Sex bez obaveze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
fatamorgana

#326 Re: Sex bez obaveze

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:.... ukljucite im bojler da se istusiraju....
elekktričari kažu da bojler ipak troši manje struje kad je stalno uključen ....
mikogoago

#327 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

plain vanilla wrote:
pa vama dvoma zelim da svoje partnere zateknete svoje partnere na kamari s drugim ljudima..i nemojte ih prekidati dok ne zavrse..ipak ste vi sirokih shvatanja.. ukljucite im bojler da se istusiraju, naspite piche i tako..

volim sto sam provincijalka, pa et
Draga vanilice ja Tebi od srca,ali stvarno od srca zelim svu srecu na ovome svijetu,da budes zadovoljna prije svega sobom i drugima kao sto smo to nas dvoje,da se okrenes sebi,a ne drugima. Ne brini za nas mi smo gospodari svoga zivota i samim tim sretni s onim sto nam zivot pruza. :kiss:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#328 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
znaci kad se udam da ne iskljucujem bojler :lol:
fatamorgana

#329 Re: Sex bez obaveze

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
fatamorgana wrote:
Ma uključi ga odmah, a poslije šta bude, bude, ;-)
plain vanilla

#330 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

ja, arhitektica wrote:
mikogoago wrote:
plain vanilla wrote:
pa vama dvoma zelim da svoje partnere zateknete svoje partnere na kamari s drugim ljudima..i nemojte ih prekidati dok ne zavrse..ipak ste vi sirokih shvatanja.. ukljucite im bojler da se istusiraju, naspite piche i tako..

Draga vanilice ja Tebi od srca,ali stvarno od srca zelim svu srecu na ovome svijetu,da budes zadovoljna prije svega sobom i drugima kao sto smo to nas dvoje,da se okrenes sebi,a ne drugima. Ne brini za nas mi smo gospodari svoga zivota i samim tim sretni s onim sto nam zivot pruza. :kiss:
To pod uslovom da si bio iskren kad si rekao kako je i suprugi dozvoljeno isto ''praznjenje'' kao i tebi. Iako ti ne vjerujem bas posebno.
ma presmijesna diskusija
ovdje neki ljudi mijesaju pojam slobode i vjernosti

ako si vjeran, ne znaci da si u zatvoru...to je nesto sto brak podrazumijeva ili bi bar trebao da podrazumijeva
sloboda se moze zadrzati izlascima, hobijima, slobodnom voljom..., ali preljub u braku je preljub, nema veze sa slobodom
duplanula

#331 Re: Sex bez obaveze

Post by duplanula »

@Mikogoage od tvojih postova shvatio sam da imas otvoren brak? Znaci oboje ste u "braku" cisto iz finansijskih razloga, djecu imate ne znam ni sam zasto, zelite da imate nekoga kada kuci dodjete bez da se puno "pravdate", pricate i jadate jedno drugom? "Brak" ili bolje receno imate ugovor jedno prema drugome gdje mozete da se karindjate kada god sa kim god, ali dok god druga strana ne zna? Ne kontam te :D

I btw, upakivanje svega sto si rekao, kako se ne treba izgubiti i ostati svoj, pod mjerila nesrazmjerne sebicnosti, nije apsolutno vidjelo bilo kakvog oblika ljubavi osim prema samom sebi.
fatamorgana

#332 Re: Sex bez obaveze

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
.... ali preljub u braku je preljub, nema veze sa slobodom
ni sa bojlerom, :run:
mikogoago

#333 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

ja, arhitektica wrote:
mikogoago wrote:
plain vanilla wrote:

