Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Throttle

#32426 Re: Zeničani

Post by Throttle »

A kod mene je lik koji je, kako mi rekose, za sve duzan, koji je kukao kako nema lopatu da mi pomogne cistit snijeg zimus pa kad smo nasli lopatu onda se izgubio :lol: A valjda mu bilo neugodno da od mene uzme lopatu malo da odmorim, sta li :lol: Usta puna price a djela nigdje, klasicni seljak
clio_dci120

#32427 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kod mene u Sa komsija kod zgrade zasadio cvijece, dosla komunalna i kaznila ga. :lol: Frajer jos i kosio, sve odrzavao, na kraju kaznu dobi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32428 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ovaj trazio isplatu iz zajednicke rezerve da okreci stan :lol:
Throttle

#32429 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Bato pobijedio si :lol:
clio_dci120

#32430 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Gledam u N. Otoci u liftu razbilo display. Bravu od ulaznih razvalili vec nakon mjesec dana od prvih useljavanja. I lokalne baje krenule kolicima kolciti svoja mjesta na vanjskom parkingu.

Cak pricaju da je neki predsjednik kucnog savjeta nekome protestovao sto je taj neko ostetio nesto dok se namjestaj unosio, taj ga "baja" nakoutirao ko` papriku. Ustvari ovo je provjereno 100% tacno, kasnije dolazila policija da izvrsi uvidaj, svi se razbjezali. :lol:

Imao sam priliku dva tri puta kod jedne jaranice u Uglovnicu ulaziti i bas se prijatno iznenadio kako je ocuvan i odrzavan ulaz. Za primjer svima.
kamen spoticanja

#32431 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

netom iza rata lik je u zgradi gdje sam tada zivio cuvao kozu
uz to u toj garsornjeri zivjelo je jos najmanje 8 ljudi...
sirotinja naka mrtva
nije dugo trajalo ali je bilo nezaboravno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32432 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A tek kad su izbjeglice napustale stanove koje su zaposjeli :run:
Nivelacija

#32433 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejf :lol: ja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada :lol:

Nije rostilj gorio 3 godine pa obgaralo :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32434 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Nivelacija wrote:Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejf :lol: ja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada :lol:

Koje si ti godište brate?
Nivelacija

#32435 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Jimmy McNulty wrote:
Nivelacija wrote:Zavrsio se rat, doslo se sa ratista, poceo zivot, usle kolicine mesa u Zenicu, stari se docepao teletine kotleta i raspali rostilj na balkonu cejf :lol: ja se ne sjecam ali kazu da su troja vatrogasna kola dosla i policija, hitna, ljudi zvali mislili gori zgrada :lol:

Koje si ti godište brate?
Isto ko I ti..
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32436 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ostari se bogami, ni posla ni kučeta ni mačeta. Prođe život ni u šta.
Mustang1

#32437 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Jimmy McNulty wrote:Ostari se bogami, ni posla ni kučeta ni mačeta. Prođe život ni u šta.
Ma idemo svi u sikjuriti kod Rame :D Ja ozbiljno razmisljam, bolje i kod robovlasnika gdje vecinu stojis nego kod robovlasnika koji jase ne silazi
channel10

#32438 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:
Casual's wrote:“Još uvijek sam gradonačelnik Zenice, ne znam šta će biti dalje. Ali stranke su čudo i one su te koje razaraju bh. društvo”, zaključio je Kasumović.

Napusti fudooooooo kraljuuuuuuuuuuuuuu
Evo, 50% garantujem da ce se vratiti kod vas, bili zivi, pa vidjeli... ;-)
Ne konta narod da su to, osim izgubljenog sdp-a i principijelne ns, derivati zelenih....
Ako tvoji ne dadnu dobru ponudu, opet ce samostalno, a sto bi se i brinuo oko finansiranja cijele stranke, jer je vjerovatno skontao da osim Zenice nista i ne mogu uzeti, ovako dovoljno mu 5-6 botova poput smarta i lagano dobije izbore.
Bit ce zanimljivo iduce godine gledati borbu zelenih i njega, ako se Sime ne vrati. :D
Sta se on ima bilo kome vraćati :-)

Pa sad da budu izbori, opet bi oderao bilo kojeg SDA kandidata.
smartXL

#32439 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ramu može za doručak pojest :D
channel10

#32440 Re: Zeničani

Post by channel10 »

On ne moze ni lukovo polje dobiti, a da dobije grad.
clio_dci120

#32441 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

smartXL wrote:Ramu može za doručak pojest :D
Pa naravno da može, to nije upitno.
clio_dci120

