SDP

sith

#32351 Re: SDP

Post by sith »

vee-jay wrote:
Better Man wrote:
Man of steel wrote:Glasajte za patriote, glasajte za SDA, barem kada je u pitanju državni nivo vlasti.

Nakon svega mislim da ne postoje dvojbe oko toga da jedino ta stranka može adekvatno štiti interese BiH.
Ovakvo nešto može izjaviti samo tatlno luda osoba ili neko ko se dobro okoristio zahvaljujući SDA!
sama svrha foruma je dijalog. kako voditi dijalog ako ti covjeka nakon obicne izjave prozoves ludom osobom? sta ocekujes kao odgovor?

mogao si mu hiljadu pitanja postaviti vezano za "patriotizam SDA" (od rata, preko pruda, do mostara) ali mozda je jednostavnije na trolanje odgovoriti trolanjem :roll:
Kakav dijalog kad lik nakon svih ovih godina govori da ce glasati za SDA? Da, lud je i nema tu nikakve diskusije.
VjecitiStudent

#32352 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ratamahatta wrote:
VjecitiStudent wrote:
ratamahatta wrote: Mislim da bi se mi svi trebali pozvati na gradjansku neposlusnost i odbiti izaci na iducim izbotima, pa da vidimo kako se ustav nosi sa takvim stvarima:)
...
:-)
Facebook aktivizam ili iluzija da masovni neizlazak ima nekakav utjecaj na zbivanja, tesko je izabrati jadniju varijantu.
Nemam pojma gdje ti procita facebook aktivizam, ovo je bilo moje misljenje o glasackom aparatu, zato te molim da citas postove, a ne zakljucujes po svome nahodjenju.....
Zato definitivno spadaš u ovu drugu kategoriju.
Prema izbornom zakonu, Izbori su legitimni pa makar pet ljudi izašlo na njih.
A broj onih koji će obavezno izaći je ogroman, interesna baza vladajućih stranaka je veličine miliona.
madner

#32353 Re: SDP

Post by madner »

Smanji ribu, toliko ljudi ukupno glasa. :D
VjecitiStudent

#32354 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Smanji ribu, toliko ljudi ukupno glasa. :D
2010. i 2012. je skoro 1,8 miliona glasalo.
madner

#32355 Re: SDP

Post by madner »

Pa to je velicine miliona.

Ako si htio reci jedan milion, onda si se pogresno izrazio. :D
VjecitiStudent

#32356 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Pa to je velicine miliona.

Ako si htio reci jedan milion, onda si se pogresno izrazio. :D
:zzzz:
ratamahatta

#32357 Re: SDP

Post by ratamahatta »

Zato definitivno spadaš u ovu drugu kategoriju.
Prema izbornom zakonu, Izbori su legitimni pa makar pet ljudi izašlo na njih.
A broj onih koji će obavezno izaći je ogroman, interesna baza vladajućih stranaka je veličine miliona.[/quote]

Omladinac pomalo, sta se palis koji ........ Ja sam rekao svoje misljenje, a ti si taj koji se ponasa kao klinac na fejsa....

Opet kazem pomlo.....
Styling

#32358 Re: SDP

Post by Styling »

Innovation wrote:
Styling wrote: Bojim se da ih je 5 iz SDA i sasvim dovoljno da sruse vladu, AKO im je to u interesu.
:? :?:
Osmanović, Halimović, Trhulj, Kaplan i Desnica Radivojević
VjecitiStudent

#32359 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

:-)

Daj adresu, da ti posaljem primjerak

Image
Paranoid

#32360 Re: SDP

Post by Paranoid »

:lol: :lol:
Innovation

#32361 Re: SDP

Post by Innovation »

Styling wrote:Desnica Radivojević
Bivsi SDA-ovac /SDP/.
Ipak su 4. :)
svjezi_ustipak

#32362 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

ratamahatta wrote:

Omladinac pomalo, sta se palis koji ........ Ja sam rekao svoje misljenje, a ti si taj koji se ponasa kao klinac na fejsa....

