wolf07 wrote:KO JE MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BIH!!! Pa nemoj mi majke ti reci da on sad treba za svaku sitnicu da pita Predsjednistvo BiH? Ako moze da se izblamira i da prvu posjetu (ili to zovi kako god hoces) po preuzimanju MVP-a napravi Banja Luci, pa Beogradu sta je falilo da je malo kasnije otisao i u Pristinu, pa usput malo i u Novi Pazar? Zbog cega nikad ni u jednoj stranackoj kombinaciji u Federaciji niko i ne spominje Pristinu i Kosovo, jebo majku k'o da su svi na platnom spisku Dodika. Dakle, ne krivim SAMO Zlatka, ali mislim da je on jedan od najvecih krivaca za to. Predsednistvo odluku o nekom svom potezu doneosi konsenzusom ili, ako tog konsenzusa nema, moze preglasavanjem pa se onda onaj preglasani vadi na vitalni nacionalni interes, slijedi Ustavni sud... (dakle nisam blecak po pitanju naseg Ustava i zakona). S druge strane Ministar vanjskih poslova to ne mora da radi na taj nacin i zbog toga njega vidim kao veceg krivca. Nije mogao on svojom odlukom priznati Kosovo, ali je mogao otici dole pod opravdanjem rjesavanja nekih "tehnickih pitanja" koja se ticu svih gradjana obje zemlje, cisto da ga malo zabiberi Beogradu i Banja Luci al' nema on za takvo sta muda!poredak wrote:wolf07 wrote:SDP je stranka koja s nevjerovatnom lakocom pravi dogovore sa Dodikom a i Covicem svaki put kad treba oslabiti drzavu. Obrnuto, kad treba napraviti neki dogovor koji ce ojacati drzavu - ne smiju ni da pisnu da im se ne bi Mile naljutio. Evo primjer, zasto se nikad niko nije ni nasalio pa otisao u Pristinu u ove tri godine pa pokusao vidjetista je obostrani interes gradjana Kosova i BiH, pa makar ih nikad ne priznali. Ma ne smije ni izgovorit rijec "Kosovo" niko iz SDP-a. S druge strane, u Banja Luku dodju oni cetalji iz BG i jos im ovi dupelisci iz SA odu na noge, ne znas ko je kod koga u gostima, ko je u cijoj drzavi. I sta sad ja ima da mislim o SDP-u? Oni sve sami o sebi kazu.
Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica oni su glava drzave i oni prvi trebaju spomenuti pristinu, kosovo i palestinu i sve zivo sto nisu do sada a tako su gurali pod tepih i pokazivali negdje drugo prstom. Ako mislis da mi pariras samo cu ti reci nemoj jer ne mozes ih oprati zato sto su oni vodje vanjske politike BiH, uzet cu za primjer kada se ide u NATO i sefovi delegacija budu clanovi predsjednistva BiH. Al jok bitnije je praviti probleme gdj eih nema i pumpati sebi neke poene na politickoj sceni a to sto ne da nisu spomenuli vec na karti ne smiju pogledtai gdje su kosovo i palestina to je druga stvar. Kada pricas o vanjskoj politici shvati da ona svaka bitnija odluka i incijativa krece iz predsjednistva jer su oni i reprezentativni organ a i sefovi vanjske politike. Ako su vec mogli da blokiraju drzavu sa svojom nesposobnoscu tako sto su se pravili budale oko ignorisanja budzeta e onda su vala mogli i koju progovoriti o vec pomenutim zemljama. Ali one ne donose te poene na domacoj sceni, vec samo klanje i lazi donose te zeljene politicke poene pa im tako palestina i kosovo nisu bitni. Ok neke stavri se moraju konsenzusom odluciti u predsjednistvu ali niko me ne moze ubijediti da nisu mogli po medijima toliko biti glasni vezano za ove zemlje pomenute kao sto su npr glasni kada se treba tuci sa politickim protivnicima. A da ne pricam koliko je Komsic mogao pomoci u pokusaju donosenja rjesenja za sprovedbu presude suda u strzaburu. Al jok nece on on ignorise onako iz inata nekog i glumi budalu po ustavnom sudu i podnosi apelacije a na kasnijim raspravama tih apelacija se ne pojavljuej sto je van svake pameti i prvoklasni primejr nepostovanja institucija ove drzave a i pokazatelj bahatosti. JEdnostavno receno Komsic se dosta isprao tom nekom mahalskom politikom i dobro rece na centralnom dnevniku neku noc profesor Zarko Papic: " Komsic je politicki nesposoban."... A o Bakiru je svaka recena suvisna jer manje vise se zna kakav je to degenerik i politicka neznalica. Njemu je bitnije zasjesti kao predsjednik u stranci a to sto je predsjednistvo drzave nula poena posla odradilo, to mu nije bitno. O Radmanovicu se manje vise odmah u startu znalo kako ce s eponasati. Ali ova dvojica su me iznenadila jer su oni trebali gurati tu probosansku snagu a nisu vec su se odali zutilu po novinama i dnevnopolitickim bitkama i ispranim mahalskim porukama.
Prvo fkt ne poznajes ustav ove zemlje a drugo sta se ima Lagumdzija pravdtai Kosovu. Bakir i Komsic pa nek im se pravdaju i njima i palestini jer je to njihov nivo. Ne moze on covjece dragi nigdje na svoju ruku ici sta je s tobom jesi dobar u glavu ?! Prvo predsjednistvo kao sef vanjske politike vodi uspostavljanje tih kontakata a onda se ide sve po protokolu. Kada se prvo te reprezentacije odrade, kada predsjednistvo tim zelenim svjetlom pokaze e onda se odobravaju ostale posjete tim zemljama. Ne znam sta ti ima biti cudno ili bas bakirovo i komsicevo neznanje zelis prenijeti u tudju avliju. Nemoj brate, ljudi neki po 30 godina skole iza sebe imaju i takvim tvojim tumacenje drzave, prava i ustava samo blatis tu nauku i te strucnjake.
Cuj sta fali da malo vrne do pazara i pristine... hahahha pa ne ide brate kod komsinice na kafu sta je tebi...ili te vuce nostalgija za tim krajevima odakle si dosao