Jeste, zato su tako olako mijenjali stranke. Vjerovatno su kontali da su vazan tocak u pokretanju drzave pa kako im jedna stranka potone tako se presaltaju u drugu. DF je trenutno najveca sramota od politicke stranke koja se ikad pojavila na politickoj sceni BiH. Prvo sto ju je osnovao demagog koji preko 20 godina muze drzavu, a nikad nista konkretno nije uradio, drugo sto se okruzio ljudima koji su imali iste ambicije kao i on, cisto da muzu.GandalfSivi wrote:
Ko o cemu, SDA-ovci o uhljebljenju. Mozda ima ljudi koji i vjeruju da drzava moze krenuti nabolje...
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Stari_demagog
#32451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Prpa.ba
#32452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nama nije problem nepostojanje opozicionih stranaka, nama je problem nepostojanje opozicione politicke i ekonomske ideje nasuprot socijalisticko-feudalistickoj SDAP ideologiji koja nam je stvorila veliku socijalisticku drzavu sa ogromnim nadleznostima i potpunom kontrolom nad ekonomijom i zivotima ljudi.
Last edited by Prpa.ba on 07/01/2018 11:58, edited 1 time in total.
-
almir90
#32453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A država trenutno nema potpunu kontrolu nad ekonomijom i životima ljudi?Prpa.ba wrote:Nama nije problem nepostojanje opozicionih stranaka, nama je problem nepostojanje opozicione politicke i ekonomske ideje nasuprot socijalisticko-feudalistickoj SDAP ideologiji koja promovise veliku socijalisticku drzavu sa ogromnim nadleznostima i potpunom kontrolom nad ekonomijom i zivotima ljudi.
- Prpa.ba
#32454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pogresno si procitao moj komentar, govorim da je SDA-SDP ideologija takva i da nam treba opozicija takvoj ideologiji. Treba nam sto manje drzavnih nadleznosti, sto manje drzavne imovine, sto manje prostora da politika diriguje ekonomiji i gradjanima i na kraju sto manje novca u budzetu.almir90 wrote: A država trenutno nema potpunu kontrolu nad ekonomijom i životima ljudi?
EDIT: evo sam izmijenio komentar da bude jasnije sta mislim.
-
almir90
#32455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam ja na šta si mislio, već sam retorički postavio pitanje. Pitanje uticaja, moći i nadležnosti države uopšte nije upitan, sada je možda i veći nego što je bio u socijalizmu (nisam živio, zaključujem po priči starijih). Nama ne treba umanjenje državnih nadležnosti, treba kvalitetnija raspodjela sredstava i omogućavanje da veći broj ljudi ima koristi u ovom sistemu. Socijalizam se ne može vratiti, ali ima mnoštvo stvari koje se u ovome mogu ispraviti, da svako dobije mogućnost, i da iskoristi svoje znanje. Isto tako, svi trebaju da imaju mogućnost, i pravo na sticanje novih znanja, vještina itd.Prpa.ba wrote:
Pogresno si procitao moj komentar, govorim da je SDA-SDP ideologija takva i da nam treba opozicija takvoj ideologiji. Treba nam sto manje drzavnih nadleznosti, sto manje drzavne imovine, sto manje prostora da politika diriguje ekonomiji i gradjanima i na kraju sto manje novca u budzetu.
EDIT: evo sam izmijenio komentar da bude jasnije sta mislim.
Problem DF-a, je isti kao i većine opozicionih stranaka, neću reći ljevičara - jer je u ovim lijevim strankama takva mješavina, da ima i ultra-nacionalista, koji samo vrebaju za vlastitu priliku (znam ih pojedine lično); problem je taj što nemaju dobre vođe, koji će znati pronaći dobar kadar i dovesti u vrh stranke.
Što se mene tiče, ja se isključivo vodim ekonomskom politikom kada su u pitanju izbori - to je ono što je moj primarni interes, i kada dolaze izbori uvijek se oslanjam da čujem šta se priča kada je riječ o ekonomiji i razvoju. Do sada se pokazalo da svi prodaju samo ublehu, dok se ne dokopaju bilo kakve pozicije. Evo ja sam prvobitno bio glasač SDP-a, razočaran ekonomskom politikom koju su vodili u svome mandatu, što je najgore kroz posao sam ja to itekako osjetio i na svome džepu, odlučio sam dati glas DF-u - i razočaran sam postupcima koji su se dešavali.
