Sabina Cudic
Prati
3 sati
Sjednica Skupstine Kantona Sarajevo zakazana je za 10h. U 14:33, sjednica jos uvijek nije pocela - zastupnici SDA i SBB-a stoje u hodniku i odbijaju da udju.
Na dnevnom redu su planovi rada i izvjestaji svih zdravstvenih ustanova u KS, strategija obrazovanja, i niz drugih izuzetno vaznih tacaka.
Upravo je zakljucena sjednica zbog nedostatka kvoruma, jer SDA i SBB odbijaju da udju u salu zbog odluke za koju smo se izborili - da sjednicu uzivo prenosi TVSA.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#32376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#32377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina, iz mojih dosadašnjih komentara jasno vam je da ni sam nisam slijepi obožavalac grupnih pridošlica u NS-u i da smatram da NS neće mnogo profitirati od NEKIH pridošlica. Ali isto tako moram reči da među njima ima ZNATAN BROJ fantastičnih ljudi, posebno žena... koji će sigurno postati ikone nas simpatizera i članova stranke kao što su to bili Gratz, Zuhrić, Duraković... Takvih ljudi tog tipa i ugleda, NS ima još mnogo...sabina1 wrote:Mirsade ,kmirsad wrote:Nije čudo... NS... majka svih zala... popljčkaše gdje god šta ima, i za rat su krivi... , otjeraše ljude iz domovine... a o korupciji, nepotizmu da ne pričamo... normalno je da ih najviše napadaju...
rukovodstvo Nase stranke je infantilno i apsolutno neinteligentno , "razvalilo" stranku iznutra 12 mjeseci pred izbore ostavivsi je bez dijela prepoznatljivih lica (brendova) i covjeka koji je kompletan operativni proces i strategiju stranke - vodio i to vrlo uspjesno sto govore rezultati izbora 2012-2016 sa izuzetno skromnim finansijskim sredstvima.
Ovo se ucinilo iz najdubljih licnih interesa radi uhljebljenja u naredne cetiri godine , shvatite to jednom vise dodjavola.
Primili su Marjanovica kao potpuno strani element da bi donekle ublazili pasivizaciju Graca i dozvolili su da im isti iako brojcano neuporedivo inferiorniji diktira uslove i nacine djelovanja.
Iako Nasa stranka nije direktan krivac zbog neujedinjenja ljevice PUNO , PUNO , PUNO toga se u ovih 12 mjeseci izgubilo na tom polju zato sto se Nasa stranka bavila samom sobom umjesto da je barem u Sarajevu preuzela lidersku poziciju (to joj rezultati lokalnih izbora u ovom gradu daju za pravo) i u saradnji sa SDP , Df i GS razbucala SDA bagru ali sustinski , stvarno.
Umjesto toga NEMAMO NIKAKVE STAVOVE od NS izuzev kritike Graca (ne i Barosa) ili ovog Jovanovica , imamo kampanju kao neku ponudu za promjenu stanja u drustvu (s krajnjim ciljem ostvarenja licnih ambicija) a trebalo bi da je NS u tom svemu motor , glava kampanje promjena kako je i bilo zamisljeno u januaru 2017.
Budite pozdravljeni.
Sve će se brzo izprofilirati i izači na vidjelo.
Niko ne zna šta i koliko dobroga ima u onom lošem, ali na žalost, ni šta ima i koliko lošega u onome što smatramo dobrim...
Bez obzira na sve mane i primjedbe koje svi imamo... NS je najbolja opcija koja nam se nudi.
Pozdrav
-
kluz franjo
#32378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uvažena kolegice,sabina1 wrote: rukovodstvo Nase stranke je infantilno i apsolutno neinteligentno , "razvalilo" stranku iznutra 12 mjeseci pred izbore ostavivsi je bez dijela prepoznatljivih lica (brendova) i covjeka koji je kompletan operativni proces i strategiju stranke - vodio i to vrlo uspjesno sto govore rezultati izbora 2012-2016 sa izuzetno skromnim finansijskim sredstvima.
dugo ste na forumu i možda možete potvrditi da ja već jako, jako dugo pišem o potrebi jasnijeg diferenciranja NS ili "motor promjena" kako ste vi to nazvali.
Možda se možete i sjetiti da sam upućivao i kritiku zbog izostanka "oštrine u političkim stavovima NS", i to na način koji je često izazivao negodovanje nekih drugih forumaša bliskih idejama NS.
I dalje mislim da bi NS morala biti jasnija i glasnija u nekim stvarima.
