Logovan wrote:Bolji je od Piquea, ne brini.skenderija04 wrote: Ako je bolji od Piquea napravili su posao
To je cilj. Da pokeras pocne kao treci stoper pa neka razmisli
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Logovan wrote:Bolji je od Piquea, ne brini.skenderija04 wrote: Ako je bolji od Piquea napravili su posao
Moze se on dozivati do sutra, a mogu dovesti i 2x Thiaga Silvu, kad bekovi ostaju u napadu. Ne vidim kako ce se situacija popraviti, osim ako ne budu igrali sa tri stopera, ili Masche-Busi/Raketa budu igrali u sredini.skenderija04 wrote:Logovan wrote:Bolji je od Piquea, ne brini.skenderija04 wrote: Ako je bolji od Piquea napravili su posao![]()
To je cilj. Da pokeras pocne kao treci stoper pa neka razmisli
Eh nemere vala bit' gori nikako. Pique je meni licno komedija od igraca.skenderija04 wrote: Ako je bolji od Piquea napravili su posao
Sam si sebi odgovorio. Messija golovi više ne zanimaju puno, više se bazira na sredinu terena. Tako da će više prostora imati Neymar i Suarez.SaNsEo wrote:nego dedre vi meni malo recite kako vi mislite da ce tri velike "egoiste" messi,neymar i suarez moci da igraju skupa...
messi po meni sve vise i vise lici na igraca kome nije vise do igre na najvecem nivou, ono bljesne na tren ali sve rijedze i rijdze ...kao da igra preko k...c
Sve je to fino, ali do novembra mi to necemo vidjeti. Naprotiv, ligu bi mogli poceti Deulo,Pedro i Messi. Ove sezone pocetak je jako bitan. Povreda Neymara,kazna Suareza i Messi koji je nepoznanica, plus ostala nova lica, cine pocetak prvenstva vise nego znacajnim. Svaki kiks bi mogao biti skup. Cini mi se da le svaki minus do tri boda do novogodisnje pauze prihvatljiv.HB_BHF wrote:Sam si sebi odgovorio. Messija golovi više ne zanimaju puno, više se bazira na sredinu terena. Tako da će više prostora imati Neymar i Suarez.SaNsEo wrote:nego dedre vi meni malo recite kako vi mislite da ce tri velike "egoiste" messi,neymar i suarez moci da igraju skupa...
messi po meni sve vise i vise lici na igraca kome nije vise do igre na najvecem nivou, ono bljesne na tren ali sve rijedze i rijdze ...kao da igra preko k...c
Mislim čak da bi u 4-3-3 formaciji, igrali Neymar - Suarez - Deulofeu, a Messi iza njih u ulozi Xavija.
Daj Omare,ne padaj na te jeftine gluposti. Prvo Neymar padavicar a sad ovaj ne trci.omar little wrote:hm, kako vi zamisljate njega u xavijevoj ulozi kad covjek ne trci?
nisam ja neki patoloski barcomrzac da neymara etiketiram tako iz tih razloga. dosao je u moj klub, zelim mu sve najbolje, ali covjek padavicari, glumata i bacaka se na kontakte koji to ne zasluzuju. meni to niko nije servirao, imam oci, gledam i zakljucujem. nije jedini kojeg tuku pa da se brani teorijom otvorenog lova. ukoliko ti zaista mislis da je neymar neprimjerno etiketiran kao takav, ne znam ko onda pada na gluposti.skenderija04 wrote:Daj Omare,ne padaj na te jeftine gluposti. Prvo Neymar padavicar a sad ovaj ne trci.omar little wrote:hm, kako vi zamisljate njega u xavijevoj ulozi kad covjek ne trci?
Sta treba, 12 kilometara svaku tekmu?
SaNsEo wrote:nego dedre vi meni malo recite kako vi mislite da ce tri velike "egoiste" messi,neymar i suarez moci da igraju skupa...
pa s kim da ga poredim, nemam s kim, i ovo zadnje uopce nije diskutabilno, on i ovakav je najbolji, ko kad ima lufta izmedju njega i ostalih gro, al de ti meni reci sad cista obraza da ti ne vidis nista loshe, evo ne moramo se fokusirati na loshe, al chudno, recimo chudno, kako se on kretao u finalu svjetskog prvenstva?skenderija04 wrote:
Ako su 44 gola (59 sa reprezentacijom) i finale mundijala u najlosijoj sezoni gdje se setao i gdje ga je bolio q , za napadanje onda stvarno ne znam ko je dobar.Ove godine je bio u tri finala i sva tri izgubio. Znaci da je bio los? Naravno da nije. Messijev najveci problem je sto ga porede sa Messijem. I tu gubi svaku uporedbu. Ali imati Messija u timu ovakvog kakav je sada, nista vise, je neprocijenjivo.
Da se ne naljuti Barcino puchanstvo i da me ne etiketira, ali pitam ozbiljno, ja sam Messiju u finalu zapamtio propustenu priliku kad je sutao pored gola i loshe izveden slobodnjak. Da li stvarno mislite da je odigrao dobro finale?Saian wrote:pa s kim da ga poredim, nemam s kim, i ovo zadnje uopce nije diskutabilno, on i ovakav je najbolji, ko kad ima lufta izmedju njega i ostalih gro, al de ti meni reci sad cista obraza da ti ne vidis nista loshe, evo ne moramo se fokusirati na loshe, al chudno, recimo chudno, kako se on kretao u finalu svjetskog prvenstva?skenderija04 wrote:
Ako su 44 gola (59 sa reprezentacijom) i finale mundijala u najlosijoj sezoni gdje se setao i gdje ga je bolio q , za napadanje onda stvarno ne znam ko je dobar.Ove godine je bio u tri finala i sva tri izgubio. Znaci da je bio los? Naravno da nije. Messijev najveci problem je sto ga porede sa Messijem. I tu gubi svaku uporedbu. Ali imati Messija u timu ovakvog kakav je sada, nista vise, je neprocijenjivo.
