@tranquil,denden:Konkretne odgovore na raskrinkavanje tvojih laži si, naravno, opet, zaobišao, sav opet u "objektivno-neutralnom tonu zabrinutog građanina", čak ni amnezija pripadnika "klana Mutap", kako si ih, sav neutralan, nazvao, više nije izvjesna, a ni Dalida Burzić više nije "Dalida&banda", nego se zabrinuto-građanski čudiš ko ju je "unaprijedio"
I daj nam, pls, reci u šta ti vjeruješ. Svjestan si da je glupo biti na fonu "zavjera je sto posto, ali nemam pojma kako bi u praksi izgledala niti znam opisati u šta tačno vjerujem".
Ono neki operativni minimum minimuma, šta je Ljubina uloga (pošto si, kako izgleda, na fonu njegove potpune nevinosti, da nije čak ni potplaćeni prikrivač), na osnovu čega, da li vjeruješ da je tačna tekuća optužnica Državnog tužilaštva, šta će značiti za istinu i tvoja ubjeđenja ako bude glat oborena i ismijana na prvu (bez da postupak traje pet godina i dvaput se obara oslobađajuća presuda), šta će to reći o tužiocima koji su je podigli kao "predmet svoje karijere", da li ćeš očekivati odsustvo njihovog unapređenja itd.?
Isto tako, možeš li navesti bar jedan konkretan dokaz koji neopozivo ili barem radikalno ruši "teoriju denden" o Ljubi kao počiniocu? Neki dokaz koji je neosporiv ili barem teško osporiv.
Davno sam napisao da vi murizovci, kad treba napisati makar mali segment toka događaja u koji vjerujete, udarite u zid ili kontradikcije ili besmislice. Isto se i tebi desilo kad si zadnji put to pokušao, sad imaš felgu na čelu od udara u zid besmislice, tvoja teorija malog fragmenta događaja je ismijana.
Znam da je teško skupiti ti hrabrost, ali ipak pokušaj, sigurno si svjestan kako je glupo vjerovati u nešto za šta ni polu-okvirno ne znaš šta bi napisao.
Hic Rhodus, hic salta