Ali mi nije jasno, kako je rukovodstvo NS "preko noći" prije 12 mjeseci postalo "infantilno i neinteligentno".
To isto rukovodstvo je, uz sigurno velike zasluge i tadašnjeg gensek-a Albina Zuhrića, bilo dio izbornog uspjeha NS 2016.
Nemam nikakve dileme, da bi Zuhrićevo iskustvo jako puno značilo u ovoj kampanji, a tog je mišljenja i "neinteligentno" rukovodstvo, barem sudeći po njihovim javno dostupnim izjavama.
Drugo prepoznatljivo lice koje nije dio ove kampanje je Dennis Gratz. Odličan parlamentarac.
Nažalost, javnost je ostala uskraćena za konkretne razloge njegovog iznenadnog napuštanja stranačkih funkcija prije godinu dana.
Ja se dodatnih "brendova" sada ne mogu sjetiti, pa se izvinjavam ako sam nekog izostavio.
Bilo kako bilo. Ako postoji bilo šta konkretno, sa datumom, imenom, prezimenom, a što je od značaja za izbornu odluku birača, dužnost je javnosti predočiti te konkretne činjenica.
Za sve ostalo, tu su nepotpisani članci brojnih istraživačkih timova.
Pozdrav
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kluz ,kluz franjo wrote:Uvažena kolegice,sabina1 wrote: rukovodstvo Nase stranke je infantilno i apsolutno neinteligentno , "razvalilo" stranku iznutra 12 mjeseci pred izbore ostavivsi je bez dijela prepoznatljivih lica (brendova) i covjeka koji je kompletan operativni proces i strategiju stranke - vodio i to vrlo uspjesno sto govore rezultati izbora 2012-2016 sa izuzetno skromnim finansijskim sredstvima.
dugo ste na forumu i možda možete potvrditi da ja već jako, jako dugo pišem o potrebi jasnijeg diferenciranja NS ili "motor promjena" kako ste vi to nazvali.
Možda se možete i sjetiti da sam upućivao i kritiku zbog izostanka "oštrine u političkim stavovima NS", i to na način koji je često izazivao negodovanje nekih drugih forumaša bliskih idejama NS.
I dalje mislim da bi NS morala biti jasnija i glasnija u nekim stvarima.
Ali mi nije jasno, kako je rukovodstvo NS "preko noći" prije 12 mjeseci postalo "infantilno i neinteligentno".
To isto rukovodstvo je, uz sigurno velike zasluge i tadašnjeg gensek-a Albina Zuhrića, bilo dio izbornog uspjeha NS 2016.
Nemam nikakve dileme, da bi Zuhrićevo iskustvo jako puno značilo u ovoj kampanji, a tog je mišljenja i "neinteligentno" rukovodstvo, barem sudeći po njihovim javno dostupnim izjavama.
Drugo prepoznatljivo lice koje nije dio ove kampanje je Dennis Gratz. Odličan parlamentarac.
Nažalost, javnost je ostala uskraćena za konkretne razloge njegovog iznenadnog napuštanja stranačkih funkcija prije godinu dana.
Ja se dodatnih "brendova" sada ne mogu sjetiti, pa se izvinjavam ako sam nekog izostavio.
Bilo kako bilo. Ako postoji bilo šta konkretno, sa datumom, imenom, prezimenom, a što je od značaja za izbornu odluku birača, dužnost je javnosti predočiti te konkretne činjenica.
Za sve ostalo, tu su nepotpisani članci brojnih istraživačkih timova.
Pozdrav
mozda moja definicija (ne)inteligencije nije slicna ili priblizna teoretskoj ali bilo kakva promjena tog pojma u ovoj diskusiji nece promijeniti sustinu onoga sto sam htjela reci.
Taj pojam posmatram iskljucivo u opstem a nikako u individualnom interesu ma kako to idiotski ili naivno zvucalo.
Ako ste u prilici da godinu pred izbore nikad jaci unutar opozicije , nikad jaci infrastrukturmo iznutra (sjajan rejting , sjajan PR team , stabilne finansije , vrijedni , angazovani i izuzetno principijelni opcinski vijecnici tzv. vojska oslabljeni ruku na srce bez svih pozitivnih aspekata Marjanovica koji danas postoje jer ga tada nije bilo) sve to sjebete jer unutar ljudi zbog kojih rusite to sve vidite direktnu konkurenciju za uhljebljenje ili pozicije unutar stranke , onda ste izvinicete i vi Kluz i moderacija a naravno i predmeti rasprave , onda ste notorni idioti !!!
