Vjera/nevjera - sta je bolje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
sumirprimus

#326 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sumirprimus »

piupiu wrote:
sumirprimus wrote:sve kontam pjan sam,pa skontam nije vrijeme,pa se vratim...
ko tu ciju goozi?ne upratih..kad kako?
havana
Evo, da ti ja objasnim ko su likovi u prici:

Havanina ateisticna zena = vara Havanu s komsijom, kao ateista, ona je porocna, laze, vara, bludna je i tjera druge na blud. :D
Komsija = krije se u Havaninom ormaru, i sam vjerovatno ateista s obzirom da ahem ahem :per: komsijinu|susjedovu zenu :D
Havana, takodje ateista = danguba, pripadnik divljeg ateistickog plemena zlocestih i nemoralnih ljudi koga varaju njegova ateisticna zena i njegov ateisticni komsija|susjed koji u Havaninom ormaru visi umjesto opranih kosulja. (Tako mu i treba kad je ateista. :P ) I sam Havana je vjerovatno bas sada u necijem ormaru, iako je prije koju stranicu pozvao raju na orgije otvorenog tipa - u devetoro. Eto kak'i su vam ti ateisti - ni obecanje da odrzi! :D
aaaa toj oto,fala,nisam sve upratio,izviNJAJEM se... :skoljka:
shmizlica

#327 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by shmizlica »

ljudi, komšija samo čeka tramvaj, što mu ne vjerujete :mrgreen:
sheilak

#328 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sheilak »

shmizlica wrote:ljudi, komšija samo čeka tramvaj, što mu ne vjerujete :mrgreen:
zao mi sto nisam dovoljno obracala paznju na havanine postove do sad.... :D
HAVANA

#329 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

piupiu wrote:
havana

Havanina ateisticna zena = vara Havanu s komsijom, kao ateista, ona je porocna, laze, vara, bludna je i tjera druge na blud. :D
Komsija = krije se u Havaninom ormaru, i sam vjerovatno ateista s obzirom da ahem ahem :per: komsijinu|susjedovu zenu :D
Havana, takodje ateista = danguba, pripadnik divljeg ateistickog plemena zlocestih i nemoralnih ljudi koga varaju njegova ateisticna zena i njegov ateisticni komsija|susjed koji u Havaninom ormaru visi umjesto opranih kosulja. (Tako mu i treba kad je ateista. :P) I sam Havana je vjerovatno bas sada u necijem ormaru, iako je prije koju stranicu pozvao raju na orgije otvorenog tipa - u devetoro. Eto kak'i su vam ti ateisti - ni obecanje da odrzi! :D
Ja cu se ubit. :angry:
dječak sa šibicama

#330 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by dječak sa šibicama »

_BataZiv_0809 wrote:Dakle jos ljudi pusi pricu da su vjernici moralniji od ateista :roll:
ali nikako da se izjasne, vjeruje li vjernik musliman vise nevjerniku Bosnjaku ili vjerniku katoliku/pravoslavcu, i obratno :oops: :D
piupiu

#331 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

HAVANA wrote:
piupiu wrote:
havana

Havana, takodje ateista = danguba, pripadnik divljeg ateistickog plemena zlocestih i nemoralnih ljudi koga varaju njegova ateisticna zena i njegov ateisticni komsija|susjed koji u Havaninom ormaru visi umjesto opranih kosulja. (Tako mu i treba kad je ateista. :P) I sam Havana je vjerovatno bas sada u necijem ormaru, iako je prije koju stranicu pozvao raju na orgije otvorenog tipa - u devetoro. Eto kak'i su vam ti ateisti - ni obecanje da odrzi! :D
Ja cu se ubit. :angry:
:shooo:

:kiss:
Ramzess Veliki

#332 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
Gabrielo wrote:
sherbett wrote:Glupa generalizacija. Mozda ce vjernica biti ogranicena iz religijskih, vjerskih razloga, al netko tko nije u vjeri, etickim i moralnim razlozima. Koja je razlika? Moral i etika se ne namecu i ne uce napamet, i imaju cvrsce temelje od nametnutih vjerskih
Ja ti kazem. Poznajem zene vjernice i one koje to nisu. Jasno se vidi razlika u moralnim nacelima.
Kazem ja tebi! Moral i dobrocinstvo ne smiju da budu uvjetovani! Strah od Boga ne smije da bude razlog ispravnog djelovanja, vec ispravno djelivanje samo po sebi. Ti ako si religiozan, a pricas o moralu i etici, dok istodobno nisi citao eticare, antropologe i ine filozofe, nemas prava da pricas o etici i moralu. A kamoli da su oni rezervirani za vjernike.
Shvacam ja sta ti pricas, ali hocu da ti kazem kako je medju vjernicima to vise priuceno nego sklop shvacanja i percepcije morala ili etike
:thumbup: :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#333 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by _BataZiv_0809 »

Ramzess Veliki wrote:A pika li se kao vjernica ona koja je prošla svašta pa došla tobe?
I mene ovo zanima
S4mpion

#334 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by S4mpion »

dust in the wind wrote:
ilkbahar wrote:nema tu vjera ne vjera, zena vjernica isto kao i muskarac vijernik ce gleadti da nadje sebi osobu koja ima iste vrijednosti kao i ona/ on.
Cisto sumnjam da ce jadna fina, pokrivena djevojka poceti da se zabavlja sa nekim kretenom koji hoda po kafanama. U ostalom takve djevojke se ni ne mogu sresti na ulici i na javnim mjesestima na kojima bi mogle uopste upoznati neku dangubu.
znaci svi koji hodaju po kafanama su kreteni. a pokrivene su fine... blago nama sa ljudima slicnih razmisljanja kao ti :run:
Ne znači. Ako kreten izlazi u kafanu, to ne znači da su svi koji izlaze u kafanu kreteni.

Neophodno je poznavati metode logičkog zaključivanja. Preporučujem. :mrgreen:
kritichar

#335 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by kritichar »

vi koje ste sad malo ljubomorne na vjernice, ne brinite, vi imate evropske vrijednosti :oops:
sheilak

#336 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sheilak »

kretenstvo je zarazno. jedan onecisti dosta toga. to smo vidjeli na par tema ovdje...
S4mpion

#337 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by S4mpion »

sherbett wrote: Kazem ja tebi! Moral i dobrocinstvo ne smiju da budu uvjetovani! Strah od Boga ne smije da bude razlog ispravnog djelovanja, vec ispravno djelivanje samo po sebi.
Ispravka*

Ne postoji djelovanje "samo po sebi."
cLo

#338 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by cLo »

Gabrielo wrote: Ja ti kazem. Poznajem zene vjernice i one koje to nisu. Jasno se vidi razlika u moralnim nacelima.

Image
:lol:
Ramzess Veliki

#339 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KPNCTNJAH

#340 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by KPNCTNJAH »

Bio sam i vjernik i nevjernik.. bolje prolazim otkako ne vjerujem... :mrgreen:
zigranje

#341 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

pocetno interesantna tema,
podsjeca me na plastelin,
nova kutija, otvorite je i odusevite se sarenilom boja,
izvaljate malo jedne boje, napravite linije kuce, krova, prozori, vrata, sve u razlicitim bojama, a onda naleti mladja sestra pa sve to zbrcka,
malo po malo, sve je manje boja na plastelinu i na kraju dobijemo neku smedjkastu bezlicnu masu,
koju bi najradije frknuli negdje van domasaja, ali treba za sljedeci cas jbg,
pisuci gornji tekst, rekao bi i da sam zelio napraviti analogiju uzbudljivosti pocetka veze sa kasnijim stadijem "odrzavanja" ali ne, nisam to zelio,
vec kao sto rekoh, pocetno interesantna tema i onda se pretvori u srnje.

al sto volimo stereotipe :) i da mutimo vodu, tema se pretvorila u raspravu vjernika i ateista,
slusajuci ateiste vjernik je najgora osoba na svijetu, i kontra stav da je ateista najgora osoba na svijetu.
vjernik je bradonja s pantalonama iznad clanaka...koji mrzi sve sto nije u islamu...vjernica je "bula" ili pokrivena...koja svasta radi pod plastom vjere.
interesantno da nema vjernika hriscana ili jevreja ili totemista...ili vjernica takvih

ateiste su redom alkoholicari, bitange,drogerasi, prevaranti, lopovi hostapleri :) a ateistkinje dromfulje, alkoholicarke...

