SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
- bogoljub
#326 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Glupost je vjerovati kako je Alija ili bilo ko iz našeg odbranbenog vrha prodao Srebrenicu!
Srebrenica je tragedija rezultirana vjerovanjem u priču NATO a kako će nas oni braniti.
Ako su Borci ARBiH većinu svog naoružanja mnogo prije bili predali kao gest koji pokazuje dobru volju i prihvatanje UN ovih snaga kao isključivog vojnog faktora na teritoriji Srebrenice onda je nesuvislo bilo koju odgovornost tražiti kod naših vojnih i političkih vođa, izuzev odgovornosti; Zašto su vjerovali dvoličnoj Evropi
!
Srebrenica je tragedija rezultirana vjerovanjem u priču NATO a kako će nas oni braniti.
Ako su Borci ARBiH većinu svog naoružanja mnogo prije bili predali kao gest koji pokazuje dobru volju i prihvatanje UN ovih snaga kao isključivog vojnog faktora na teritoriji Srebrenice onda je nesuvislo bilo koju odgovornost tražiti kod naših vojnih i političkih vođa, izuzev odgovornosti; Zašto su vjerovali dvoličnoj Evropi
!
- Gojeni H
#327 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
U Haagu su u toku svjedocenja spominjali diverzije koje su vrsili na mostovima i artiljerijskim polozajima ARBiH, mislim da je spominjan i neki VBR , koji su oni vrsili i tom kraju , da li ti je ista poznato o tome ?
kv
Ocigledno je da @nemoguce vruce zna vise od mene o ovoj grupi Kos, Erdemovic, Zigic, i ostali i njihovim akcijama (citaj zlocinima). On je cini mi se takodje iz Tuzle ili iz Lukavca.
Ekipa Solana je mozda bila ista, ali ja nisam siguran. Mislim da se radi o 2 razlicite grupe koje su vjerovatno saradjivale. Ovo temeljim samo na osnovu onih informacija za koje sam saznao nakon hapsenja grupe koja je izvela diverziju u Solani. Spominjalo se dosta (srpskih imena) kojih nema u prvoj grupi. Takodje je informacija bila da su se u ovu grupu ubacila 2-3 operativca sa okupirane teritorije i to izlazeci na dio linije (rov) koji su drzali izdajice.
Kasnije su smjesteni u stanove ljudi koji su nekad vazili za ugledne gradjane Tuzle, i to ne samo srpske nacionalnosti.
- Skijaš
#328 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ne treba ti izdajnik na liniji da se provuku 2-3 čovjeka. Mislim da se to preuveličava.Gojeni H wrote:U Haagu su u toku svjedocenja spominjali diverzije koje su vrsili na mostovima i artiljerijskim polozajima ARBiH, mislim da je spominjan i neki VBR , koji su oni vrsili i tom kraju , da li ti je ista poznato o tome ?
kv
Ocigledno je da @nemoguce vruce zna vise od mene o ovoj grupi Kos, Erdemovic, Zigic, i ostali i njihovim akcijama (citaj zlocinima). On je cini mi se takodje iz Tuzle ili iz Lukavca.
Ekipa Solana je mozda bila ista, ali ja nisam siguran. Mislim da se radi o 2 razlicite grupe koje su vjerovatno saradjivale. Ovo temeljim samo na osnovu onih informacija za koje sam saznao nakon hapsenja grupe koja je izvela diverziju u Solani. Spominjalo se dosta (srpskih imena) kojih nema u prvoj grupi. Takodje je informacija bila da su se u ovu grupu ubacila 2-3 operativca sa okupirane teritorije i to izlazeci na dio linije (rov) koji su drzali izdajice.
Kasnije su smjesteni u stanove ljudi koji su nekad vazili za ugledne gradjane Tuzle, i to ne samo srpske nacionalnosti.