Rusite izuzetno stabilan i respektovan unutrasnji i vanjski svijet jer se osjecate ugrozenim a ugrozeni ste zato jer ste NERADNIK I TO VELIKI NERADNIK kluz.
Znas ovo-ono satro zezanje i prozivanje po forumu o udobnoj opoziciji ali to jeste sustina.
I NEMAJU STAV NAKON TOGA PO BILO KOM PITANJU. U sjebanoj , opljackanoj , oboljeloj , osiromasenoj Bosni oni bolan nemaju STAV O DINI KONAKOVICU covjeku koji je grad koji lezi na vodi ostavio bez vode,covjek koji nase skole naziva po fasistima, pa su suzdrzani da mu se ne zamjere kod smjene jer moze im se to obiti o glavu.
Kod Sabine Cudic cijenim SAMO DVA OZBILJNA POLITICKA POTEZA u karijeri koja traje vec 4 i trajace jos najmanje 4 godine , prvi je kandidatura za nacelnicu Novog Sarajeva 2012 (i velika je greska sto se to nije ponovilo 2016 ali za to se niko ali niko me moze kriviti jednostavno pogresna procjena) a drugi je napustanje sjednice SKS nakon koje je NS ostala "suzdrzana"povodom Konakovica.
Za vasu informaciju na tematskoj sjednici , RO NS Sarajevo je sugerisao zastupnicima da budu ZA SMJENU ELMEDINA KONAKOVICA.
Ko god kaze suprotno - laze , postoje zapisnici bas kako predsjednik NS-a voli da podsjeti.
Dodatni brendovi su Tanovic , Mustafic , Grac.
Hocemo li sad izvlaciti stotinu starih potpuno neduznih prezimena koji nisu "Podravka ili Ledo" ali su ITEKAKO UGLEDNI I I DOSTOJANSTVENI U SVOM mikrookruzenju.
Ne moraju svi ovi ljudi imati jednu-jedinu crtu zajednicke komponente izuzev toga da vise nisu tu zbog smjera u kom je NS zaglavila.
I ? Objasnjenje neko ce uslijediti jel ? Objasnjenje za nista.
Primjer.
Sve sto ste znali i saznali o Gracovim aktivnostima (kompromitira me ovo jer me cini pristrasnom sto mrzim ali nemam bolji primjer) ste SAZNALI DO AUGUSTA ILI SEPTEMBRA 2017.
Nakon toga ?
E nakon toga niste saznali nista jer nije bilo nista , vidite nakon cistke Grac nije podnio NITI JEDAN-JEDINI prijedlog zakona u zadnjoj godini.
Zasto? Pa gdje je podrska ?
Nestala kluz.
Ociscena.
Bez slova za godinu pomoci. SLOVA.
I vi bi ste TIM LJUDIMA UKAZALI JAVNO POVJERENJE ?
Budite ozbiljni kluz.
Damir Marjanovi moze nakon izbora vratiti NS u neke tokove ako NS prezivi sve ponude i samu opoziciju (opet) samo je pitanje u sta ce se to pretvoriti jer Damir ma kako dobar bio (u nekim pitanjima apsolutno jeste) ipak nije Nasa stranka.
On je sve ono sto DF nikada nije postao.
Pozdrav.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pod uslovom da ne pises iz dijaspore, u cemu se to na svakodnevni zivot ogleda razlika izmedju vremena kad jeolimp84 wrote:
to vjerovatno jest najblize istini, ali ako ti je u interesu bih drustvo onda neces pljuvati komsica, jer ako ne pobijedi on, pobijedice covic. al da je ns tog misljenja ne bi onda kandidovali falatara zar ne?
osim ako nemaju neki dugorocni masterplan koji nam nije poznat (sto bi objasnjavalo i kandidaturu falatara), 4d chess i tako to
pozdrav svima
ŽK sjedio u Predsjednistvu i sad kad je DČ? Osim isprazne retorike?
- Banksy
-
kluz franjo
#32382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovana,sabina1 wrote: ...Pozdrav.
dugo se čitamo i sigurno znate da ja funkcioniram na principu konkretnih i provjerljivih informacija.
Stoga ću se samo i na taj dio Vašeg odgovora osvrnuti.
Konaković - Ja stvarno ne znam kakvi su bili interni zaključci odbora NS. Znam ono što je bilo javno saopšteno.
