..Kale-- skuvam cijelo pakovanje i drzim u friziderumO k3 wrote:Dobro izgleda , sta ti je ovo zeleno?? Gremolata??moonca wrote:
`````````
..meso - nije mi trebao sos...
Moderator: anex
..Kale-- skuvam cijelo pakovanje i drzim u friziderumO k3 wrote:Dobro izgleda , sta ti je ovo zeleno?? Gremolata??moonca wrote:
`````````
...iznenadim stomak...alibaba_i_30_godina wrote:Konačno i ti da nešto pojedeš.moonca wrote:[img]
`````````
Kupis pravo mlijeko i sacekas da se ukiseli napravis sebi mladi sir i eto ti sirnice......znas kako se to radi kucićiribiribela wrote:Za ove sto zive u inostranstvu... kako pravite smjesu za sirnicu, koje sireve kupujete, treba mi step by step objasnjenje, po mogucnosti od nekoga ko zivi u De.i po mogucnosti sa njeackim nazivima.
Nije De ali je Atćiribiribela wrote:Za ove sto zive u inostranstvu... kako pravite smjesu za sirnicu, koje sireve kupujete, treba mi step by step objasnjenje, po mogucnosti od nekoga ko zivi u De.i po mogucnosti sa njeackim nazivima.
ćiribiribela wrote:Ima li sta da se moze kupiti po supermarketima? Imam osjecaj da bih mogla kilu sirnice odjednom pojesti![]()
Doduse imam mladog sira sto mi je mama donijela, ali to stoji u zamrzivacu od januara, sta mislite u kakvom je to stanju sada? Ozbiljno pitam, ne zajebavam se.
I meni se cini da je taj po konzistwnciji najblizi
a sirnicu bi jelaćiribiribela wrote:Jasta cu
normalnom. samo ga u cjediljku da se dobro okapaćiribiribela wrote:Ima li sta da se moze kupiti po supermarketima? Imam osjecaj da bih mogla kilu sirnice odjednom pojesti![]()
Doduse imam mladog sira sto mi je mama donijela, ali to stoji u zamrzivacu od januara, sta mislite u kakvom je to stanju sada? Ozbiljno pitam, ne zajebavam se.
ćiribiribela wrote:I meni se cini da je taj po konzistwnciji najblizi
samo ako nije zrnast.ćiribiribela wrote:I meni se cini da je taj po konzistwnciji najblizi
Radije cu sacekati septembar pa jesti maminu, nego sama praviti sir, a u medjuvremenu se utjesiti nekom turskom.spreca wrote: a sirnicu bi jela
imas avtobuse koji voze za D....mama napravi i posalje ...isti dan stigne...zasto cekati jesenićiribiribela wrote:Radije cu sacekati septembar pa jesti maminu, nego sama praviti sir, a u medjuvremenu se utjesiti nekom turskom.spreca wrote: a sirnicu bi jela
Ako si u austriji:SaraFina wrote:ćiribiribela wrote:Ima li sta da se moze kupiti po supermarketima? Imam osjecaj da bih mogla kilu sirnice odjednom pojesti![]()
Ćiri ovaj možeš.
http://vazon-spb.ru/httenkse-aldi/
Ja taj iz frižidera ne bih preporučila.
to je to ako ce iz supermarketaSaraFina wrote:ćiribiribela wrote:I meni se cini da je taj po konzistwnciji najblizi
Je. Probala sam.
I ovaj.
https://www.interspar.at/shop/lebensmit ... QeEALw_wcB
Mislim da ima i u De.