Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

SaraFina

#32351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Udar na dva fronta. Konobar će u B.L dotući po svim prilikama Dodika, a ovi naši Čovića i HDZ :D

Koo će Hafisa predstavljati??? :(
Hafis

#32352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
512MB wrote:Zasto onda Marinko kaze "nema ba potrebe slat na US" :? To mi ne zvuci kao da nece :mrgreen:
Rečenica je izvučena iz konteksta.
misliš li ti da se ''pika'', to jest da je pravno valjan onaj samoinicijativni nastavak završene sjednice i akti i koji su usvojeni na njemu?
Zavisi ko odredjuje Poslovnik sjednice.
Pravo si mi odgovorio :)
SaraFina

#32353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

I dobra ti Hafisaga ova da ti Ljubić rušio prosjek :D a ti stariji najmanje peticu od doktora :D

Dobro, možda si "malo" kasnio na postdiplomske :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

SaraFina wrote:I dobra ti Hafisaga ova da ti Ljubić rušio prosjek :D a ti stariji najmanje peticu od doktora :D

Dobro, možda si "malo" kasnio na postdiplomske :D

garant mu nije jabuku stavio na sto
It_is_a_Leclerc

#32355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne sekirajte se, kolega Hafis.

Postoji odluka Ustavnog suda BiH u apelaciji Sulejmana Tihića u kojoj se kaže da mandat Domu naroda prestaje izborom novog. Prema tome, do krize će doći samo ako, umjesto interesa države na koje se Dragan Čović tako često poziva, prevlada njegov lični interes i nastavak politike "ili po našem, ili nikako" koja je, uostalom, i dovela HDZ u poziciju da su mu jedino ucjene i blokade ostale.
Ne vidim povezanost mog posta vezanog za implementaciju rezultata izbora i uspostave vlasti s činjenicom da mandat Domu naroda prestaje izborom novog.
Kakve to veze ima s npr. implementacijom rezultata izbora
Domovi naroda su jedina zakonodavna tijela koja se popunjavaju neizravno, sa kantona, odnosno FBiH. Dakle, jedino tu postoji mogućnost da se omete implementacija izbornih rezultata. To je prošli put spriječio OHR izvornim tumačenjem Ustava da je potrebna trećina izabranih delegata, a ne trećina mogućih delegata.

Ove godine se Dom naroda neće moći popuniti zbog presude Ustavnog suda. Do pronalaska rješenja, Dom naroda ostaje u starom sazivu.

Ako misliš na formiranje vlasti, to je već druga stvar i vrlo vjerovatno pitanje matematike, a ne implementacije rezultata.
Hafis

#32356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ove godine se Dom naroda neće moći popuniti zbog presude Ustavnog suda. Do pronalaska rješenja, Dom naroda ostaje u starom sazivu.

Ako misliš na formiranje vlasti, to je već druga stvar i vrlo vjerovatno pitanje matematike, a ne implementacije rezultata.
A jebo ga, pa znam i ja da ostaje u istom sazivu, s tim da neće donositi nikakve odluke od bilo kakvog značaja za formiranje nove vlasti. .
A što se tiče matematike i formiranja vlasti, nije mi jasno kako ćeš doći do te matematike ako nisi implementirao retzultate.
Meni se čini vrtiš se u krug...
It_is_a_Leclerc

#32357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

A jebo ga, pa znam i ja da ostaje u istom sazivu, s tim da neće donositi nikakve odluke od bilo kakvog značaja za formiranje nove vlasti. .
A što se tiče matematike i formiranja vlasti, nije mi jasno kako ćeš doći do te matematike ako nisi implementirao retzultate.
Nema ograničenja za rad Doma naroda.
Dom naroda se, do izbora novog saziva, sastaje i odlučuje o pitanjima iz svoje nadležnosti.
Dom naroda u ovom sazivu može imenovati novog predsjednika i potpredsjednike FBiH.
Hafis

#32358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Nema ograničenja za rad Doma naroda.
Dom naroda se, do izbora novog saziva, sastaje i odlučuje o pitanjima iz svoje nadležnosti.
Dom naroda u ovom sazivu može imenovati novog predsjednika i potpredsjednike FBiH.
Da da..kako da ne....i onda će taj, od ovog sadašnjeg odlazećeg doma naroda, novoimenovani predsjednik federacije dodijeliti mandat nekome da formira vladu federacije....normalno, sve to bez implementiranja rezultata ovih nastupajućih izbora
Meni se čini da si ti pobrkao tu nešto :D
tandmand

#32359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Kako se Lidija Bradara vrati na bis, doduše sa zakašnjenjem ali bitno je da je publika zadovoljna. :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#32360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Možete li vi meni @Hafis objasniti šta je to pogrešno u mom postu?

Dom naroda postoji i radi u punom obimu. To piše u presudi Ustavnog suda.
Hafis

#32362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Možete li vi meni @Hafis objasniti šta je to pogrešno u mom postu?