Naša stranka i SDP su zauzeli zajednički stav da "ne učestvuju u unutarstranačkoj SDA ujdurmi - zvanoj nepovjerenje vladi".
Stenogram sa te sjednice SKS je javno dostupan i tu se može pročitati podudarnost izjava Kojovića i Šućura.
Vi ste spomenuli brendove. Ja sam naveo Zuhrića i Gratza. Vi dodatno navodite Mustafića i Tanovića.
Mustafić je još prije dvije godine, dakle još prije uspješne kampanje 2016. odlučio svoju podršku dati nekoj drugoj političkoj opciji.
A sa Tanovićem, stvarno ne znam na šta mislite.
Što se tiče dijela u kojem opisujete odnos Gratza i NS, mogu samo ponoviti ono što sam prije godinu dana napisao i što sam i danas napisao.
Dennis Gratz ni tada, a ni do danas nije ničim konkretnim obrazložio svoju iznenadnu odluku o napuštanju stranačkih funkcija.
Kao građanin i poreski obveznik, sa željenjem konstatujem da nam dokazano vrijedan parlamentarac ne stoji na raspolaganju.
Ako postoje konkretni razlozi i činjenice u vezi NS, a koji su relevantni za donošenje izborne odluke, neka se isti javno i iznesu i konkretno obrazlože.
Ne znam šta bih Vam još mogao napisati...
S poštovanjem
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto ne volite Marjanovica? Nisam upratila sta je on zgrijesio?
-
kluz franjo
#32384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Danas je Skupština KS trebala razmatrati izvještaje javnih preduzeća i institucija "teške" više stotina miliona maraka novca građana.
Nakon što su iz SDA i SBB najprije pokušali da odgode sjednicu iza izbora, pa onda kada su je već zakazali da uskrate javno tv emitovanje, pa kada ni to nije prošlo - oborili su kvorum i prekinuli sjednicu nakon 5 min.
U svakoj normalnoj državi bi za profesionalne medije to bila vijest dana.
Naslovnice naših "profesionalnih" medija su danas ukrašavale neke druge teme.
Ali evo, slažem se sa većinom današnjih komentara.
Očigledno je najveći problem ovog društva ustaško-četničko-izdajničko-komunjarsko-uhljebaško-nedoraslo društvanjce okupljeno u NS.
Ali ima i lijepa vijest. Većina sigurno neće glasati za njih, tako da je opasnost po državu barem na kratko otklonjena.
Nakon što su iz SDA i SBB najprije pokušali da odgode sjednicu iza izbora, pa onda kada su je već zakazali da uskrate javno tv emitovanje, pa kada ni to nije prošlo - oborili su kvorum i prekinuli sjednicu nakon 5 min.
Očigledno je najveći problem ovog društva ustaško-četničko-izdajničko-komunjarsko-uhljebaško-nedoraslo društvanjce okupljeno u NS.
Ali ima i lijepa vijest. Većina sigurno neće glasati za njih, tako da je opasnost po državu barem na kratko otklonjena.
-
olimp84
#32385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Danas je Skupština KS trebala razmatrati izvještaje javnih preduzeća i institucija "teške" više stotina miliona maraka novca građana.
-
olimp84
#32386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najbolje sto mozes uraditi za bih na ovogodisnjim izborima je glasati za nasu stranku.
ne zato sto je nasa stranka intrinzicno dobra stranka, vec sto su svi ostali dokazano previse losiji. jedino za falatara ne bih glasao, to smatram bacenim glasom, jer mislim da nema sanse da pobijedi
ne zato sto je nasa stranka intrinzicno dobra stranka, vec sto su svi ostali dokazano previse losiji. jedino za falatara ne bih glasao, to smatram bacenim glasom, jer mislim da nema sanse da pobijedi
- paleoconservative
#32387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pozdrav svima na ovoj temi.
Vec duzi period pratim objave na ovoj temi, kao i na forumskim temama politickih suparnika NS. Bilo mi je nekako logicno da, nakon mjeseci lutanja po forumu, napravim profil da i ja izjasnim svoje brige
Iako imam par neslaganja, NS mi djeluje kao sasvim legitimna gradjanska opcija. Cini mi se kao jedina strana koja se ostro protivi politici identiteta i kolektivnom razmisljanju gdje se stavljamo u tabore kao ovce (zeleni, plavi, crveni), sto je definitivno jedan veliki plus.
