su autori iz "austrijskog džemata" kojih se mnogi kod nas odriču, te saradnik Nusret Imamović i recenzent hfz. Muhamed Porča. Samo potvrdi, ja ću je rado pročitati.
Zar nije tuzno sto nam je bitno ko je autor i to pitanju kao sto je namaz.......
I sta da onda covjek kaze pametno oko ove rasprave nego Kur'an ,za sva vremena.....
@fiza je jednu stvar upravu ,a to je da je ovo postala besmislena rasprava,koja uopce nema za cilj da jedni druge shvate i da se premoste eventualne razlike u pristupu !
Zato ja @Kroskicu podrzavam od pocetka,jer sve vise shvatam sta je navelo da se mane raznih tumacenja i pristupa!
Vazno je da se obavlja ono sto je od Allaha prepisana ,a onima koji bi da pozivaju na pravi put pored jasnih Njegovih uputa ,neka preispitaju svoj put!
-
fiza
#329 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Jeste. Ne slusam licno Imamovica jer on je za mene sektas. Sto se tice Muhammeda Porce, mislim da je sam uspijeh covjeka sto je predavao i predavati ce na fakultetu u S.arabiji. to dovoljno govori da covjek nije sektas, da mu djeca idu na fakultet, RADE, jedan i predaje na njemu. Tuzno je sto ga losi ljudi prisvajaju kao NJIHOV. Muhammed Porca od svih njih ne vristi kada prica, ne vristi kada osudjuje, pokusava ukazati ako vec ima grijeh zasto je to tako. Vidi ders Muhammeda porce kada je pricao kako ljudi na hadzu uzimali su abdest tako sto su stavljali pijesak u usta,zbog ne znanja! Slusaj Imamovica sta je o istoj temi pricao DZEHENNEMLIJA, KAKAV JE ON HADZIJA ITD. Razlika je velika izmedju Imamovica i Porce. S druge strane ok ne priznaju strane autore, kako onda priznaju na fakultetima? Idi na FIN u sarajevu, nabroj mi 5 knjiga nasih autora iz kojih uce- napisat cu nick budala na planeti! Sve knjige koje uce su od stranacaaaaaaaa, samo su ih nasi preveli!nasa wrote:Zasto je ne preporucuju?jahh wrote:Jel to ova knjiga? http://www.resnica-haq.com/Namaz_u_islamu.pdffiza wrote: dragi brate Allah d ate nagradi na znanju, ali djabe se nerviras i odgovaras. Allah je onaj koji upucuje tako da mozes ti pisati i romane a protivnik u tvojoj diskusiji raspravljat ce o necemu drugom, pa trecem misleci da te uganja u cosak da nemas odgovor. Svi znamo jednu divnu knjigu NAMAZ U ISLAMU, GRATIS JE, BESPLATNA, NE VJERUJEM DA AKO BI IKO IKOG PITAO ZA TU KNJIGU DA MU JE NEBI DAO/LA. Tacno je opisan nacin klanjanja, da ne treba lkezati kao ker (pas). samo je pitanje ko ce istinu prihvatiti. Mislim da je to manji problem, nego sto su nam djamije pustije i pustije. Pokusajmo se potruditi vratiti dzemmat pa onda rasprava o namazu.
Zar nije tuzno sto nam je bitno ko je autor i to pitanju kao sto je namaz.......
I sta da onda covjek kaze pametno oko ove rasprave nego Kur'an ,divni prelijepi,istiniti,za sva vremena.....
@fiza je jednu stvar upravu ,a to je da je ovo postala besmislena rasprava,koja uopce nema za cilj da jedni druge shvate i da se premoste eventualne razlike u pristupu !
Zato ja @Kroskicu podrzavam od pocetka,jer sve vise shvatam sta je navelo da se mane raznih tumacenja i pristupa!
Mislim da je veliki grijeh i porediti porcu i Imamovica.
A ako me pitas kako smatram nekog sektasem reci cu ti, Poslanik s.a.w.s. nikad nije govorio metode i principi rada ehli sunneta we dzema..itd..
- nasa
#330 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
@fiza ne znam sta kazu ni Imamovic ni Porca o namazu,potpuno mi je nebitno,jer ne mislim mijenjati nacin na koji klanjam,
mogu procitati tu literaturu ako mislite da su relevantni za neka pitanja
vidim da ti ovog drugog dosta cesto spominjes,
ti si zavrsila FIN?
mogu procitati tu literaturu ako mislite da su relevantni za neka pitanja
vidim da ti ovog drugog dosta cesto spominjes,
ti si zavrsila FIN?
