Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32401 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Da ljudi odvoje samo 5 minuta dnevno i počiste ispred svoje zgrade, ulaza, kuće...
clio_dci120

#32402 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bas sam sinoc namjerno prostao gradom da vidim tu trku, a i prosle godine sam isto uradio.
Ipak se meni cini neki napredak, nekako onako kao prolazniku cini mi se bolje organizovano, nije bilo nekog kolapsa saobraćaja kao prošle godine, redari su bolje radili svoj posao (bili na svakom pjesackom prelazu), a i sama policija je djelovala mnogo uhodanija nego prosli put.
Za razliku od prosli puta (koji je bio i prvi) sada je izgledalo da organizator ima potpunu kontrolu nad dogadajem.
Nisam nesto pratio ostale stvari, ali jedino iduci put neka naprave kakav after party ili tako nesto, to bi obavezno trebalo uz ovakve dogadaje.

Zna li iko, koliko je iznosio budzet?
smartXL

#32403 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Jimmy McNulty wrote:Da ljudi odvoje samo 5 minuta dnevno i počiste ispred svoje zgrade, ulaza, kuće...
Za početak da nauče gdje se odlaže smeće, a za dalje je lako.
kakavdanakneiskustvu

#32404 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kupim ja stan prije 3 i po godine u blatusi,soliter,i ujutro na posao,kad da prostite usrane,upisane djecije pelene na trotoaru,ispod balkona,prozora,skoro svako jutro,ajd kontam cuke iz kontejnera iznesu,razbacaju,kad poslije godinu ,dvije cujem od komsija,sa 14. sprata pelene slete nicim izazvane,,jednom cak i komsiji koji je ulazio u auto odjenom pelena na sofersajbu sleti,sreca pa se odselise bacaci pelena
clio_dci120

#32405 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma svugdje je tako, mislim da sam vec pisao ovdje, prije godinu dvije sjednem u jedan lokal u Sarajevu (evo zna Bato gdje je to, Slatko i Slano u Sibici) i nakon desetak minuta nesto lupi i vrisnu dijete sto je sjedilo nekoliko stolova od mene. Lupila ga po glavi flasa od omeksivaca. Kasnije su konobari zvali policiju, ali ne znam sta je bilo. Doduse, nema sanse da utvrde cija je flasa. :D
Otada mi se svi smiju kada kazem da ne treba sjedati u baste lokala koji se nalaze tako u zgradama, a da pritom nemaju bas cvrstu tendu.
Da je umjesto plasticne flase bila kakva tegla od krastavaca ili ajvara, ne zelim ni pomisliti sta bi bilo...i po Sarajevu ima jos vise seljakluka, nekoliko puta sam vidjao kako smece bacaju kroz prozor.
kakavdanakneiskustvu

#32406 Re: Zeničani

da,isto tako,igraju se djeca pred zgradom,kad tri uštipka sletiše,pa nekad opet plasticna flaša,na metar od mog djeteta,srecom prazna
clio_dci120

#32407 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Od jednog kolege iz Sarajeva (kada sam mu pricao za taj dogadaj o omeksivacu) cuo sam za slucaj da je navodno nekada pred sami rat, pocetkom 90-tih, sa Vranicinog nebodera nekome momku na glavu sletila cjepanica...navodno ostao nepokretan poslije toga, sad ne znam da li je istinto to, ali fakat treba dobro paziti ne hodati ispod zgrada. Nikad ne znas kada neka budala moze nesto baciti.

A ima i ona prica da je neki lik iz Blatuse, isto prije rata, skocio ili pao sa balkona i covjeku razbio auto. :lol:
Nivelacija

#32408 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Fali i kontejnera i ulicnih korpi..pored ljudstva u Albi..

Hajde carsija je nekako i pokrivena ali nije Zenica od Odmuta do Blatuse.
Sve ono sa sela i uzvodno voda i kisa saperu do carsije..
Pola sela nema kontejnere uopste.