To pod uslovom da si bio iskren kad si rekao kako je i suprugi dozvoljeno isto ''praznjenje'' kao i tebi. Iako ti ne vjerujem bas posebno.
To vec nije moj problem(boldirano) niti me to puno dodiruje.Ja sam okrenut sebi i ljudima sa kojima djelim zivot.Nastojim da im zivot ucinim ljepim koliko je to u mojoj moci,dajem sve od sebe.Sta ko misli to je njegovo pravo i iskreno svejedno mi je sta ko misli.Za mene je vazno vidjeti sretna lica mojih bliznjih samim tim sam i ja nagradjen,a sto ne vidjeti i sretna lica drugih.Na zalost danas se ljudi jedino raduju necijoj nesreci i padu.Ako mislis da grjesim samo se osvrni na komentare ovdje ne trebas dalje ici i tesko im pada ako je neko zadovoljan sa svojim zivotom. Zasto? Mozda sto su sami nesretni i nemaju hrabrosti preci preko nekih dogmi. Jednu sam stvar davno naucio,a to je da se ljudi boje SLOBODE , a samim tim i odgovornosti koje iz te slobode proizilaze.
plain vanilla

#334 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
.... ali preljub u braku je preljub, nema veze sa slobodom
ni sa bojlerom, :run:
zato se ne treba zeniti/udavati iz ljubavi..onda ti nista ne smeta :D
duplanula

#335 Re: Sex bez obaveze

Post by duplanula »

plain vanilla wrote:
fatamorgana wrote:

A sta ako imas plinski bojler? :D
plain vanilla

#336 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

duplanula wrote:

A sta ako imas plinski bojler? :D
imam fobiju od plina :skoljka: :D
breviar

#337 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

miko, moram priznati da ti je Vijetnamac viknuo :) kad ti je rekao da citas privlacne knjige kao Venera bla bla bla Jupiter. priznajem da me nasmijala njegova opaska.
uzgred budi receno, to je cisti bestseler, lako citljiv, pretpostavljam. nije jos dosao do moji ruku, niti ga planiram
citati. kako neko rece, zivot je kratak da bi se citala takva shtiva. :) dogod citas takva shtiva, male su sanse da si sirokih horizonta.
znacenje "sirokih horizonata" nije da se muvas sa nekim drugima, usprkos savrsenom braku.
znacenje "sirokih horizonata" je razumjeti stvari, ali truditi se da ne vrijedjas drugu stranu.
ti nju, htio ili ne, ponizavas tako sto izvodis neke neizivljene akrobacije sa drugim osobama. to ona ne mora
znati, ali ona je ponizena.
da je vjestica, ona je ponizena. :)
Dr.Mr.Fr.

#338 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

Tema je sex bez obaveze, a ne rasprava bez obaveze cini mi se :D
tf2_spy

#339 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

breviar wrote:miko, moram priznati da ti je Vijetnamac viknuo :) kad ti je rekao da citas privlacne knjige kao Venera bla bla bla Jupiter. priznajem da me nasmijala njegova opaska.
uzgred budi receno, to je cisti bestseler, lako citljiv, pretpostavljam. nije jos dosao do moji ruku, niti ga planiram
citati. kako neko rece, zivot je kratak da bi se citala takva shtiva. :) dogod citas takva shtiva, male su sanse da si sirokih horizonta.
znacenje "sirokih horizonata" nije da se muvas sa nekim drugima, usprkos savrsenom braku.
znacenje "sirokih horizonata" je razumjeti stvari, ali truditi se da ne vrijedjas drugu stranu.
ti nju, htio ili ne, ponizavas tako sto izvodis neke neizivljene akrobacije sa drugim osobama. to ona ne mora
čak i ako je pristala na to, ponižena je? ma dajte ba ljudi, prihvatite činjenicu da postoje parovi kojima konvencionalan brak ne znači puno. ako to nekome funkcioniše i ako su sretni u svemu tome, šta vi sad morališete i lijepite neke etikete? gledajte ba svoja posla, i naučite bit sretni, manite se osuđivanja, ocrnjivanja i etiketiranja onih koji ne misle kao vi.
nije čovjek drvo pa da stoji na istom mjestu na koje si ga posadio.
mikogoago

