Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
repeater

Post by repeater »

Toozla wrote:...izvinjavam se ako je neko postirao prije mene....
Image
....odlican film o obicnom, realnom zivotu.....o ljudima i igri dobra i zla unutar pojedinca.....kao da ga nisu pravili u hollywood-u...

http://www.imdb.com/title/tt0375679/
hollywood je utemeljen na predrasudama i stereotipijama. i ovaj film je zrtva tog sistema. ja mislim da je reziser zamislio puno provokativniji film, koji bi potakao publiku da preispita vlastite predrasude, ali to je neizvodljivo kad financijski ovisis o sistemu kojemu je glavni cilj zabava a ne pouka. ovako je film ispao kao pilot projekat za novu HBO seriju. steta
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Image
Truba

Post by Truba »

dupljak
Last edited by Truba on 16/10/2005 16:26, edited 1 time in total.
Truba

Post by Truba »

trupljak
zensko

Post by zensko »

komi

imas li film

The Search for One-Eyed Jimmy

Image

:)
Truba

Post by Truba »

ne :roll: :D
zensko

Post by zensko »

ajd nadji plizzzzzzz

:D
Truba

Post by Truba »

imaš ba brzu vezu
pokusaj sama naći :D na internetu :D
zensko

Post by zensko »

mislis da nisam pokusala?

nema komi, nema
danas

Post by danas »

repeater wrote: hollywood je utemeljen na predrasudama i stereotipijama. i ovaj film je zrtva tog sistema. ja mislim da je reziser zamislio puno provokativniji film, koji bi potakao publiku da preispita vlastite predrasude, ali to je neizvodljivo kad financijski ovisis o sistemu kojemu je glavni cilj zabava a ne pouka. ovako je film ispao kao pilot projekat za novu HBO seriju. steta
interesantno vidjenje... ja mislim da je film iznad prosjeka (za holivudskih standarda) a poslije gledanja sam se ipak malo "raspravljala" :D :D :D sa rajom jer sam ja jedina mislila da film nije dovoljno crn. ja sam recimo smatrala da je se svaka epizoda (a ne samo ubistvo mladog crnca od strane mladog policajca) trebala tragicno zavrsiti -- od latino curice koja je ipak trebala poginuti od ruke onog dede iranca, do kineskih ilegalaca koju su trebali biti prodati u roblje, pa do mnogo kompleksnijih epiloga (pogotovo mislim na DA i njegovu zenu, i na crnacki bracni par -- to je trebalo biti mnogo teze takodje)... iako je flim vise nego solidan, opet pati od iste "bolseti" -- a to je, da na kraju sve nekako dodje na "happy ending"... hhhmmm... ne bas... u pravom zivotu.

slazem se da je flim vjerovatno zamisljen kao mnogo kompleksniji, a da ga je producentska kuca prisilila na omeksanje. pa pogledaj larry davida i njegov show na HBO -- tako je originalni seinfeld trebao da izgleda, pa sta je na kraju ispalo... zbog prodaje...
repeater

Post by repeater »

crash je radjen po istom sablonu kao i traffic. i premda je soderbergh
temu rasizma gurnuo u drugi plan, ovdje je puno ubjedljivije izradjena nego u crashu. sjeti se samo razgovora izmedju michael douglas-a i prijetelja njegove kcerke o predrasudama prema crncima i dilanju.
danas

Post by danas »

traffic je adaptacija britanske serije, u kojoj popularna americka tema -- rasizam -- nije potencirana na isti nacin. i ipak je tematika traffic-a nesto drugo, a ne rasizam per se. a svako zna da se americki tinejdzeri iz bogatih predgradja drogiraju vise nego bilo koji crnci, samo sto crnci zavrse u zatvoru, a bijelci dobiju rehab i college za istu stvar. pa pogledaj samo glavnog narkomana, alkosa, i coke-snortera koji nam je danas president.

za film poput crash-a, kojem je rasizam tema, dosta stvari su "zasladili" -- jer americka publika ne bi mogla progutati tu gorku pilulu drugacije. zamisli da su se sve pricice u crash-u zavrsile nesretno, sta bi bilo... a moja omiljena je ova -- bijeli policajac rasista ipak spasava crnkinju iz zapaljenog auta... jelte, nije ni on tako los... zar mislis da bi amerikanci mogli podnijeti drugaciju sliku; tj., odraz u ogledalu?
white_sugar

