IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
Mr.Penguin

#326 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

Lud i ponosan wrote:
Mr.Penguin wrote:Zasto bi Sabina htjela uniformisane policajace na ulicama?
Mozda zato sto je sigurnosna situacija na zavidnom nivou, sto roditelji bez ikakve brige mogu svoje dijete poslati u skolu, ne razmisljajuci o potencijalnom opasnim situacijama na tom putu? Mozda zato sto zivi u gradu gdje se ne desavaju svakodevne otimacine telefona, novca, zlata, novcanika, gdje delikventi ne nose nozeve i druge tupe predmete, vatreno oruzje i sl.? Mozda zato sto ima dovoljan broj uniformisanih lica koji ulijevaju povjerenje i sigurnost?

To ja razmisljam na glas...
Sigurnost se postize:
1. zagarantovanim i trenutnim mjestom u zatvoru za svakog prekrsitelja,
2. srazmjernom kaznom za zlocin,
3. povecanjem zaposlenosti

Koristenje policije za ublazavanje posljedica uzrokovanim neresavanjem ove 3 stavke je gubitak vremena.
Mr.Penguin

#327 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

Lud i ponosan wrote:Mr.Penguin

Sta cemo dok se to ne realizuje? Strahovati i cekati dok se neko novo sranje (da izvines) ne desi?
Mislim da je svaki prijedlog bolji od statusa quo, odnosno, da je ovo konkretan potez u skladu sa trenutnim mogucnostima. Jedno su zelje i pozdravi, drugo je realnost.

Mogla je Sabina reci sve to sto si ti napisao, ali, kako ona moze uticati na sudstvo i tuzilastvo? Da li je mozda NS trebala obecati izgradnju zatvora u Novom Sarajevu?
I to sto kazes ali opet postoji bolje opcije od policije na ulicama, kao sto je video nadzor na svakom cosku kao sto su uradili u Zagrebu.

http://www.index.hr/black/clanak/veliki ... 28001.aspx
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#328 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Mr.Penguin wrote:
Lud i ponosan wrote:Mr.Penguin

Sta cemo dok se to ne realizuje? Strahovati i cekati dok se neko novo sranje (da izvines) ne desi?
Mislim da je svaki prijedlog bolji od statusa quo, odnosno, da je ovo konkretan potez u skladu sa trenutnim mogucnostima. Jedno su zelje i pozdravi, drugo je realnost.

Mogla je Sabina reci sve to sto si ti napisao, ali, kako ona moze uticati na sudstvo i tuzilastvo? Da li je mozda NS trebala obecati izgradnju zatvora u Novom Sarajevu?
I to sto kazes ali opet postoji bolje opcije od policije na ulicama, kao sto je video nadzor na svakom cosku kao sto su uradili u Zagrebu.

http://www.index.hr/black/clanak/veliki ... 28001.aspx
Video nadzor ugrožava privatnost onih 99% stanovnika kojima ne pada na pamet učiniti bilo šta protuzakonito.
Policija i psihološki štiti.
Sjećam se kada je SDP prvi put pobijedio 2000 godine , da je policija listom bila na ulicama - pogotovu noću.
Šetam sa drugaricom - priđu i legitimišu nas !!! No iako me ovo tada malo i živciralo , kada sam se vraćala iz grada kući , ipak sam se ojećala sigurnije.
Policija na ulicu - niti jedan razlog protiv , hiljadu za.

EDIT : Iako sam operisana od nogometa znam da se u mojoj kući navija za sarajevski Željezničar :bih:
Stadion Grbavica ima veliki simbolički značaj za grad Sarajevo i treba ga rekonstruisati ali postoje mnogo važnije stvari u koje Općina treba uložiti novce. Prvo odlučiti gdje rezati pa gdje nanovo investirati. Bez novih radnih mjesta , nema ni novog stadiona :wink:
Mr.Penguin

#329 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

tvsabina wrote: Video nadzor ugrožava privatnost onih 99% stanovnika kojima ne pada na pamet učiniti bilo šta protuzakonito.
Sjećam se kada je SDP prvi put pobijedio 2000 godine , da je policija listom bila na ulicama - pogotovu noću.
Šetam sa drugaricom - priđu i legitimišu nas !!! No iako me ovo tada malo i živciralo , kada sam se vraćala iz grada kući , ipak sam se ojećala sigurnije.

