Nota wrote:U mom naselju je bilo raznih kriminalaca,sitnih lopova i preveranata i nijednom batina nije pomogla u smislu da prestane sa tim.Da je tako lako pa kriminal bi ukrotili za 15 dana.
Nego da se ne offtopici dalje ovdje na ovoj temi da mi prekinemo sa ovom pricom,pa ako nekad bude teme konkretno za ovo mozemo nastaviti
Tesko je pricati o posljedicama, a ipak malo ne dodaci se uzroka, zar ne? Takodjer, i ako bi se otvorila takva tema, na osnovu vasih kontradiktornih i oprecnih stavova, mislim da ne bi ste ima li neki znacajniji doprinos na toj temi.
Ono sto bi ja predlozio u svrhu resocijalizacije(ne znam neku drugu rijec) je
RAD. I to ne onaj rad sto imaju u okviru zatvoru, nego drustveno-korisni rad, kao npr. ciscenje snijega, kopanje puteva, kanale, bilo sta sto je potrebno nekoj lokalnog zajednici. Da li bi se mogao zamisliti kakav bi uticaj na mladju generaciju(tu pocinje preventiva) imala slika kako bi npr. Turkovic,Gasi i ostali kriminalci u zatvorenickom kombinezonu rade te poslove, bez izuzetaka. Na taj nacin bi simbolicno vracali dug drustvu. Mislim da bi im ostalo malo vremena da smisljaju slijedece "poduhvate". E sad o vaspitno-eduktivno-kaznenim metoda za one koje nece da rade bi se moglo raspavaljati. Neko moze reci da je to skupo organizovati, ali mislim da bi indirektna dobit bila ogromna za citavo drustvo.