Znam da je svađa izbila kod nas u gradu, ko će gdje da se uvali na kakvu poziciju, i sve ti problemi unutar stranke. Tek nakon izbora su se pokazala prava lica.
Željko Komšić je itekako pogriješio sa odabirom kadra, a njemu prebacujem što se nije zauzeo pa pokušao naći kvalitetan kadar. Bio je u poziciji da sjedne, da istražuje i da vrbuje ljude po državi za koje smatra da su dobri za stranku, dobri za državu, i o koncu dobri za narod. Novčanih sredstava je itekako imao da se upusti u ovakav projekat, trebalo je samo više volje. I za naredne izbore ću da čujem šta ima dotični da kaže, da li će u međuvremenu se potruditi da nađe kakvog kvalitetnijeg kadra - i to će ovisiti da li da mu ponovim glas, ili možda pratim rad neke druge stranke.
-
svi u napad
#32456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni nije jasno da nas narod ne vidi dalje od nosa nakon ovoliko godina. Kao prvo ni 2% ljudi nije uslo u neku stranku iz ideoloskih pobuda vec su vidjeli neku mogucnost profita ulazeci u stranku. 90% clanova stranaka nikad nije procitalo statut svoje stranke. Zeljko kao castan lik je nasukan i njegova stranka ce gore proci od Harisove. On nema kapaciteta za ono sto je obnasao ali ga je Zlatko izgurao i napravio mu status koji je ipak prevelik za njega. Zeljko je zaboravio ko je Zlatko i da on kao narcisoid ne oprasta. Pa Zlatko je sjebo gromadu Durakovica a da ne sjebe malog Zeljku. Ovo se nikad ne smije zaboraviti kad se ulazi u bitku sa Zlatkom kao i to da je to stari komunisticki kadar koji htjeli mi priznati ili ne nema premca na BiH plitickoj sceni.
Druga kardinalna greska je izbor najblizih saradnika. Ovo sto se radi u stranci nema ni u crtanim. Dakle ostavljas jebenog prodanog Podzica nakon onakve izdaje svih partijskih ideja i stavova a sad tj. poslije glumis veliku stranku koja izbacuje neke marginalce u opcinskim vjecima. Ne zna covjek bil plako il bi se smijao.
Trece je vezano za prvo a to je jebeno ujedinjenje. Zeljko je tu vidio neki spas za sebe ali je zaboravio da iza svega stoji Zlatko koji mu je spremio papicu. Da je Zlatko pravi covjek socijaldemokrata kakvim se predstavlja ne bi postavio "trenirku" za sefa partije. WC spodoba (biranje brata za direktora dok je on u WC) odradjuje sve sto Zlatko zeli i obojica se nastavljaju bogatiti na racun naroda (nova firme trenirke). Zlaja zna da ce SDP opet zbog svoje strukture iz onog sistema dobiti vise glasova nego bilo koja druga opziciona stranka i da ce se buduca vlast morati praviti sa njima sto mu daje mogucnosti da se zajebava i ucjenjuje ostale. Da biste shvatili moc i ulogu narcisoida morate pogledati Senadove dnevnike. Dakle Senad koji jako dobro zna ko ima moc zove u goste Zlaju koji formalno pravno nema vise nikakvu moc i funkciju no lukavi Senad zna ko se pita i ko odlucuje. Trenirka kao formalni sef ce doci jednom na red i to vrlo kratak intervju da ne bi sta usrao, a da se usput zadovolji ta jebena forma.
Eto toliko za ovaj put. Zao mi je Zeljke sto je ispao ko skobalj u ovoj igri ali mi je iskreno vise zao naseg naroda koji zaista ali zaista nema za koga glasati jer ni jedna partija nema pravog programa reformi niti moze biti i predstavljati BiH narode na njenom cijelom teritoriju. Tu padaju sve maske i suplje price jer ni jedna patriotski orijentisana partija (kako se predstavljaju) nista ne moze uraditi u manjem entitetu. Zivjeli!
Druga kardinalna greska je izbor najblizih saradnika. Ovo sto se radi u stranci nema ni u crtanim. Dakle ostavljas jebenog prodanog Podzica nakon onakve izdaje svih partijskih ideja i stavova a sad tj. poslije glumis veliku stranku koja izbacuje neke marginalce u opcinskim vjecima. Ne zna covjek bil plako il bi se smijao.
