Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dottore

#326 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

Better Man wrote:Ja mislim da će prije VW morati promjeniti politiku zbog konkurencije, jer konkurencija ih je stigla kvalitetom ako ne i prestigla i zato će VW morati oboriti cijene Golfu i sigurno možemo očekivati za jedno max 4 godine Golfa 8. Svakom novom generacijom Golfa se smanjuje njegov opticaj na tržištu, što je jasno da ne zadaju oni zadaću konkurenciji, već konkurencija njima.
Smanjuje se opticaj na tržištu? Jel ti gledaš rezultate prodaje?
Golf 6, Octavia, A3, kad se sabere rezultat prodaje ova 3 auta, veći je od svih ostalih zajedno.

Zašto ljudi ne kupju Citroen, 308 ili Megane više, kad su jeftiniji i bolji od usranog golfa?
citroen xm

#327 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Teufik wrote:
E stvarno pretjerujes.Nije u redu da pises ovake stvari.
U redu,Golf ti se ne svidja i i to je svima jasno al da ljude karakterises na osnovu toga sta voze,to veze s vezom nema.
Ohani malo.

Ne sve druže, ne sve. Ok, ja znam možda nekada biti grub, ali milion puta sam na ovom forumu ponovio da u životu van foruma kao i na samom forumu postoje super likovi koji voze VW ili nešto drugo njemačko. Milion puta sam ponovio da čovjeka ne određuje auto. Ali ti normalni, super i pošteni likovi nikada nisu izdizali VW kao neko božanstvo. E ovo što sam napisao i što si ti citirao je upućeno ovim drugim likovima, a vjerujem nije ti teško prepoznati ko su.

Užasno me nervira lažno moralisanje, ono kada tip piše fol fino neki kiometarski tekst, a podbada ostale.
Ono kada neko govori da se u ovoj temi ne javljamo mi koji ne volimo golfa, a isti taj kenja u temi o Alfi.
Ono kada tvrde da je Golf bolji od svih ostalih konkurenata, a ni sami ne znaju da daju argument kada ih fino pitam da navedu konkretan dokaz zbog kog je bolji Golf.
Ono kada u nedostatku dokaza sve gledaju kroz broj prodatih primjeraka i neko zamišljeno držanje cijene.
Ono kad se kao pjani plota drže nekih reklama gdje se neki idiot iživljava na autu kako bi fol dokazao kako je izdržljiv tako što mu kao majmun skače po vratima, a sutra istom tom autu rikne mjenjač ili motor pa se to fino zataška.

E takvih likova mi je puna neka stvar. Protiv normalnog čovjeka nemam ništa bez obzira šta on vozio. u bližoj okolini i rodbini imam masu vlasnika VW-a, ali nisu vlasnici istih zato što misle da su najbolja auta. I sam vozim njemačko auto, pa realno uvijek kažem sve njegove nedostatke.

A ovu sliku unutrašnjosti već odavno prošlog modela C4 nisam postavio da bi se nekome svidjelo ili ne. Ko zna šta je citroen sigurno će ga i cijeniti više nego VW. Tu sliku sam postavio da se vidi da postoje proizvođači koji znaju oblikovati, izumiti i napraviti nešto što ne izgleda kao da je dizajnirano samo uz pomoć lenjira i trokuta. Postavio sam sliku da pokažem da u auto industriji nije nikada bio, niti će ikada biti bog proizvođač(VW) koji je toliko monoton, sterilan, dosadan i još veoma lopovski nastrojen.
drndalo

#328 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

nidokralj wrote:Golf 5 je izasao 2003.Skoro prije 10 godina!Pa ga ponovo lijepo vidjeti na ulici
PS pogledajte kakvog je groba Citroen 2004. izbacio na trziste(C4)
Ti si perverzan...

Mada se o ukusima ne raspravlja...
citroen xm

#329 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

nidokralj wrote:pa eto de podkrijepite brojevima tu vasu pricu kako je Golfa neko ozbiljnije ugrozio u segmentu na Evropskom nivou...to je auto koje malo po malo,polako ali sigurno iz generacije u generaciju napreduje u koraku sa vremenom.Ne izmisljaju toplu vodu,prave auto koje treba da lici na nesto i za 10-15 godina.Pa ljudi, Golf 5 je izasao 2003.Skoro prije 10 godina!Pa ga ponovo lijepo vidjeti na ulici,pogotovo nekog GTI-ija. :thumbup:

Golf 5 lijep, a Citroen C4 grob? Poštujem različite ukuse, ali da bi ovo izjavio trebaš biti baš operisan od bilo kakvog osjećaja za estetiku.
nidokralj

