I ovo je pretpostavljam jedan antičovićevski, a ne antihrvatski komentarseln wrote:Poor little Croats!cyprus wrote:
Čuj šta je sa Hrvatima iz Sarajeva i Tuzle koji će glasati za Komšića? Pa ništa, šta će biti... Oni su valjda procijenili da je Komšić i dalje predvodnik multietničnosti i najbolja solucija na spisku ponuđenih, bez obzira što je sadašnji fokus njegove i retorike njegovih koalicionih partnera na nečem drugom...
Samo ima tu jedan problem... Tih ljudi je malo, i koliko ja mogu vidjeti - sve ih je manje... Za Tuzlu ne znam ništa iz prve ruke, ali kod sarajevskih Hrvata vidim da Komšić kotira neusporedivo slabije nego prije osam ili 12 godina, i rijetko ko će glasati za njega... Evo onda kontra pitanje - šta je sa tim ljudima? Jesu li oni UZP-ovci, ustaše, čovićevci i slično? Samo zato što im se Komšić i ta njegova "priča" zgadila... Jesu li? A prilično sam uvjeren da većina sarajevskih (vjerovatno i tuzlanskih) Hrvata neće glasati za Komšića... Bilo bi zanimljivo provesti jedno istraživanje na tu temu...
Što se tiče razgraničenja između antičovićevskog i antihrvatskog sentimenta... Nisam ja taj kojem trebaš objašnjavati tu razliku... Imam doticaja sa nekim ljudima iz tog DF-GS kruga (uostalom i vidiš neke pojedince na forumu), čija je retorika u posljednje vrijeme duboko ušla u polje šovinizma spram Hrvata... O zauzimanju desnog kursa govore i ovi suludi nastraji prema Našoj stranci, pa i SDP-u zbog tobožnje izdaje...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- cyprus
#32476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Leverage
#32477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hrvati koji neće glasati za Čovića glasat će uglavnom za Zeleniku i Bećirovića. Komšić nema šta da traži među Hrvatima nit se nada tome. Njegovo glasačko tijelo su desničarski orijentisani "da se šukne Čoviću" Bošnjaci i to je to.
- cyprus
#32478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta kažem? Svaka, apsolutno svaka (dakle, sve do ijedne) riječ mu je na mjestu... Rijetko kad sam u životu pročitao neki intervju sa kojim se ovako do u detalje slažem... Boriša Falatar zastupa identične stavove i vrijednosti za koje se evo i ja zalažem sve ove godine na forumu, kao i u RL... Naravno, svjestan sam da smo mi sa ovakvim razmišljanjem u žestokoj manjini (maltene, nivo statističke greške), ali sam isto tako svjestan da je ovo jedini način razmišljanja koji može Bosnu i Hercegovinu, odnosno njene narode i građane izvesti na zelenu granu... Ako ne sad ili ubrzo, onda bar kroz nekoliko decenija...Control panel wrote:Drug SDP-ovac sta kazes na ovo?cyprus wrote:Control panel... Da ti kažem nešto kao jedan SDP-ovac drugom SDP-ovcu... Volio bih da se kaniš ovakvog (uglavnom neutemeljenog) pisanja o Našoj stranci... Za SDP postoje puno važniji prioriteti od pljuvanja kadrova NS-a, koji je usput rečeno daleko najvažniji i najizgledniji koalicioni partner, naravno ako dođe prilika za SDP da sastavlja vladu na kantonalnom, pa i federalnom nivou... Zato, života ti, nemoj...
Za lijevo-liberalno-građansku opciju u Bosni i Hercegovini (pa i za sam SDP) je dobro da postoji Naša stranka... Znaš i sam da postoji nemali broj razočaranih bivših SDP-ovih glasača... Mislim da je puno bolja opcija da takvi ljudi imaju neku alternativu u vidu Naše stranke, nego da ostaju kod kuće na dan izbora, ili da povjerenje poklanjaju tamo nekakvim Bajrovićima, Suljagićima ili Lijanovićima... Generalno je dobro da SDP ima srodnu alternativu, jer nije ni realno, ni normalno, ni poželjno da sve individue lijevog spektra misle jednako i glasaju jednako...
