muha_sa wrote:jebeš sve pravilnike i zakone ako cu nekog na duši nosit![]()
![]()
zato--opreza nikad dovoljno vozio u gradu il van
to je razumljivo kod normalnih ljudi, ja mačku zgazio u donjem lapcu i bilo mi žao
muha_sa wrote:jebeš sve pravilnike i zakone ako cu nekog na duši nosit![]()
![]()
zato--opreza nikad dovoljno vozio u gradu il van
Pješak je u prekršaju kad krene prelaziti cestu na pješačkom prelazu iako mu svjetlosnim signalom nije dozvoljen prolaz. Slažeš li se?hladan.preminger wrote:drug_profi wrote:Ima jedan član zakona, ali evo pustiću ovog pravnika da ga nađe...
Na autoputu nema pješačkih prelaza.hladan.preminger wrote:pa de izleti na autoput pa nam se javi sutra
pa u prkršaju je, po tebi nema veze
Znaci kod svakog pjesackog prelaza brzina vozila nebi trebala 10-15 kmh da prelazi nebitno sto je crveno svjetlo pjesaku to za svaki slucaj ako on odluci da predje.drug_profi wrote:
Pješak je u prekršaju kad krene prelaziti cestu na pješačkom prelazu iako mu svjetlosnim signalom nije dozvoljen prolaz. Slažeš li se?
Pretpostavljam - da.
Vozač je i tad dužan da omogući neometan prolazak pješaku koji je zakoraNuo na zebru.
Kaže član 111. tačka 1. majke mi.
Pa zato i kazem 10-15 kmh jer ako on odluci da predje preko crvenog , ti ako vozis 40-50-60 na sat vjerovatno ces ga udariti, i onda po zakonu ga ti nisi propustio.drug_profi wrote:Zakonski ti njega moras pustiti, kao sto bi zakonski drot njemu trebao napisati kaznu nakon toga.
Ali kod nas svi znaju "prava" pa se tako i ponasaju.
Uglavnom posljedica elementarnog primitivizma, bezobrazluka i nekulture.
gjde ovdje pješak može na crvenom prelaziti cestu ili na neobilježenim mjestima meni je nejasnovozač je dužan zaustaviti vozilo ispred pješačkoga prijelaza kada mu (vozaču) je danim znakom zabranjen prolaz
Ova gore rečenica ima zarez pa nastavak:hladan.preminger wrote:gjde ovdje pješak može na crvenom prelaziti cestu ili na neobilježenim mjestima meni je nejasnovozač je dužan zaustaviti vozilo ispred pješačkoga prijelaza kada mu (vozaču) je danim znakom zabranjen prolaz
Niko nije rekao da je pjesacima dozvoljen krenuti u prelazak na crveno.a ako mu je na takvom prelazu datim znakom dozvoljen prolaz, vozač ne smije da ometa prolaz pješaka koji su već stupili na pješački prelaz.
Ne zaboravi da umjesto hipstera sa slušalicama u oba uha može da izleti i dijete "k'o bez mozga", pogotovu oko škole. Nije mi se jednom desilo da vidim loptu kako se kotrlja po cesti a koji momenat nakon toga klinac istrčava na ulicu ne gledajući ima li auta. Čim vidim loptu na cesti ja na kočnicu.un1ted wrote:Malo previše iskače ovih legalista. Vozim ovom ulicom godinama i svaki put usporim, ali kakvih sam se scena nagledao, ni najbolji profi vozač ne bi prošao bez posljedica.
Nemojte braniti toliko pješake, jednostavno ponekad imaju neočekivane poteze. Nemojte ni skakati sa zaključcima, jer mozda je do vozača, mozda je do pješaka, mozda je obostrano.
Iskreno, prelazak na crveno bih tretirao kao samoubistvo, te ne bih teretio vozača i da vozi tri puta brze nego sto je dozvoljeno, osim za prekoračenje brzine.
Čik pređi tamo gdje nije dopušteno, ili na crvenom. Čik stisni pa nemoj stati čim pješak pokaže i najmanju namjeru da pređe kolovoz.
Namjerno ili ne, ja ne bih nikoga da imam na duši ako znam da sam mogao spriječiti da do toga dođe.un1ted wrote:Sta bi bilo kad bi bilo. Moze i bebica ispuzati iz kolica.
Pričamo o osobama koje NAMJERNO i potpuno svjesno prelaze na crveno, ili mimo pješačkog, bez poveznice sa ovim slučajem, da ne budem pogrešno shvaćen.
Prema tome, svaki prelazak van pješačkog, ili prelazak na pješačkom uz crveno svjetlo bi trebalo okarakterisati kao pokušaj samoubistva. Šta je drugo ako nije to?
Čik pređi tamo gdje nije dopušteno, ili na crvenom. Čik stisni pa nemoj stati čim pješak pokaže i najmanju namjeru da pređe kolovoz.
Ko tvrdi suprotno? Ovdje je problem jer su pješaci izdvojeni iz svega, pa se kaze da si MORAO stati u svakoj situaciji,bez obzira na druge činjenice.JThomas wrote:i zakonski i ljudski, u kolikom god je pješak prekršaju ti moraš upotrijebiti sav razuman napor da ga ne udariš. tu nema priče.
Nisu bajke. Tamo gdje sam ja vozio, Rheinland-Pfalz, Saar i tamo prema Lux, apsolutna većina vozača su upravo onakvi kakvim sam ih opisao.insomnia78 wrote:Opet bajke o njemackim soferima
Svašta se naselilo.Odeš do Opijuma,pogledaš neuredni vozni park ispred zgrade i sve će ti biti jasno.bitanga_sa_otesa wrote:bravo debilu
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190701114
Reci to ŠabanuNaslovnica wrote:Nisu bajke. Tamo gdje sam ja vozio, Rheinland-Pfalz, Saar i tamo prema Lux, apsolutna većina vozača su upravo onakvi kakvim sam ih opisao.insomnia78 wrote:Opet bajke o njemackim soferima
sta je opijum ?SmokingMan wrote:
Svašta se naselilo.Odeš do Opijuma,pogledaš neuredni vozni park ispred zgrade i sve će ti biti jasno.
Ma cafe-nargila brudah bar.bitanga_sa_otesa wrote:sta je opijum ?SmokingMan wrote:
Svašta se naselilo.Odeš do Opijuma,pogledaš neuredni vozni park ispred zgrade i sve će ti biti jasno.
ne zalazim po tim brudahausimaSmokingMan wrote:
Ma cafe-nargila brudah bar.
Pa niko normalan ne bi kupio stan na onoj lokacijiSmokingMan wrote:Svašta se naselilo.Odeš do Opijuma,pogledaš neuredni vozni park ispred zgrade i sve će ti biti jasno.bitanga_sa_otesa wrote:bravo debilu
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190701114