#340 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

breviar wrote:miko, moram priznati da ti je Vijetnamac viknuo :) kad ti je rekao da citas privlacne knjige kao Venera bla bla bla Jupiter. priznajem da me nasmijala njegova opaska.
Moram priznati da me uveseljavate.Kada polupismeni ljudi govore ili pisu o vrijednosti drugih.vjetnamcu je top Frojd i Niche sto je sve reklo o njemu.Cisto sumnjam da je procitao sve od tih autora,ali da ne vrijedjam jer me u sustini zaboli sta neko od vas misli.Osnovno je ako se upustas u neku raspravu procitaj barem to sto kritikujes. Davati izjave tvog tipa sve govori o tebi.Sto se tice mojih horizonata ne brini su daleko su od tvojih hvala bogu.
Meni nije cilj da ga nekom viknem,meni je cilj jedna diskusija koja je osjetljiva i barem oni koji ucestvuju u njoj bi trebali imati siroke poglede.Postujem svako misljenje dok je ono u svrsi rasprave,bez vrjedjanja i glupih podsmjehivanja kao osudivanja.Treba do te granice postovati svacije misljenje.Ono o cemu sam ja pisao nema veze sa neizivljenoscu,ali ne ocekujem da ti i neki to shvatite. Po nacinu pisanja i i prezentovanja stvari vidim koliki su vam dometi i zivotna iskustva.Bitno je da vi sebi dajete pravo da nekoga osudjujete i sudite o drugima.Hrabro nema sta.Jednog dana,a mozda i nikada ces shvatiti sto sam sada napisao,a do tada zbogom.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#341 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Ziv bio ne mozes vrijedjati ljude kad te prokuze. :wink:

Eto mi polupismeni, a ti ko curica sa 18 godina dosao da nam pricas kako trebamo procitati "Muskarci su sa Marsa a zene sa Venere" da bi bolje razzumjeli partnera. Kupujes li i Cosmo pa popunjavas testove?

Sta ces jbg, nismo svi tako zapadnjacki orijentisani, sex i grad fazoni, pa da pricamo kako je brak ugovor u kojem dobijes neke finansije i zenu ko robu.
Srecom imamo takve poput tebe eto da nam otvore oci.
Great Cornholio

#342 Re: Sex bez obaveze

Post by Great Cornholio »

tf2_spy wrote:
babyline wrote:
Great Cornholio wrote:Sex bez obaveze je spuštanje čovjeka na nivo životinje.
:thumbup:
hm, nisam siguran da ti poređenje valja. po nekim stvarima, životinje su na višem nivou od čovjeka. npr, životinje su iskrene i ne lažu, prvo sebe, pa ni druge.
čovjek je pun laži, spletkarenja i nekakvih emocija koje ga samo sputavaju.

što se sexa tiče, sve je to ok, dok god su obje strane saglasne...
Da, životinje su iskrene, a većina ljudi nije. Ali, kao što rekoh, za razliku od životinja ljudi ne reaguju instinktivno, ljudi mogu da odlože, da kontrolišu i da na razne načine zadovolje urođene nagone, blagoslov u vidu razuma nam to omogućava. Ako ovo poređenje posmatraš u tom smjeru, a ne kao uvredu životinjama, onda ti je valjda jasno šta sam htio da kažem :)

Što se sexa tiče, to je normalna ljudska potreba i treba se prepuštati tom zadovoljstvu, ali pri tome trebamo paziti da zadovoljavanjem vlastitih potreba ne unesrećujemo druge, a upravo to čine ovi "slobodni" bez obaveza.
tf2_spy

#343 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

Great Cornholio wrote:

Što se sexa tiče, to je normalna ljudska potreba i treba se prepuštati tom zadovoljstvu, ali pri tome trebamo paziti da zadovoljavanjem vlastitih potreba ne unesrećujemo druge, a upravo to čine ovi "slobodni" bez obaveza.
koga to, matere ti eto, unesrećuju dvoje koje žele istu stvar i oko koje su saglasni?
duplanula

#344 Re: Sex bez obaveze

Post by duplanula »

tf2_spy wrote:
Great Cornholio wrote:

koga to, matere ti eto, unesrećuju dvoje koje žele istu stvar i oko koje su saglasni?