EDIT : Iako sam operisana od nogometa znam da se u mojoj kući navija za sarajevski Željezničar :bih:
Stadion Grbavica ima veliki simbolički značaj za grad Sarajevo i treba ga rekonstruisati ali postoje mnogo važnije stvari u koje Općina treba uložiti novce. Prvo odlučiti gdje rezati pa gdje nanovo investirati. Bez novih radnih mjesta , nema ni novog stadiona :wink:
Kako bi bili ti policajci raspoređeni, svaki par metara?
edit: i koliko se misli novih policajaca zaposliti?
Petit_Beurre

#330 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Bosnjak333 wrote:
Petit_Beurre wrote:
Bosnjak333 wrote: Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?
Kao prvo Sabina nije jedina osoba u stranci niti u OO Novo Sarajevo. Vjeruj mi, ima nas koji Želju volimo mnogo više nego što ti to možeš zamisliti, samo Sabina ne maže oči navijačima pompeznim izjavama o rekonstrukciji Grbavice. Željezničar će tek moći imati stadion i biti u stanju da ga održava kada se administrativno pojača i kada se promjeni kadar unutar kluba (litex, buki itd...), kojima bi trebao biti glavni posao pronalazak sponzora ( Dino Selimović za pitare...). Koldžo neće napraviti stadion Želji, a to što obećava ne čini ga boljom osobom.
Znaci po tebi je u redu sto se Grbavica nece renovirati samo zato sto Sabina nije obecala?
Jesi ti ozbiljan sa tim pitanjem? :mrgreen: Uredu je jer znam da za takve poduhvate para nema, majstore :mrgreen: Ja se ne zanosim idejama nove Grbavice, jer svaki dugogodišnji navijač naslušao se i nagledao projekata nekih novih Grbavica ... Ako ti išta znači imaš moju riječ da ću na sve načine lobirati Sabini i organima stranke da se to razmatra ozbiljnije, ako budemo uopšte u poziciji da odlučujemo o tome :mrgreen:
I molim te, nemoj me tako bezveze pokušavati diskreditovati :mrgreen: :bih:

Mr.Penguin
Upravo sam se čuo sa Sabinom, razmatra se opcija postavljana policajaca cik-cak.
sabina1

#331 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Mr.Penguin wrote:
tvsabina wrote: Video nadzor ugrožava privatnost onih 99% stanovnika kojima ne pada na pamet učiniti bilo šta protuzakonito.

Ma ne svakih par centimetara.
Recimo raspiše se konkurs da MUP prima 1000 ljudi po metru kvadratnom u općini koju osiguravaju.
Jave se svi neuposleni iz opštine i svi oni koji imaju manje plate.
Sami sebe bukvalno štitimo, jer smo ili u kući ili na poslu gdje štitimo vlastitu kuću jer nas ima na svaka dva centimetra. Policajke ne odstupaju od pravila - da se razumijemo

Pitanje je toliko logično da se sama pitam zašto sam odgovarala na njega?

Općina Novo Sarajevo ima maksimalno deset velikih , ključnih raskrsnica i u ravnom dijelu i u brdskim naseljima.
Općina Novo Sarajevo spada u teritorijalno jednu od najmanjih općina u BiH a istovremeno jednu od najgušće naseljenih , što znači da bi svega par policijskih patrola na pomenutu površinu i broj stanovnika moglo stvoriti mnogo ugodniju atmosferu.
Uvečer Vilsonovim malo da policajci prošetaju - zašto ne ili prema FDS-u od Mosta BiJ ili kroz Grbavicu , kroz Envera Šehovića.....
racionalista

#332 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by racionalista »