- Kroksica
#331 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Jeste, ja smatram nebitnim hadis ali mi je bitno da znam kako ti klanjas ako vec klanjas po hadisu. Zahvaljujem na vec postavljenim hadisima, razumijem da ih je punoo punoo na ovu temu ali ne moras mi postavljat svaki pogotovo ako govore o jednom te istom.jahh wrote:Ja se nadam kako shvataš da je poglavlje o namazu jedno od najvećih hadiskih poglavlja, tako da smatram "mukotrpni," da ti napišem deset hadisa na istu tematiku, već da će biti dovoljno samo po jedan. Svejedno smatram irelevantim da ti postavljam samo hadise iz dve razloga, prvi što ja ne odbijam Kur'an, drugi što ih ti smatraš "nebitnim". Ali sam obećao pa evo:
Sad ocekujem da mi postavis hadise o sjedenju, sta se uci na sjedenju, koliko rekata se klanja na svakom namazu.
-
jahh
#332 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Naravno da je ogromna razlika između hfz. Porče i Imamovića. Imamović stanuje i živi u Gornjoj Maoči, za koju se veže "tekfir ideologija", dok su sva Porčina djeca (ako se ne varam) hafizi, a najstiji sin mu je hafiz sahiha (buharijine i muslimove zbirke hadisa) pored toga što je hafiz Kur'ana. Nisam mislio ništa loše reći o ovoj dvojici, već inače u BiH nisu baš dobro prihvaćeni.
A knjige na FIN-u su skoro pa svi domaći autori. Znam jer sam studirao FIN i odustao radi jednog predmeta, nakon godinu dana. Većinom se radi o više autora (tj. pokupe tekstove na jednu temu od više ljudi i od toga naprave knjigu) ili ponekad samo jedan autor kao Rešad Hafizović. Slikat ću ti knjige za prvu godinu ako ne vjeruješ
.
@Nasa: Naravno da se mora gledati ko je autor. Ti ne gledaš?
@Kroksica: Nije problem, ali bio red da ti odgovoriš na moje pitanje prvo da bih ja odgovarao na tvoje, da idemo po redu.
A knjige na FIN-u su skoro pa svi domaći autori. Znam jer sam studirao FIN i odustao radi jednog predmeta, nakon godinu dana. Većinom se radi o više autora (tj. pokupe tekstove na jednu temu od više ljudi i od toga naprave knjigu) ili ponekad samo jedan autor kao Rešad Hafizović. Slikat ću ti knjige za prvu godinu ako ne vjeruješ
@Nasa: Naravno da se mora gledati ko je autor. Ti ne gledaš?
@Kroksica: Nije problem, ali bio red da ti odgovoriš na moje pitanje prvo da bih ja odgovarao na tvoje, da idemo po redu.
- Kroksica
#333 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Pa idemo po redu, ja tebi postavila detaljan namaz u Kur'anu sad ti trebas da dovrsis hadise. Mislim da je to neki red.jahh wrote:
Ako je jos uvijek tvoje pitanje kako ja klanjam, evo odgovoricu ti i treci put. Klanjam kako i ti klanjas farzove. Dva rekata sabaha, cetiri rekata podne namaza, cetiri ikindije, tri aksama, cetiri jacije. Ucim sve sto i ti ucis na njima, samo sto ja donosim salawat na sve poslanike ne samo na Muhammeda i Ibrahima. Nadam sam da ce ovaj odgovor biti "treca sreca", da se ne ponavljam vise.
- nasa
#334 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
@jahh
Moze nekad biti jako bitno koje autor(iako bi valjda trebalo biti najbitnije to sto je napisao),ali hajde sad necemo primjenjivati naucne metode za analizu ove dvojice jer nije ni teme, nije mi ni vazno vezano za namaz,
vjerovacu ja tebi sta god kazes,
ja sam se ibretila na tvoj post jer ovako je islo:
dodje fiza predlozi knjigu bez autora ,ti iskopas koja je knjiga ,nisi siguran je li bas prihvatljiva ali ces je vrlo rado procitati
,tu ja kazem o moj Boze,
prihvatas vrlo rado citanje za tebe sumnjive knjige ,a 3 dana ovdje trazite,zahtjevate,osudjujete,trazite objasnjenja @Kroskicu koja vas upucuje na Kur'an
Pa kada si tako dzentlmen ispao prema @fizi ,mogao si brate i @kroskici reci hocu,vrlo rado cu procitati u Kur'anu ajete o namazu i postedit nas dana piskaranja!
