Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#32426 Re: Zeničani
A kod mene je lik koji je, kako mi rekose, za sve duzan, koji je kukao kako nema lopatu da mi pomogne cistit snijeg zimus pa kad smo nasli lopatu onda se izgubio
A valjda mu bilo neugodno da od mene uzme lopatu malo da odmorim, sta li
Usta puna price a djela nigdje, klasicni seljak
-
clio_dci120
#32427 Re: Zeničani
Kod mene u Sa komsija kod zgrade zasadio cvijece, dosla komunalna i kaznila ga.
Frajer jos i kosio, sve odrzavao, na kraju kaznu dobi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32428 Re: Zeničani
Ovaj trazio isplatu iz zajednicke rezerve da okreci stan 
-
clio_dci120
#32430 Re: Zeničani
Gledam u N. Otoci u liftu razbilo display. Bravu od ulaznih razvalili vec nakon mjesec dana od prvih useljavanja. I lokalne baje krenule kolicima kolciti svoja mjesta na vanjskom parkingu.
Cak pricaju da je neki predsjednik kucnog savjeta nekome protestovao sto je taj neko ostetio nesto dok se namjestaj unosio, taj ga "baja" nakoutirao ko` papriku. Ustvari ovo je provjereno 100% tacno, kasnije dolazila policija da izvrsi uvidaj, svi se razbjezali.
Imao sam priliku dva tri puta kod jedne jaranice u Uglovnicu ulaziti i bas se prijatno iznenadio kako je ocuvan i odrzavan ulaz. Za primjer svima.
Cak pricaju da je neki predsjednik kucnog savjeta nekome protestovao sto je taj neko ostetio nesto dok se namjestaj unosio, taj ga "baja" nakoutirao ko` papriku. Ustvari ovo je provjereno 100% tacno, kasnije dolazila policija da izvrsi uvidaj, svi se razbjezali.
Imao sam priliku dva tri puta kod jedne jaranice u Uglovnicu ulaziti i bas se prijatno iznenadio kako je ocuvan i odrzavan ulaz. Za primjer svima.
- kamen spoticanja
#32431 Re: Zeničani
netom iza rata lik je u zgradi gdje sam tada zivio cuvao kozu
uz to u toj garsornjeri zivjelo je jos najmanje 8 ljudi...
sirotinja naka mrtva
nije dugo trajalo ali je bilo nezaboravno
uz to u toj garsornjeri zivjelo je jos najmanje 8 ljudi...
sirotinja naka mrtva
nije dugo trajalo ali je bilo nezaboravno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32432 Re: Zeničani
A tek kad su izbjeglice napustale stanove koje su zaposjeli 
-
Nivelacija
#32433 Re: Zeničani
Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejf
ja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada
Nije rostilj gorio 3 godine pa obgaralo
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32434 Re: Zeničani
Koje si ti godište brate?Nivelacija wrote:Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejfja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada
![]()
-
Nivelacija
#32435 Re: Zeničani
Isto ko I ti..Jimmy McNulty wrote:Koje si ti godište brate?Nivelacija wrote:Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejfja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada
![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32436 Re: Zeničani
Ostari se bogami, ni posla ni kučeta ni mačeta. Prođe život ni u šta.
-
Mustang1
#32437 Re: Zeničani
Ma idemo svi u sikjuriti kod RameJimmy McNulty wrote:Ostari se bogami, ni posla ni kučeta ni mačeta. Prođe život ni u šta.
-
channel10
#32438 Re: Zeničani
Sta se on ima bilo kome vraćaticlio_dci120 wrote:Evo, 50% garantujem da ce se vratiti kod vas, bili zivi, pa vidjeli...Casual's wrote:“Još uvijek sam gradonačelnik Zenice, ne znam šta će biti dalje. Ali stranke su čudo i one su te koje razaraju bh. društvo”, zaključio je Kasumović.
Napusti fudooooooo kraljuuuuuuuuuuuuuu![]()
Ne konta narod da su to, osim izgubljenog sdp-a i principijelne ns, derivati zelenih....
Ako tvoji ne dadnu dobru ponudu, opet ce samostalno, a sto bi se i brinuo oko finansiranja cijele stranke, jer je vjerovatno skontao da osim Zenice nista i ne mogu uzeti, ovako dovoljno mu 5-6 botova poput smarta i lagano dobije izbore.
Bit ce zanimljivo iduce godine gledati borbu zelenih i njega, ako se Sime ne vrati.
Pa sad da budu izbori, opet bi oderao bilo kojeg SDA kandidata.
-
channel10
#32440 Re: Zeničani
On ne moze ni lukovo polje dobiti, a da dobije grad.
