Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#32376 Re: Liverpool FC
Ne možeš napasti, ne možeš izaći visoko, ne možeš ništa kad imaš Dejana Lovrena u ekipi.
Sve stoji što si rekao, da su nazad dva Virgila ili bar Virgil i pola Virgila, ali Lovren nije ni petina Virgila.
Ne mogu sad tvrditi da sam detaljno ispratio cijeli meč, ali recimo da je odbrana Liverpoola stajala više plitko nego što inače stoji kad dominiraju. A kad je stajala malo više visoko, tj kod drugog gola, vidio si šta je Lovren napravio.
Guardiola je danas puno pragmatičniji nego ranije, vidio si da je prepustio i posjed lopte i da je napravio u finišu dvije jako defanzivne izmjene, reagovao bi na dešavanja na terenu bez većih problema i još bi više iskoristio nemogućnost Lovrena da igra na ovom nivou.
Sve stoji što si rekao, da su nazad dva Virgila ili bar Virgil i pola Virgila, ali Lovren nije ni petina Virgila.
Ne mogu sad tvrditi da sam detaljno ispratio cijeli meč, ali recimo da je odbrana Liverpoola stajala više plitko nego što inače stoji kad dominiraju. A kad je stajala malo više visoko, tj kod drugog gola, vidio si šta je Lovren napravio.
Guardiola je danas puno pragmatičniji nego ranije, vidio si da je prepustio i posjed lopte i da je napravio u finišu dvije jako defanzivne izmjene, reagovao bi na dešavanja na terenu bez većih problema i još bi više iskoristio nemogućnost Lovrena da igra na ovom nivou.
- AmiĐa_Idriz
#32377 Re: Liverpool FC
I da ne zaboravim spomenuti najboljeg lijevog beka Lige - kakva mašina jebena.
Tek sam provalio da je VVD na kraju Lovrena napao a ne sudiju.
Tek sam provalio da je VVD na kraju Lovrena napao a ne sudiju.
-
omar little
#32378 Re: Liverpool FC
kad mrzis pepija od bayeBHF_Manijak wrote:Muda jedem, sve je do toga.
- BHF_Manijak
#32379 Re: Liverpool FC
Nije majke mi zbog Pepija, na kraju mi je drago sto je uzeo tekmu, jer je odlicno postavio sve. Krivo mi je na Kloppa i sve sto ranije napisah.omar little wrote:kad mrzis pepija od bayeBHF_Manijak wrote:Muda jedem, sve je do toga.
- ljevoruki
#32380 Re: Liverpool FC
Da je usla ona stativa Manea u prvom poluvremenu Liverpool bi sigurno dobio utakmicu.
Jbg, da su babi muda.....
Ne mislim da su igrali lose, jednostavno nisu imali ni vremena ni prostora da razviju svoju igru.
City danas odlican, Fernandinho im je pola tima.
Prcin gol
Henderson
Steta, idemo dalje.
Flopovi:
Lovren 5b
Henderson 3b
TAA 1b
Jbg, da su babi muda.....
Ne mislim da su igrali lose, jednostavno nisu imali ni vremena ni prostora da razviju svoju igru.
City danas odlican, Fernandinho im je pola tima.
Prcin gol
Henderson
Steta, idemo dalje.
Flopovi:
Lovren 5b
Henderson 3b
TAA 1b
- drug_profi
#32381 Re: Liverpool FC
Jebat ga oni sve jake tekme igraju na svom terenu. Mi imamo Utd u gostima.
Ja se najvise bojim ekipa iz donjeg dijela tabele. Mora i City negdje jos jednom prosut bodove. Vidjecemo. 4 bobe su 4 bobe. Gol razlika je egal.
Ja se najvise bojim ekipa iz donjeg dijela tabele. Mora i City negdje jos jednom prosut bodove. Vidjecemo. 4 bobe su 4 bobe. Gol razlika je egal.
- Sanjarko
#32382 Re: Liverpool FC
Flopovi
Sachiri 3
Salah 2
Lovren 1 [mozda Mane]
MoM Firminjo 3
Sachiri 3
Salah 2
Lovren 1 [mozda Mane]
MoM Firminjo 3
- no_sekirli
#32383 Re: Liverpool FC
Flop: Dejo, TAA, Mane, Top: VVD
Kao prvo, morali smo jednom izgubiti utakmicu, desilo se, šta sada, nije smak svijeta. I dalje imamo bodove prednosti, i dalje oni nas moraju prestići, a ne mi njih
Najviše mi je krivo za ovaj pristup utakmici, kao što je BHF_Manijak spomenuo. Već danima se priča da će glavni pritisak biti na golmana i zadnju liniju, i mi se onako minutama, koje su meni iskreno rečeno izgledali kao godine, igramo po vrhu 16-erca između obrane i golmana, kao na terminu.