Uz sve to dodas gradjansku kulturu i dobijes rezultat kakav dobijes :)
clio_dci120

#32409 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Od Fudinog podrzavaoca "blago" si postao "kriticar".
Neispunjene ambicije u vezi proteklih unutarstranackih izbora ili...? :D
Nivelacija

#32410 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

clio_dci120 wrote:Od Fudinog podrzavaoca "blago" si postao "kriticar".
Neispunjene ambicije u vezi proteklih unutarstranackih izbora ili...? :D
Sve sto je OK pohvalit cu, sto nije kritikovat cu.
Tako je kada si svoj i ne pripadas nikome, niti se kome moras dodvoravati.
Realno, iskreno i istinito.
clio_dci120

#32411 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Posteno :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32412 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Najjace je kad ljeti cugas u Starom satu, svirka uzivo, a sa zgrade dolijecu proektili :lol:
clio_dci120

#32413 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Za slucaj Starog sata ne znam sta bi ti rekao... skontaj da su haman dva sprata iseljena i ne mogu se prodati stanovi...
Dobro gazdu neko nije odlezao...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32414 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nedo bog nikome....ista prica sa nekadasnjim Belfastom i sad recentna sa CD.

Jutros gledam u pola 11 pred Arenom 3 auta na parkingu. Za sat vremena parking pun ko sibica, autobusi se parkiraju :izet:
moet-perignon

#32415 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

to su nasi privrednici. eminentna lica grada. :)
stalno gnjece o tome kako su poslovni ljudi, koji omogucavaju radna mjesta, a na tim mjestima ima osoba sa svrsenim fakultetima.
siledzije, a ne privrednici.

i u gradu na plavom Dunavu postoje barovi ciji su prostori ispod zgrada, ali su umjereni. imaju odgovarajucu izolaciju i smanje glasnocu kad dodje 22:00.
macchiato

#32416 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Evo moja zgrada je ispod kafića pa trešti muzika do 2-3 ujutru, pogotovo ljeti. Nije jednom dolazila policija, ali čim ovi uteknu, ovi opet raspale po muzici, onako pošteno do daske. :roll:
Ne znaš više kome se žaliti kad nikoga nije briga. Pa i to zvanje policije, koji je limit tim prijavama? Nije to jednom, dva puta neko su bar deset puta dolazili, dokle to mora trajati i koliko prijava se mora napisati da se poduzmu neke akcije?

Mom ocu se nedavno desilo da mu je neko sa zgrade prosuo pokvareni grah po autu, pa ga je u gluha doba noći i u sred zime morao voziti u praonicu. Eto, da mi je samo vidjeti dotičnu damu ili gospodina koji uzmu šerpu loncu i tres sa balkona, pa jebem ti seljaka. :skoljka:
BlackCaviar

#32417 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Vezano za cistocu. Ako je ko imao priliku hodati po selima, mogao je vidjeti kolicine smeca koje ljudi odlazu u potoke, niz livade itd.

Takodjer, mozete otici na fb stranicu Orahovice i vidjeti sta se moze kad aktivni i mladi ljudi samoinicijativno preuzmu mjesnu zajednicu, od pisanja projekata i dobijanja opremljenog centra za omladinu gdje se stalno nesto korisno organizuje, a vezano za cistocu, krenuli su u aktivnu borbu protiv tog smećarskog mentaliteta istresanja traktora punog smeća u potok, uveli video nadzor, uvezali se s policijom itd. Uglavnom, Orahovica :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32418 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Opcenito nasem narodu fali smisla za estetiku i postovanje okoline. Najbolje se to vidi po novokomponovanim rezidentima zgrada. To je u stanju na hodniku drzati sve, od smeca, preko cipela, skoljki jaja, kutija od televizora, viska gradjevinskog materijala....i tako godinama...ako te vec boli rackaš za komsije, kako tebe ne smeta jebo ti mater svoju uhljupsku :-)
Casual's

#32419 Re: Zeničani

Post by Casual's »

“Još uvijek sam gradonačelnik Zenice, ne znam šta će biti dalje. Ali stranke su čudo i one su te koje razaraju bh. društvo”, zaključio je Kasumović.