-
kv99
#329 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Koliko je poznato postojale su indicije vec u toku agresije da se cetnici ubacuju na slobodnu teritoriju preko svojih saveznika u Kiseljaku, Zepcu i Varesu. Ne znam kako se i na osnovu cega imale te informacije ali po svemu sudeci su bile istinite jer o tome sada i javno pricaju. Na jednom od svojih foruma cetnici su opisivali kako su obilazili polozaje i podrucja pod kontrolom ARBiH u pratnji oficira iz HVO-a Zepce obuceni u njihove uniforme i spominjano je da im je i na taj nacin bio otvoren put i do Tuzle.Gojeni H wrote:U Haagu su u toku svjedocenja spominjali diverzije koje su vrsili na mostovima i artiljerijskim polozajima ARBiH, mislim da je spominjan i neki VBR , koji su oni vrsili i tom kraju , da li ti je ista poznato o tome ?
kv
Postojala je obavjestajna saradnja citavo vrijeme agresije tzv hvo- cetnika pogotovo iz podrucja gore navedenih i ne samo u toku sukoba tzv hvo- ARBIH.
- %tacno*
#330 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
argyle wrote:Kos (slovenac), Zijad Zigic , Erdemovic , Pranjic(i) i drugi , svi ljudi iz okoline Tuzle. Bili su jedno vrijeme u ARBiH. Zarobljeni (ili samo presli na stranu za koju su mozda i radili od pocetka rata) '93, jedno vrijeme su bili u logoru Batkovic.nOrMaLaC wrote:Pozdrav!
Imam jedno pitanje za sviju vas.
Nedavno sam gledao emisiju na tv o ljudima koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici tokom rata.
Jedno ime mi je ostalo upamćeno; Zijad Ž. Da li je moguće da je taj čovjek učestvovao u genocidu?
Da nije neka pogreška ili?
Da li je bilo sličnih primjera tokom rata u BiH da Bošnjak učestvuje na strani VRS?
od '94 pripadnici 10.tog diverzantskog odreda VRS
Logor Batkovic, Bijeljina
Po mom sjecanju bilo je par diverzija a nikako se ne sjecam te u Solani. Bila je diverzija skole u Sickom gdje je bio smjesten jedan od bataljona 2. Tuzlanske slavne brigade (bilo je i mrtvih). Druga diverzija koje se sjecam bila je rezervoar za vodu u Lipnici. Treca (neuspjela) bila je postavljeni eksploziv na putu za Breske gdje je jedno vrijeme bila smjestena komanda 2. Tuzlanske brigade. Na srecu pa je na vrijeme otkriven jer je bio namijenjen ili komandantu ili nama koji smo cesto tamo isli.
Zigica ne poznajem ali dobro znam Erdemovica. To je jedna ljiga, bijednik, kokosar, prevarant...koji je bio u stanju i njarodjenije izdati radi neke dobiti.
Erdemovic je boravio i na ratistima oko Vukovara u jedinicama ZNG-i odakle je pobjegao kada je shvatio kako se lako gine. Pojavio se u Tuzli u nekoj crnoj uniformi i volio je da istice ustaske oznake sve dok ga jednom nije ''kulturno'' napao jedan stari tuzlak Jakov Mot i objasnio mu sta je sve uradjeno pod tim obiljezjima. Jedno vrijeme bio je pripadnik PL pa je zavrsio na ratistu u Teocaku odakle je pobjegao sa puskom naravno. Zatim se prijavio u HVO da bi izbjegao hapsenje i progon. Posle rasformiranja HVO-a on je ostao u 5-om bataljonu koji je pokrivao liniju prema cetnicima na Majevici u selu Drijenca. U to vrijeme ucestali su bili ilegalni prelasci Srba preko linije i koji su odlazili za Bijeljinu. Debelo su to naplacivali Erdemovic i bratija iz Drijence. Kada je za to saznala komanda korpusa, poslali su vojnu policiju da ti ispita i privede odgovorne. Erdemovic je iskoristio taj momenat i uz svoju neku pricu presao kod cetnika. Sta je dalje bilo, svi znamo.
Volio bih da ga samo jos jednom sretnem u zivotu.
Ohrabreni tim prelascima, mnogi Hrvati su krenuli tim putem (prelazak preko linije) ali su svi lose zavrsili (Batkovic).
-
pretresnov
#331 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Kako je prešlo kad niti je bila zadnja niti suverena već tek udata za kralja (suverena)?Skijaš wrote:Mislim da Izetbegović to nije rekao, a ako jeste, to svakako treba biti odbačeno. Mogu i ja misliti da je čitavo ovo područje do Drine, oporukom kraljice Katarine, prešlo u vlasništvo Vatikana, ali ne mogu tražiti da Vatikan ovdje igra glavnu ulogu. Imamo ZAVNOBiH i to je temelj moderne Bosne i Hercegovinedenideni wrote:Skijas razumijem sto branis Izetbegovica kada je u pitanju izjednacavanje i odnos sa Abdicem ali pitam te,sta Ti mislis o ovoj skorasnjoj izjavi turskog premijera.