Trece je vezano za prvo a to je jebeno ujedinjenje. Zeljko je tu vidio neki spas za sebe ali je zaboravio da iza svega stoji Zlatko koji mu je spremio papicu. Da je Zlatko pravi covjek socijaldemokrata kakvim se predstavlja ne bi postavio "trenirku" za sefa partije. WC spodoba (biranje brata za direktora dok je on u WC) odradjuje sve sto Zlatko zeli i obojica se nastavljaju bogatiti na racun naroda (nova firme trenirke). Zlaja zna da ce SDP opet zbog svoje strukture iz onog sistema dobiti vise glasova nego bilo koja druga opziciona stranka i da ce se buduca vlast morati praviti sa njima sto mu daje mogucnosti da se zajebava i ucjenjuje ostale. Da biste shvatili moc i ulogu narcisoida morate pogledati Senadove dnevnike. Dakle Senad koji jako dobro zna ko ima moc zove u goste Zlaju koji formalno pravno nema vise nikakvu moc i funkciju no lukavi Senad zna ko se pita i ko odlucuje. Trenirka kao formalni sef ce doci jednom na red i to vrlo kratak intervju da ne bi sta usrao, a da se usput zadovolji ta jebena forma.
Eto toliko za ovaj put. Zao mi je Zeljke sto je ispao ko skobalj u ovoj igri ali mi je iskreno vise zao naseg naroda koji zaista ali zaista nema za koga glasati jer ni jedna partija nema pravog programa reformi niti moze biti i predstavljati BiH narode na njenom cijelom teritoriju. Tu padaju sve maske i suplje price jer ni jedna patriotski orijentisana partija (kako se predstavljaju) nista ne moze uraditi u manjem entitetu. Zivjeli!
-
putokaz1
#32457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF sam ne može ništab postići
u koaliciji s SDP se može provući
-
Stari_demagog
#32458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi, još kad je DF osnivan, priča mi jedan akademski građanin, profesor na jednom fakultetu. Zvali ga da im pomogne da konstitušu stranku, kaže ja pristao, nova stranka, nova ideja, nadam se pozitivni ljudi. Kaže dan prije izbora organa stranke u njegovoj općini zovu ga da dođe na skupštinu. Na skupštini kaže vidi da je već sve unaprijed dogovoreno, da su organi svi izabrani i da su oni pozvani čisto eto da podignu ruke za te ljude. Ostao je član stranke, ali odmah je rekao da od toga nema ništa, da je stranka osnovana čisto da bi Komšić i ljudi oko njega par godina živjeli od državnih institucija. Ovo mi je rekao prije skoro četiri godine.svi u napad wrote:Meni nije jasno da nas narod ne vidi dalje od nosa nakon ovoliko godina. Kao prvo ni 2% ljudi nije uslo u neku stranku iz ideoloskih pobuda vec su vidjeli neku mogucnost profita ulazeci u stranku. 90% clanova stranaka nikad nije procitalo statut svoje stranke. Zeljko kao castan lik je nasukan i njegova stranka ce gore proci od Harisove. On nema kapaciteta za ono sto je obnasao ali ga je Zlatko izgurao i napravio mu status koji je ipak prevelik za njega. Zeljko je zaboravio ko je Zlatko i da on kao narcisoid ne oprasta. Pa Zlatko je sjebo gromadu Durakovica a da ne sjebe malog Zeljku. Ovo se nikad ne smije zaboraviti kad se ulazi u bitku sa Zlatkom kao i to da je to stari komunisticki kadar koji htjeli mi priznati ili ne nema premca na BiH plitickoj sceni.
-
almir90
#32459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako će to uspjeti? DF je dobio glasove zbog katastrofalne politike koju je vodio SDP - i nema šanse da će mu koalicija sa crevnim donijeti bilo kakav plus kod glasača. Ako uđe u koaliciju sa crevnim, ja vjerujem da će mu se glasačko tijelo, u najmanju ruku, prepoloviti; ali se postavlja pitanje, da li je njemu to uopšte bitno?putokaz1 wrote:DF sam ne može ništab postići
-
putokaz1
#32460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro DF samostalno je u rangu BPS ili SBIH
Koalicija s nekim,je možda spas,s GS ili NS ili.....