#330 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nidokralj »

Image

da li su ovo vama lijepa auta?govorim o prvom C4 iz 2004... :roll:

a i ja se vala naso natezat sa covjekom kojem je citroen nick na forumu... :mrgreen:
ChipyChips

#331 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Ovaj srebreni ko isprdak,a drugi bordo boje ko da si ga satarom po zadnjem dijelu ošin'o... :lol: :lol:
emko1234

#332 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

ovaj c4 je prelijep. pogotovo ovaj desni, kombinacija obodin firzidera koji se pravio od 73 do 86, ima ga moj dedo na vikendici jos, taman je ove visine ko gepek ovog c4. a naprijed je trebao bit fol zajeban i agresivan.
unutra nula bodova, ljudi su napravili 4 razliticta displeja za 4 funckije. rezolucija na dispeleju je ko na hitachi videu predratnom, koji imam nekim slucajem na istoj toj dedinoj vikendici.
i sad pazi, covjek kojem je ovaj citroen c4 lijep dodje i nekom kome je golf V gti lijep, koji stvarno jest lijep auto i dan danas, kaze da je operisan od ukusa?? joj zivot je pun cudnih ironija.
froop

#333 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by froop »

johntra wrote:
vukojebina wrote: hahaha...cekaj jos malo, hahahahahaahhaah...slobodno pregledaj ip adrese (nadam se da znas kako to ide), mada mislim da nema potrebe, znas ti napamet adrese tih svojih 4 i po posjetioca...
nemaš pojma koji mi je merak kad svako jutro uđem u auto i pomislim kako su instrument tablu mog auta šlajfale tvoje vrijedne auslenderske ručice...neprocjenjivo...

Hajde molimte priznaj da ti je jedan iz dijaspore :dance: zenu il curu. Mislim mogu zamisliti prizor, ti dolazis prerano kuci kad ono stoji mocno njemacko auto sa Minhenskim tablicama pred kucom... :D
Muzikjunki

#334 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Muzikjunki »

Ne znam sto se ljudi raspravljaju oko Citroena, kad je tema Golf VII? :?
Mene zanima sta ljudi misle o novom Golfu, bar na osnovu ovih slika sto su izasle?
Ja ne vozim ni Citroena, ni Golfa, ali mislim da je ovo najljepsi Golf do sada, iako nema nikakve radikalne promjene. I "sestica" mi je bila lijepo auto, a "sedmica" je bas vanjskom izgledu dala dozu zrelosti, dovoljno da se razlikuje od "petice" i da se vidi da je novi model. Unutrasnjost odlicno izgleda, iako mi nije jasno kako je moguce da ima ovoliki screen... ili se to cini na slikama? :shock:
Kad se uzmu u obzir ostali podaci i promjene koje ovaj model donosi, mislim da ce novi Golf biti pun pogodak!
Better Man

#335 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

dottore wrote:
Better Man wrote:Ja mislim da će prije VW morati promjeniti politiku zbog konkurencije, jer konkurencija ih je stigla kvalitetom ako ne i prestigla i zato će VW morati oboriti cijene Golfu i sigurno možemo očekivati za jedno max 4 godine Golfa 8. Svakom novom generacijom Golfa se smanjuje njegov opticaj na tržištu, što je jasno da ne zadaju oni zadaću konkurenciji, već konkurencija njima.
Smanjuje se opticaj na tržištu? Jel ti gledaš rezultate prodaje?
Golf 6, Octavia, A3, kad se sabere rezultat prodaje ova 3 auta, veći je od svih ostalih zajedno.

Zašto ljudi ne kupju Citroen, 308 ili Megane više, kad su jeftiniji i bolji od usranog golfa?
Kad kažem smanjuje se opticaj na tržištu mislim na broj godina koliko svaki novi model Golfa provede na tržištu, a ne u koliko se primjeraka proda!
Better Man

#336 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

nidokralj wrote:pa eto de podkrijepite brojevima tu vasu pricu kako je Golfa neko ozbiljnije ugrozio u segmentu na Evropskom nivou...to je auto koje malo po malo,polako ali sigurno iz generacije u generaciju napreduje u koraku sa vremenom.Ne izmisljaju toplu vodu,prave auto koje treba da lici na nesto i za 10-15 godina.Pa ljudi, Golf 5 je izasao 2003.Skoro prije 10 godina!Pa ga ponovo lijepo vidjeti na ulici,pogotovo nekog GTI-ija. :thumbup:

Grob je samo za takve kao što si ti , koji ne vide dalje od svog nosa, tj. Golfa i čuvenih mitova iz rata kad su ljudi sipali u njega šta su stigli! Prepruka da posjetiš dobrog okultistu!
Intermission

#337 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Intermission »

http://www.focus.de/auto/neuheiten/komp ... 12954.html

Ovo su izgleda finalne slike. Ne svidja mi se. Zadnji kraj kriminalan. I prednja strana je nazadak u odnosu na 6. Glavna motorna uzdanica ce izgleda i dalje biti tsi iz 6-ice.
Mislim da ce Skoda Rapid ovo sve da pomete.
Better Man

#338 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

ChipyChips wrote:Ovaj srebreni ko isprdak,a drugi bordo boje ko da si ga satarom po zadnjem dijelu ošin'o... :lol: :lol:
I tebi preporučujem dobrog okultistu, jer očito nemaš blage veze sa dizajnom! Ali šta češ kad je tebi Golf vrhunac dizajna i kad nisi naučio da postoji i bolje i ljepše!
burgundy

#339 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by burgundy »

Puno vise mi se svidja nova sedmica nego sestica kad je tek izasla koja je meni bilo razocarenje.Zadnji dio novog Golfa je odlican,za razliku od sestice cak sam misljenja da je to i najupecatljiviji dio novog Golfa, sto se eksterijera tice.Prednnji dio me se nije dojmio.Bocna linija je puno ljepse i poletnije izvedena od prethonika,sa poklopcem goriva i kvakama i linijom ispod njih kao detaljima koji se isticu.Unutrasnjost je jos jedan dio gdje se dosta poradilo i to uspjesno,posebno mi se svidja centralni greben koji je zakrenut prema vozacu.Bice lijepo sjediti u njemu ne sumnjam.

U ovoj klasi po meni bez premca najljepsi automobil je novi Volvo V40.Nova A klasa je isto lijep auto.BMW 1 je ruzan do bola,totalno ne shvatam sta su dizajneri BMW-a htjeli reci.Audi A3 ne bih komentarisao.
nidokralj

#340 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nidokralj »

da se vratimo na temu, meni je ovo odlican auto u svakom pogledu, bas me zanima hoce li stavljati color displey serijski?bas su fino odmjereno sredili auto,nazad malo podsjeca na novog Audi A3(licno -meni je ljepsi od Audija).Auto je napravljen bas onako kako se ocekivalo od VW i tako i treba da bude...Jos da vidimo te nove motore.Ali skoro svako auto koje tek izadje je lijepo-vidjet cemo kako ce se pokazati na duze staze.Mada bi se ova tema trebala za jedno 3-4 godine ponovo otvoriti da se to prodiskutuje.

PS dogovorit cemo se Chipycips i ja oko termina da zajedno odemo kod okultiste... :-)btw. vozio sam se i vozim u ljepsem i boljem od Golfa :wink: ja te fino pitam :Koje je auto u Evropi prestiglo prodaju Golfa u C segmentu??? iskljucujem se iz rasprave :cry:
Last edited by nidokralj on 04/09/2012 23:42, edited 1 time in total.
ChipyChips

#341 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Better Man wrote:

Grob je samo za takve kao što si ti , koji ne vide dalje od svog nosa, tj. Golfa i čuvenih mitova iz rata kad su ljudi sipali u njega šta su stigli! Prepruka da posjetiš dobrog okultistu!

Better Man wrote:
ChipyChips wrote:Ovaj srebreni ko isprdak,a drugi bordo boje ko da si ga satarom po zadnjem dijelu ošin'o... :lol: :lol:
I tebi preporučujem dobrog okultistu, jer očito nemaš blage veze sa dizajnom! Ali šta češ kad je tebi Golf vrhunac dizajna i kad nisi naučio da postoji i bolje i ljepše!

PAPAK jedan kaze se OKULISTA e ne OKULTISTA... :lol: :lol: Ti ćeš nekome savjete da dijeliš,a ne znaš ni kako se šta piše...

Idi baci se na glavu idiote jedan,poslije ovih izjava ne znam kako ćeš se smjeti više i javljati :lol:
citroen xm

#342 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:ovaj c4 je prelijep. pogotovo ovaj desni, kombinacija obodin firzidera koji se pravio od 73 do 86, ima ga moj dedo na vikendici jos, taman je ove visine ko gepek ovog c4. a naprijed je trebao bit fol zajeban i agresivan.
unutra nula bodova, ljudi su napravili 4 razliticta displeja za 4 funckije. rezolucija na dispeleju je ko na hitachi videu predratnom, koji imam nekim slucajem na istoj toj dedinoj vikendici.
i sad pazi, covjek kojem je ovaj citroen c4 lijep dodje i nekom kome je golf V gti lijep, koji stvarno jest lijep auto i dan danas, kaze da je operisan od ukusa?? joj zivot je pun cudnih ironija.