Misli se da unesrecujes ako lazes i varas, nemoj biti kao dijete od 2 godine da ti se sve mora pojasniti...
mikogoago

#345 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

ladyblue18 wrote:Ziv bio ne mozes vrijedjati ljude kad te prokuze. :wink:

Eto mi polupismeni, a ti ko curica sa 18 godina dosao da nam pricas kako trebamo procitati "Muskarci su sa Marsa a zene sa Venere" da bi bolje razzumjeli partnera. Kupujes li i Cosmo pa popunjavas testove?

Sta ces jbg, nismo svi tako zapadnjacki orijentisani, sex i grad fazoni, pa da pricamo kako je brak ugovor u kojem dobijes neke finansije i zenu ko robu.
Srecom imamo takve poput tebe eto da nam otvore oci.
Konkretno kada sam to pisao nisam mislio na Tebe.izvini ako si se nasla u tome.Isto tako mi nije cilj bio vrjedjati nikoga,ali cudno je da reagujes na moje pisanje dok na neka druga koja su bila uvredljivija od mog su uredu.Cudno...
Ne mislimo svi isto,sto je dobro.Ja sam se nastojao drzati teme,koliko su se drugi toga drzali koji su na ovoj temi prosudi sama.Vjeruj mi ja nemam namjeru nikome otvarati oci,neka svako prodje kroz svoje iskustvo koje mu pase.
Ovo gore boldirano je nesto kako si Ti shvatila ili zeljela shvatiti ono sto sam napisao.Nije dovoljno citati treba i procitati.No ako je to tvoja percepcija onoga sto sam napisao onda nemam sta vise reci na to. :thumbup:
Toliko od mene :kiss:
tf2_spy

#346 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

duplanula wrote:
Misli se da unesrecujes ako lazes i varas, nemoj biti kao dijete od 2 godine da ti se sve mora pojasniti...
osnovna premise sexa bez obaveze je da su dvije osobe saglasne oko toga. jel pričamo o tome, il o varanju žene/muža? kad smo kod varanja, već sam rekao, svako za sebe definiše pojam prevare; nekome je to ako muž/žena ode na kafu sa drugim/drugom, a nekome je ok i ako muž/žena povremeno napravi sexualni izlet. šta sad mi ovdje trebamo etiketirat nekoga i govorit šta jest, šta nije i kako treba i kako ne treba?
plain vanilla

#347 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

tf2_spy wrote:
duplanula wrote:
osnovna premise sexa bez obaveze je da su dvije osobe saglasne oko toga. jel pričamo o tome, il o varanju žene/muža? kad smo kod varanja, već sam rekao, svako za sebe definiše pojam prevare; nekome je to ako muž/žena ode na kafu sa drugim/drugom, a nekome je ok i ako muž/žena povremeno napravi sexualni izlet. šta sad mi ovdje trebamo etiketirat nekoga i govorit šta jest, šta nije i kako treba i kako ne treba?
pa ne treba ni nas taj neko uciti kako je prevara sasvim OK i kako smo mi nepismeni jer smo vjerni i jer cijenimo vjernost
Great Cornholio

#348 Re: Sex bez obaveze

Post by Great Cornholio »

tf2_spy wrote:
Great Cornholio wrote:

Ako od neke osobe želiš samo seks a ne želiš neki dublji odnos, ti tu osobu posmatraš kao stvar, kao "igračku", ne posmatraš je kao osobu. Možda postoji neko drugi ko tu osobu želi "u kompletu", pa na taj način unesrećuješ i tu osobu a indirektno i sebe, jer ipak, ruku na srce sex je nešto do čega se može doći puno lakše nego do osobe koja te neće posmatrati isključivo kao seksualni objekat.
MaliMoke

#349 Re: Sex bez obaveze

Post by MaliMoke »

Meni babo kaže da je zabluda vezu posmatrati iz perspektive "sex bez obaveze", a pogotovo brak. Statistički je puno frekventniji slučaj "Obaveza bez sexa". Ha ja!
plain vanilla

#350 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

MaliMoke wrote:Meni babo kaže da je zabluda vezu posmatrati iz perspektive "sex bez obaveze", a pogotovo brak. Statistički je puno frekventniji slučaj "Obaveza bez sexa". Ha ja!
dobro ti kaze babo :lol:
Post Reply