Opet kazem pomlo.....
bezveze ti je prijedlog, po tom se nacinu ponasa vecina pa se onda cude sto je kao lose.

covjek ti je odgovorio na tvoj prijedlog nacinom za koji pretpostavlja da ga mozes razumjeti.
Styling

#32363 Re: SDP

Post by Styling »

Innovation wrote:
Styling wrote:Desnica Radivojević
Bivsi SDA-ovac /SDP/.
Ipak su 4. :)
Zvanično je još uvijek SDA.
zeleni xy

#32364 Re: SDP

Post by zeleni xy »

I pored svih ovih osuda o velikim platama i raznoraznim čuđenjima Nikšića i ostalih, općinsko vijeće u Ključu (SDP na vlasti) je sebi povećalo paušale za 25% a u Bosanskoj Krupi predsjedavajući općinskog vijeća (SDP) je povećao svoju platu za skoro tri puta.
Ima se može se !!
wolf07

#32365 Re: SDP

Post by wolf07 »

zeleni xy wrote:I pored svih ovih osuda o velikim platama i raznoraznim čuđenjima Nikšića i ostalih, općinsko vijeće u Ključu (SDP na vlasti) je sebi povećalo paušale za 25% a u Bosanskoj Krupi predsjedavajući općinskog vijeća (SDP) je povećao svoju platu za skoro tri puta.
Ima se može se !!
Ma ne znam zasto je to nekome cudno. Jbg,ljudi skontali da brod tone, pa da se ugrabi koji dinar dok jos moze!
Innovation

#32366 Re: SDP

Post by Innovation »

Reakcija Vlade Kantona Sarajevo na izjavu predsjednika SDP-a, gosp. Zlatka Lagumdžije, na novogodišnjoj konferenciji za medije održanoj u petak, 27. decembra 2013. godine
30.12.2013 (lamija.bojadzic)
kanton-sarajevo1.jpg

Vlada Kantona Sarajevo sa gnušanjem gleda na izjavu predsjednika Socijaldemokratske partije, gosp. Zlatka Lagumdžije, u kojoj se, između ostalog, navodi da je vlast u „sarajevskom Kantonu koalirala sa fašistima, lopovima, reketašima, nacionalistima i ratnim zločincima“ te je smatra zlonamjernom, neargumentovanom i politički neprimjerenom.

Upravo su izabranici Zlatka Lagumdžije odlaskom sa vlasti, prije tačno godinu dana, ostavili potpuni haos u budžetu Kantona Sarajevo i deficit od skoro 100 miliona KM, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, prekomjerno zapošljavanje, urušavanje privrednog i obrazovnog sektora. U 2013. godini Vlada Kantona Sarajevo se bavila sanacijom takvog naslijeđenog stanja.

Pozivamo gospodina Lagumdžiju da javno i poimenično navede na koga se odnose gore izrečene kvalifikacije. Ko je to u Vladi Kantona Sarajevo, po njegovom mišljenju, nacionalista, lopov, fašista, reketaš ili ratni zločinac i sa kim iz ovih kategorija je Vlada Kantona Sarajevo napravila bilo kakav vid sporazuma, ugovora ili dogovora.
Styling

#32367 Re: SDP

Post by Styling »

Innovation wrote:
Reakcija Vlade Kantona Sarajevo na izjavu predsjednika SDP-a, gosp. Zlatka Lagumdžije, na novogodišnjoj konferenciji za medije održanoj u petak, 27. decembra 2013. godine
30.12.2013 (lamija.bojadzic)
kanton-sarajevo1.jpg

Vlada Kantona Sarajevo sa gnušanjem gleda na izjavu predsjednika Socijaldemokratske partije, gosp. Zlatka Lagumdžije, u kojoj se, između ostalog, navodi da je vlast u „sarajevskom Kantonu koalirala sa fašistima, lopovima, reketašima, nacionalistima i ratnim zločincima“ te je smatra zlonamjernom, neargumentovanom i politički neprimjerenom.