Opet se provaljuješ.
Last edited by pretresnov on 13/07/2012 22:49, edited 1 time in total.
-
pretresnov
#332 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ne ograničava se nekog par godina prije nego je opasan. Ograničili su ga 1991. a rat je počeo 1992. Poredaj datume.Skijaš wrote:Pa ako je Abdić u službi velikosrpstvu bio ratni zločinac, ograničavanje utjecaja istog je pozitivna stvar a ne nešto zbog čega bi trebali da žalimo.pretresnov wrote:Gluposti. To se zove puč.Skijaš wrote:
Na vrijeme
Odgovorio sam tiNego četo de ti nama daj kontraargumente na ovo malo argumenata što sam nabrzinu sklepao:
I naravno, nisi ništa odgovorio na argumente, zato idemo ispočetka:
ARGUMENTI
Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa...
-
pretresnov
#333 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opet se provaljuješ. Ti misliš da neko čita tvoje kilometarske nebuloze? Činjenic: 8% naspram 49%. Boli a?kv99 wrote:pretresnov wrote:Sa 8% teritorije. A Alija u Dejtonu im se stavio u službu sa 49%.Skijaš wrote: Pa bio je gori, otvoreno se stavio u službu Beograda
I, jel bio gori od Alije?
1) Nije Fikret dao 8 % vec 90 % jer je potpisao ugovor o priznanju TADASNJEG stanja i sa teritorijom koju je kontroslisao i koju je pokusavao da okupira to ispada vise od 90 %. I sta je gore : 90 % koji nema nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom ili 47 % ( nema vise Brckog u tvojoj cifri) u okviru Bosne i Hercegovine sa drzavnim nadleznostima i sl ?
2) Nije samo stavio teritoriju vec i samog sebe otvoreno u sluzbu cetnika i ne samo to vec je u sluzbi cetnika otvoreno napadao i ubijao svoj narod.
3) UNPROFOR nikada nije bio taksi servis za clanove Predsjednistva po BiH. U vrh glave prevoz do i od aerodroma ali nikada nisu prevozili clanove Predsjednistva do/iz enklava ili sl.
I nisi mi odgovorio iako sam te do sada najmanje 5-6 puta: kada je Fikret patriota postao otvoreni cetnicki pijun koji je napao i ubijao svoj vlastiti narod i pokrenuo rat protiv ...gle cuda li cuda cetnickog spijuna![]()
Znaci pored ociglednih gluposti koristis se i ociglednim lazima. Guslaj Ristoooo
Nego nikako da ponudiš kontraargumente na ARGUMENTE:
Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa...
-
pretresnov
#334 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ko "mi"? Ja nisam komandovao Armijom BiH. Ti jesi?sumirprimus wrote:Ko sto neko rece politika je kurva,a mi smo u svojoj istoriji/historiji/povijesti,imali vrlo malo kvalitetnih švalera...
Oću reći,ko u sahu,igras da pobijedis,i predvidjas potez svog protivnika,e nama to predvidjanje,priprema i kontra slabe skroz...
Sad kad gledam srebrenicu,sumnjam da je to bio dogovor i razmjena,prije ce bit,ljudi odigrali partiju saha s nama u nekoj siroj slici,vukli poteze imajuc u vidu(MZ,UN,stanje na drugim ratistima,nase mogucnosti) i mi platili ceh,nazalost...
a ko je kriv za srebrenicu,krivi su i mladic i karadzic i komplet rs i vrs, i un i sva ta mz,a mi u toj mjeri ,jer smo im poslje 3 godine rata isvega sto smo prezivili i dalje slijepo vjerovali....
-
pretresnov
#335 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opet podvaljujete:Halcyon wrote:Ne čitaš temu par sati i kad se vratiš već 13 stranica četničke, odnosno petokolonaške verbalne dijareje.
- Bošnjaci krivi za rat
- Alija ubio preko osam hiljada ljudi u Srebrenici
- Alija kriv za RS
- Abdić je istinski heroj odbrane
![]()
![]()
![]()
Jebo te, dođe marva na bh. forum i piše ovakve gadosti. Ponekad stvarno mislim da mi ništa bolje nismo ni zaslužili kakvi smo, i šta sebi dopuštamo.
