FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#32401 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bosanski_kralj wrote:
skenderija04 wrote:Polako :D

Necemo se svadjati :D

Ja sam pogledao ta sva bacanja Neymara, ali isto tako i startove koje trpi. Vjeruj mi da je odnos 8/2 Na dva bacanja trpi 8 faulova. Pa majku mu, 4 mjeseca van terena zbog povreda (direktnih, nista misicni problemi). Sta bi bilo da se ne baca. Invalidska kolica?

Messi je predodredjen da u svojoj evoluciji kao fudbaler zavrsi na Xavijevoj poziciji.I Xaviju je kao i Messiju lopta brza od igraca. Vidjeces, sve ce doci na svoje.
Recimo da je kod nekih igrača omjer faulova u odnosu na bacanja 8/0
Takav ne postoji. Postenjacina koji se nikad nije bacio ne postoji od kako je Mane Garincha napustio fudbal
omar little

#32402 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ne svadjamo se, ba, :D gdje cu se s tobom svadjat. :D pricali samo, ja mozda malo masem rukama, ali to ja tako inace. :D
Zmijuga loma

#32403 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Vertongen je dobar transfer. Urgirao sam ovdje za njega još dok je bio u Ajaxu ali ništa. :D Mada će i on na kraju biti predmet sprdnje poput Chigrinskog ili Mascherana, to je neminovna sudbina stopera u ovom sistemu igre. 8-)
Tito_i_Partija

#32404 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:Polako :D

Necemo se svadjati :D

Ja sam pogledao ta sva bacanja Neymara, ali isto tako i startove koje trpi. Vjeruj mi da je odnos 8/2 Na dva bacanja trpi 8 faulova. Pa majku mu, 4 mjeseca van terena zbog povreda (direktnih, nista misicni problemi). Sta bi bilo da se ne baca. Invalidska kolica?
Na tvoju logiku jedna kontra-logika: jel' to on treba da pada prije kontakta samo zato da ne bi slucajno bilo povrede?

Opet se kacis na njegove povrede, koje, ako ista, samo pokazuju da je on fizicki nespreman za ovaj nivo i prirodno jako podlozan povredama kao mnogi igraci prije njega (Sahin, Van Persie, Rossi, etc). Zasto nije kao Messi? Pa jbt u polufinalu trojica Holandjana oko njega, lupaju ga po nogama k'o neki mafijasi sa bejzbol palicama, a frajer samo pici dalje dok ga konacno neko ne povuce i sudija vidje. Ja i danas dan ne mogu da vjerujem kako Messi nije u invalidskim kolicima, ali covjek jednostavno ne pada iako ima kontakt.

A ovoga zgolju sam i ja gledao, i vjerovao ili ne, i ja dolazim na isti zakljucak. Odnos 8/2, samo sto je 8 padanja i 2 legitimna faula. :D A njegova fizicka situacija je jednostavno takva da ne iskljucuje trajnije bolovanje i od te dvije povrede. Pa de samo pogledaj ga...tip izgleda kao da ga i maleni Valbuena moze u zubima nosit'. :D
simonese

#32405 Re: FC Barcelona

Post by simonese »

Image

Image
omar little

#32406 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

el jefe :D

Image
skenderija04

#32407 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Mathieu jedini igrac Valencie koji nije igrao u prvoj prijateljskoj utakmici.
ultima_palabra

#32408 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ne bih volio da Barca uzme Mathieua, odličan igrač. Zadovoljniji bih bio Marquinhosom :D

Vertonghen... mislim da nije tehnički dovoljno kvalitetan za Barcin dosadašnji sistem, mada niko ne zna kakvu će igru forsirati LE. Uz to je dosta skup.
skenderija04

#32409 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Ne bih volio da Barca uzme Mathieua, odličan igrač. Zadovoljniji bih bio Marquinhosom :D

Vertonghen... mislim da nije tehnički dovoljno kvalitetan za Barcin dosadašnji sistem, mada niko ne zna kakvu će igru forsirati LE. Uz to je dosta skup.
Izgleda da je gotovo. COPE kaze da nije igrao zato sto je Barsa obavijestila Valenciu da ce platiti 20 miliona.