Puno toga je ostalo neizgovoreno i nepoznato: uglavnom stvari koje su meni, kao mladom glasacu kojem je ovo vec treci izborni ciklus, ostale nepoznate. Naime, sljedece stvari me muce:
1) Kakav je stav NS prema Daytonu i "konstitutivnosti naroda" i postoji li inercija (ili makar znatizeljno interesovanje) prema nekom referedumu gdje bi se konstitutivnost prebacila sa plemenskih hijerarhija na pojedinca tj. individuu? (Ovo je nesto za sto bi se USA zalagala u BiH, pogotovo uz pogur novog republikanskog Kongresa i nove ambasadorske diplomatije u BiH)
2) Edin Forto mi nije bas najjasniji povodom monetarne i fiskalne politike. U jednu ruku, slusam kako ekonomija treba da funkcionise po trzisnom principu, bez uplitanja drzave sa bespotrebnim nametima i akcizama, i covjek u istom dahu kaze kako sasvim podrzava progresivno oporezivanje dohodka...
Treba imati na umu da imamo 3.400 parafiskalnih nameta, da smo 175. u svijetu po brzini registracije firme i da placamo 72% obaveza drzavi na neto platu, sto je SULUDO.
Dakle, ili fali transparentnosti sa NS strane, ili sam ja neinformisan
u svakom slucaju nadam se odgovoru do 7. oktobra.
3) Kakav pristup ima NS prema MMF-u i stranim dugovima? Zabrinjavajuce su mi izjave Falatara kako trebamo jos prkosnije cijediti svjetske fondove i zaduzivati se. Per capita dug (po glavi stanovnika) je u poslj. 3 god povecan sa 3.300 KM na 3.630 KM (vrtoglav rast od 10% za samo 3 godine)
4) Kakav je realisticni pogled NS prema EU? Znam da su proevropski nastrojeni i to sasvim podrzavam (prozapadni pristup), ali ocigledno EU sa ovakvom birokratskom strukturom srlja u jedno opasno mjesto, i velika je sansa da nece ni postojati za 10-15 god. Da li je iko iz NS iznio svoje misljenje o ovome? Volio bih cuti
Eto nadam se da ovo nije bilo previse nametljivo...Iskreno se nadam pojasnjenjima
Samo kroz pitanja i debatu nasa drzava moze zasluziti bolje. Pozz svima
Vec duzi period pratim objave na ovoj temi, kao i na forumskim temama politickih suparnika NS. Bilo mi je nekako logicno da, nakon mjeseci lutanja po forumu, napravim profil da i ja izjasnim svoje brige
Iako imam par neslaganja, NS mi djeluje kao sasvim legitimna gradjanska opcija. Cini mi se kao jedina strana koja se ostro protivi politici identiteta i kolektivnom razmisljanju gdje se stavljamo u tabore kao ovce (zeleni, plavi, crveni), sto je definitivno jedan veliki plus.
Puno toga je ostalo neizgovoreno i nepoznato: uglavnom stvari koje su meni, kao mladom glasacu kojem je ovo vec treci izborni ciklus, ostale nepoznate. Naime, sljedece stvari me muce:
1) Kakav je stav NS prema Daytonu i "konstitutivnosti naroda" i postoji li inercija (ili makar znatizeljno interesovanje) prema nekom referedumu gdje bi se konstitutivnost prebacila sa plemenskih hijerarhija na pojedinca tj. individuu? (Ovo je nesto za sto bi se USA zalagala u BiH, pogotovo uz pogur novog republikanskog Kongresa i nove ambasadorske diplomatije u BiH)
2) Edin Forto mi nije bas najjasniji povodom monetarne i fiskalne politike. U jednu ruku, slusam kako ekonomija treba da funkcionise po trzisnom principu, bez uplitanja drzave sa bespotrebnim nametima i akcizama, i covjek u istom dahu kaze kako sasvim podrzava progresivno oporezivanje dohodka...
Treba imati na umu da imamo 3.400 parafiskalnih nameta, da smo 175. u svijetu po brzini registracije firme i da placamo 72% obaveza drzavi na neto platu, sto je SULUDO.