Moze nekad biti jako bitno koje autor(iako bi valjda trebalo biti najbitnije to sto je napisao),ali hajde sad necemo primjenjivati naucne metode za analizu ove dvojice jer nije ni teme, nije mi ni vazno vezano za namaz,
dodje fiza predlozi knjigu bez autora ,ti iskopas koja je knjiga ,nisi siguran je li bas prihvatljiva ali ces je vrlo rado procitati
prihvatas vrlo rado citanje za tebe sumnjive knjige ,a 3 dana ovdje trazite,zahtjevate,osudjujete,trazite objasnjenja @Kroskicu koja vas upucuje na Kur'an
Pa kada si tako dzentlmen ispao prema @fizi ,mogao si brate i @kroskici reci hocu,vrlo rado cu procitati u Kur'anu ajete o namazu i postedit nas dana piskaranja!
- miskin
#335 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Obzirom da se neke rasprave u najmanju ruku, "zapale" na forumu, imam potrebu da kazem nesto o blagosti u raspravi, gdje zelim navesti par ajeta i hadisa, na tu temu.Ima jos toga sto bi se moglo reci na ovu temu, ali smatram da je ovo sasvim dovoljno za pocetak, ako se ukaze potreba opet napisem nesto ako Bog da.
''Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom putu.'' (En-Nahl, 125)
''I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način – ne sa onima među njima koji su nepravedni'' (El-Ankebut, 46). zar nismo preci da prema muslimanima raspravljamo na jos ljepsi nacin, kad Allah kaze za one koji mu pripsuju dijete da sa njima raspravljamo na najljepsi nacin.
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, se jedne prilike obratio svojoj supruzi Aiši, radijallahu anha, rekavši joj: ''O Aiša, uistinu je Allah blag (dobrostiv) i voli blagost. Allah daje da se blagošću postigne ono što se ne može postići grubošću niti bilo čim drugim osim s blagošću.'' (Muslim, Sahih, br. 2953, od Aiše, radijallahu anha)
Ebu Derda', radijallahu anhu, prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Uistinu se znanje stječe učenjem, a blagost (dobroćudnost) se postiže nastojanjem da se bude blag. Onaj ko bude težio ka dobru, dobro će mu i biti dano, a onaj ko se bude čuvao od zla, od njega će i biti sačuvan...'' (Taberani, El-Evsat, 7/398, br. 10739.
''Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom putu.'' (En-Nahl, 125)
''I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način – ne sa onima među njima koji su nepravedni'' (El-Ankebut, 46). zar nismo preci da prema muslimanima raspravljamo na jos ljepsi nacin, kad Allah kaze za one koji mu pripsuju dijete da sa njima raspravljamo na najljepsi nacin.
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, se jedne prilike obratio svojoj supruzi Aiši, radijallahu anha, rekavši joj: ''O Aiša, uistinu je Allah blag (dobrostiv) i voli blagost. Allah daje da se blagošću postigne ono što se ne može postići grubošću niti bilo čim drugim osim s blagošću.'' (Muslim, Sahih, br. 2953, od Aiše, radijallahu anha)
Ebu Derda', radijallahu anhu, prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Uistinu se znanje stječe učenjem, a blagost (dobroćudnost) se postiže nastojanjem da se bude blag. Onaj ko bude težio ka dobru, dobro će mu i biti dano, a onaj ko se bude čuvao od zla, od njega će i biti sačuvan...'' (Taberani, El-Evsat, 7/398, br. 10739.