Za Belgijanca stvarno ne znam. Kunem ti se da nisam pogledao niti jednu utakmicu Tottenhama u zadnje dvije godine. R.Madrid-Tottenham je bio moj zadnji kontakt sa englezima :D

Vidio sam da je igrao po strani na mundijalu. Toliko odugovlacenja oko stopera i kupice ga u prelaznom roku gdje je ocit deficit kvalitetnih stopera. Platice mediokritete po cijeni dobrih igraca. Jos se nadam da je i Fazio u igri, a da ce Adriano otici u Romu. Mathieu je stoper ali na lijevoj strani je bio skroz pouzdan.
skenderija04

#32410 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ocekuje se da se objavi transfer Mathieua u toku veceri
LSD

#32411 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ocekuje se da se objavi transfer Mathieua u toku veceri
zna li se koliko bi transfer iznosio :?
skenderija04

#32412 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Ocekuje se da se objavi transfer Mathieua u toku veceri
zna li se koliko bi transfer iznosio :?
20
LSD

#32413 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ha dobro, šta ces....Barca je zacrtala sebi tog Mathieua, isforsirala njegov transfer, cak i platila klauzulu :roll: valjda u njemu vide buducnost odbrane , u veteranu koji za svojih 30 godina nije upisao nastupa za selekciju Francuske
skenderija04

#32414 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:ha dobro, šta ces....Barca je zacrtala sebi tog Mathieua, isforsirala njegov transfer, cak i platila klauzulu :roll: valjda u njemu vide buducnost odbrane , u veteranu oji za svojih 31 godinu nije upisao nastupa za selekciju Francuske
Sto da ne? Jos da prodaju Adriana i kompletna operacija. U situaciji u kojij se nalazi Barsa, gdje je sve novo, vise volim da pozadi bude frajer od 3 banke nego neki klinac kao Marquinhos.

Vec se prica o ugovoru na tri godine. Mathieu je popustio sa ekonomskim pretenzijama

Dakle, Adriano van, i lova za Mathieua. Alba(Mathieu)- Pique,Bartra, Vertonghen,Fazio- Montoya(?) Pristojno. Nije za velike proslave ali bolje nego sto je bilo.
LSD

#32415 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Mathieue nece donijeti nikakav dodatni kvalitet u odbranu Barce (koj je ionako ispod prosjeka)....prosjecan veteran koji ima još maximalno 2 sezone dobrog fudbala u svom rezervoaru, a maximalno pretplacen (placen 20 miliona :shock: :shock: aktiviranjem klauzule)....klauzule se aktiviraju kad se dovodi zvijer od igraca i covjek koji ce automatski unaprijediti igru, a ne za Mathieua

pretplacuju stare olupine, a kasnije ce lagati javnost kako nemaju para za ozbiljne stopere svjetske klase tipa Hummels, Luiz, Boateng itd...baš kao što su se pravdali za T.Silvu...pa kako ces dovesti takvog igraca, kad si prije toga kupio Songa (da ti glumi stopera) i bacio pare na njega.

Ne znaju raditi transfere i to je to...pogotovu defanzivce.
skenderija04

#32416 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Mathieue nece donijeti nikakav dodatni kvalitet u odbranu Barce (koj je ionako ispod prosjeka)....prosjecan veteran koji ima još maximalno 2 sezone dobrog fudbala u svom rezervoaru, a maximalno pretplacen (placen 20 miliona :shock: :shock: aktiviranjem klauzule)....klauzule se aktiviraju kad se dovodi zvijer od igraca i covjek koji ce automatski unaprijediti igru, a ne za Mathieua

pretplacuju stare olupine, a kasnije ce lagati javnost kako nemaju para za ozbiljne stopere svjetske klase tipa Hummels, Luiz, Boateng itd...baš kao što su se pravdali za T.Silvu...pa kako ces dovesti takvog igraca, kad si prije toga kupio Songa (da ti glumi stopera) i bacio pare na njega.

Pa koga da dovedu?

Hummels je rekao da ga Barsa ne zanima

Luiz? Bolje da nije

Boateng nije na prodaju.