#32442 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:A tek kad su izbjeglice napustale stanove koje su zaposjeli :run:
Pa u srpske stanove su prvi ulazili zenicani. Ili ovi sa sela. Najmanje je izbjeglica bilo u stanovima. Oni su uglavnom bili po kolektivnim centrima. Evo kod mene u mahali troje komšija rodjenih zenicana jos u ratu zaposjelo stanove, kasnije svako kriv. Pa od oca bezbroj bivših kolega mupovaca kasnije napustalo stanove, sve autohtoni zenicani. :D Naravno bilo je i izbjeglica , ali nisu ni zenicani cvjecke bili po tom pitanju.
Tempo
ZeModerator

#32443 Re: Zeničani

Post by Tempo »

neki zenicani, neki ljudi iz zenice. jos vjerovatnije neki ljudi iz okoline zenice.
belfy

#32444 Re: Zeničani

Post by belfy »

mozda su tu trebali biti visocani, travnicani ili mostarci. vidis...zasto mostarci nisu zauzimali te stanove? jesu levati braco draga...
Not My Idea

#32446 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Da li ce produzit grijanje...
moet-perignon

#32447 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

ne znam zasto je vazna vijest da je Fudo napustio neku marginalnu stranku? ionako od mene ne bi ni zvaku dobili.
imamo mnogo vaznije probleme koji su prouzrokovani, a nekako sticem utisak da mirno spavamo.

kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes
koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.

kakavdanakneiskustvu, ti radis u MUP-u, ima li tamo ikakvih informacija vezano za ovaj PROBLEM koji su napravili?

zakonski su trebali napraviti alternativnu cestu, i nisu na trebali ostaviti ovako na cjedilu. u Zepcu, Zavidovicima i okolnim mjestima imaju
domove zdravlja, neke improvizirane sluzbe za sigurnost, i ako bi se desila neka komplikacija, primjerice, zeni u drugom stanju u Zavidovicima,
sto bi trebalo da uradi - da ceka na semaforima? ili, utjesna alternativa da se saobracaj zaustavi, kako bi iz suprotnog smijera stiglo sanitetsko vozilo.

i onda kao slag na torti, grad u oblaku pare i dima i ispusnih gasova iz smijera Mittala. mislim da bi Andrei Tarkovsky ubio za ovaj prostor
da bi snimio epohakni film.
jasko_ba

#32448 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

moet-perignon wrote:kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.
Ma kakvi, mart naredne godine minimalno :-) U međuvremenu, mrsko im zakrpiti rupe na dio sto se obilazi kroz Nemilu, ono je katastrofa, plus dole kao pokusavaju sanirati neko kliziste u selima oko Vranduka. :lol:
moet-perignon

#32449 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

jasko_ba wrote:
moet-perignon wrote:kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.
Ma kakvi, mart naredne godine minimalno :-) U međuvremenu, mrsko im zakrpiti rupe na dio sto se obilazi kroz Nemilu, ono je katastrofa, plus dole kao pokusavaju sanirati neko kliziste u selima oko Vranduka. :lol:

da, rekli su mi mjestani da su skroz izludjeli zbog toga. njima su se bas nasadili na glavu sa tim radovima okolo.

i meni su iz Ceste Federacije rekli da im je mart 2020 rok. no prije toga ce pustiti saobracaj iz oba smijera, od jeseni do marta bi bili kozmeticki
radovi. bas su maligna ljudska bica.
kakavdanakneiskustvu

#32450 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

moet-perignon wrote:ne znam zasto je vazna vijest da je Fudo napustio neku marginalnu stranku? ionako od mene ne bi ni zvaku dobili.
imamo mnogo vaznije probleme koji su prouzrokovani, a nekako sticem utisak da mirno spavamo.

kakvo je stanje sa ovom cestom kroz Vranduk? do kada oni misle da nas tegle? ako pozovem Ceste Federacije, i tamo su obicni assholes
koji daju informaciju da ce se to do jeseni zavrsiti. ta jesen moze biti i miholjsko ljeto, kao i tamo pred kraj novembra.

kakavdanakneiskustvu, ti radis u MUP-u, ima li tamo ikakvih informacija vezano za ovaj PROBLEM koji su napravili?

zakonski su trebali napraviti alternativnu cestu, i nisu na trebali ostaviti ovako na cjedilu. u Zepcu, Zavidovicima i okolnim mjestima imaju
domove zdravlja, neke improvizirane sluzbe za sigurnost, i ako bi se desila neka komplikacija, primjerice, zeni u drugom stanju u Zavidovicima,
sto bi trebalo da uradi - da ceka na semaforima? ili, utjesna alternativa da se saobracaj zaustavi, kako bi iz suprotnog smijera stiglo sanitetsko vozilo.

i onda kao slag na torti, grad u oblaku pare i dima i ispusnih gasova iz smijera Mittala. mislim da bi Andrei Tarkovsky ubio za ovaj prostor
da bi snimio epohakni film.

ne znam nista vise o tome nego ti ili neko drugi sa foruma
Post Reply