Upravo su izabranici Zlatka Lagumdžije odlaskom sa vlasti, prije tačno godinu dana, ostavili potpuni haos u budžetu Kantona Sarajevo i deficit od skoro 100 miliona KM, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, prekomjerno zapošljavanje, urušavanje privrednog i obrazovnog sektora. U 2013. godini Vlada Kantona Sarajevo se bavila sanacijom takvog naslijeđenog stanja.

Pozivamo gospodina Lagumdžiju da javno i poimenično navede na koga se odnose gore izrečene kvalifikacije. Ko je to u Vladi Kantona Sarajevo, po njegovom mišljenju, nacionalista, lopov, fašista, reketaš ili ratni zločinac i sa kim iz ovih kategorija je Vlada Kantona Sarajevo napravila bilo kakav vid sporazuma, ugovora ili dogovora.
Covjek da ne prati situaciju u KS na osnovu ovog pisanja ispalo bi da su SDP i SBB dobrovoljno odstupili sa vlasti i namjerno ostavili SDA da se bakce problemima. K'o da ih nisu oni svim silama nastojali istjerati koristeci se najpodlijim metodama korupcije koja je, da sve bude jos smjesnije, toliko javna da se zna cak ko je sta i koliko uzeo za svoj glas. Je li ovi iz Vlade KS misle da je ovaj narod nepismen i glup. Ovakva izjava je ponizavajuca za gradjane.
The BEN10

#32368 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Styling wrote:Covjek da ne prati situaciju u KS na osnovu ovog pisanja ispalo bi da su SDP i SBB dobrovoljno odstupili sa vlasti i namjerno ostavili SDA da se bakce problemima.
Ma jok, sve afere vezane za SDP su posljedica neznanja njihovog rukovodstva. Jel ti sad lakše kad znaš da vrhuška SDP-a nije lopovska već nesposobna ?
MVeis

#32369 Re: SDP

Post by MVeis »

želim čestitati Novu godinu svim članovima i simpatizerima socijaldemokratske partije. neka vas prati sreća i čuva Bog. ne odustajte jer ste na ispravnom putu. SRETNO!
mg

#32370 Re: SDP

Post by mg »

Nema kosmopolite da brani boje sdp-a. :-) praznici i u centrali.
poredak

#32371 Re: SDP

Post by poredak »

wolf07 wrote:SDP je stranka koja s nevjerovatnom lakocom pravi dogovore sa Dodikom a i Covicem svaki put kad treba oslabiti drzavu. Obrnuto, kad treba napraviti neki dogovor koji ce ojacati drzavu - ne smiju ni da pisnu da im se ne bi Mile naljutio. Evo primjer, zasto se nikad niko nije ni nasalio pa otisao u Pristinu u ove tri godine pa pokusao vidjetista je obostrani interes gradjana Kosova i BiH, pa makar ih nikad ne priznali. Ma ne smije ni izgovorit rijec "Kosovo" niko iz SDP-a. S druge strane, u Banja Luku dodju oni cetalji iz BG i jos im ovi dupelisci iz SA odu na noge, ne znas ko je kod koga u gostima, ko je u cijoj drzavi. I sta sad ja ima da mislim o SDP-u? Oni sve sami o sebi kazu.

Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica oni su glava drzave i oni prvi trebaju spomenuti pristinu, kosovo i palestinu i sve zivo sto nisu do sada a tako su gurali pod tepih i pokazivali negdje drugo prstom. Ako mislis da mi pariras samo cu ti reci nemoj jer ne mozes ih oprati zato sto su oni vodje vanjske politike BiH, uzet cu za primjer kada se ide u NATO i sefovi delegacija budu clanovi predsjednistva BiH. Al jok bitnije je praviti probleme gdj eih nema i pumpati sebi neke poene na politickoj sceni a to sto ne da nisu spomenuli vec na karti ne smiju pogledtai gdje su kosovo i palestina to je druga stvar. Kada pricas o vanjskoj politici shvati da ona svaka bitnija odluka i incijativa krece iz predsjednistva jer su oni i reprezentativni organ a i sefovi vanjske politike. Ako su vec mogli da blokiraju drzavu sa svojom nesposobnoscu tako sto su se pravili budale oko ignorisanja budzeta e onda su vala mogli i koju progovoriti o vec pomenutim zemljama. Ali one ne donose te poene na domacoj sceni, vec samo klanje i lazi donose te zeljene politicke poene pa im tako palestina i kosovo nisu bitni. Ok neke stavri se moraju konsenzusom odluciti u predsjednistvu ali niko me ne moze ubijediti da nisu mogli po medijima toliko biti glasni vezano za ove zemlje pomenute kao sto su npr glasni kada se treba tuci sa politickim protivnicima. A da ne pricam koliko je Komsic mogao pomoci u pokusaju donosenja rjesenja za sprovedbu presude suda u strzaburu. Al jok nece on on ignorise onako iz inata nekog i glumi budalu po ustavnom sudu i podnosi apelacije a na kasnijim raspravama tih apelacija se ne pojavljuej sto je van svake pameti i prvoklasni primejr nepostovanja institucija ove drzave a i pokazatelj bahatosti. JEdnostavno receno Komsic se dosta isprao tom nekom mahalskom politikom i dobro rece na centralnom dnevniku neku noc profesor Zarko Papic: " Komsic je politicki nesposoban."... A o Bakiru je svaka recena suvisna jer manje vise se zna kakav je to degenerik i politicka neznalica. Njemu je bitnije zasjesti kao predsjednik u stranci a to sto je predsjednistvo drzave nula poena posla odradilo, to mu nije bitno. O Radmanovicu se manje vise odmah u startu znalo kako ce s eponasati. Ali ova dvojica su me iznenadila jer su oni trebali gurati tu probosansku snagu a nisu vec su se odali zutilu po novinama i dnevnopolitickim bitkama i ispranim mahalskim porukama.
The BEN10

#32372 Re: SDP

Post by The BEN10 »

poredak wrote:
wolf07 wrote:SDP je stranka koja s nevjerovatnom lakocom pravi dogovore sa Dodikom a i Covicem svaki put kad treba oslabiti drzavu....
I sta sad ja ima da mislim o SDP-u? Oni sve sami o sebi kazu.
Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica....
A ti se pravis lud pa na SDP temi spinujes o političarima iz drugih partija...
The BEN10

#32373 Re: SDP

Post by The BEN10 »

poredak wrote: Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica....
poredak

#32374 Re: SDP

Post by poredak »

The BEN10 wrote:
poredak wrote: Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica....
Pa nisma ja doveo na ovu temu, temu predsjednistva BiH odnosno mijesanje kruski i jabuka.
Gospodin sveznalica je na ovu temu poceo pominjati reprezentacije nekim zemljama itd a da se na glavu drzava nasadi dok prvo predsjednistvo to ne zakaze, niko drugi ne moze sve i da ima atomsku stisnuti i otici mimo protokola u bilo koju drugu zemlju.
wolf07

#32375 Re: SDP

Post by wolf07 »

poredak wrote:
wolf07 wrote:SDP je stranka koja s nevjerovatnom lakocom pravi dogovore sa Dodikom a i Covicem svaki put kad treba oslabiti drzavu. Obrnuto, kad treba napraviti neki dogovor koji ce ojacati drzavu - ne smiju ni da pisnu da im se ne bi Mile naljutio. Evo primjer, zasto se nikad niko nije ni nasalio pa otisao u Pristinu u ove tri godine pa pokusao vidjetista je obostrani interes gradjana Kosova i BiH, pa makar ih nikad ne priznali. Ma ne smije ni izgovorit rijec "Kosovo" niko iz SDP-a. S druge strane, u Banja Luku dodju oni cetalji iz BG i jos im ovi dupelisci iz SA odu na noge, ne znas ko je kod koga u gostima, ko je u cijoj drzavi. I sta sad ja ima da mislim o SDP-u? Oni sve sami o sebi kazu.