Mr.Penguin wrote:
racionalista wrote:bgm fina sabina, ako je ono ona na plakatima. izgleda da je vedro i pitomo celjade. ja cu za nju da glasam :razz:
Sta mislis o njenim politickim stavovima?
Pa koliko sam uspio pohvatati iz informacija dostupnih građanstvu, djevojka ima pristojan plan i program što se tiče razvoja opštine. Nema nekih megalomanskih planova, tipa izgradnje stadiona, trznih centara itd.
Pokušaće napraviti najbolje od ovog što sad imamo i uvesti par novina i metoda koje su ustaljene u normalnim gradskim sredinama. Novo Sarajevo ima nadprosječnu infrastrukturu i mogućnost razvoja u odnosu na ostale BH opštine. Samo je fazon to malo bolje uštimati i učiniti grad ljepšim za život. U biti Ja sam realista i ne ocekujem neke megalomanske zahvate i nešto što nije izvodivo. Ova njean predizborna "obećanja" ili planovi su izvodivi i to je to. Simpatična cura, sa finim idejama koje su izvodive i to je to. Et ne bi vise duljio i peglo sa komentarom :mrgreen:
bogumila

#333 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

meni je vala smijesna ta ideja da se jednostavno "primi 1000 policajaca". Od kojih para? Podrzavam zenske kandidate i zelim im uspjeh ali nemojte gluposti pricat.
Mr.Penguin

#334 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

tvsabina wrote:
Mr.Penguin wrote:

Recimo raspiše se konkurs da MUP prima 1000 ljudi po metru kvadratnom u općini koju osiguravaju.
Sami sebe bukvalno štitimo, jer smo ili u kući ili na poslu gdje štitimo vlastitu kuću jer nas ima na svaka dva centimetra. Policajke ne odstupaju od pravila - da se razumijemo

Pitanje je toliko logično da se sama pitam zašto sam odgovarala na njega?

Općina Novo Sarajevo ima maksimalno deset velikih , ključnih raskrsnica i u ravnom dijelu i u brdskim naseljima.
Općina Novo Sarajevo spada u teritorijalno jednu od najmanjih općina u BiH a istovremeno jednu od najgušće naseljenih , što znači da bi svega par policijskih patrola na pomenutu površinu i broj stanovnika moglo stvoriti mnogo ugodniju atmosferu.
Uvečer Vilsonovim malo da policajci prošetaju - zašto ne ili prema FDS-u od Mosta BiJ ili kroz Grbavicu , kroz Envera Šehovića.....
Povecan broj policajaca daje utisak nesigurnog grada. Ali to je samo moje misljenje. :)
Policajac je covjek, ima ograniceno vidno polje, ima slabiji vid, zamara se, ima vatreno oruzije... u odnosu na kameru koja je sigurnija i bolja opcija.
Last edited by Mr.Penguin on 17/09/2012 22:34, edited 1 time in total.
Mr.Penguin

#335 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

bogumila wrote:meni je vala smijesna ta ideja da se jednostavno "primi 1000 policajaca". Od kojih para? Podrzavam zenske kandidate i zelim im uspjeh ali nemojte gluposti pricat.
Nije mislila ozbiljno. :D
bogumila

#336 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

:-)
sabina1

#337 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

bogumila wrote::-)
OFF TOPIC - "Ukoliko ugledate duha , napijte se Pik-piva do uha" ! - Grunf :-D
sabina1

#338 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Mr.Penguin wrote:[
Povecan broj policajaca daje utisak nesigurnog grada. Ali to je samo moje misljenje. :)
Policajac je covjek, ima ograniceno vidno polje, ima slabiji vid, zamara se, ima vatreno oruzije... u odnosu na kameru koja je sigurnija i bolja opcija.
Tako je....koji može porazgovarati , čuti , zavući se u neki ćošak , potrčati , čučnuti što kamera ne može....inače bi u bankama za sigurnost bile dovoljne samo kamere...a policije na sreću imamo :wink:
Mr.Penguin

#339 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

tvsabina wrote:
Tako je....koji može porazgovarati , čuti , zavući se u neki ćošak , potrčati , čučnuti što kamera ne može....inače bi u bankama za sigurnost bile dovoljne samo kamere...a policije na sreću imamo :wink:
Primjer

