Čuj po zadatku , pa stvarno ste smiješni s tim.sheilak wrote:Pa, nurudine, imas li nam predloziti koga smislenog, neki konkretan prijedlog kao novu nadu politike?
jer ovo tvoje pljuvanje po komsicu sigurno vodi ka nekoj alternativi. Pretpostavljam da nas zelis odvratiti od komsica da bi nas izveo na pravi put. Pa nam reci stoga, koga nam predlazes.
Ili pljujes samo po zadatku?
"Pljuvanje" je kad o nekome govoriš ono što nije istina ili iskrivluješ činjenice, a ovdje to nije slučaj.
Ne predlažem nikoga, predlažem da se manje povodite za populistima koji osim populizma koji je dio svakog političkog imidža,
nemaju ništa drugo . Predlažem da se ne povodite stalno za većinskim mišljenjima i da imate svoj vlastiti stav.
Dakle, po meni je Komšić loš političar koji osim svog rezignirano-tersačkog stila nema više ništa ..dobro možda ima okice na koje pada žensko
biračko tijelo . I to je to , šupljak koji je u međuvremenu pomislio da je veličina pa mu ego nije dopustio bilo koga tko malo bolje
kotira u javnosti, pa tako je napustio Zlatka, a otjerao Suljagića i Reufa.
Što se tiče nekakvih izbora za članove predsjedništva, ja sam recimo mišljenja da je Bakir bio dobar bošnjački član i da je javnost
nepravedno i priglupo lamentirala floskulama "zlatne kašike" "trezor" i slično , što je nivo čaršije kao i njihovog razumjevanja
politike koju svode na tako neke maksimalno pojednostavljene i smišljene parole, plasirane od tipova kao što je Radončić ili Komšić
po kojem ispada da je eto kao on jedini branio BiH, a "Bakir se krio u trezoru". Vjerovali ili ne , ja sam mišljenja da je Bakir za odbranu
bio vrijedniji nego 1000 Komšića i nikad se nije sa tim razmetao ali to je druga priča.
Željko jeste čovjek iz naroda ali je folirant i šupljak, a za 8 godina predsjedavanja nije učinio ama baš ništa po čemu bi ostao upamćen
kao pozitivan lik .
Mislim da je recimo Lagumdžija daleko veći kapacitet od njega i da bi bio vrlo dobar član predsjedništva, a korisniji u svakom slučaju.
Eto to je moje mišljenje , ma koliko bilo neusklađeno sa "mišljenjem javnosti" koju inače cijenim skoro pa nikako