Ti ili si po zadatku pa s elud pravis ili bas ne poznajes ustav i ustavni karakter nase zemlje. Eno ti brate bakira i Komsica oni su glava drzave i oni prvi trebaju spomenuti pristinu, kosovo i palestinu i sve zivo sto nisu do sada a tako su gurali pod tepih i pokazivali negdje drugo prstom. Ako mislis da mi pariras samo cu ti reci nemoj jer ne mozes ih oprati zato sto su oni vodje vanjske politike BiH, uzet cu za primjer kada se ide u NATO i sefovi delegacija budu clanovi predsjednistva BiH. Al jok bitnije je praviti probleme gdj eih nema i pumpati sebi neke poene na politickoj sceni a to sto ne da nisu spomenuli vec na karti ne smiju pogledtai gdje su kosovo i palestina to je druga stvar. Kada pricas o vanjskoj politici shvati da ona svaka bitnija odluka i incijativa krece iz predsjednistva jer su oni i reprezentativni organ a i sefovi vanjske politike. Ako su vec mogli da blokiraju drzavu sa svojom nesposobnoscu tako sto su se pravili budale oko ignorisanja budzeta e onda su vala mogli i koju progovoriti o vec pomenutim zemljama. Ali one ne donose te poene na domacoj sceni, vec samo klanje i lazi donose te zeljene politicke poene pa im tako palestina i kosovo nisu bitni. Ok neke stavri se moraju konsenzusom odluciti u predsjednistvu ali niko me ne moze ubijediti da nisu mogli po medijima toliko biti glasni vezano za ove zemlje pomenute kao sto su npr glasni kada se treba tuci sa politickim protivnicima. A da ne pricam koliko je Komsic mogao pomoci u pokusaju donosenja rjesenja za sprovedbu presude suda u strzaburu. Al jok nece on on ignorise onako iz inata nekog i glumi budalu po ustavnom sudu i podnosi apelacije a na kasnijim raspravama tih apelacija se ne pojavljuej sto je van svake pameti i prvoklasni primejr nepostovanja institucija ove drzave a i pokazatelj bahatosti. JEdnostavno receno Komsic se dosta isprao tom nekom mahalskom politikom i dobro rece na centralnom dnevniku neku noc profesor Zarko Papic: " Komsic je politicki nesposoban."... A o Bakiru je svaka recena suvisna jer manje vise se zna kakav je to degenerik i politicka neznalica. Njemu je bitnije zasjesti kao predsjednik u stranci a to sto je predsjednistvo drzave nula poena posla odradilo, to mu nije bitno. O Radmanovicu se manje vise odmah u startu znalo kako ce s eponasati. Ali ova dvojica su me iznenadila jer su oni trebali gurati tu probosansku snagu a nisu vec su se odali zutilu po novinama i dnevnopolitickim bitkama i ispranim mahalskim porukama.
KO JE MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BIH!!! Pa nemoj mi majke ti reci da on sad treba za svaku sitnicu da pita Predsjednistvo BiH? Ako moze da se izblamira i da prvu posjetu (ili to zovi kako god hoces) po preuzimanju MVP-a napravi Banja Luci, pa Beogradu sta je falilo da je malo kasnije otisao i u Pristinu, pa usput malo i u Novi Pazar? Zbog cega nikad ni u jednoj stranackoj kombinaciji u Federaciji niko i ne spominje Pristinu i Kosovo, jebo majku k'o da su svi na platnom spisku Dodika. Dakle, ne krivim SAMO Zlatka, ali mislim da je on jedan od najvecih krivaca za to. Predsednistvo odluku o nekom svom potezu doneosi konsenzusom ili, ako tog konsenzusa nema, moze preglasavanjem pa se onda onaj preglasani vadi na vitalni nacionalni interes, slijedi Ustavni sud... (dakle nisam blecak po pitanju naseg Ustava i zakona). S druge strane Ministar vanjskih poslova to ne mora da radi na taj nacin i zbog toga njega vidim kao veceg krivca. Nije mogao on svojom odlukom priznati Kosovo, ali je mogao otici dole pod opravdanjem rjesavanja nekih "tehnickih pitanja" koja se ticu svih gradjana obje zemlje, cisto da ga malo zabiberi Beogradu i Banja Luci al' nema on za takvo sta muda!
Post Reply