- Kako si od činjenice da je Alija sukrivac za stradanja Bošnjaka, došao do toga da su Bošnjaci krivi za rat?
- Alija je saučesnik u ubistvu preko osam hiljada ljudi u Srebrenici
- Alija kriv za RS (ovo si jedino pogodio)
- Niko nije rekao da je Abdić heroj odbrane već da ga je Alija svrgnuo 1991. tj. prije rata
Daj još par smjehuljaka, ti očito nisu dovoljni za efekat u nedostatku argumenata.
-
pretresnov
#336 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Evo malo činjenica na tu tvoju kamaru nepovezanih gluposti:Gojeni H wrote:Cinjenica je da ovaj iznad zna pretjerat al zar ti zaista ne mozes vjerovat da ima muslimana, boraca ARBiH od 92 - 95 koji Aliju smatraju izdajnikom ?
Zadji malo medju demobilisane borce, mahom ljude koji nemaju jednu marku da daju dijetu kada krene u skolu, ljude koji se svakodnevno ubijaju (pronadji statistike). Veliki dio njih jebe Aliju svakodnevno.
Zasto je svako ko zeli povuci odgovornost nasih predstavnika u to vrijeme izdajica ?
Zasto ne zelis da vjerujes da ima demoblilisanih boraca, koji nisu nikada mobilisani vec su bili dobrovoljci i tek su se kasnije neki sjetili da bi ih more bit' trebali registrovati u nekakvoj teki, koji su i Bosanaci, Bosnjaci, i punokrvnimuslimani, koji ne misle da je rahmetli predsjednik Izetbegovic izdajnik, vec najbolje sto se moglo desiti nasoj u zemlji u trenutku u kojem se nalazila. Licno, samo se sjetim zarobljavanja na aerodromu i obezglavljenih novinara i politicara sa velikim upitnikom iznad glave. Sjetim se ona dva penisa od ljudi (Fikret Abdic i Doko) u studiju i odmah sam Bogu zahvalan sto je to bio Izetbegovic, a ne neko drugi ko bi potpisao tihu kapitulaciju cim bi mu cvoku opalili.
Moze li neko zamisliti "slucajnog prolaznika" u toj ulozi. Milostiv je Allah, ba.
Nisam pristalica stavljanja ni marsala ni Izetbegovia na neki nivo koji ne prilici ljudima. Ne volim kult licnosti.
Ne volim generale i politicare poslije bitke.
Nebitno sta volim ili ne volim, postoji u nekim krugovima ocita namjera da se svi dovedu u isti polozaj. Laz koja lagano ulazi u usi nakon sto je izgovorena 392187 puta se na zalost prosirila toliko da neki sad znaju i sta je rahmetlija na samrtnickoj postelji rekao predsjedniku Turske. Nesto sto je za serije "Mucke" postaje nekakav "stav".
Nismo bili i necemo nikada biti isti. Agresor se zna. Izdaja kurvanjske Evrope se zna. Bosna i njeni patrioti su prepusteni sebi. U takvoj situaciji treba da izvuku najbolje sto mogu.
I da, sve treba peispitati. Komandnu odgovornost pogotovo. ALi ne moze biti izdajnik neko ko je povukao los potez. On je mozda nesposoban ali izdajnik nije ako se borio za odbranu.
Aliju su jebavali i oni sto su govorili "potpisuj Alija nek' je k'o avlija".
ARGUMENTI
-
pretresnov
#337 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Prije svega da, ali tema je o saučesnicima.asurbanipal wrote:*****************************
Inače odgovornost za Genocid u Srebrenici prije svega snose naredbodavci tog djela koji su sjedili u Beogradu i na Palama, zatim počinioci Ratko Mladić i kompanija i naravno cijeli tadašnji vrh MZ i UN-a...