Morala je koncentracija i obrane pasti, nakon onakvog silnog pritiska na njih gotovo cijelu tekmu. Ne želim braniti Lovrena, niti malo, ali sada njega okriviti za cijelu tekmu, nije u redu.
Svaki odbijanac je išao na njihovu stranu, ona stativa pa lopta na crti, sastalo se više faktora, ali po meni je najveći krivac taktika i formacija za koju se Pep spremao, i to javno.
Ušli smo, kao što je već spominjano ranije, preziheraški i zatvoreno, što smo već vidjeli protiv većine zvučnijih imena ove sezone, Napoli nam je dao gol u zadnjim minutama, većinu smo izvukli X, večeras jednostavno nije moglo.
Od početka mi nije bilo jasno zbog čega je pobjegao od formacije i igrača koji su ubili Arsenala, ubacio je rovitog Milnera, a Fabina koji se diže i zabija ostavlja na klupi, i tako dalje... Nadam se da je Klopp izvukao nešto iz ove utakmice. Kada ovako potentnom napadačkom trojcu uskratiš lopte i povučeš se prema golmanu, kao da mu oduzmeš krila i predaš utakmicu na izvol'te.
I dalje se svi kod nas boje napadačkog trojca, i njihovih golova i pritiska, jebga ruku na srce, nitko se ne boji golova VVD-a i Lovrena, ovim igranjem ispred svoga gola, napadači su bili totalno odsječeni. I definitivno ovo nije bila Beckerova večer, jako slabo je gađao napadače loptama, čak je imao i par totalnih promašaja u aut, a i onaj gol je primio u svoj kut.
Kao prvo, morali smo jednom izgubiti utakmicu, desilo se, šta sada, nije smak svijeta. I dalje imamo bodove prednosti, i dalje oni nas moraju prestići, a ne mi njih
Najviše mi je krivo za ovaj pristup utakmici, kao što je BHF_Manijak spomenuo. Već danima se priča da će glavni pritisak biti na golmana i zadnju liniju, i mi se onako minutama, koje su meni iskreno rečeno izgledali kao godine, igramo po vrhu 16-erca između obrane i golmana, kao na terminu.
Morala je koncentracija i obrane pasti, nakon onakvog silnog pritiska na njih gotovo cijelu tekmu. Ne želim braniti Lovrena, niti malo, ali sada njega okriviti za cijelu tekmu, nije u redu.
Svaki odbijanac je išao na njihovu stranu, ona stativa pa lopta na crti, sastalo se više faktora, ali po meni je najveći krivac taktika i formacija za koju se Pep spremao, i to javno.
Ušli smo, kao što je već spominjano ranije, preziheraški i zatvoreno, što smo već vidjeli protiv većine zvučnijih imena ove sezone, Napoli nam je dao gol u zadnjim minutama, većinu smo izvukli X, večeras jednostavno nije moglo.
Od početka mi nije bilo jasno zbog čega je pobjegao od formacije i igrača koji su ubili Arsenala, ubacio je rovitog Milnera, a Fabina koji se diže i zabija ostavlja na klupi, i tako dalje... Nadam se da je Klopp izvukao nešto iz ove utakmice. Kada ovako potentnom napadačkom trojcu uskratiš lopte i povučeš se prema golmanu, kao da mu oduzmeš krila i predaš utakmicu na izvol'te.
I dalje se svi kod nas boje napadačkog trojca, i njihovih golova i pritiska, jebga ruku na srce, nitko se ne boji golova VVD-a i Lovrena, ovim igranjem ispred svoga gola, napadači su bili totalno odsječeni. I definitivno ovo nije bila Beckerova večer, jako slabo je gađao napadače loptama, čak je imao i par totalnih promašaja u aut, a i onaj gol je primio u svoj kut.
- AmiĐa_Idriz
#32384 Re: Liverpool FC
Prekinuli nam niz, samo nam vratili za prošli januar 
- zomri
#32385 Re: Liverpool FC
Taktika je bila sasvim ok, uspjeli smo stvoriti bolje šanse njome samo je City imao sreće odnosno bolju realizaciju. Pogledajte graf koji sam postavio, zabili su iz dvije skoro najslabije šanse po xG, obje sa strane Trenta i Lovrena. Da je Gomez bio zdrav i igrao ne bi primili najmanje jedan od ovih golova, ali šta je tu je.