Pljuvanje NS-a od strane SDP-ovih članova će se prije SDP-u vratiti kao bumerang, nego što će 'uroditi plodom'... Ovo nije retorika koja one koji vagaju između glasa za SDP ili NS povlače na stranu SDP-a...
https://www.dnevnik.ba/teme/borisa-fala ... se-odrzava
S kim NS misli suradjivati? Dinom Konakovicem?!
A saradnja poslije izbora... To zavisi od rezultata... A ti dobro znaš da ljevica još uvijek nema taj kapacitet (ni izbliza) da sama sastavlja vlast... Taj rezultat je nedostižan, čak i kada bismo kao ljevicu računali taj GS, iako je po meni pametnija koalicija sa SDA, nego sa njima (vrijeme će pokazati)... Također, želim vjerovati da za DF još nije kasno... Dakle, ako SDP, NS i druge stranke ljevice žele doći na vlast, onda je realnost takva da moraju razmišljati i o opcijama kao što je Dino Konaković... Ali to je više priča za poslije izbora...
-
starisalko
#32479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Leverage wrote:Hrvati koji neće glasati za Čovića glasat će uglavnom za Zeleniku i Bećirovića. Komšić nema šta da traži među Hrvatima nit se nada tome. Njegovo glasačko tijelo su desničarski orijentisani "da se šukne Čoviću" Bošnjaci i to je to.
Ako su ga dvaput birali lijevo orijentisani Bosnjaci da suknu Covicu,sto bi bio problem da ga i desno orijentisani Bosnjaci izaberu kako bi suknuli Covicu
- Leverage
#32480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja nisam glasao za njega dva puta iz tog razloga. Istinski ljevičari ne glasaju iz tih pobuda.starisalko wrote:Leverage wrote:Hrvati koji neće glasati za Čovića glasat će uglavnom za Zeleniku i Bećirovića. Komšić nema šta da traži među Hrvatima nit se nada tome. Njegovo glasačko tijelo su desničarski orijentisani "da se šukne Čoviću" Bošnjaci i to je to.
Ako su ga dvaput birali lijevo orijentisani Bosnjaci da suknu Covicu,sto bi bio problem da ga i desno orijentisani Bosnjaci izaberu kako bi suknuli Covicu
-
starisalko
#32481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaci da oni koji su ga predlozili i birali nisu istinski ljevicariLeverage wrote:Ja nisam glasao za njega dva puta iz tog razloga. Istinski ljevičari ne glasaju iz tih pobuda.starisalko wrote:Leverage wrote:Hrvati koji neće glasati za Čovića glasat će uglavnom za Zeleniku i Bećirovića. Komšić nema šta da traži među Hrvatima nit se nada tome. Njegovo glasačko tijelo su desničarski orijentisani "da se šukne Čoviću" Bošnjaci i to je to.
- Leverage
#32482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Komšić tada nije predstavljao ovo što sada predstavlja. Tada, kao član SDP-a bio je čovjek iza kojeg je stojala partija i koji je imao sasvim drugu političku agendu. To što je u međuvremenu skrenuo desno i nastavio graditi karijeru oko svađe sa Čovićem i HDZ-om, je sasvim druga priča.starisalko wrote: Znaci da oni koji su ga predlozili i birali nisu istinski ljevicari
Kažem ti, kad sam glasao za njega 2006. i 2010. godine savršeno me nije interesovalo da li ću šuknuti Čoviću ili ne. Da se razumijemo, ne lijem ja ovdje krokodilske suze za Čovićem, naravno da je dobro da ni on ni HDZ nisu dio vlasti, ali ne može to i samo to biti razlog da glasam za nekog. Barem ne meni.
