Mr.Penguin wrote:tvsabina wrote:
Video nadzor ugrožava privatnost onih 99% stanovnika kojima ne pada na pamet učiniti bilo šta protuzakonito.
Policija i psihološki štiti.
Sjećam se kada je SDP prvi put pobijedio 2000 godine , da je policija listom bila na ulicama - pogotovu noću.
Šetam sa drugaricom - priđu i legitimišu nas !!! No iako me ovo tada malo i živciralo , kada sam se vraćala iz grada kući , ipak sam se ojećala sigurnije.
Policija na ulicu - niti jedan razlog protiv , hiljadu za.
EDIT : Iako sam operisana od nogometa znam da se u mojoj kući navija za sarajevski Željezničar
Stadion Grbavica ima veliki simbolički značaj za grad Sarajevo i treba ga rekonstruisati ali postoje mnogo važnije stvari u koje Općina treba uložiti novce. Prvo odlučiti gdje rezati pa gdje nanovo investirati. Bez novih radnih mjesta , nema ni novog stadiona

Kako bi bili ti policajci raspoređeni, svaki par metara?
Ma ne svakih par centimetara.
Recimo raspiše se konkurs da MUP prima 1000 ljudi po metru kvadratnom u općini koju osiguravaju.
Jave se svi neuposleni iz opštine i svi oni koji imaju manje plate.
Sami sebe bukvalno štitimo, jer smo ili u kući ili na poslu gdje štitimo vlastitu kuću jer nas ima na svaka dva centimetra. Policajke ne odstupaju od pravila - da se razumijemo
Pitanje je toliko logično da se sama pitam zašto sam odgovarala na njega?
Općina Novo Sarajevo ima maksimalno deset velikih , ključnih raskrsnica i u ravnom dijelu i u brdskim naseljima.
Općina Novo Sarajevo spada u teritorijalno jednu od najmanjih općina u BiH a istovremeno jednu od najgušće naseljenih , što znači da bi svega par policijskih patrola na pomenutu površinu i broj stanovnika moglo stvoriti mnogo ugodniju atmosferu.
Uvečer Vilsonovim malo da policajci prošetaju - zašto ne ili prema FDS-u od Mosta BiJ ili kroz Grbavicu , kroz Envera Šehovića.....