- AmiĐa_Idriz
#32386 Re: Liverpool FC
Ma nema veze, bitno je sad reagovati protiv Brightona. Vratiti se na tračnice.
- BHF_Manijak
#32387 Re: Liverpool FC
Iako bih ga najradije sinoc udavio i nogama namlatio, glupo je samo TAA kriviti za drugi gol. Prvo ide krivica od onog zenickog retarda, a Trent je ostavljen sam na dva igraca bukvalno - Kun i Leroy.
Jedino sto mi nije jasno sto se nije bacio pod sut tj. uklizao. Amaterski totalno. Da je uklizao gola ne bi bilo.
I dalje frustriran rezultatom, uzasno. Jebo ga dan i poraz.
Jedino sto mi nije jasno sto se nije bacio pod sut tj. uklizao. Amaterski totalno. Da je uklizao gola ne bi bilo.
I dalje frustriran rezultatom, uzasno. Jebo ga dan i poraz.
- AmiĐa_Idriz
#32388 Re: Liverpool FC
To sam ja napisao odma nakon gola. Izletio je naprijed ko nadrogiran, Trent je morao Sanea ostaviti samog jer neko je morao i Kuna čuvati.
Trent je meni bio ok sasvim, ona dijagonala za Andya kod gola
Joe brt, vraćaj se
Joe brt, vraćaj se
- AmiĐa_Idriz
#32390 Re: Liverpool FC
Manji je procenat protiv Uniteda bio... 
- BHF_Manijak
#32391 Re: Liverpool FC
Kako Adjo OK jebem mu misa, ljudi ga ubili po lijevoj strani?!AmiĐa_Idriz wrote:To sam ja napisao odma nakon gola. Izletio je naprijed ko nadrogiran, Trent je morao Sanea ostaviti samog jer neko je morao i Kuna čuvati.
Joe brt, vraćaj se
- AmiĐa_Idriz
#32392 Re: Liverpool FC
Pa dobro ne kažem da je sad bio fantastičan, al ono 
Ne znam baš koliko se Sane provodio, uzeo je 2 od 2 duela protiv njega defanzivno. Sane da nije zabio taj gol bi bio možda i flop utakmice, prebacivao se par puta na drugu stranu. Sad, naprijed očito nije puno ni smio izlaziti, lakše je Robertsonu protiv Sterlinga trčati nazad nego njemu protiv Sanea
A taj prvi gol, jbg
Prebaci se brate što prije, zaboravi na ovo ne razbijaj glavu, bolje i sad nego neki dan protiv Arsenala, tad bi bilo svega
Nema potrebe još za nekom panikom
Ne znam baš koliko se Sane provodio, uzeo je 2 od 2 duela protiv njega defanzivno. Sane da nije zabio taj gol bi bio možda i flop utakmice, prebacivao se par puta na drugu stranu. Sad, naprijed očito nije puno ni smio izlaziti, lakše je Robertsonu protiv Sterlinga trčati nazad nego njemu protiv Sanea
A taj prvi gol, jbg
Prebaci se brate što prije, zaboravi na ovo ne razbijaj glavu, bolje i sad nego neki dan protiv Arsenala, tad bi bilo svega
Nema potrebe još za nekom panikom
- AmiĐa_Idriz
#32393 Re: Liverpool FC
LFC next 5 PL fixtures after the FA Cup:
Brighton (A)
Palace (H)
Leicester (H)
West Ham (A)
Bournemouth (H)
- BHF_Manijak
#32394 Re: Liverpool FC
Ovo mora biti pet od pet inace ode sve u ambis. Jer ne vjerujem da ce ovi levati od celavog jos puno kiksati. Jos kad im se sad KdB vrati i ostatak ekipe, uhvatit ce oni opet zamah.
FA kupa se odmah rijesit po meni tj. izvesti rezerve pa ako prodju dobro i jest, a u Ligi prvaka posmatrati u odnosu na ligu. AKo u ligi bude fine zalihe zaganjati i CL, jer CL je CL, ali ako bude stani pani u ligi, halalit odmah, makar to i protiv Bayerna u osmini bilo.
