Demokratska fronta Željko Komšić

Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nurudin »

sheilak wrote:Pa, nurudine, imas li nam predloziti koga smislenog, neki konkretan prijedlog kao novu nadu politike?

jer ovo tvoje pljuvanje po komsicu sigurno vodi ka nekoj alternativi. Pretpostavljam da nas zelis odvratiti od komsica da bi nas izveo na pravi put. Pa nam reci stoga, koga nam predlazes.

Ili pljujes samo po zadatku?
Čuj po zadatku , pa stvarno ste smiješni s tim.
"Pljuvanje" je kad o nekome govoriš ono što nije istina ili iskrivluješ činjenice, a ovdje to nije slučaj.
Ne predlažem nikoga, predlažem da se manje povodite za populistima koji osim populizma koji je dio svakog političkog imidža,
nemaju ništa drugo . Predlažem da se ne povodite stalno za većinskim mišljenjima i da imate svoj vlastiti stav.
Dakle, po meni je Komšić loš političar koji osim svog rezignirano-tersačkog stila nema više ništa ..dobro možda ima okice na koje pada žensko
biračko tijelo . I to je to , šupljak koji je u međuvremenu pomislio da je veličina pa mu ego nije dopustio bilo koga tko malo bolje
kotira u javnosti, pa tako je napustio Zlatka, a otjerao Suljagića i Reufa.
Što se tiče nekakvih izbora za članove predsjedništva, ja sam recimo mišljenja da je Bakir bio dobar bošnjački član i da je javnost
nepravedno i priglupo lamentirala floskulama "zlatne kašike" "trezor" i slično , što je nivo čaršije kao i njihovog razumjevanja
politike koju svode na tako neke maksimalno pojednostavljene i smišljene parole, plasirane od tipova kao što je Radončić ili Komšić
po kojem ispada da je eto kao on jedini branio BiH, a "Bakir se krio u trezoru". Vjerovali ili ne , ja sam mišljenja da je Bakir za odbranu
bio vrijedniji nego 1000 Komšića i nikad se nije sa tim razmetao ali to je druga priča.
Željko jeste čovjek iz naroda ali je folirant i šupljak, a za 8 godina predsjedavanja nije učinio ama baš ništa po čemu bi ostao upamćen
kao pozitivan lik .
Mislim da je recimo Lagumdžija daleko veći kapacitet od njega i da bi bio vrlo dobar član predsjedništva, a korisniji u svakom slučaju.
Eto to je moje mišljenje , ma koliko bilo neusklađeno sa "mišljenjem javnosti" koju inače cijenim skoro pa nikako ;)
sheilak

#32427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sheilak »

@nurudin

sve ok, ali zasto ti je toliko bas ostrasceno stalo da nam „otvoris oci“ po pitanju komsica? jer impresivan je tvoj trud, a procitala sam tek par tvojih postova na ovoj temi.
mislim, sumnjam da si altruista koji zeli ljude spasiti od zlog komsica :D moguce je, ali sumnjam. zvucis mi kao da ti se zeljko komsic licno zamjerio, kao da ti je konkurencija ili da pises po zadatku.

no, hajde, nebitno. ako nije komsic dobar, ko onda jeste? sigurna sam da, nakon ovako temeljite analize lika i djela komsica, imas jednako elaboriran protuprijedlog koji bi nas, opet kazem, eto izveo na pravi put.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nurudin »

Pa rekoh da mi je Zlaja ok za bošnjačkog člana predsjedništva, a što se tiče mog ostrašćenog pisanja , taki smo mi krajišnici.
Inače mi je ovo , mislim prvi put da pišem uopće na ovoj temi .
Javio sam se jer sam pročitao taj članak o Komšićevom neradu, a to se poklopilo sa mojim stavom o njemu .
Eto, nema nikakve misterije, niko me ne plaća , a ako je neko voljan može slobodno da se javi samo što to neče utjecati
na promjenu mojih stavova.
Vidal89

#32429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Raspada se stranka bukvlano, e zeljko zeljko dobar si za sebe al ti se hinje uvukle u stranku i sad kad su pobrali mandate lagano izlaze i trguju.