-
olimp84
#32483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ali sta ako je ocigledno da su svima ostalima premale sanse da osvoje izbore? ne vidim svrhu u glasanju za covjeka za kojeg je vise nego izvjesno da nece pobijediti. barem ne svrhu za kolektivnu koristLeverage wrote: ali ne može to i samo to biti razlog da glasam za nekog. Barem ne meni.
svodi se na ono sto je franjo pisao prije koju stranicu, najbolja je opcija podijeliti se - pola raje komsic pola becirovic
- Leverage
#32484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam da li govoriš o Bećiroviću, ali što se mene tiče on ne samo da ima šanse nego je potpuno izvjestan pobjednik i jedini koji će imati preko 200 hiljada glasova u FBiH.olimp84 wrote:ali sta ako je ocigledno da su svima ostalima premale sanse da osvoje izbore? ne vidim svrhu u glasanju za covjeka za kojeg je vise nego izvjesno da nece pobijediti. barem ne svrhu za kolektivnu koristLeverage wrote: ali ne može to i samo to biti razlog da glasam za nekog. Barem ne meni.
svodi se na ono sto je franjo pisao prije koju stranicu, najbolja je opcija podijeliti se - pola raje komsic pola becirovic
Da se pravila takva interesna kombinatorika, onda bi trebalo da se glasa u odnosu 2:1 za Bećirovića jer će njemu trebati više glasova nego Komšiću. Ali sad je kasno za to.
-
olimp84
#32485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Leverage wrote:Ne znam da li govoriš o Bećiroviću, ali što se mene tiče on ne samo da ima šanse nego je potpuno izvjestan pobjednik i jedini koji će imati preko 200 hiljada glasova u FBiH.olimp84 wrote:ali sta ako je ocigledno da su svima ostalima premale sanse da osvoje izbore? ne vidim svrhu u glasanju za covjeka za kojeg je vise nego izvjesno da nece pobijediti. barem ne svrhu za kolektivnu koristLeverage wrote: ali ne može to i samo to biti razlog da glasam za nekog. Barem ne meni.
Da se pravila takva interesna kombinatorika, onda bi trebalo da se glasa u odnosu 2:1 za Bećirovića jer će njemu trebati više glasova nego Komšiću. Ali sad je kasno za to.
ovo sto sam govorio je islo u prilog tome da ako mislis glasati za hrvatskog kandidata onda da to treba biti komsic..
sto se tice izvjesnosti, boga mi.... ne znam... ja nekakav dojam imam da ce biti tijesno izmedju dzaferage i radoncica, volio bi da me dojam vara. kakav mracan scenario.... inace dojam mi je maksimalno neutemeljen - bez zajebancije....
- kmirsad
#32486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poslušao sam te... popio mlijeko , zaspo... al đaba... evo me opet-...Control panel wrote:Hajde ti popij casu toplog mlijeka i na spavanje. Vrijeme ti je.kmirsad wrote:A imam još još jedan zaključak... možda se vi u stvari bojite osvete SDA i derivata...pa se dobro čuvate... ko grašanska opcija--- asebi obezbjeđujete CV za SDA kadrovike... ko SKOJ- evci za partizane...umiljati SKOJ-evac dvije majke doji, a trečoj govori da je siroče...CV u kojem je glavna crta... ja sam napadao NS... jer poslije izbora, to je dobar CV u svakoj... i desnoj i lijevoj stranci... osvježava, a ne goji...
Dobro stoji u CV i... napadao sam ja i SDP... ma i DF...
Nego, malo sam ti gledao postove... ne znam jesi li ti u smjeni... vidim našao si milion mana NS-u, doduše i SDP-u... i to najboljim što imaju...
Ne vidim da si , sem deklartivnih, našao mana SDA-u i SDA derivatima... doduše taško je njima nači afera, pljačke, kriminala, korupcije, stranačkog zapošljavanja, nepotizma, trgovine utjecajem, namještenih tendera, šurovanja s četnicima u ustašama u cilu komadanja Bosne...
Vašno je uočiti pravog naeprijatelja i razbojnike... Našu Stranku... zločince koje koje na uštrb Gratza, Zuhriča, kandiduju fašistu, razbojnika i preletača Marjanoviča, onog doktora nauka, profesora Ekonomskog fakulteta što obje noge do kukova dade za BiH kao borac Armije BiH. Edu Sekundu, matorog i ishlapjelog Selima Bešlagića, željnog vlasti i plačke i pronevjera...... jebo SDA- ovske kokošare... što se zadovolje kojim milionom na švicarskim bankama... nemaš ti vremena zabavljti se sitnim ribama...