-
nedzad123
#336 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Selam Alejkum ....Slucajno sam naletio na ovaj forum..i vidim ima finih stvari koji se zele dokazati i sto je uistinu tako.ali mnogo ih ne shvataju..Ali fino je citati kako pisete..i uistinu pogledati kako zalutali svijet pise..Ja sam skoro saznao za muziku i da vam ispricam dogadjaj..SAZNAO sam daje muzika HARAM...I kao i vi ovdje pokusajem i ja u stvarnosti da ispitam osobe ali izvinite to je nemoguce na kraju uvijek ispadnem budala.Jer kao sto znate ako je neko malo poremecen i pradjed mu kazao daje muzika ispravna ..takvom inhsanu nemozes drugacije dokazat.primjer..kod nas je bio U DZEMATU JEDAN HODZICA...pitam ja njega za muziku sto mije prvo napamet palo jer sam slusao i pokusajem se odvici muzike.Dali je zabranjena..a meni Hodza odgovara ..Jaki dokazi je zabranjuju..a reko zasto vi pravite Bajramska sjela ..sto je takodjer zabranjeno ..a on ce meni ajde ko ce dokazati nasem narodu daje zabranjeno.. to niko ne slusa..ali npr Dragi brat Safet Kuduzovic ...ALLAH ga nagradio svom narodu prica dokazuje..i uporan je u tome sta je dobro a sta ne..dok ovaj nas bojajuci se da izgubi poso hehe nece dase mjesa u to i narod bira sebi sta je najbolje za njega..ALI AKO NEKO NESTO ZELI DOZNATI ...ima youtube i dzaba raspravljate ..Safet lijepo jasno i s dokazima sve objasni..tako da nadajmo se dace sto vise svijeta ispraviti se na pravi put..Meni licno sta god da saznam pokusam kome reci ispadnem budalla..mada nikad nikome nista nisam spomenuo dok se nisam sam uvjerio u sve (ispitao)...I jos NESTO...Ovdje nas dzemmat ..iskreno nisam neki vjernik ..pocinjem da ucim da vjerujem ..dase mjenjam .Ali ako je ispravno imati svoj sajt stranicu ..i Zvatti se DZEMMAT.ali sa vanjske strane je ok.ali kad udjes u stranicu nista ne mozes vise vidjeti osim muzike i profita kako su na kojem bajramskom sijelu prosli..to me zaista muci ..ali neka im bude DRAGI ALLAH NA POMOCI...nasa wrote:Hej miske je li i ti ne slusas muziku?miskin wrote:sad sve znamo, nema tuc-muc, gotovo je, znamo te u dusu, predaj se@Miskin, nek si nam vala postavio clanke sa wikija, pa da me mozete konacno analizirati.
- DaysleepeR
#337 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Sretan rođendan!
- hrastov žižak
- Chisum
#339 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
nedzad123 wrote: Selam Alejkum ....Slucajno sam naletio na ovaj forum..i vidim ima finih stvari koji se zele dokazati i sto je uistinu tako.ali mnogo ih ne shvataju..Ali fino je citati kako pisete..i uistinu pogledati kako zalutali svijet pise..Ja sam skoro saznao za muziku i da vam ispricam dogadjaj..SAZNAO sam daje muzika HARAM...I kao i vi ovdje pokusajem i ja u stvarnosti da ispitam osobe ali izvinite to je nemoguce na kraju uvijek ispadnem budala.Jer kao sto znate ako je neko malo poremecen i pradjed mu kazao daje muzika ispravna ..takvom inhsanu nemozes drugacije dokazat.primjer..kod nas je bio U DZEMATU JEDAN HODZICA...pitam ja njega za muziku sto mije prvo napamet palo jer sam slusao i pokusajem se odvici muzike.Dali je zabranjena..a meni Hodza odgovara ..Jaki dokazi je zabranjuju..a reko zasto vi pravite Bajramska sjela ..sto je takodjer zabranjeno ..a on ce meni ajde ko ce dokazati nasem narodu daje zabranjeno.. to niko ne slusa..ali npr Dragi brat Safet Kuduzovic ...ALLAH ga nagradio svom narodu prica dokazuje..i uporan je u tome sta je dobro a sta ne..dok ovaj nas bojajuci se da izgubi poso hehe nece dase mjesa u to i narod bira sebi sta je najbolje za njega..ALI AKO NEKO NESTO ZELI DOZNATI ...ima youtube i dzaba raspravljate ..Safet lijepo jasno i s dokazima sve objasni..tako da nadajmo se dace sto vise svijeta ispraviti se na pravi put..Meni licno sta god da saznam pokusam kome reci ispadnem budalla..mada nikad nikome nista nisam spomenuo dok se nisam sam uvjerio u sve (ispitao)...I jos NESTO...Ovdje nas dzemmat ..iskreno nisam neki vjernik ..pocinjem da ucim da vjerujem ..dase mjenjam .Ali ako je ispravno imati svoj sajt stranicu ..i Zvatti se DZEMMAT.ali sa vanjske strane je ok.ali kad udjes u stranicu nista ne mozes vise vidjeti osim muzike i profita kako su na kojem bajramskom sijelu prosli..to me zaista muci ..ali neka im bude DRAGI ALLAH NA POMOCI...