Los si lider, dobar za sebe ali ne znas voditi stranku a imao si reufa i emira
Dr Arsla

#32430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Ode i Goran Kovačević iz Df-a :thumbup:
El_comadante

#32431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by El_comadante »

Dr Arsla wrote:Ode i Goran Kovačević iz Df-a :thumbup:
da podsjetimo malo... bio kandidat za načelnika općine NG na zadnjim izborima i bio drugi. na osnovu osvojenih glasova ušao je u GO stranke čini mi se... a prije toga je bio u komunističkoj partiji 2014 na izborima....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

El_comadante wrote:
da podsjetimo malo... bio kandidat za načelnika općine NG na zadnjim izborima i bio drugi. na osnovu osvojenih glasova ušao je u GO stranke čini mi se... a prije toga je bio u komunističkoj partiji 2014 na izborima....
po meni plus za stranku, uz maksimalno uvazavanje kovacevica kao akademskog gradjanina ali u politici je samo marijoneta starog obavjestajca alispahica.

i konacno je doslo vrijeme da df skine hipoteku alispahica sa sebe...
GandalfSivi

#32433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:jasta je nego tu mač :), haman pa imposible :D Bilo je priče oko onog Arapovića iz CCI, al sad mu zena ode u SBB tako da ni od tog nista.
Hm, kah kah 8)
Roccohljup

#32434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Roccohljup wrote:jasta je nego tu mač :), haman pa imposible :D Bilo je priče oko onog Arapovića iz CCI, al sad mu zena ode u SBB tako da ni od tog nista.
Hm, kah kah 8)
Nemoj se udavit bolan :) Imas li kakav frišak info za njega?
GandalfSivi

#32435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
Hm, kah kah 8)
Nemoj se udavit bolan :) Imas li kakav frišak info za njega?
Ne jos, ali nadam se uskoro, i pretpostavljam da nece biti vezano za zeninu poziciju ili stranku...
PeraDzetic

#32436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

malakh wrote:
El_comadante wrote:
po meni plus za stranku, uz maksimalno uvazavanje kovacevica kao akademskog gradjanina ali u politici je samo marijoneta starog obavjestajca alispahica.

i konacno je doslo vrijeme da df skine hipoteku alispahica sa sebe...
Meni bi bilo draze da je skinuo hipoteku Sifeta Podzica i njegovog glasovanja za Poplasenog sa sebe. Ali, ovo je posteno, kako nema mjesta za obavjestajce i njihove potrcke tako ne i trebalo biti mjesta ni za Podzica, Vajzovicku i ostalu staru kliku sto je u df uvukla svoje poltroncice, koji se ruku na srce i nisu proslavili u df.
Heartbeats

#32437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Željko Komšić je nasukan sa svake strane, ali ne svojom greškom nego zato što je okružen totalnim idiotioma, neznalicam i nikogovićima kojim beskrajno vjeruje (prvu ocjenu vladara možeš dati kada vidiš kakvim je ljudima okružen - Machiavelli).
Trenutno ga SDP handri kao što nije ni za vrijeme Lagumdžije. Sve fol zajedno , a crvena braća prvo u tal sa Dodikom, pa sada sa Alispahićem.
Ova priča o ujedinjnenju će ostaviti Željka da se koprca k'o riba na suhom, jer ga je SDP nasukao kao kornajču na Galapagosu
"mana" mu je što voli bužet najviše, ovi drugi to znaju i tako ga drže u šaci.
Roccohljup

#32438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Ne jos, ali nadam se uskoro, i pretpostavljam da nece biti vezano za zeninu poziciju ili stranku...
Kako li ce to izgledati u kuci ako budu na suprotnim stranama :D :D :D :D Ko porodica popušlić iz nadrealista :D :D :D :D Strah me da se ne odrekne tih aspiracija zarad zenine karijere u politici.
GandalfSivi