Mathieu nije los izbor.
LSD

#32417 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Mathieue nece donijeti nikakav dodatni kvalitet u odbranu Barce (koj je ionako ispod prosjeka)....prosjecan veteran koji ima još maximalno 2 sezone dobrog fudbala u svom rezervoaru, a maximalno pretplacen (placen 20 miliona :shock: :shock: aktiviranjem klauzule)....klauzule se aktiviraju kad se dovodi zvijer od igraca i covjek koji ce automatski unaprijediti igru, a ne za Mathieua

Pa koga da dovedu?

Hummels je rekao da ga Barsa ne zanima

Luiz? Bolje da nije

Boateng nije na prodaju.

Mathieu nije los izbor.
Iniga Martineza, Fazia, Musacchio ...svi oni im ispred nosa , svi igraju u Španiji, hem mlađi, hem bolji igraci, hem perspektivniji, a imali bi i više sezona od njih....pa da su onog Botiu vratili, bolje bi im bilo....godine itekako uticu na formiranje cijene mekog igrace, godine itekako koštaju.

Trebaju brate gledati kako to drugi to rade....nije sramota uciti od boljih.
Real dovede 19-gofišnjeg Varanea za 10 miliona (10 puta veci talenat od Mathiea, od kojeg mogu imati 10 godina koristi + reprezentativac Francuske)
Ili ako ces vec dovodi iskusnijeg veterana onda to radi kao Bayern koji dovede Dantea za 5 miliona u 28 godinu života....a ne placati prosjecnog 30-godišnjaka 20 miliona :shock: to je amaterizam...hajd da je to neka klasa poznata i dokazan igrac na najvišem nivou, pa da se zanemare godine...nema ni nastupa za svoju selekciju, nema ni nekog iskustva u LP ,eto koliko je cijenjen i dokazan igrac.

Ali eto, ni prvi ni posljednji put od uprave Barce...nikad se oni nece nauciti pameti i pogoditi transfer sa nekim kvalitetnim defanzivcem ;-) nikad...oduvijek je ovo ovako....Marquez je incident, a ne pravilo.
skenderija04

#32418 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ako je Marquez incident, bice da nije do uprave. Evo i 10 godina prodje od Rafe.

Iñigo 45 miliona. i u Bakiji se placa PDV 21 % na unutrasnje transfere,

Musachio- 40

Botia?- Izbacen zbog disciplinskih razloga (tukao saigrace i ulicarenje) dok je bio u Barceloni. Prijatelj dobre kapljice

Fazio 10 miliona je u igri. Ako Luis kaze da ga hoce, dolazi.

Mathieu ima 3 banke, ali ja bi bio sretan da neki dvadesetogodisnjaci imaju takav odnos. Adriano van, i zdravo.

Nema na trzistu rjesenja da kazes taj je pravi.
skenderija04

#32419 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

NOWITZKI wrote:fazio je najbolje rjesenje od svih gore nabrojanih
Za odredjeni broj utakmica,i situacija, Faizio bi bio idealan.
faraon_s_krilima

#32420 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Ne treba toliku dramu dizati oko tih stopera, ako se dovedu Vertonghen i Mathieu zajedno sa Piqueom i Bartrom to moze dosta dobro funkcionisati.

Mislim da je bitnije sta ce LE uraditi po pitanju onih veznih koji trebaju pomagati odbrani. Vidjeli smo kako Masche moze odigrati na svojoj poziciji za Argentinu. Kakvi su planovi s njim? Nazire li se ikakva formacijska promjena?
skenderija04

#32421 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

faraon_s_krilima wrote:Ne treba toliku dramu dizati oko tih stopera, ako se dovedu Vertonghen i Mathieu zajedno sa Piqueom i Bartrom to moze dosta dobro funkcionisati.

Mislim da je bitnije sta ce LE uraditi po pitanju onih veznih koji trebaju pomagati odbrani. Vidjeli smo kako Masche moze odigrati na svojoj poziciji za Argentinu. Kakvi su planovi s njim? Nazire li se ikakva formacijska promjena?
Ovi sto prate Barsu i uz to znaju o fudbalu, tvrde da L.E ima dva osnovna sistema.