Dakle, ili fali transparentnosti sa NS strane, ili sam ja neinformisan
3) Kakav pristup ima NS prema MMF-u i stranim dugovima? Zabrinjavajuce su mi izjave Falatara kako trebamo jos prkosnije cijediti svjetske fondove i zaduzivati se. Per capita dug (po glavi stanovnika) je u poslj. 3 god povecan sa 3.300 KM na 3.630 KM (vrtoglav rast od 10% za samo 3 godine)
4) Kakav je realisticni pogled NS prema EU? Znam da su proevropski nastrojeni i to sasvim podrzavam (prozapadni pristup), ali ocigledno EU sa ovakvom birokratskom strukturom srlja u jedno opasno mjesto, i velika je sansa da nece ni postojati za 10-15 god. Da li je iko iz NS iznio svoje misljenje o ovome? Volio bih cuti
Eto nadam se da ovo nije bilo previse nametljivo...Iskreno se nadam pojasnjenjima
- cyprus
#32388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čuj šta je sa Hrvatima iz Sarajeva i Tuzle koji će glasati za Komšića? Pa ništa, šta će biti... Oni su valjda procijenili da je Komšić i dalje predvodnik multietničnosti i najbolja solucija na spisku ponuđenih, bez obzira što je sadašnji fokus njegove i retorike njegovih koalicionih partnera na nečem drugom...malakh wrote:ovo je toliko gruba i opasna riječ, da sam zaista ostao bez teksta. pa šta je sa hrvatima iz sarajeva, tuzle, pa i srednje bosne, koji glasaju za komšića?cyprus wrote:
A mislim da je nesporna istina da Željko Komšić gradi ovogodišnju kampanju na krilima nacionalizma... To što smo mi navikli da nacionalizam kod nas ima klerikalni prizvuk, nikako ne znači da nacionalizam ne može biti sekularni... Oni koji će u oktobru glasati za Komšića, većinom će to uraditi iz nacionalističkih pobuda... Ova kandidatura je gotovo isključivo bazirana na antihrvatskom sentimentu...
Oni koji se pri glasanju vode multietničkim i liberalnim principima, imaju druge opcije za zaokružiti...
i ne radi se ovdje o antihrvatskom, već antičovićevskom sentimentu... konačno je vrijeme da vi, pojedinci, to razgraničite. osim ako ste toliko ograničeni, da čovića smatrate hrvatskim mesijom ili svecem, pa sve što se uradi protiv njega kvalificirate da se učinilo protiv jednog naroda u cjelini.
zaista, komunistički duh nikada nije otanjio.
Samo ima tu jedan problem... Tih ljudi je malo, i koliko ja mogu vidjeti - sve ih je manje... Za Tuzlu ne znam ništa iz prve ruke, ali kod sarajevskih Hrvata vidim da Komšić kotira neusporedivo slabije nego prije osam ili 12 godina, i rijetko ko će glasati za njega... Evo onda kontra pitanje - šta je sa tim ljudima? Jesu li oni UZP-ovci, ustaše, čovićevci i slično? Samo zato što im se Komšić i ta njegova "priča" zgadila... Jesu li? A prilično sam uvjeren da većina sarajevskih (vjerovatno i tuzlanskih) Hrvata neće glasati za Komšića... Bilo bi zanimljivo provesti jedno istraživanje na tu temu...
Što se tiče razgraničenja između antičovićevskog i antihrvatskog sentimenta... Nisam ja taj kojem trebaš objašnjavati tu razliku... Imam doticaja sa nekim ljudima iz tog DF-GS kruga (uostalom i vidiš neke pojedince na forumu), čija je retorika u posljednje vrijeme duboko ušla u polje šovinizma spram Hrvata... O zauzimanju desnog kursa govore i ovi suludi nastraji prema Našoj stranci, pa i SDP-u zbog tobožnje izdaje...
- BHCluster
#32389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glas za Covica je glas za UZP.
- Leverage
#32390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako ranije rekoh, garantujem životom da će Bećirović dobiti više glasova Hrvata nego Komšić.
- BHCluster
#32391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je sa hrvatima u tzv. "rs-u"?
- Leverage
#32392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Danas sam negdje čuo/pročitao da je rođeno 20 Hrvata u RS-u prošle godine. Toliko o tome.
- BHCluster
#32393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Atolika ljubav Covic-Dodik, ma sigurno je i tamo bosnjacki nacionalizam ih dotukao.Leverage wrote:Danas sam negdje čuo/pročitao da je rođeno 20 Hrvata u RS-u prošle godine. Toliko o tome.
- Leverage
#32394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sjećam se da su jednom u RS-u uhapsili neke pripadnike HVO-a i na kraju Bošnjaci bili krivi.BHCluster wrote:Atolika ljubav Covic-Dodik, ma sigurno je i tamo bosnjacki nacionalizam ih dotukao.Leverage wrote:Danas sam negdje čuo/pročitao da je rođeno 20 Hrvata u RS-u prošle godine. Toliko o tome.