#32439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
Kako li ce to izgledati u kuci ako budu na suprotnim stranama :D :D :D :D Ko porodica popušlić iz nadrealista :D :D :D :D Strah me da se ne odrekne tih aspiracija zarad zenine karijere u politici.
Ja znam da on vjeruje u siroku koaliciju kvalitetnih i nekorumpiranih kadrova, valjda ce biti dobro dok se Adisa ne proda :)
Roccohljup

#32440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
Ja znam da on vjeruje u siroku koaliciju kvalitetnih i nekorumpiranih kadrova, valjda ce biti dobro dok se Adisa ne proda :)
vala ako mene pitas, prodala se ona itekako i to bas u stranku punu kadrova suprotnih od tih njegovih. Iskreno, pravo me je razočarala....nekako sam ih oboje zamišljao puno bliže NS ili GS po ubjeđenjima, al eto.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#32441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

PeraDzetic wrote:
Meni bi bilo draze da je skinuo hipoteku Sifeta Podzica i njegovog glasovanja za Poplasenog sa sebe. Ali, ovo je posteno, kako nema mjesta za obavjestajce i njihove potrcke tako ne i trebalo biti mjesta ni za Podzica, Vajzovicku i ostalu staru kliku sto je u df uvukla svoje poltroncice, koji se ruku na srce i nisu proslavili u df.
ljudi koji su dobro profitirali na imenu željka komšića... svaki komentar je suvišan.
ultima_palabra

#32442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
vala ako mene pitas, prodala se ona itekako i to bas u stranku punu kadrova suprotnih od tih njegovih. Iskreno, pravo me je razočarala....nekako sam ih oboje zamišljao puno bliže NS ili GS po ubjeđenjima, al eto.
GandalfSivi

#32443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
Gadna je to situacija, nisam je ni sam do kraja definisao, ne zbog Adise nego zbog nekih mojih prethodnih razocarenja u stranke. U zadnje vrijeme sam vise za to da vidim odredjene ljude iz razlicitih stranaka (bez SDA) da se zalazu za prave stvari, bez obzira iz koje stranke dolaze. O Fahri imam svoje misljenje kao i vecini njegove stranke, ali za mene su se ljudi prodali onda kada pocnu glasati protiv generalnog interesa (ili zdrave pameti, ako hoces), a da bi to uradili moram ih vidjeti na djelu, bez obzira na stranku.

Recimo sto se Adise tice, pricala je da je protiv dodatnih akciza, i volio bih znati sta sada javno kaze, kao prvi test, pa onda sve ostalo.

Sto se tice njihovih licnih ubjedjenja (i Adisa i Adise), mislim da poprilicno dobro znam koja su, ali me taj licni momenat apsolutno ne zanima dok ih ne vidim na djelu.

Anyhow, ne bismo trebali vise o njima na ovoj temi, vidjet cemo kuda sve to ide...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Još jedan DF-ovac u Novom Sarajevu napustio DF....

Prvo dvoje napustili odmah , prešli u "nezavisne" i uredno dižu ruke za svaku Koldžinu pomisao , ideju , šalu , pošalicu...
Treća napustila koji mjesec poslije.....isto služi kao revni Koldžin sluga za šale i pošalice
Četvrti eno prešao u SDP...glasao za budžet iako je SDP kao klub glasao protiv budžeta....

Spala knjiga sa šest na dva slova u Novom Sarajevu....
malakh

#32445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

sabina1 wrote:Još jedan DF-ovac u Novom Sarajevu napustio DF....

Prvo dvoje napustili odmah , prešli u "nezavisne" i uredno dižu ruke za svaku Koldžinu pomisao , ideju , šalu , pošalicu...
Treća napustila koji mjesec poslije.....isto služi kao revni Koldžin sluga za šale i pošalice
Četvrti eno prešao u SDP...glasao za budžet iako je SDP kao klub glasao protiv budžeta....