Ja nisam ni očekivao da se C4 sviđa nekome kome je Golf oličenje dobrog dizajna. Sve je to u redu, ali molim te zarad tebe samog da se okaniš nekih pokušaja da budeš duhovit na silu. Ne ide ti baš najbolje.

Ja mogu da kažem da je C4 ljepši i bolje i smjelije dizajniran od Golfa, ti možeš da kažeš suprotno. Ali na kraju kada neko ko je malo stručniji po pitanju dizajna od nas postavi Golfa bilo koje generacije pored ovoga prošlog modela C4 sigurno će potvrditi da je C4 za Golf savršeno dizajniran automobil. Da bi izjavio da je Golf ljepši od ove kreacije trebaš biti stvarno operisan od osjećaja za estetiku kao što rekoh i čovjeku prije. I jako je mudro od postavljača slike postaviti onu na kojoj se vidi trećina auta. Daj da vidimo cjelinu.

A ti pusti priče o dedinom Obodinu, jer i kursadžije su duhovitije od tebe.
nidokralj

#343 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nidokralj »

mozda je mislio na ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/Okultizam :mrgreen:

evo i citava slika , na: Image
nidokralj

#344 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nidokralj »

evo i od ozada:

Image

Šala mala :thumbup:
citroen xm

#345 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

I ovo vama dobro dizajniran i lijep model iz kompakt klase? Svašta, ali baš svašta. Ko se nije po noći vozio u njemu preporučujem da proba.

Image
Image
Image
Image
Last edited by citroen xm on 05/09/2012 00:13, edited 1 time in total.
drndalo

#346 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

nidokralj wrote:bas me zanima hoce li stavljati color displey serijski?
Mozes misliti sto hoce, mozda na Norveskom trzistu i bude u seriji... :lol:
Quaresma

#347 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Quaresma »

jest ruzan citroen

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
ChipyChips

#348 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Image

Jes vala bolji je citroen...nema sta...al u kur.u :lol:
emko1234

#349 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:
emko1234 wrote:ovaj c4 je prelijep. pogotovo ovaj desni, kombinacija obodin firzidera koji se pravio od 73 do 86, ima ga moj dedo na vikendici jos, taman je ove visine ko gepek ovog c4. a naprijed je trebao bit fol zajeban i agresivan.

Ja nisam ni očekivao da se C4 sviđa nekome kome je Golf oličenje dobrog dizajna. Sve je to u redu, ali molim te zarad tebe samog da se okaniš nekih pokušaja da budeš duhovit na silu. Ne ide ti baš najbolje.

Ja mogu da kažem da je C4 ljepši i bolje i smjelije dizajniran od Golfa, ti možeš da kažeš suprotno. Ali na kraju kada neko ko je malo stručniji po pitanju dizajna od nas postavi Golfa bilo koje generacije pored ovoga prošlog modela C4 sigurno će potvrditi da je C4 za Golf savršeno dizajniran automobil. Da bi izjavio da je Golf ljepši od ove kreacije trebaš biti stvarno operisan od osjećaja za estetiku kao što rekoh i čovjeku prije. I jako je mudro od postavljača slike postaviti onu na kojoj se vidi trećina auta. Daj da vidimo cjelinu.

A ti pusti priče o dedinom Obodinu, jer i kursadžije su duhovitije od tebe.
evo objasni ti covjek iznad mene.
i nemam ja sta bit duhovit. to su cinjenice. auto je preruzan. tek novi c4 lici na nesto.
poredit c4 ove linije s golfom peticom je smijesno. na kraju, nije bitno sta kazemo ti i ja bitno je sta kazu raznorazne statistike. a citroen je uvijek imao problema sa statistikama.
technoGeek

#350 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

I da... opet su statistike prodaje bitne...

Ja jos ne vidjoh "gospodina" da vozi Golfa a da ga nije briga o prodajnoj cijeni... Davno sam se raspravljao s jednim duplo starijim od mene, kao kad je to sto vozis bilo auto. Da se razumijemo, naveo sam mu samo opremu koju imam, koju sam u jeftinijem autu dobio nego sto je on u Golfu, a nakon toga je samo usutio, znajuci da je svog Golfa platio skuplje, a dobio je troduplo manje.

C4 coupe, i golf 5 s troja vrata se uopste ne mogu porediti, bar u izgledu, a sve ostalo cu izostaviti.
Post Reply