Post by white_sugar »

danas wrote:
repeater wrote: hollywood je utemeljen na predrasudama i stereotipijama. i ovaj film je zrtva tog sistema. ja mislim da je reziser zamislio puno provokativniji film, koji bi potakao publiku da preispita vlastite predrasude, ali to je neizvodljivo kad financijski ovisis o sistemu kojemu je glavni cilj zabava a ne pouka. ovako je film ispao kao pilot projekat za novu HBO seriju. steta
interesantno vidjenje... ja mislim da je film iznad prosjeka (za holivudskih standarda) a poslije gledanja sam se ipak malo "raspravljala" :D :D :D sa rajom jer sam ja jedina mislila da film nije dovoljno crn. ja sam recimo smatrala da je se svaka epizoda (a ne samo ubistvo mladog crnca od strane mladog policajca) trebala tragicno zavrsiti -- od latino curice koja je ipak trebala poginuti od ruke onog dede iranca, do kineskih ilegalaca koju su trebali biti prodati u roblje, pa do mnogo kompleksnijih epiloga (pogotovo mislim na DA i njegovu zenu, i na crnacki bracni par -- to je trebalo biti mnogo teze takodje)... iako je flim vise nego solidan, opet pati od iste "bolseti" -- a to je, da na kraju sve nekako dodje na "happy ending"... hhhmmm... ne bas... u pravom zivotu.

slazem se da je flim vjerovatno zamisljen kao mnogo kompleksniji, a da ga je producentska kuca prisilila na omeksanje. pa pogledaj larry davida i njegov show na HBO -- tako je originalni seinfeld trebao da izgleda, pa sta je na kraju ispalo... zbog prodaje...
slazem se s tobom danas da film nema dovoljno crnjaka. da je mala umrla ili ostali dijelovi se malo drugacije zavrsili bilo bi mnogo bolje. ovako... mislim film je dobra ali malo drugacije da se zavrsio jos bolji bi bio...
danas

Post by danas »

white_sugar wrote: slazem se s tobom danas da film nema dovoljno crnjaka. da je mala umrla ili ostali dijelovi se malo drugacije zavrsili bilo bi mnogo bolje. ovako... mislim film je dobra ali malo drugacije da se zavrsio jos bolji bi bio...
oooo... :D :D :D komsinka... :D kako je ovih dana... :D

film je dobar, ali se nije usudio da predje granicu i da testira prosjecnog americkog gledaoca. i dalje smatram da je mnogo bolji od prosjeka i preporucujem ga, ali bi mi bilo mnooooggooooo draze da je redatelj bio malo hrabriji.
pitt

Post by pitt »

Eh da je reziser bio malo hrabriji film bi bio super ....za nas ali bi bio ocrnjen kod lokalnih domorodaca......a oni su ti koji najvise uticu na profit :(

nego.....ovo je zesce sranje :D:D Tko li serbedziju nagovori da mi je znati :D:D:D

Image
felichi

Post by felichi »

u uniticu igra 'dobar zivot'
argentinski film, drama ali ne crnjak. prica o 'dobrom zivotu' u siromasnim drustvima. meni se pravo sidjeo
3per

Post by 3per »

pitt wrote: nego.....ovo je zesce sranje :D:D Tko li serbedziju nagovori da mi je znati :D:D:D

Image

Znaci i "Maglu" su preradili.. :roll: :roll: :roll:
Zar im nista nije sveto?
pitt

Post by pitt »

Pa to ti najbolje govori o kreativnoj krizi u holivudu trenbutno. Samo se obradjuju stari "hitovi" (magla, the longest yard, etc), video igrice (Doom) i bestseleri (da vinci code). uzas..... :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

cellular (čita se ćelular) :D

bože sačuvaj
novalic

Post by novalic »

Bolero (Bo Derek) :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

ovaj je dobar :D:D:D

Image
lejlic

Post by lejlic »

pitt wrote:ovaj je dobar :D:D:D

Image
taj sam maloprije skinula sa neta! sad tek jedva cekam da ga pogledam!!! a čeka me još i the big white (valjda nije loš)!

dobro sam se ismijala na the 40 year old virgin! ništa zahtjevno, ali simpatičan film za opuštanje! preporučujem!!! :-D
Truba

Post by Truba »

Image

može proći... :) zanimljiv malko predvidljiv s tvistom na kraju koji je ok
pitt

Post by pitt »

Ovaj odoh gledati u subotu. Kazu nije los :D

Image
Toozla

Post by Toozla »

....comic books heroes....nisu svi ljubitelji ove kategorije filma al' ko voli.....odlican film....ja sam se pravo pozitivno iznenadio......

Image
....izasao na DVD-u.... :D
Post Reply