Vješti ste, nema šta...vidljiva obuka vrhunskih instruktora i korištenje najboljih skripti... možda bi mi, samouki amateri, a simpatizeri NS-a, šta i rekli o bandama koje haraju Bosnom... ali od vas nemamo ni vremena ni prostora... braneči se od vašeg besmislenog i neargumentovanog napadanja u jatima, talasima i ešelonima koji se naizmjenično smjenjuju... natjerali ste nas da se zabavimo sobom, Gratcom, Barošem, ZOR-om, Zuhričem, Marjanovičem i iGG-om... da od šume ne vidimo drvo...
Isto ovako je Ratko Mladić... kad je s brda izluđivao Sarajevo...ne daj im da oči otvore...
Last edited by kmirsad on 20/09/2018 07:32, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najbolji su vam Beslagic i Marjanovic 
- kmirsad
#32488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vanila, pusti NS, marginalni smo... de ti nama reci ko su najbolji u SDA, PDA, HDZ,SBB, SNSD, NiP, Nezavisnim...oni svako pobjeđuju... i znam da su svi dobri... al da bar zaokružimo one najbolje među njima... da dobijemo najbolje od najboljih... Jel tebe imalo strah...plain vanilla wrote:Najbolji su vam Beslagic i Marjanovic
Last edited by kmirsad on 20/09/2018 07:52, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne mogu, nije on topickmirsad wrote:Vanila, pusti NS, marginalni smo... de ti nama reci ko su najbolji u SDA, PDA, HDZ,SBB, SNSD, NiP, Nezavisnim...oni svako pobjeđuju... i znam da su svi dobri... al da bar zaokružimo one najbolje među njima... da dobijemo najbolje od najboljih...plain vanilla wrote:Najbolji su vam Beslagic i Marjanovic
treba se drzati teme
- kmirsad
#32490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo odo ja njima... čekam te tamo...plain vanilla wrote:ne mogu, nije on topickmirsad wrote:Vanila, pusti NS, marginalni smo... de ti nama reci ko su najbolji u SDA, PDA, HDZ,SBB, SNSD, NiP, Nezavisnim...oni svakako pobjeđuju... i znam da su svi dobri... al da bar zaokružimo one najbolje među njima... da dobijemo najbolje od najboljih...plain vanilla wrote:Najbolji su vam Beslagic i Marjanovic![]()
treba se drzati teme
- seln
#32491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni anticovicevski, ni antihrvatski... just kme kmee.cyprus wrote:I ovo je pretpostavljam jedan antičovićevski, a ne antihrvatski komentarseln wrote:Poor little Croats!cyprus wrote:
Čuj šta je sa Hrvatima iz Sarajeva i Tuzle koji će glasati za Komšića? Pa ništa, šta će biti... Oni su valjda procijenili da je Komšić i dalje predvodnik multietničnosti i najbolja solucija na spisku ponuđenih, bez obzira što je sadašnji fokus njegove i retorike njegovih koalicionih partnera na nečem drugom...
Samo ima tu jedan problem... Tih ljudi je malo, i koliko ja mogu vidjeti - sve ih je manje... Za Tuzlu ne znam ništa iz prve ruke, ali kod sarajevskih Hrvata vidim da Komšić kotira neusporedivo slabije nego prije osam ili 12 godina, i rijetko ko će glasati za njega... Evo onda kontra pitanje - šta je sa tim ljudima? Jesu li oni UZP-ovci, ustaše, čovićevci i slično? Samo zato što im se Komšić i ta njegova "priča" zgadila... Jesu li? A prilično sam uvjeren da većina sarajevskih (vjerovatno i tuzlanskih) Hrvata neće glasati za Komšića... Bilo bi zanimljivo provesti jedno istraživanje na tu temu...
