Teufik wrote:
E stvarno pretjerujes.Nije u redu da pises ovake stvari.
U redu,Golf ti se ne svidja i i to je svima jasno al da ljude karakterises na osnovu toga sta voze,to veze s vezom nema.
Ohani malo.
Ne sve druže, ne sve. Ok, ja znam možda nekada biti grub, ali milion puta sam na ovom forumu ponovio da u životu van foruma kao i na samom forumu postoje super likovi koji voze VW ili nešto drugo njemačko. Milion puta sam ponovio da čovjeka ne određuje auto. Ali ti normalni, super i pošteni likovi nikada nisu izdizali VW kao neko božanstvo. E ovo što sam napisao i što si ti citirao je upućeno ovim drugim likovima, a vjerujem nije ti teško prepoznati ko su.
Užasno me nervira lažno moralisanje, ono kada tip piše fol fino neki kiometarski tekst, a podbada ostale.
Ono kada neko govori da se u ovoj temi ne javljamo mi koji ne volimo golfa, a isti taj kenja u temi o Alfi.
Ono kada tvrde da je Golf bolji od svih ostalih konkurenata, a ni sami ne znaju da daju argument kada ih fino pitam da navedu konkretan dokaz zbog kog je bolji Golf.
Ono kada u nedostatku dokaza sve gledaju kroz broj prodatih primjeraka i neko zamišljeno držanje cijene.
Ono kad se kao pjani plota drže nekih reklama gdje se neki idiot iživljava na autu kako bi fol dokazao kako je izdržljiv tako što mu kao majmun skače po vratima, a sutra istom tom autu rikne mjenjač ili motor pa se to fino zataška.
E takvih likova mi je puna neka stvar. Protiv normalnog čovjeka nemam ništa bez obzira šta on vozio. u bližoj okolini i rodbini imam masu vlasnika VW-a, ali nisu vlasnici istih zato što misle da su najbolja auta. I sam vozim njemačko auto, pa realno uvijek kažem sve njegove nedostatke.
A ovu sliku unutrašnjosti već odavno prošlog modela C4 nisam postavio da bi se nekome svidjelo ili ne. Ko zna šta je citroen sigurno će ga i cijeniti više nego VW. Tu sliku sam postavio da se vidi da postoje proizvođači koji znaju oblikovati, izumiti i napraviti nešto što ne izgleda kao da je dizajnirano samo uz pomoć lenjira i trokuta. Postavio sam sliku da pokažem da u auto industriji nije nikada bio, niti će ikada biti bog proizvođač(VW) koji je toliko monoton, sterilan, dosadan i još veoma lopovski nastrojen.