Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvo, niko ko ode na olimpijske igre nije antisportaš ?! Govorimo ipak o čovjeku koji iza sebe ima titulu evropskog judo šampiona i mislim da barem zbog te činjenice ne zaslužuje da ga pljuju oni čiju je zastavu s ponosom nosio na otvorenju igara.
Judo je takav sport. U prvoj borbi smo vidjeli kako je svjetski broj 1. ispao praktički ni zbog čega, i ne vidim ni minimum opravdanja za ove koji pljuju Amela koji je nesumnjivo uložio puno truda u dolazak na igre, i u samu borbu.
Ja i dalje smatram da svi sportaši iz BiH trebaju tražiti od MOK-a da nastupaju kao "Nezavisni Olimpijci", a na svoje trenerke napišu imena svojih roditelja koji ih financiraju.
Ovakvi kakvi smo, nismo ni zaslužili da nas neko predstavlja bolje !
charrrmed wrote:Nije jos sve gotovo, tu je jos dvoje nasih
Na zna se ko ulijeva više nade...
Ne znam, meni ovo daje nadu:
Najbolja bh. atletičarka Lucia Kimani, članica AK Borac iz Banja Luke, ostvarila je izvanredan uspjeh na Cracovia Marthonu, održanom 22. aprila u Krakovu (Poljska).
Sa rezultatom 2:36.54 osvojila je prvo mjesto i ispunila «A» olimpijsku normu.
It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, niko ko ode na olimpijske igre nije antisportaš ?! Govorimo ipak o čovjeku koji iza sebe ima titulu evropskog judo šampiona i mislim da barem zbog te činjenice ne zaslužuje da ga pljuju oni čiju je zastavu s ponosom nosio na otvorenju igara.
Judo je takav sport. U prvoj borbi smo vidjeli kako je svjetski broj 1. ispao praktički ni zbog čega, i ne vidim ni minimum opravdanja za ove koji pljuju Amela koji je nesumnjivo uložio puno truda u dolazak na igre, i u samu borbu.
Ja i dalje smatram da svi sportaši iz BiH trebaju tražiti od MOK-a da nastupaju kao "Nezavisni Olimpijci", a na svoje trenerke napišu imena svojih roditelja koji ih financiraju.
Ovakvi kakvi smo, nismo ni zaslužili da nas neko predstavlja bolje !
ma sta to ovi na forumu znaju, vazno je samo pljuvati
Ovo je naša realnost! Zemlja koja uopće ne ulaže u sport ne može ništa više od ovog očekivati! Ali bitno je da političari obnove svoj vozni park, a sportiste i druge ko j..e!
Sutra u kvalifikacijama nastupa Kemal Mešić. On je ove godine skoro svaki put kad je bacao, bacao iznad dovoljnog za olimpijsko finale (njegov lični rekord je 5. najbolji rezultat u njegovoj grupi), i treba se nadati da će baciti negdje oko 20.20 i tako ući u finale.
Better Man wrote:Ovo je naša realnost! Zemlja koja uopće ne ulaže u sport ne može ništa više od ovog očekivati! Ali bitno je da političari obnove svoj vozni park, a sportiste i druge ko j..e!
odlično rečeno, imamo još samo sreću pa se "sinovi i kćeri" ne bave sportom inače nas ne bi predstavljali ni ovi koji nas sada predstavljaju
ali haj, fazliji ostaju jos 3-4 olimpijade i on zavrsava, mekicu i kimaniju je ovo mozda posljednja.......
ono sto mene zabrinjava je da situacija postaje sve gora i gora kada je njedrenje novih sportskih talenata u pitanju.
u riu, fazlija ide jedini uz delegaciju konstitutivnih naroda.
Ne mogu da vjerujem da nemožemo imat predstavnika u nekim sportovima tipa boks, skokovi, biciklizam, mačevanje, badminton itd. Pa zar je moguće da Uganda, Kenija, Mali, Jamajka više ulaže od nas u sport Pa j....e svaki dan gledam na tv reprezentaciju Srbije il u odbojci il rukometu pa još imaju i muške i ženske ekipe a nama je samo to naučna fantastika.
Emina_88 wrote:Meni ste smijesniji vi koji ste ocekivali medalju
I primjecujem da mi niko nije odgovorio na pitanje od jucer....koliko vas na temi trenira neki sport? Ako imate djecu, koji sport treniraju?
izgleda da nisi dobro primjetila
ja tebe pitala sta te zanima a ti pobjegla iz diskusije
Pitanje se pitanjem ne odgovara. Nije tesko pitanje: treniras neki sport? Jesi li aktivan uopste? Treniraju li djeca ako ih imas? Valjda sam jasno rekla da je to ono sto me zanima...