Spala knjiga sa šest na dva slova u Novom Sarajevu....
napustio ili je izbacen? velika je razlika, jer je izbacen zbog podrske sda.

http://dfsarajevo.ba/2017/12/29/oo-df-n ... -sarajevo/
MuaDib

#32446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

U zadnjih par postova se jasno vidi jedan oblik razmišljanja i mišljena, karakterističan za Lagumdžiju i njegove pulene. Postovi puni intelektualnih začkoljica, s jasnom namjerom da se što bolje dočara oronulost DF-a. Naravno meni je jasno, da se mnogi ljevičari se čvrsto drže partijske linije i da je za njih prularizam tumačenja socijaldemokratske misli, ravan izadji. Oni se ne mogu pomiriti da je potrebno ostvariti saradnju s ciljem oporavka bh društva, a ne s namjerom dominacije ove ili one partije u lijevom bloku. Potenciranje prebjega, u vremenu kada mnogi vjećnici SDP-a podržavaju Ajnadžićev budžet, odnosno NS Memićev budžet dovoljno govori o politikanstvu, koje će od ujedinjenja ljevice napraviti fijasko. Ali po svemu sudeći garda SDP-a ne može svariti da pozivanje na prozivanje, na tradiciju i razotkrivanje prebjega ne može poreći da je SDP u KS nakon lokalnih izbora bio 5-6 po jačini, da su i NS i DF bolje prošli. Žalosno kako zarad jeftine elitističke i pseudograđanske politike se na svakom čošku minira jedinstven anstup ljevice na predstojećim izborima.
Vidal89

#32447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Alispahic je donio nesto novca u DF pogurao za lokalne izbore to znam iz pouzdanih izvora, sada ga vise nema i DF se nalazi u problemima.

Zeljko je sam sebe osudio i njegova ideja je bila ovo sa SDP, a da ne govorim kako mu je clanstvo razocarano tim potezom.

Imao je priliku da napravi novi drugaciji oblik SDP kojeg su se svi zasitili, a on se s njima jos ujedinio i potpisao svoju i propast svoje stranke. Sve iz slabosti i vjeorvanju nekim ljudima pogotovo Podzicu i Mileticu koji misle da je DF vojska a ne politicka stranka.
drug_profi

#32448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Vidal89 wrote:Alispahic je donio nesto novca u DF pogurao za lokalne izbore to znam iz pouzdanih izvora, sada ga vise nema i DF se nalazi u problemima.

Zeljko je sam sebe osudio i njegova ideja je bila ovo sa SDP, a da ne govorim kako mu je clanstvo razocarano tim potezom.

Imao je priliku da napravi novi drugaciji oblik SDP kojeg su se svi zasitili, a on se s njima jos ujedinio i potpisao svoju i propast svoje stranke. Sve iz slabosti i vjeorvanju nekim ljudima pogotovo Podzicu i Mileticu koji misle da je DF vojska a ne politicka stranka.
Ma ova stranka je bila mrtvorođenče.
Nikad nije imala šansu.
Jer se u nju sjatilo sve što je vidjelo šansu za brzo uhljebljenje na budžet.
Idealisti su ostali zvan listi.
Stari_demagog

#32449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Stari_demagog »

drugi profil wrote:
Vidal89 wrote:Alispahic je donio nesto novca u DF pogurao za lokalne izbore to znam iz pouzdanih izvora, sada ga vise nema i DF se nalazi u problemima.

Nikad nije imala šansu.
Vidjeli da se preko imena Željka Komšića (a i njemu samo ostalo ime) što prije uhljebe.
GandalfSivi

#32450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Stari_demagog wrote:
drugi profil wrote:

Nikad nije imala šansu.
Vidjeli da se preko imena Željka Komšića (a i njemu samo ostalo ime) što prije uhljebe.
Ko o cemu, SDA-ovci o uhljebljenju. Mozda ima ljudi koji i vjeruju da drzava moze krenuti nabolje...
Post Reply