Što se tiče razgraničenja između antičovićevskog i antihrvatskog sentimenta... Nisam ja taj kojem trebaš objašnjavati tu razliku... Imam doticaja sa nekim ljudima iz tog DF-GS kruga (uostalom i vidiš neke pojedince na forumu), čija je retorika u posljednje vrijeme duboko ušla u polje šovinizma spram Hrvata... O zauzimanju desnog kursa govore i ovi suludi nastraji prema Našoj stranci, pa i SDP-u zbog tobožnje izdaje...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#32492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niko nije najbolji. Evo ja sam član NS i bježim od glorifikacije. Čak to i kažem direktno kada primjetim. Ima toga i na ovoj temi, ali nije zamjeriti nekome kome je ovo neka vrsta internet hobija. Meni je u nekoliko navrata "preletilo" to hvaljenje na FB. Sutradan pročitam vlastito prese**avanje i sklonim. Upozori me dobar prijatelj, inače sklon potpuno suprotnoj političkoj partiji, i poslušah ga.plain vanilla wrote:Najbolji su vam Beslagic i Marjanovic
Naučio sam da posmatra šta ko radi. Kada je nešto predložio, koliko je to puta ponovio i šta je od tog bilo. Ako je bilo ok, onda podrška. Ako nije, zašto je propalo i ko je sve ispao "loš". Posmatram stranku kao heterogenu grupu, jer sam se uvjerio da je generalizacija pogrešna. I ne ustežem se da kažem šta da mislim, jer ne poštujem rigidnu političku korektnost, onako kako je neko nameće ili u ljutnji traži. Recimo, za Marjanovića mislim da je ok, na osnovu onoga što sam lično doznao. Za Bešlagića mislim da je čisti "politički ukras", jedan stari SDP lisac koji je prošao sve moguće političke igrarije. I ništa više. Može ponešto reći, dati možda savjet ili informaciju, ako je dobronamjeran, i to je sve. Nema taj čovjek ni godine, ni zdravlje niti se od njega očekuje da nešto posebno čini. Ako pogriješi, sam će sebi natovariti gluposti na vrat.
-
kluz franjo
#32493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U skladu sa onom iz vrtića: "Ko se
, taj se
!", sam konačno shvatio da kandidati i stranke ne učestvuju u izbornoj BORBI, već u izbornoj ljubavi.
To treba podržati.
Osmijeh je lijek.

To treba podržati.
Osmijeh je lijek.
- Control panel
#32494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Napadam kao korektiv jer mozda neko iz tih stranaka cita sta raja misli. SDA i SBB i slicni derivati su unistili ovu zemlju i zaista se sa njima nemam namjeru baviti. Njih tteba zakonom zabraniti, kao i hdz, snsd, sds da ova drzava moze prodisati.kmirsad wrote:Poslušao sam te... popio mlijeko , zaspo... al đaba... evo me opet-...Control panel wrote:Hajde ti popij casu toplog mlijeka i na spavanje. Vrijeme ti je.kmirsad wrote:A imam još još jedan zaključak... možda se vi u stvari bojite osvete SDA i derivata...pa se dobro čuvate... ko grašanska opcija--- asebi obezbjeđujete CV za SDA kadrovike... ko SKOJ- evci za partizane...umiljati SKOJ-evac dvije majke doji, a trečoj govori da je siroče...CV u kojem je glavna crta... ja sam napadao NS... jer poslije izbora, to je dobar CV u svakoj... i desnoj i lijevoj stranci... osvježava, a ne goji...
Dobro stoji u CV i... napadao sam ja i SDP... ma i DF...![]()
Nego, malo sam ti gledao postove... ne znam jesi li ti u smjeni... vidim našao si milion mana NS-u, doduše i SDP-u... i to najboljim što imaju...
Ne vidim da si , sem deklartivnih, našao mana SDA-u i SDA derivatima... doduše taško je njima nači afera, pljačke, kriminala, korupcije, stranačkog zapošljavanja, nepotizma, trgovine utjecajem, namještenih tendera, šurovanja s četnicima u ustašama u cilu komadanja Bosne...
Vašno je uočiti pravog naeprijatelja i razbojnike... Našu Stranku... zločince koje koje na uštrb Gratza, Zuhriča, kandiduju fašistu, razbojnika i preletača Marjanoviča, onog doktora nauka, profesora Ekonomskog fakulteta što obje noge do kukova dade za BiH kao borac Armije BiH. Edu Sekundu, matorog i ishlapjelog Selima Bešlagića, željnog vlasti i plačke i pronevjera...... jebo SDA- ovske kokošare... što se zadovolje kojim milionom na švicarskim bankama... nemaš ti vremena zabavljti se sitnim ribama...