... ali si savrsen materijal za vjernika....nedzad123 wrote:iskreno nisam neki vjernik ..
Pocni sa bojankom i slovaricom... pa onda lagano Crnac Nobi i Vlak u snijegu... i to je manje-vise to.
- Kemal Malovčić
- Chisum
#341 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
A sta je sa "bicu kratak i jasan - zovem se Dudic Hasan"?
- Kroksica
#342 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Ovo u vas neka Helloween playlist?
- Kemal Malovčić
#343 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
vazda u zhivotuKroksica wrote:Ovo u vas neka Helloween playlist?
you look so absurd, you look so obscene!
-
seksan
#344 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Muzika haram, rodjendan haram. Hidzab je farz. svakim danom sto nisi pokrivena gore su poslijedice. 
- zagortenej
#345 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
ova/j će i ziketa premašiti u fetvamaseksan wrote:Muzika haram, rodjendan haram. Hidzab je farz. svakim danom sto nisi pokrivena gore su poslijedice.
-
seksan
#346 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Tuzno je sto su nastale raspodijele oko toga ko koga slusa i preferira. Nije bitno da li ti nekoga simpatises ili ne simpatises, ali ako je on u pravu.. onda ti se moras prihvatiti cinjenica.nasa wrote:@jahh![]()
dodje fiza predlozi knjigu bez autora ,ti iskopas koja je knjiga ,nisi siguran je li bas prihvatljiva ali ces je vrlo rado procitati![]()
![]()
,tu ja kazem o moj Boze,
prihvatas vrlo rado citanje za tebe sumnjive knjige ,a 3 dana ovdje trazite,zahtjevate,osudjujete,trazite objasnjenja @Kroskicu koja vas upucuje na Kur'an![]()
Vidjela sam dosta hafiza, upoznala dosta hafiza koji ne znaju klanjati! Ja dijete kojem predajem vjeronauk znam i po 15puta vratiti da klanja namaz
zasto neko radi kao hodza ako ne zeli da ukaze?
Sta je bitno? Odupret se onome ko te zeli da nauci!
Ova pokrivena ima hidzab isto kao da ga nema, ona tamo nikab isto kao da ga nema. Dodje treca izvodi nekakav cirkus na glavi, i sve je to prihvaceno sem ispravnog hidzaba!
kada nosis nikab, vehabijka si
kada hidzab- pa sto si pokrivena
kada pravis cirkus na glavi-prihvacena si!
Kada pokrivas bradu-šijka si!
- zagortenej
#347 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
seksan wrote: Tuzno je sto su nastale raspodijele oko toga ko koga slusa i preferira. Nije bitno da li ti nekoga simpatises ili ne simpatises, ali ako je on u pravu.. onda ti se moras prihvatiti cinjenica.![]()
Vidjela sam dosta hafiza, upoznala dosta hafiza koji ne znaju klanjati! Ja dijete kojem predajem vjeronauk znam i po 15puta vratiti da klanja namaz. Sta se desava iza BiH hodza? Jos malo pa sto i kolo ne zaigraju! Ovaj hrakce onaj se cese, ovaj gore, onaj dolje, izmedju njih razmak da i slon moze proci, sve su to stvari koje dovode u pitanje valjanost namaza, jos gore dzematskog!
zasto neko radi kao hodza ako ne zeli da ukaze?Onaj tamo klanja podignutih laktova ovaj se skvrcio k'o kamila, onaj tamo zijeva dok su svi na sedzdi, alaselamet!
Last edited by zagortenej on 07/08/2013 23:06, edited 1 time in total.
-
crnoplavo
#348 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
omilice im se namaz
- _Sarajevka_
#349 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
Ima li nesto lijepo na ovom svijetu da nije haram? Muzika, rodjendani, ljetnje haljine...
- fatamorgana
#350 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama
fali predbračni sex ..._Sarajevka_ wrote:Ima li nesto lijepo na ovom svijetu da nije haram? Muzika, rodjendani, ljetnje haljine...