Koalicija s nekim,je možda spas,s GS ili NS ili.....
-
Dr Arsla
#32461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nastavlja se trend napuštanja Vijećnika Df izabranih 2016 god. Narandžaste je napustio i Nedim Salibegović Vijećnik u GV Tuzla.
Ps: Nakon nemal 5 godina postojanja Df obistinjuje se tvrdnja da njen lider nije sposoban voditi ni MZ a kamoli li stranku
Ps: Nakon nemal 5 godina postojanja Df obistinjuje se tvrdnja da njen lider nije sposoban voditi ni MZ a kamoli li stranku
-
jefff
#32462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako nam je vojvoda Poplašen. Jeste mu cestitali Božić?
-
putokaz1
#32463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je nastao da bi Ž.K. uživao u fotelji još 4 godine
DF je Bolesnik u Postelji
2018 vjerovatno umire
Pitanje je NASLJEDSTVO tj
21 000 glasova
na KS
kako raspodjeliti
DF je Bolesnik u Postelji
2018 vjerovatno umire
Pitanje je NASLJEDSTVO tj
21 000 glasova
na KS
kako raspodjeliti
-
elk
#32464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vecinu tih glasova bi mogla-trebala uzeti nasa stranka.sdp se nece od ovoga opariti previse.
-
putokaz1
#32465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u Gradskom dijelu Sarajava DA NS i i GS kupe to ali periferijski DF bi mogao vratiti se u SDPelk wrote:Vecinu tih glasova bi mogla-trebala uzeti nasa stranka.sdp se nece od ovoga opariti previse.
Ja znam Ljude u Lukavcu i Tuzli bili SDP pa DF pa opet SDP
-
Dr Arsla
#32466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo konačno Smućko potvrdio kandidaturu za člana Predsjedništva
Sad se postavlja pitanje jel mu Trenerka obećo podršku Sdp-a ili će se upustiti u avanturu sa raspadnutim df-om samo
Sad se postavlja pitanje jel mu Trenerka obećo podršku Sdp-a ili će se upustiti u avanturu sa raspadnutim df-om samo
-
putokaz1
#32467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nerazumijem vašu TerminologijuDr Arsla wrote:Evo konačno Smućko potvrdio kandidaturu za člana Predsjedništva![]()
-Smućko
-Tornjak
-Ublehaš
-Tviteraš
-Riđobrki
itd
Ali iako ću vjerovatno Podržati koaliciju SDP DF za TK i dalje,Željka Komšića neću podržati,jer to ne zalužuje,Znači Vjerovatno Šepić kao Protivkandidat Zvizdiću
Direktno i Indirektno glasanje za SDA
-
lajkujMe
#32468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko god mrzili Covica, nemojte glasati za Komsica, cisto zbog odnosa a hrvatima bice velikog belaja ako on bude izabran.
-
putokaz1
#32469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Više mrzim BakiralajkujMe wrote:Koliko god mrzili Covica, nemojte glasati za Komsica, cisto zbog odnosa a hrvatima bice velikog belaja ako on bude izabran.
- Krokodajl
#32470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čestitke Denisu Zvizdiću na mjestu predsjedništva.
- Roccohljup
#32471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tramvaj zvani ceznja
Željko Komšić za "Avaz": Kandidrat ću se za člana Predsjedništva BiH, osim ako me tramvaj pregazi
-
Hakiz
#32472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako NS ne kandiduje nekog "svog" Hrvata, baš hoću, glasaću za Komšića.lajkujMe wrote:Koliko god mrzili Covica, nemojte glasati za Komsica, cisto zbog odnosa a hrvatima bice velikog belaja ako on bude izabran.
- Maystor
#32473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pusti nebitne stvari, šta bi za onaj Atshan? Jesu li ga vehabije zauzele ili nisu?Krokodajl wrote:Čestitke Denisu Zvizdiću na mjestu predsjedništva.
- Krokodajl
#32474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:Pusti nebitne stvari, šta bi za onaj Atshan? Jesu li ga vehabije zauzele ili nisu?Krokodajl wrote:Čestitke Denisu Zvizdiću na mjestu predsjedništva.
- Maystor
#32475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lakosta je legenda