Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tempo wrote:steko sam utisak da nisi nista shvatio iz teksta sa b92, pa racunam sa su ti mozda blize tehnicke ili prirodne nauke od drustvenih.
jesi li procito ista od tih snjezaninih knjiga koje imas?
bilo bi uredu da si procitao moj komentar. naizgled su im obrazlozenja su objektivna, ali dosta su kruta. gotovo da si ne dopustaju da budu malo fleksibilni.
s obzirom cime se bavim, ne bi ni trebalo da znam za Kordicku, ali igrom slucaja su me cak odveli na jedno od njenih otvoenih predavanja u Njemackoj.
i dakako da mi je poznat njen rad.
iako igram za njen tim kad su posrijedi studije koje pise, ali ne bi trebalo da se njeni materijali stavljaju u ovaj kontekst koji ti preko b92 nastojis
pokazati kao nesto razumno.
bugarski i ekipa oko njega su u istom timu sa snjezanom kordic. poenta clanka sa b92 je u tome da se jezik ne moze nasilno mijenjati zbog navodne rodne neravnopravnosti. genericki muski rod je sasvim dovoljan, a tamo imas i primjere. upravo kod snjezane kordic imas ta objasnjenja o nasilnim promjenama u jeziku i o tome sta ona donose. tacnije sta odnose.
a zavidim ti na tome sto si bio na njenom predavanju. ona je tako sjajna zena.
jeste. i vrlo je snazna osoba. neki pseudointelektualci nastoje dosta da obezvrijede njen rad.
Neka vrate stare displeje ili samo malo modernizovane, ovi sada su mi najveca glupost a preskupi su bili, cesto i ne rade, bas nije bilo potrebe za njima
Nivelacija wrote:Ne konta djaba da ne pitas i prijavljujes.
Nek barem led na mostovima zavrse u potpunosti.
Nema se kome prijaviti. Odavno ne odgovaraju na centar72, a na FB te mogu samo proglasiti zelenim.
Jbt život prije pola godine najavio za 15 dana 10 novih displeja na kojima će emitovati čestitke povodom nekih događaja, a dobiješ dva privatna na kojima platiš emitovanje.
Neki dan sam bio sa momcima koji rade rasvjetu, kaze lik da imaju zahtjev da se preko telefona podesavaju boje i ostali parametri pa se zakomplikovalo uglavnom, prave
Neki dan sam bio sa momcima koji rade rasvjetu, kaze lik da imaju zahtjev da se preko telefona podesavaju boje i ostali parametri pa se zakomplikovalo uglavnom, prave
Bolja rasvjeta na ringispilu, nego na Futkovom mostu
Neka pitaju momke sa vasara da im ustimaju rasvjetu
Ma sporo brate, ne mozes nesto raditi 6 mjeseci sto je najavljeno za 30 dana..
Ista situacija i sa setalistem uz Bosnu u Blatusi, plavi put za hitnu itd..
To je sve od prosle godine..
I stari displej trebas odrzavati, mjenjati one sijalice itd..tako da bi i on bio van funkcije jer se sve slabo odrzava..od fontana, ulica pa sve do displeja.
Moram jedan hejt baciti na cener.
Imali su 2x veci budzet za organizaciju, isto tako i od prijava..sponzori su glavno rijesili...a sve isto kao i prošle godine. Cak i fudin govor isti
clio_dci120 wrote:Sad Ramo na Solti lagano lista forum i crkava od smijeha kada vidi da likovi o njemu na samo jedan njegov spomen ispisu 150 strana foruma...
ne. ne. cak i covjeku intelektualnog kapaciteta kao sto je njegov i njegovih sinova smeta da ga zajednica smatra propalicom i gelipterom.
svjesni su oni da su samo imali srecu da su se rodili u ovoj napacenoj zemlji sa ovakvim ruiniranim sistemom, i da su samo mogli postici uspjeh
u kaljuzi.
kada neko pravi humoresku posluzi se njihovim karakterima, njihovom fizionomijom da bi efekat rada bio pun pogodak.
tako da, ako ramo i ramini hohstapleri ovo citaju, sigurno im nije pravo.
Poštovani sugrađani,
u subotu 20. aprila počinje do sada najveća akcija čiščenja našeg kantona u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo i resornih ministarstava.
Ovo je do sada najobuhvatnija akcija čićenja koju je pokrenuta u posljednje dvije decenije.
Počinje 20. aprila i trajati će dva mjeseca. Pored javih preduzeća uključuje dodatnih 600 ljudi koji će biti plaćeni i uposleni preko Službe za zapošljavanje, dodjeljeni javnim komunalnim preduzećima za raspored i nadzor.
Nezaposleni ste i zainteresirani zaraditi? Evo prilike za vas!
Za ovu akciju izrađena je posebna geolokacijska mapa divljih deponija, koja pored toga jasno kazuje koja je površina u čijoj nadležnosti za održavanje. I svaka lokacija će biti očišćena. Želite čist grad?
Molimo vas da nam pošaljete što više lokacija i fotografija "divljih" deponija, kako bi mogli proslijediti komunalnim firmama jer postoje sigurno mnoge lokacije za koje oni ne znaju.
Neka ova fotografija postane naša stvarnost!
Za čisto i lijepo Sarajevo