Mislim da je Messi bio podredjen kolektivu. Ima jedna statistika koja bode oci a to je "napadac sa najvise oduzetih lopti" Koliko god se upinjao @505 tako nesto nece naci od kako igra u Barceloni. Slazem se ja sa svima, da nije eksplozivan kao prije, da bez lopte ne grize...sve ja to znam. Ali reci da je bio los samo zato sto nije osvojio mundijal je van pameti. Sta cemo sa onima sto vaze kao najbolji a nisu ni otisli? Sta reci o onima sto se u prvom krugu pokupise? Treba cijeniti naravno, ali uzeti sve u obzir.Saian wrote:pa s kim da ga poredim, nemam s kim, i ovo zadnje uopce nije diskutabilno, on i ovakav je najbolji, ko kad ima lufta izmedju njega i ostalih gro, al de ti meni reci sad cista obraza da ti ne vidis nista loshe, evo ne moramo se fokusirati na loshe, al chudno, recimo chudno, kako se on kretao u finalu svjetskog prvenstva?skenderija04 wrote:
ni omarka ni ja ga nismo nazvali loshim, ali opet kazem, ono je bilo chudno, i razumijem podredjivanje kolektivu, sabela imao viziju, a messi ko relativno normalno cheljade odigrao ulogu koja se trazila od njega, al pored svega toga ono je bilo u najmanju ruku chudno, al eto, vidjecemo u Barci ove sezoneskenderija04 wrote: Mislim da je Messi bio podredjen kolektivu. Ima jedna statistika koja bode oci a to je "napadac sa najvise oduzetih lopti" Koliko god se upinjao @505 tako nesto nece naci od kako igra u Barceloni. Slazem se ja sa svima, da nije eksplozivan kao prije, da bez lopte ne grize...sve ja to znam. Ali reci da je bio los samo zato sto nije osvojio mundijal je van pameti. Sta cemo sa onima sto vaze kao najbolji a nisu ni otisli? Sta reci o onima sto se u prvom krugu pokupise? Treba cijeniti naravno, ali uzeti sve u obzir.
Zemljo otvori seeeee!Baresi 6 wrote:pitate se sta je s mesijem? ima tu par teorija na koje sam ja davno ukazivao. kljukali su ga hemikalijama pa mu je to mozda sada dosle tobe. druga teorija je da je prerano i prebrzo dosegao vrhunac, pa sada kud i kako dalje bogte pito. a treca i najvjerovatnija je da je neka kombinacija ove prve dvije. uz pomoc hemikalija je posto "vanzemaljac" ali svaka hemikalija ima svoje kontraefekte pa sada jedva moze i da potrci. a biti vanzemaljac ima i svoje mane, sta kad izcejfis to sta onda, jebena pitanja, ne bi mu bio u kozi.
I sat koji ne radi je tacan dva puta dnevno. To sto je Neymar povrijedjen ne mijenja cinjenicu da je iznudio gomile nepostojecih kartona, slobodnih udaraca i penala, i to je jedna vrlo jasna cinjenica u javnosti o kojoj se cesto prica. Ovo sto se desilo na svjeckom je, u najmanju ruku, karma.skenderija04 wrote: Pogledaj ko je igrac najvise fauliran u ligi prosle godine.
A to da je padavicar je klasika. Etiketiraj pa udri. Ovaj put je nastradao prsljen. Ali nema veze, zasluzio je, ko ga jebe.
Sljedece sezone ponovo. Cjevanica , rebro, arkada...Nije vazno. On je padavicar.
e, jebiga sad, ti ne pricas sa mnom nego sa hrakackom gomilom sa drugih tema.skenderija04 wrote:Pogledaj ko je igrac najvise fauliran u ligi prosle godine.
A to da je padavicar je klasika. Etiketiraj pa udri. Ovaj put je nastradao prsljen. Ali nema veze, zasluzio je, ko ga jebe.
Sljedece sezone ponovo. Cjevanica , rebro, arkada...Nije vazno. On je padavicar.
Messi evoluira isto kao i vecina fudbalera. Prebacen je sa strane blize golu. Sada je vrijeme za novu promjenu.Naci ce mu odgovarajuce mjesto na terenu gdje ce dati maksimum.
skenderija04 wrote:BBC SPORTS : Vertonghen 28 miliona.
Recimo da je kod nekih igrača omjer faulova u odnosu na bacanja 8/0skenderija04 wrote:Polako![]()
Necemo se svadjati![]()
Ja sam pogledao ta sva bacanja Neymara, ali isto tako i startove koje trpi. Vjeruj mi da je odnos 8/2 Na dva bacanja trpi 8 faulova. Pa majku mu, 4 mjeseca van terena zbog povreda (direktnih, nista misicni problemi). Sta bi bilo da se ne baca. Invalidska kolica?
Messi je predodredjen da u svojoj evoluciji kao fudbaler zavrsi na Xavijevoj poziciji.I Xaviju je kao i Messiju lopta brza od igraca. Vidjeces, sve ce doci na svoje.