Vješti ste, nema šta...vidljiva obuka vrhunskih instruktora i korištenje najboljih skripti... možda bi mi, samouki amateri, a simpatizeri NS-a, šta i rekli o bandama koje haraju Bosnom... ali od vas nemamo ni vremena ni prostora... braneči se od vašeg besmislenog i neargumentovanog napadanja u jatima, talasima i ešelonima koji se naizmjenično smjenjuju... natjerali ste nas da se zabavimo sobom, Gratcom, Barošem, ZOR-om, Zuhričem, Marjanovičem i iGG-om... da od šume ne vidimo drvo...
Isto ovako je Ratko Mladić... kad je s brda izluđivao Sarajevo...ne daj im da oči otvore...
DF i GS su prica za sebe. Bolesni karijeristi koji nisu svoje interese mogli ostvariti pored masica, magazinovica... pa su formirali svoju stranku, pa onda ovi drugi opet nezadovoljni svoju stranku.
A sto se tice imena iz SDP-a koja sam nabrojao, vjeruj oni ne mogu ocistiti cipele ljujicki, pudaricu, lazovicu, bogicevicu... i ti kazes oni najbolji. Pa do jucer cu virili iz zlatkove g..... i sad oni nova lica. Bolesni laktarosi. Davno prije lista sam negdje tamo na SDP temi naposao da se mogu kladiti da ce ta ekipa biti visoko na listama, tj sigurnim mjestima i bio sam u pravu sve do jednog.
Sasa nosilac, masic nosilac, prlic, nosilac, cengic nosilac...
Dakle bavim se samo sdp-om i NS-om jer od njih ocekujem samo dobre stvari, njihove greske ne trpim i jasno cu to reci.
A ovo da me poredis sa mladicem je krajnje degutantno.
- Altsa
#32495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lijes ti suze za Covicem i to tekakve. samo malo umotavas pricu ali nije raja glupa.Leverage wrote:Komšić tada nije predstavljao ovo što sada predstavlja. Tada, kao član SDP-a bio je čovjek iza kojeg je stojala partija i koji je imao sasvim drugu političku agendu. To što je u međuvremenu skrenuo desno i nastavio graditi karijeru oko svađe sa Čovićem i HDZ-om, je sasvim druga priča.starisalko wrote: Znaci da oni koji su ga predlozili i birali nisu istinski ljevicari
Kažem ti, kad sam glasao za njega 2006. i 2010. godine savršeno me nije interesovalo da li ću šuknuti Čoviću ili ne. Da se razumijemo, ne lijem ja ovdje krokodilske suze za Čovićem, naravno da je dobro da ni on ni HDZ nisu dio vlasti, ali ne može to i samo to biti razlog da glasam za nekog. Barem ne meni.
A najveci problem NS je sto nema muda. i to je osnovni razlog zasto uvijek prode onako kako i prode.
- kmirsad
#32496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote: Napadam kao korektiv jer mozda neko iz tih stranaka cita sta raja misli. SDA i SBB i slicni derivati su unistili ovu zemlju i zaista se sa njima nemam namjeru baviti. Njih tteba zakonom zabraniti, kao i hdz, snsd, sds da ova drzava moze prodisati.
DF i GS su prica za sebe. Bolesni karijeristi koji nisu svoje interese mogli ostvariti pored masica, magazinovica... pa su formirali svoju stranku, pa onda ovi drugi opet nezadovoljni svoju stranku.
A sto se tice imena iz SDP-a koja sam nabrojao, vjeruj oni ne mogu ocistiti cipele ljujicki, pudaricu, lazovicu, bogicevicu... i ti kazes oni najbolji. Pa do jucer cu virili iz zlatkove g..... i sad oni nova lica. Bolesni laktarosi. Davno prije lista sam negdje tamo na SDP temi naposao da se mogu kladiti da ce ta ekipa biti visoko na listama, tj sigurnim mjestima i bio sam u pravu sve do jednog.
Sasa nosilac, masic nosilac, prlic, nosilac, cengic nosilac...
Dakle bavim se samo sdp-om i NS-om jer od njih ocekujem samo dobre stvari, njihove greske ne trpim i jasno cu to reci.
A ovo da me poredis sa mladicem je krajnje degutantno.