Napusti fudooooooo kraljuuuuuuuuuuuuuu
BlackCaviar

#32420 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Pa bas to. Ja sam do prije 3 godine u Klopcu zivio i onda smo šljegli tj kupili stan. Zgrada mala, 5 spratova, svi se znaju a unutra haustor ko da je rat, prljavo, paucina, prozori Boze sacuvaj, gluposti nekakvih po stepenicamaitd.

Stari buraz i ja ocistimo sve, zovnemo majstora okreci citav haustor, stari kako je u penziji pa mu dosadno :D skine sva sanducad, ofarba ih itd. Netom poslije toga dobije stari tuzbu nekakvu a kako je čoek vjernik, kamata mu mrska, od kamate promijeni u citavoj zgradi stolariju u PVC.

Od tada i stanari mentalitet promijenili, svako malo neka akcija da se sta radi u zgradi..
kakavdanakneiskustvu

#32421 Re: Zeničani

macchiato wrote:Evo moja zgrada je ispod kafića pa trešti muzika do 2-3 ujutru, pogotovo ljeti. Nije jednom dolazila policija, ali čim ovi uteknu, ovi opet raspale po muzici, onako pošteno do daske. :roll:
Ne znaš više kome se žaliti kad nikoga nije briga. Pa i to zvanje policije, koji je limit tim prijavama? Nije to jednom, dva puta neko su bar deset puta dolazili, dokle to mora trajati i koliko prijava se mora napisati da se poduzmu neke akcije?

Mom ocu se nedavno desilo da mu je neko sa zgrade prosuo pokvareni grah po autu, pa ga je u gluha doba noći i u sred zime morao voziti u praonicu. Eto, da mi je samo vidjeti dotičnu damu ili gospodina koji uzmu šerpu loncu i tres sa balkona, pa jebem ti seljaka. :skoljka:

vjerovatno policija nije pisala prijavu,ili prek. nalog,da je se to desilo tesko da bi nastavio po starom,velika je kazna za to
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32422 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Najvise kukaju komsije koje marke nisu dale za odrzavanje zgrade.
Throttle

#32423 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Upravo, u mom ulazu su najglasniji oni koji su za sve duzni. To nije u stanju da obrise prozor u haustoru da ne gleda kroz govna svaki dan kad krene negdje a pogotovo nesto vise. Ljeti su aktuelni papiri od sladoleda po haustoru a zimi od maramica :-) Ne znam kako neko moze biti toliko prljav :roll:
clio_dci120

#32424 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Casual's wrote:“Još uvijek sam gradonačelnik Zenice, ne znam šta će biti dalje. Ali stranke su čudo i one su te koje razaraju bh. društvo”, zaključio je Kasumović.

Napusti fudooooooo kraljuuuuuuuuuuuuuu
Evo, 50% garantujem da ce se vratiti kod vas, bili zivi, pa vidjeli... ;-)
Ne konta narod da su to, osim izgubljenog sdp-a i principijelne ns, derivati zelenih....
Ako tvoji ne dadnu dobru ponudu, opet ce samostalno, a sto bi se i brinuo oko finansiranja cijele stranke, jer je vjerovatno skontao da osim Zenice nista i ne mogu uzeti, ovako dovoljno mu 5-6 botova poput smarta i lagano dobije izbore.
Bit ce zanimljivo iduce godine gledati borbu zelenih i njega, ako se Sime ne vrati. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32425 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

U mom ulazu je glavni bundzija lik koji nije platio cistacicu od 1996. Kae brise moja zena ispred mojih vrata :lol:
Post Reply