Vidis li gdje stoji ovaj momak sa mobitelom(ako uopste ima mobitel :D ) stoji?
Image
Vidis li koliko je udaljena zuta oglasna tabla od njega?
Image
Mjesto na kojem stoji momak sa mobitelom 1.5 metara od njega se nalazi policijska stanica.
sabina1

#340 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Mr.Penguin wrote:
tvsabina wrote:
Primjer

Vidis li gdje stoji ovaj momak sa mobitelom stoji?
Image
Vidis li koliko je udaljena zuta oglasna tabla od njega?
Image
Mjesto na kojem stoji momak sa mobitelom 1.5 metar od njega se nalazi policijska stanica.

Vidim. Šteta što nigdje ne piše da će uvijek i u svakoj situaciji vezanoj za sigurnost fizičkih lica i njihove imovine odnosno imovine pravnih lica to biti pravilo. Ovo može biti samo iznimka. Brutalna , oštra , sarkastično-cinična , realna , koja "govori" mnogo toga ali ipak samo i srećom iznimka.
Uz policiju smo sigurniji. Ma kako ona bila lošija od nekih drugih.
Akibh

#341 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Akibh »

bogumila wrote:meni je vala smijesna ta ideja da se jednostavno "primi 1000 policajaca". Od kojih para? Podrzavam zenske kandidate i zelim im uspjeh ali nemojte gluposti pricat.
I ko ce ih primiti?
Kakva je nadleznost nacelnika/OV nad PU opštine? A sto i vi bombe bacate, podsjeti me na 14 traka auto puta.
Jedino neku paravojnu jedinicu da oformimo, 'nasa policija'.
Mr.Penguin

#342 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

Akibh wrote:
I ko ce ih primiti?
Kakva je nadleznost nacelnika/OV nad PU opštine? A sto i vi bombe bacate, podsjeti me na 14 traka auto puta.
Jedino neku paravojnu jedinicu da oformimo, 'nasa policija'.
Procitaj ovo u fontu za Sarkazam. :D
evo mene

#343 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

bogumila wrote:ko je vise ta vildana, ne kontam
Evo te Koldžine v(i)ladark(n)e - lijeva http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
bogumila

#344 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

pa sta mu je ona? zena? svalerka? sef kabineta? glasnogovornik? fakat ne znam? prosvijetlite me :D
FOČANSKI PROPISI

#345 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

bogumila wrote:pa sta mu je ona? zena? svalerka? sef kabineta? glasnogovornik? fakat ne znam? prosvijetlite me :D
Sve to i još huđe i još luđe..
dinoEL

#346 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by dinoEL »

bogumila wrote:pa sta mu je ona? zena? svalerka? sef kabineta? glasnogovornik? fakat ne znam? prosvijetlite me :D
ma pusti Fahrine botove. SBB nema argumenata pa napada u stilu Avaza. 100 puta ponovljena laž postane istina. :D
sabina1

#347 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us
Mito sa velikim slovom i korupcija sa velikim slovom ? Ostalo su mala slova ? Nisu , sve su velika,štampana,latinična slova samo su M i K nešto "veći" od velikih :roll: :roll: :roll:
JThomas

#348 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by JThomas »

ko je koldži branio šest godina da napravi grbavicu, pa će je sad napraviti ako ga izaberemo?

to su gluposti, priče za malu djecu. tih para u tu svrhu NEMA u opštini novo sarajevo ni na bilo kojem drugom nivou vlasti, i koldžo laže i šupljira.

ja privatno znam da on voli želju. ali to što on obećava se neće desiti, i on to najbolje zna.
Meliha14

#349 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Meliha14 »

Napravit ce sigurno, to on prica da bi ga ljudi podrzali...
madner

#350 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Para ima, ta dva miliona bi se sigurno mogla iz opcinskog budzeta namiriti. Pitanje je samo da li je to stvarno stavka za opcinu.
Post Reply