1. 4-3-1 -2 Pozadi vec znamo, linija od 4. Na sredini, Busquets(Masce) Rakitic i Iniesta. Messi kao spajalica, Neymar ne toliko zaljepljen za aut liniju (prostor koji bi zauzimao Alba) i ispred Suarez. Ista stvar, desni bocni bi bio prakticno krilo. Rakitic i Busquets zatvaraju rupe ako se penju bekovi

2, 4-2-3-1 Zatvorena varijanta gdje bi Masche i Busi igrali zajedno. Ispred njih Iniesta,Messi i Rakitic( ili neko od brzanera koji rade Deulo ili Pedro) i Suarez u spicu
dinao

#32422 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Meni ovo super izgleda. I vjerujem da ce Mathieu i Vertonghen biti dobra pojacanja.
Samo me brine Alves, odnosno ta pozicija i nadam se da ce nam Messi opet proraditi.
Jedva cekam pocetak sezone. ;-)
skenderija04

#32423 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinao wrote:Meni ovo super izgleda. I vjerujem da ce Mathieu i Vertonghen biti dobra pojacanja.
Samo me brine Alves, odnosno ta pozicija i nadam se da ce nam Messi opet proraditi.
Jedva cekam pocetak sezone. ;-)
:thumbup:

Udario si gdje treba. Taj transfer je kljucan.
LSD

#32424 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ako je Marquez incident, bice da nije do uprave. Evo i 10 godina prodje od Rafe.

Iñigo 45 miliona. i u Bakiji se placa PDV 21 % na unutrasnje transfere,

Musachio- 40

Botia?- Izbacen zbog disciplinskih razloga (tukao saigrace i ulicarenje) dok je bio u Barceloni. Prijatelj dobre kapljice

Fazio 10 miliona je u igri. Ako Luis kaze da ga hoce, dolazi.

Mathieu ima 3 banke, ali ja bi bio sretan da neki dvadesetogodisnjaci imaju takav odnos. Adriano van, i zdravo.

Nema na trzistu rjesenja da kazes taj je pravi.
ali šta sad :? eto dovode ovog veterana za 20 miliona, odigrat ce dvije sezne maximalno i ode negdje u francusku za 2 miliona + 2 mil. nekakvih bonusa :lol: standardna Barcina furka...i šta onda :? valja opet kupovati novog... kakva je to strategija :shock: :shock: ne kontam...pa oni su Villu prodali za 3 miliona u Atletico :zid: (Villu kojeg su 3 sezone ranije platili 40 miliona).

Ne znaju sa transferima...ne znaji ni kupiti (mislim znaju prteplatiti), a pogotovu ne znaju prodati...tako je kako je
I ove sad što su prodavali (Alexis i Cesc) su prodali ispod cijene...razne lopate tipa Carrol ili Downing su se prodavale za te pare u Engleskoj.
skenderija04

#32425 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD

Ja stvarno ne znam odakle taj tvoj jed naspram uprave. Najbericetnije ljeto sto se prodaje tice i sad opet malo. Za fabregasa i Alexisa 33+3 i 42 i sad i to malo? I jos ostaju tri prodaje? Pa koliko po tebi vrijede ti igraci. Skoro pa dzaba da su igrali 3 godine. To se nikada nije desilo u Barceloni.

Mathieu: Daj boze da nakon tri godine ode dzaba.

Villa: Pa zbog takvih transfera je barsa zavrsila na rubu kraha. Laporta mu je napravio takav ugovor da zadnju godinu naplati 11 miliona neto :D Ali dobro, uslikao se sa Villom. Zaboravi te gluposti i razbacivanje. Sta su mogli, da ostane Villa i da ima platu vecu od Messija ili osloboditi te pare i uzeti i ta tri miliona. Sreca i za ta tri. Ne zaboravi da duet Laporta & Txiki poklonio Rivalda npr. Rivaldo= 0 eura. E toga vise nema

Carrol ili Dawning. Za prvog sam cuo i vidio sam ga na evropskom prije dvije godine. Drugi i ne znam ko je. Ako ih je neko platio znaci da vrijede.
Post Reply