-
pretresnov
#338 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Tačno. Evo koncizne hronologije najbitnijih segmenata njegove izdaje:Better Man wrote:Alija Izetbegović jeste odgovran i to za: sklapanje saveza 1990. godine sa največim koljačima i ubicama, odnosno sa SDS-om i HDZ-om, ne pripremanje građana BiH na odbranu od agresije, omogućavanje odanim poslušnicima da građanima prodaju oružje, umjesto da im se podijeli, omogućavanje Šaji i sličnim da švercaju robu i prodaju građanima po astronomskim cijenama, kao i da im prodaju humanitarnu pomoć koja je besplatna, uklanjanje istinskih patriota sa odgovornih pozicija i postavljanje raznih kriminalaca, politička ubistva Turajlića, Ljubjankića, Ugljena i drugih, pljačka države i uništavanje privrednih giganata da bi iste kupili njegovi poslušnici za male pare, pretvaranje uspješnih firmi u društvenom vlasništvu u državno vlasništvo i tako ostavio građane bez njihove imovine koju su oni stvarali i u koju ulagali i da ne nabrajam dalje! A glede Srebrenice, pa i vrapci na grani znaju da je ista žrtvovana zarad NATO bombardovanja i da je zamjenjena za Vogošću! Zapitajte se gdje u trenutku najvećeg zločina, tj. genocida modernog doba bio Alija Izetbegović i o ćemu je razmišljao? Bio je u Zenici sa Silajdžićem i ostalom svojom kompanijom gdje se raspravljalo ko će privremeno zamjeniti Ganića kao predsjednika Federacije BiH, jer je ovaj u saobraćajnoj nesreći prema Splitu slomio nogu.Man of steel wrote:Ova pijandura nema ni trunku stida!Platformas wrote:
Dakle, za Srebrenicu Alija ima itekakvu odgovornost.
Ovako bezobrazno optužiti Aliju za genocid u Srebrenici i tako ga staviti u ravan sa Karadžićem i Mladićem je ništa drugo nego čin izdaje. Ne samo što je relativizirao genocid u Srebrenici, pljunuo po Aliji ne bi li ubrao koji politički poen, ova protuha je u ovih 5 minuta videa uspjela čitav rat u BiH svesti na rečenicu " postoje samo dobri i loši ljudi, Alija je loš čovjek"!?
I jučer je jedan forumaš, vjerovatno SDP jugend, ispalio i ustvrdio kako je Alija najodgovorniji za rat i da su Bošnjaci ginuli zbog toga što su glasali za SDA.
Pošto ne gledam Federalnu i ne čitam Avaz, želio bih vas upitati čime vas to hrane?
-
pretresnov
#339 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Lupaš. Evo i tebi malo ARGUMENATA:KatarinaKosaca wrote:Dakle, Alija nije pripremao narod za obranu (stvarno je to bilo jednostavno u onim i onakvim uvjetima), ali je ipak nabavljao oružje pa ga prodavao, pa je iz transportera izvukao Turajlića i ubio, onda je pucao na helikopter i ubio LJubljankića.... ma CPHA je malo dijete za informacije koje primamo preko nekih postova![]()
![]()
-
pretresnov
#340 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Bilo je i Hrvata i Slovenaca i Mađara i Nijemaca i Holanđana i Rusina... Plaćenici.nOrMaLaC wrote:Pozdrav!
Imam jedno pitanje za sviju vas.
Nedavno sam gledao emisiju na tv o ljudima koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici tokom rata.
Jedno ime mi je ostalo upamćeno; Zijad Ž. Da li je moguće da je taj čovjek učestvovao u genocidu?
Da nije neka pogreška ili?
Da li je bilo sličnih primjera tokom rata u BiH da Bošnjak učestvuje na strani VRS?
-
pretresnov
#341 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Evo ti jedna teorija zavjere, a nosi radni naslov:KatarinaKosaca wrote:Stvar je dosta jednostavna. Zvanična politika zemlje koja je izvršila agresiju na BIH nema snage, moći, htjenja da se suoči sa istinom, pa se u gebelsovom maniru krivnja, ako ne može prebaciti 100%, onda se može bar podijeliti sa aoijom, izdajom, UN-om, Nato i sa kim sve ne....
U tom smislu nailazi na jako plodno tlo, jer smo narod (kad kažem narod mislim na sve BIH građane, a u konkretnom slučaju na nas koji smo bili na ovoj strani u ratu), jako podložan teorijama zavjere, vjerovanju raznim svjedočenjima koja su ili kupljena novcem ili kupljena obećanjem za privilegijom. Sve srpske TV kuće su jučer dan posvetile baš tim i takvim teorijama po kojem su "Srbi samo ubili "![]()
nekoliko hiljada ljudi za 3 dana, a svi ostali su krivi.