-
clio_dci120
#32441 Re: Zeničani
Pa naravno da može, to nije upitno.smartXL wrote:Ramu može za doručak pojest
-
clio_dci120
#32442 Re: Zeničani
Pa u srpske stanove su prvi ulazili zenicani. Ili ovi sa sela. Najmanje je izbjeglica bilo u stanovima. Oni su uglavnom bili po kolektivnim centrima. Evo kod mene u mahali troje komšija rodjenih zenicana jos u ratu zaposjelo stanove, kasnije svako kriv. Pa od oca bezbroj bivših kolega mupovaca kasnije napustalo stanove, sve autohtoni zenicani._BataZiv_0809 wrote:A tek kad su izbjeglice napustale stanove koje su zaposjeli
-
Tempo
- ZeModerator
#32443 Re: Zeničani
neki zenicani, neki ljudi iz zenice. jos vjerovatnije neki ljudi iz okoline zenice.
-
belfy
#32444 Re: Zeničani
mozda su tu trebali biti visocani, travnicani ili mostarci. vidis...zasto mostarci nisu zauzimali te stanove? jesu levati braco draga...
-
kakavdanakneiskustvu
- Not My Idea
#32446 Re: Zeničani
Da li ce produzit grijanje...
-
moet-perignon
#32447 Re: Zeničani
ne znam zasto je vazna vijest da je Fudo napustio neku marginalnu stranku? ionako od mene ne bi ni zvaku dobili.
imamo mnogo vaznije probleme koji su prouzrokovani, a nekako sticem utisak da mirno spavamo.
kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes
koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.
kakavdanakneiskustvu, ti radis u MUP-u, ima li tamo ikakvih informacija vezano za ovaj PROBLEM koji su napravili?
zakonski su trebali napraviti alternativnu cestu, i nisu na trebali ostaviti ovako na cjedilu. u Zepcu, Zavidovicima i okolnim mjestima imaju
domove zdravlja, neke improvizirane sluzbe za sigurnost, i ako bi se desila neka komplikacija, primjerice, zeni u drugom stanju u Zavidovicima,
sto bi trebalo da uradi - da ceka na semaforima? ili, utjesna alternativa da se saobracaj zaustavi, kako bi iz suprotnog smijera stiglo sanitetsko vozilo.
i onda kao slag na torti, grad u oblaku pare i dima i ispusnih gasova iz smijera Mittala. mislim da bi Andrei Tarkovsky ubio za ovaj prostor
da bi snimio epohakni film.
imamo mnogo vaznije probleme koji su prouzrokovani, a nekako sticem utisak da mirno spavamo.
kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes
koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.
kakavdanakneiskustvu, ti radis u MUP-u, ima li tamo ikakvih informacija vezano za ovaj PROBLEM koji su napravili?
zakonski su trebali napraviti alternativnu cestu, i nisu na trebali ostaviti ovako na cjedilu. u Zepcu, Zavidovicima i okolnim mjestima imaju
domove zdravlja, neke improvizirane sluzbe za sigurnost, i ako bi se desila neka komplikacija, primjerice, zeni u drugom stanju u Zavidovicima,
sto bi trebalo da uradi - da ceka na semaforima? ili, utjesna alternativa da se saobracaj zaustavi, kako bi iz suprotnog smijera stiglo sanitetsko vozilo.
i onda kao slag na torti, grad u oblaku pare i dima i ispusnih gasova iz smijera Mittala. mislim da bi Andrei Tarkovsky ubio za ovaj prostor
- jasko_ba
#32448 Re: Zeničani
Ma kakvi, mart naredne godine minimalnomoet-perignon wrote:kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.
-
moet-perignon
#32449 Re: Zeničani
jasko_ba wrote:Ma kakvi, mart naredne godine minimalnomoet-perignon wrote:kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.U međuvremenu, mrsko im zakrpiti rupe na dio sto se obilazi kroz Nemilu, ono je katastrofa, plus dole kao pokusavaju sanirati neko kliziste u selima oko Vranduka.
da, rekli su mi mjestani da su skroz izludjeli zbog toga. njima su se bas nasadili na glavu sa tim radovima okolo.
i meni su iz Ceste Federacije rekli da im je mart 2020 rok. no prije toga ce pustiti saobracaj iz oba smijera, od jeseni do marta bi bili kozmeticki
radovi. bas su maligna ljudska bica.
-
kakavdanakneiskustvu
#32450 Re: Zeničani
moet-perignon wrote:ne znam zasto je vazna vijest da je Fudo napustio neku marginalnu stranku? ionako od mene ne bi ni zvaku dobili.
ne znam nista vise o tome nego ti ili neko drugi sa foruma