FA kupa se odmah rijesit po meni tj. izvesti rezerve pa ako prodju dobro i jest, a u Ligi prvaka posmatrati u odnosu na ligu. AKo u ligi bude fine zalihe zaganjati i CL, jer CL je CL, ali ako bude stani pani u ligi, halalit odmah, makar to i protiv Bayerna u osmini bilo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32395 Re: Liverpool FC
Kiksaće, kako neće, pa ko je mogao i pomisliti da će se kući okliznuti na Wolvesima 
- Gandalf
#32396 Re: Liverpool FC
Samo igrati takmicu po utakmicu, kvaliteta u ekipi ima, ako ne bude povreda ovo se može izgurati do titule, prioritet broj jedan na ljeto riješiti se Deje i dovesti adekvatnog CB-a umjesto njega.
-
Mustang1
#32397 Re: Liverpool FC
Hajd ako nista dosli ste na svoje, mozete glasati ne za jednog nego tri flopa
Njima sve ulazilo i svaka se odbijala, mi morali doci pred prazan go na liniju da zabijemo.
Njima sve ulazilo i svaka se odbijala, mi morali doci pred prazan go na liniju da zabijemo.
- AmiĐa_Idriz
#32398 Re: Liverpool FC
Seen a lot of people saying Liverpool will now bottle it and Man City will go on to win the league. If anything, today’s loss is a blessing in disguise for Liverpool. They will be even hungrier than before now.
Porazi su najbolje lekcije, a to i mi znamo vrlo dobro. Nakon blamaže protiv Tottenhama prošle sezone došlo se do Kijeva
- zomri
#32399 Re: Liverpool FC
Njima sljedeći Wolvesi, potencijalna korica od banane 
- stakasa
#32400 Re: Liverpool FC
Dejan Lovren je mozda i jedina rupa u Liverpoolu. Covjek je faktor nesigurnosti i sinoc ga je bilo tuzno gledat. Steta, svjetsko je odigrao bez greske, vjerovatn on moze i bolje ali Liverpool vise ne smije sa njim eksperimentisat. Da je sinoc igrao neko drugi prvenstvo bi bilo odluceno.
Sve u svemu dobra partija. Nikada nisam gledao jaloviji City, sve do Aguerovog gola. Kod 2:1 je trebalo doci do brze izmjene, ali ni slucajno da se vadi Mane nego Salah (sto bi se kasnije pokazalo kao greska zbog fantasticnog ubacivanja i odlicnog suta, nazalost i jos bolje golmanske intervencije) ili eventualno Henderson. I inace ne razumijem sta taj covjek radi na terenu kada se gonja rezultat tj zasto je Keita klupiran. Henerson jeste borben, lojalan, dobro cita igru, jak u destrukciji ali je neinventivan do te mjere da mi ga nekad bude zao. Henderson doda prvom do sebe i to je to. Wijnaldum je odlicno odigrao ali nema daha za vise od 70 minuta, cak i 60. Tu je Klopp mogao reagovati malo bolje ali suma sumarum Liverpool je sinoc pokazao zrelost i moc. Nije to vise FC Salah kao prosle sezone, sada imaju koncept, imaju igraca na svakoj poziciji osim doticnog, imaju siroku klupu i rotiraju, mogu daleko, do kraja. Malo im se i zar okrenuo, mora nekad, islo ih je previse u zadnje vrijeme, ulazilo i sta je trebalo i sta nije, sinoc sreca bila na strani Cityja, drama se nastavlja
Sve u svemu dobra partija. Nikada nisam gledao jaloviji City, sve do Aguerovog gola. Kod 2:1 je trebalo doci do brze izmjene, ali ni slucajno da se vadi Mane nego Salah (sto bi se kasnije pokazalo kao greska zbog fantasticnog ubacivanja i odlicnog suta, nazalost i jos bolje golmanske intervencije) ili eventualno Henderson. I inace ne razumijem sta taj covjek radi na terenu kada se gonja rezultat tj zasto je Keita klupiran. Henerson jeste borben, lojalan, dobro cita igru, jak u destrukciji ali je neinventivan do te mjere da mi ga nekad bude zao. Henderson doda prvom do sebe i to je to. Wijnaldum je odlicno odigrao ali nema daha za vise od 70 minuta, cak i 60. Tu je Klopp mogao reagovati malo bolje ali suma sumarum Liverpool je sinoc pokazao zrelost i moc. Nije to vise FC Salah kao prosle sezone, sada imaju koncept, imaju igraca na svakoj poziciji osim doticnog, imaju siroku klupu i rotiraju, mogu daleko, do kraja. Malo im se i zar okrenuo, mora nekad, islo ih je previse u zadnje vrijeme, ulazilo i sta je trebalo i sta nije, sinoc sreca bila na strani Cityja, drama se nastavlja