ARGUMENTI
-
pretresnov
#342 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Evo i tebi malo "gluposti", pod radnim naslovom:bogoljub wrote:Glupost je vjerovati kako je Alija ili bilo ko iz našeg odbranbenog vrha prodao Srebrenicu!
!
ARGUMENTI
- %tacno*
#343 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ovo su argumenti o izdajnicima.

-
pretresnov
#344 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opet izdvajaš samo dio i onda kaobajagi "odgovaraš" na sve. Pošto si senilan, da te podsjetim:Skijaš wrote:Trebao im je kao strašilo, nije on znao da ga zato brane. Ali da je svjesno prije rata ili tokom rata radio za velikosrbe, to je laž.pretresnov wrote:Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska reč štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman"
ARGUMENTI
-
samoTEgledam
#345 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
@pretresnov
Naporan si i agresivan u najmanju ruku. Moram te na ignor, ono da si upućen
Last edited by samoTEgledam on 13/07/2012 23:42, edited 1 time in total.
-
kv99
#346 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
NajpametnijesamoTEgledam wrote:@pretresnov
Naporan si i agresivan u najmanju ruke. Moram te na ignor, ono da si upućen
- BHCluster
#347 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
I sa kime ga usporedujes sa "pobjednikom" koji je od prvog dana agresije bio na srpskoj strani? I radi toga je kriv za Srebrenicu, pa u podrinju i prije Srebrenice je izginulo preko 16 000 Bosnjaka, u Sarajevu preko 11 000, Prijedor preko 5000 itd itd sve prije Srebrenice a da svjet i neprdne i sve je kriv Alija? I kada se pogleda citav rat Srebrinaca je vrhunac zvjerstva Srpske strane u ovome ratu. Ali i zato je Alija kriv, jebo Aliju ja sam kriv sto nisam imo atomsku!!!pretresnov wrote:
Opet izdvajaš samo dio i onda kaobajagi "odgovaraš" na sve. Pošto si senilan, da te podsjetim:
ARGUMENTI
-
pretresnov
#348 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Po čemu? Samo nabrajam činjenice u konciznoj formi:samoTEgledam wrote:@pretresnov
ARGUMENTI
A vi nikako da ponudite kontraargumente, dohvatili se kamenja pa udri glasnika...
-
pretresnov
#349 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Izvini meni je i jedan mrtav previše. A ta poređenja su toliko neukusna da nemam šta reći osim da je to relativizacija.BHCluster wrote:I sa kime ga usporedujes sa "pobjednikom" koji je od prvog dana agresije bio na srpskoj strani? I radi toga je kriv za Srebrenicu, pa u podrinju i prije Srebrenice je izginulo preko 16 000 Bosnjaka, u Sarajevu preko 11 000, Prijedor preko 5000 itd itd sve prije Srebrenice a da svjet i neprdne i sve je kriv Alija? I kada se pogleda citav rat Srebrinaca je vrhunac zvjerstva Srpske strane u ovome ratu. Ali i zato je Alija kriv, jebo Aliju ja sam kriv sto nisam imo atomsku!!!pretresnov wrote:
Opet izdvajaš samo dio i onda kaobajagi "odgovaraš" na sve. Pošto si senilan, da te podsjetim:
ARGUMENTI
-
al_uqaab
#350 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
KatarinaKosaca wrote:Stvar je dosta jednostavna. Zvanična politika zemlje koja je izvršila agresiju na BIH nema snage, moći, htjenja da se suoči sa istinom, pa se u gebelsovom maniru krivnja, ako ne može prebaciti 100%, onda se može bar podijeliti sa aoijom, izdajom, UN-om, Nato i sa kim sve ne....
U tom smislu nailazi na jako plodno tlo, jer smo narod (kad kažem narod mislim na sve BIH građane, a u konkretnom slučaju na nas koji smo bili na ovoj strani u ratu), jako podložan teorijama zavjere, vjerovanju raznim svjedočenjima koja su ili kupljena novcem ili kupljena obećanjem za privilegijom. Sve srpske TV kuće su jučer dan posvetile baš tim i takvim teorijama po kojem su "Srbi samo ubili "![]()
nekoliko hiljada ljudi za 3 dana, a svi ostali su krivi.
U sridu...odlicno rezimirano...