strasno je koliko je nase drustvo zatrovano iskljucivoscu, netolerancijom, negativnim predrasudama i nametanje svojeg kao jedinog ispravnog.
srecom po vjernike, ljudima nije dato pravo da vrednuju neciji stepen vjerovanja ili da presudjuju nivo religioznosti,
srecom po ateiste imaju slobodu stava i izrazavanja itd itd

kako spojiti nespojivo? nikako. nema sanse spojiti dva tvrdokorna, oprecna stava, BEZ OBZIRA da li su v-v, v-a, a-v, a-a.

a svjedokom sam mnogih uspjesnih i neuspjesnih veza i brakova u svim gornjim kombinacijama,

niti jedna veza ili brak nje propao zbog svinjetine/krmetine, ili ajmo reci ogranicenog ispijanja alkohola (ne u smislu da su jedno drugom ogranicili, vec da nije u pitanju alkoholcar/ka koji maltretira porodicu)

dosta rodbine i prijatelja ima "sarene" brakove, barem nominalno v-a, a-v
ponekad, kao visednevom gostu objasnili bi mi "sastav" frizidera :) gornji_donji_lijevi_desni_dio je svinjetina i piva i ja ne bih bio ja da nisam upitao "o cemu se radi" u smislu da su neke od tih osoba bile jako religijski nastrojene, i jos uvijek vladaju kao takve.
uvijek je bio u pitanju dogovor_kompromis na obostrano zadovoljstvo i te veze/brakovi su funkcionisali i funkcionisu.
uglavnom onaj koji je jeo svinjetinu nije prisiljavao onog drugog da je jede, niti je onaj drugi rondao zbog svinjetine u frizideru, na stolu i slicno,
ne kaze se dzaba "dogovor kucu gradi"
opstajali su na ljubavi, toleranciji, razumijevanju, postovanju
propadali bi u nedostatku navedenog, pojedinacno ili sveukupno

da li ce neka veza/brak uspjeti ili ne, smatram da je vjera ili nedostatak iste najmanje bitna stvar.
dust in the wind

#342 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by dust in the wind »

S4mpion wrote:
dust in the wind wrote:
ilkbahar wrote:nema tu vjera ne vjera, zena vjernica isto kao i muskarac vijernik ce gleadti da nadje sebi osobu koja ima iste vrijednosti kao i ona/ on.
Cisto sumnjam da ce jadna fina, pokrivena djevojka poceti da se zabavlja sa nekim kretenom koji hoda po kafanama. U ostalom takve djevojke se ni ne mogu sresti na ulici i na javnim mjesestima na kojima bi mogle uopste upoznati neku dangubu.
znaci svi koji hodaju po kafanama su kreteni. a pokrivene su fine... blago nama sa ljudima slicnih razmisljanja kao ti :run:
Ne znači. Ako kreten izlazi u kafanu, to ne znači da su svi koji izlaze u kafanu kreteni.

Neophodno je poznavati metode logičkog zaključivanja. Preporučujem. :mrgreen:
ti si bas pametan. poznajes i logički silogizam. svaka cast kralju moj :kiss:
JThomas

#343 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by JThomas »

piupiu wrote:
havana

a i iz ormara i iz frižidera ispadaju svinjske glave u škembetu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#344 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Tomahawk11 »

Niti moraju svi ateisti biti naopaki, niti svi vjernici aman zaman. Ako je ista tacno, onda je to da covjek nije savrsen.
Pretjeruje se s tom pricom da kad spomenes ateistu onda mislis na nekog papka, klosara, pijanicu, osobu koja nema nikakvih dobrih osobina, osobu bez principa. Sigurno da nije tako.
Najgore je kad covjek, nebitno da li je ateista ili vjernik, u onom drugom vidi uglavnom negativno. Kad bi ljudi mogli gledati jedni na druge kao na one s kojima se treba graditi suzivot umjesto ambisa, bilo bi nam svima ljepse. Ima ona cuvena: svak za sebe. Tako i to. Vjerujes ili ne vjerujes za sebe.
Ne vidim onda zasto bi bio problem ako je jedan partner u braku ateista, drugi nije. Ako nije problem bracne zajednice islamsko-krscanskog sastava, zasto bi bilo vjernicko-ateistickog?! Ljudi koji se vole, postuju i razumiju mogu proci sve te barijere i imati veoma lijep zivot.
Gabrielo