- horkesh
#32395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da. Prijavu podnijela PU Trebinje, ali Bošnje su bile krive jer su "vršile pritisak preko bh. pravosuđa" na Haag prije presude haškoj petorci i onom samoubici.Leverage wrote:Sjećam se da su jednom u RS-u uhapsili neke pripadnike HVO-a i na kraju Bošnjaci bili krivi.BHCluster wrote:Atolika ljubav Covic-Dodik, ma sigurno je i tamo bosnjacki nacionalizam ih dotukao.Leverage wrote:Danas sam negdje čuo/pročitao da je rođeno 20 Hrvata u RS-u prošle godine. Toliko o tome.
Bukvalno, HDZ je to usadio ljudima u glavu i oni se toga sjećaju. Suđenje traje, ali ga niko od HDZ-ovskih medija i ne prati - nema se više prilike okriviti mrske Bošnje.
-
Hakiz
#32396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iz intervjua na portalu Buka, 21. 3. 2018.plain vanilla wrote:Zasto ne volite Marjanovica? Nisam upratila sta je on zgrijesio?
"Ako mislite na moju opredjeljenost osnovnim idejama socijaldemokratije, onda tu nema preispitivanja jer socijaldemokratija je jedini politički model koji je meni blizak i potpuno prihvatljiv."
A koliko znam NS je liberalna stranka. Socijaldemokratija i liberalizam su različite ideologije. Socijaldemokrata koji je nezadovoljan recimo SDP-om, može preći ili se učlaniti ako nije prije bio član neke partije u neku drugu socijaldemokratsku partiju ili osnovati treću socijaldemokratsu partiju. Ali ući u partiju drugačije ideologije je meni sumnjivo.
Slično mi sumnjivo izgleda partija koja u svoje redove prima nekoga ko kaže da mu je ideologija različita od ideologije partije koja ga prima jedini prihvatljiv politički model.
Nije Marjanović meta, slično mislim i o odnosu Bešlagića I NS-a.
Možda griješim ali meni to ružno izgleda.
Mislim da su NS-u očajno bila potrebna u narodu poznata lica pa su se kriteriji (političko-ideološki, ne govorim o profesionalnim ili moralnim u ovom slučaju) o tome ko može biti član ili još bolje (gore?) kandidat na izborima iz stranke prilagodili osobama koje se primaju. Još ako su ta poznata lica sposobna i stručna i uz to i neukaljana skandalima itd, još bolje. Onda se ideološke razlike i nekompatibilnosti mogu komotno zanemariti.
A normalno je da ako te neko ciljano traži da onda postavljaš svakakve uslove da te dobiju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nakon svega, zastupnica Ćudić oglasila se i zvaničnim saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:
Nakon što smo se izborili za prenos sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj se nalaze najvažniji finansijski izvještaji zdravstvenih institucija, u želji da spriječe izlazak ovih informacija u javnost, SDA i SBB su napustili salu.
“S obzirom da se radi o strateškim planovima u oblasti zdravstva čije razmatranje SDA i SBB pokušavaju izbjeći već mjesecima, sada se već radi o višemilionskim gubicima u Kantonu Sarajevo a koje će najviše osjetiti zdravstvene ustanove i njihovi pacijenti - kazala je Ćudić.
Ovaj nezapamćeni bijeg od javnosti čitave Vlade i vladajuće većine u Skupštini pohvalan je utoliko što možda predstavlja izraz stida i krivice za nepostojeće rezultate. Podsjećamo da niti jedna mjera predviđena reformom zdravstva iz 2016. godine do sada nije implementirana.
Kada je u pitanju Strategija obrazovanja koja se trebala naći na današnjoj sjednici dovoljno je reći da za implementaciju četverogodišnje strategije nisu predviđena ama baš nikakva sredstva dok udio obrazovanja u budžetu Kantona Sarajevo opada. Pozivamo SDA i SBB da se do kraja sedmice vrate na posao za koji su plaćeni te da se izjasne o stanju u zdravstvu, obrazovanju i komunalnoj privredi. Zakazivanjem sjednice za deveti oktobar žele spriječiti da katastrofalni rezultati u spomenutim oblastima loše utječu na njihov izborni rezultat. ” - kazala je Sabina Ćudić ispred Naše stranke.
samo derite tornjaKe... mamaru im lopovsku, opljckase sve zivo... steta sto gradjanske stranke ne ujedine se po ovim pitanjima al takav vakat svako gleda svoj šićar
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je Marjanovic super, profesor, Sarajlija, Hrvat, Bosanac... ako ima kakvih aferima, ja stvarno ne znam, nisam cak ni znala da je u NSHakiz wrote:Iz intervjua na portalu Buka, 21. 3. 2018.plain vanilla wrote:Zasto ne volite Marjanovica? Nisam upratila sta je on zgrijesio?