Nisi me razumio. Nisam tebe uporedio s Mladićem. Uporedio sam vojnu tehniku koja je izmišljena davno prije nego se Mladić i rodio... Izludi ih, nek se pozabave sami sobom, neče imati pameti, snage, vremena i volje da uoče odakle im vreba prava opasnost, istrošit će se u međusobnim obračunima, zaboravit će ko je pravi neprijatelj kojem treba odsječ glavu i zabiti glogov kolac u srce.
Ne trošiti sada dragocijeno vrijeme na korektivne primjedbe, borbu unutar prirodnih saveznika, ostavimo te unutar ljevičarske diskusije za nakon izbora... svu snagu u ovih par preostalih dana do izbora moramo usmjeriti na likvidaciju neprijatelja koji ima namjeru da nas potpunoi istrijebi...
-
Novak20
#32497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stranka koja se podržava i za koju se ima namjera glasati ne kritikuje se u predizbornoj kampanji. Ako se nema namjeru glasati za tu stranku nego za političku konkurenciju, onda ok. 
- cyprus
#32498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja bih rekao da je baš suprotno... Da je NS jedna od rijetkih koja ima muda ići uz nos svim vrstama nacionalista... I to je ono što ih sprečava da ostvare neki dobar rezultat... Puno bi lakše bilo uhvatiti neku od postojećih nacionalističkih struja, i onda ako ništa koketirati sa njom...Altsa wrote:A najveci problem NS je sto nema muda. i to je osnovni razlog zasto uvijek prode onako kako i prode.
SDP je na sličnom fonu, ali sa ipak nešto manje muda, obzirom da i SDP-ovi kandidati ponekad znaju koketirati sa desnicom... Ali dobro, SDP to može pravdati pragmatičnošću... Time više je potrebno da kao korektiv takvog SDP-a postoji više idealistički okrenuta NS...
Najveći potez u post-Dejtonskoj Bosni i Hercegovini za koji su trebala ogromna muda jeste bilo stvaranje one koalicije NS-a sa Krsmanovićem - kad ono bješe - 2010. godine?... Nažalost, narod to nije prepoznao...
- kmirsad
#32499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Novak20 wrote:Stranka koja se podržava i za koju se ima namjera glasati ne kritikuje se u predizbornoj kampanji. Ako se nema namjeru glasati za tu stranku nego za političku konkurenciju, onda ok.
- kmirsad
#32500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cyprus wrote:Ja bih rekao da je baš suprotno... Da je NS jedna od rijetkih koja ima muda ići uz nos svim vrstama nacionalista... I to je ono što ih sprečava da ostvare neki dobar rezultat... Puno bi lakše bilo uhvatiti neku od postojećih nacionalističkih struja, i onda ako ništa koketirati sa njom...Altsa wrote:A najveci problem NS je sto nema muda. i to je osnovni razlog zasto uvijek prode onako kako i prode.
SDP je na sličnom fonu, ali sa ipak nešto manje muda, obzirom da i SDP-ovi kandidati ponekad znaju koketirati sa desnicom... Ali dobro, SDP to može pravdati pragmatičnošću... Time više je potrebno da kao korektiv takvog SDP-a postoji više idealistički okrenuta NS...
Najveći potez u post-Dejtonskoj Bosni i Hercegovini za koji su trebala ogromna muda jeste bilo stvaranje one koalicije NS-a sa Krsmanovićem - kad ono bješe - 2010. godine?... Nažalost, narod to nije prepoznao...
Sada NS ima ogroman rast ugleda i povečanje članstva, iz jedne marginalne male stranke prerasla je u srednju, možda i veliku stranku, pa samim tim izaziva, zbog velike vjerovatnoče konačnog ulaska u vlast, pažnju i želju ponekog uhljeba da se infiltrira u njene redove, koji na drugim stranama nije uspio u svojim niskim i sebičnim nakanama.
Neki će vjerovatno i uspjeti prevariti rukovodsvo i kadrovske službe, ali to obično ne traje dugo... prepoznaje se takvi brzo i neutreliziraju...
Ono što je sada svima nama najvažnije... istjerati iz vlasti korumpirane lopove i velike kriminalce SDA, SBB, HDZ, SNSD, i njihove derivate koji su osnovali nove stranke da bi zameli trag... i nakon izbora napraviti snažni i jaku koaliciju sa prirodnim saveznicima... SDP, DF/GS...