#345 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Gabrielo »

cLo wrote:
Gabrielo wrote: Ja ti kazem. Poznajem zene vjernice i one koje to nisu. Jasno se vidi razlika u moralnim nacelima.

Image
:lol:
Sta ti sad hoces? :oops:
The One and Only

#346 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by The One and Only »

Namjerno banalizujete problem sa svinjetinom i svodite to samo na stvar odvojenog prostora za spremanje u frižideru. Nije to tako prosto. Sa svinjetinom idu razne situacije u životu koje su neugodne. Princip u braku bi trebao biti da se nađe neka kohezija između partnera gdje će biti što manje trenja. Ako se forsira individualnost do daske, brak će se neminovno raspasti.

Kada sam bio mali putovao sam na more u Hrvatsku sa svojom i još jednom porodicom koji su bili prijatelji mojih roditelja. Jednog jutra ja za doručak u hotelu odlučim sjesti sa tom porodicom umjesto sa svojom jer su me pozvali da doručkujem s njima. Oni su porijeklom iz Vlasenice i tamo im je pola familije pobijeno od četnika. Međutim ja uze jednu paštetu sa švedskog stola i taman da krenem jesti sjetih se da provjerim sastav. Čitam svinjska mast toliko i toliko procenata, svinjsko meso toliko i toliko. Ja sav uzrujan okrenem se ovoj kćerki i govorim joj šta sam vidio, ona se nasmija i kaže aaaa ozbiljno de meni da vidim, uze paštetu i poče lizati poklopac preda mnom. Onda je proslijedila tu paštetu ocu koji je isto počeo jesti. Ustanem u momentu i otrčim do svoje porodice. Eto, to su ateisti, vole oni isticati svoju različitost isto kao hrvati i srbi svoju nacionalnost u Bosni. Vole likovati da ne vjeruju u Boga i raditi stvari namjerno suprotno od vjernika iako ne moraju.

Tako bi bilo i sa mojom dragom. Hipotetička situacija recimo, neka večera sa mojom familijom u restoranu gdje se može naručiti i svinjetina, svi moji i ja naručimo teletinu ispod sača a draga moja krmeće škembiće. To bi bila katastrofa u nastajanju. :blento: :run:
madner

#347 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Sto jest jest, nema nista gore nego kada neko jede svinjetinu i pije sok.

Jednom mi tako cugamo i jedemo pecenje, kada ovaj Vlah pita ima li gdje cvaraka. CIsta provokacija, vidi se da su ljudi muslimani, svi cugali Sarajevsko. :evil:
Leo_alfa

#348 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Leo_alfa »

@The One and Only

Ode ti malo daleko sa opisom ateista... Stvar lijepog ponasanja, uljudnosti, opste kulture nema veze sa ovim o cemu se prica ili bar o cemu bi tema trebala biti...
madner

#349 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Pa nije nista napisao lose o ateistima, ovo je vise opisao sebe ocrnio. :D
klixoris

#350 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by klixoris »

The One and Only wrote:
Tako bi bilo i sa mojom dragom. Hipotetička situacija recimo, neka večera sa mojom familijom u restoranu gdje se može naručiti i svinjetina, svi moji i ja naručimo teletinu ispod sača a draga moja krmeće škembiće. To bi bila katastrofa u nastajanju. :blento: :run:
A da draga naruci casu vina, pivu ? Bil onda bila katastrofa u nastajanju ? :) Mislim, alkohol je zabranjen jednako kao i svinjetina, al' vecina "vjernika" su nasli samo njima jasno obrazlozenje kako alkohol ipak nije tako "tezak" kao svinjetina :-)
Last edited by klixoris on 30/06/2015 15:23, edited 1 time in total.
Locked