"Ako mislite na moju opredjeljenost osnovnim idejama socijaldemokratije, onda tu nema preispitivanja jer socijaldemokratija je jedini politički model koji je meni blizak i potpuno prihvatljiv."
A koliko znam NS je liberalna stranka. Socijaldemokratija i liberalizam su različite ideologije. Socijaldemokrata koji je nezadovoljan recimo SDP-om, može preći ili se učlaniti ako nije prije bio član neke partije u neku drugu socijaldemokratsku partiju ili osnovati treću socijaldemokratsu partiju. Ali ući u partiju drugačije ideologije je meni sumnjivo.
Slično mi sumnjivo izgleda partija koja u svoje redove prima nekoga ko kaže da mu je ideologija različita od ideologije partije koja ga prima jedini prihvatljiv politički model.
Mislim da su NS-u očajno bila potrebna u narodu poznata lica pa su se kriteriji (političko-ideološki, ne govorim o profesionalnim ili moralnim u ovom slučaju) o tome ko može biti član ili još bolje (gore?) kandidat na izborima iz stranke prilagodili osobama koje se primaju. Još ako su ta poznata lica sposobna i stručna i uz to i neukaljana skandalima itd, još bolje. Onda se ideološke razlike i nekompatibilnosti mogu komotno zanemariti.
A normalno je da ako te neko ciljano traži da onda postavljaš svakakve uslove da te dobiju.
- kmirsad
#32399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Obrati pažnju na kandidatkinju NS Mirjanu Marinković Lepić. Ova nije tu iz karijerističkih, uhljepskih i nekih drugih niskih pobuda. Bit će sjajan narodni poslanik. Na mene je ostavila izuzetno snažan pozitivan dojam.pici wrote:Nakon svega, zastupnica Ćudić oglasila se i zvaničnim saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:
Nakon što smo se izborili za prenos sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj se nalaze najvažniji finansijski izvještaji zdravstvenih institucija, u želji da spriječe izlazak ovih informacija u javnost, SDA i SBB su napustili salu.
“S obzirom da se radi o strateškim planovima u oblasti zdravstva čije razmatranje SDA i SBB pokušavaju izbjeći već mjesecima, sada se već radi o višemilionskim gubicima u Kantonu Sarajevo a koje će najviše osjetiti zdravstvene ustanove i njihovi pacijenti - kazala je Ćudić.
Ovaj nezapamćeni bijeg od javnosti čitave Vlade i vladajuće većine u Skupštini pohvalan je utoliko što možda predstavlja izraz stida i krivice za nepostojeće rezultate. Podsjećamo da niti jedna mjera predviđena reformom zdravstva iz 2016. godine do sada nije implementirana.
Kada je u pitanju Strategija obrazovanja koja se trebala naći na današnjoj sjednici dovoljno je reći da za implementaciju četverogodišnje strategije nisu predviđena ama baš nikakva sredstva dok udio obrazovanja u budžetu Kantona Sarajevo opada. Pozivamo SDA i SBB da se do kraja sedmice vrate na posao za koji su plaćeni te da se izjasne o stanju u zdravstvu, obrazovanju i komunalnoj privredi. Zakazivanjem sjednice za deveti oktobar žele spriječiti da katastrofalni rezultati u spomenutim oblastima loše utječu na njihov izborni rezultat. ” - kazala je Sabina Ćudić ispred Naše stranke.
samo derite tornjaKe... mamaru im lopovsku, opljckase sve zivo... steta sto gradjanske stranke ne ujedine se po ovim pitanjima al takav vakat svako gleda svoj šićar
- Control panel
#32400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
plain vanilla wrote:Meni je Marjanovic super, profesor, Sarajlija, Hrvat, Bosanac... ako ima kakvih aferima, ja stvarno ne znam, nisam cak ni znala da je u NSHakiz wrote:Iz intervjua na portalu Buka, 21. 3. 2018.plain vanilla wrote:Zasto ne volite Marjanovica? Nisam upratila sta je on zgrijesio?
Melem od covjeka. Ili sto bi njegove kolege iz SDA Vlade u kojoj je bio ministar rekle meHlem od covjeka.
Od zelenih, preko narandzastih do crvenih.