Dom naroda postoji i radi u punom obimu. To piše u presudi Ustavnog suda.
Pa meni je to jasno, ali to nije tema emisije. pričamo o popunjavanju novog saziva Doma nakon izbora.

Uostalom, evo male kronologije početka rasprave:
Hafis wrote:
Slušaj, ušao Komšić ili ne, biti će problema s implementacijom rezultata.
A i kad se implementiraju ona će nastati druga vrsta problema - kako oformiti vlast u Federaciji, a ne bih se čudio ni sa situacijom na državnoj razini i sklapanju vijeća ministara.
Uglavnom, kako god završili izbori za članove predsjedništva, slijedi politička kriza koja će potrajati vjerojatno do idućih izbora.
Na što slijedi odgovor:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne sekirajte se, kolega Hafis.

Postoji odluka Ustavnog suda BiH u apelaciji Sulejmana Tihića u kojoj se kaže da mandat Domu naroda prestaje izborom novog. Prema tome, do krize će doći samo ako, umjesto interesa države na koje se Dragan Čović tako često poziva, prevlada njegov lični interes i nastavak politike "ili po našem, ili nikako" koja je, uostalom, i dovela HDZ u poziciju da su mu jedino ucjene i blokade ostale
Znači, kolega vaš odgovor nije imao veze s mojim tekstom.- Ja o formiranju nove vlade, a vi o mandatu starog doma naroda.
It_is_a_Leclerc

#32363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Implementacija izbornih rezultata završava popunjavanjem funkcija za koje se na izborima glasa i taj proces završava popunom Doma naroda.

Izbor Vlada je nešto drugo. Vlada FBiH nastavlja raditi u tehničkom mandatu.

Dakle, ništa strašno.
mO k3

#32364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Implementacija izbornih rezultata završava popunjavanjem funkcija za koje se na izborima glasa i taj proces završava popunom Doma naroda.

Dakle, ništa strašno.
Jebe on tebe , jednu stvar da ti objasnim da ti kažeš da je trava zelena on će reci nije .... shvati pobogu
tandmand

#32365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Grabar-Kitarović:
Međunarodnu je zajednicu pozvala da se više bavi stanjem u BiH "jer samo jedan incident može izazvati nestabilnost cijele regije".
To što je regija na staklenim nogama ne možemo biti krivi mi.
Jačajte tu Hrvatsku i Srbiju, da vam koljena ne klecaju na svaki pomen BiH.
Last edited by tandmand on 28/09/2018 23:47, edited 1 time in total.
Novak20

#32366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

It_is_a_Leclerc wrote:Implementacija izbornih rezultata završava popunjavanjem funkcija za koje se na izborima glasa i taj proces završava popunom Doma naroda.

Dakle, ništa strašno.
:lol:

Na Novalića smo se taman navikli. U tehničkom mandatu će biti kultna ličnost. :D
moa

#32367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

nemojte biti sigurni ni da hercegovci nece glasati za komsica. kako sam ja cuo covke je ispalio dosta raje u hercegovini da ih nije ispostovo.
mO k3

#32368 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

moa wrote:nemojte biti sigurni ni da hercegovci nece glasati za komsica. kako sam ja cuo covke je ispalio dosta raje u hercegovini da ih nije ispostovo.
20% glasova ide od bosanskih Hrvata ....
emmir1

#32369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emmir1 »

Ima li kakvog plakanja oko najave podzakonskog akta CIKa ?
dulekrele

#32370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

IVO BANAC NAS PITA: "Zar doista mislite da postoje neke temeljne razlike između Dodika i Ivanića?"
„Rusija ima svoje favorite u BiH, u prvom redu Dodika“

„Rusija ima svoje favorite u BiH, u prvom redu Milorada Dodika i njegovu malu Herrenvolk republiku, a onda Dodikova pobratima Dragana Čovića, koji je utjecajni faktor i u Hrvatskoj i koji širi ruske interese u zagrebačkim strukturama“, poručio je u razgovoru za magazin "Dani" profesor emeritus na Yaleu Ivo Banac.

Partnerstvo lidera SNSD-a i HDZ-a BiH, smatra, bratstvo je po kesi i očuvanju (već predugo) neodrživog stanja u BiH - moglo bi se reći “zamrznutog konflikta”.

"A interes koji to drži na okupu je na adresi Smolenskaja-Sjennaja ploščad 32/34 u bjelokamenoj Moskvi. Koliko god se ruski funkcionari koji upravljaju ovom firmom, ovih dana upravo Sergej Lavrov, kleli na cjelovitost i ravnopravnost naroda u BiH, te njihove izjave zvuče šuplje, te gotovo istovjetne s uvježbanijom retorikom beogradskih moćnika", naglasio je Banac te dodao da su kao uvijek "ljepilo energetski poslovi, uvoz nafte i plina, ulaganje u rafinerije i hidroenergetiku, ali, naravno, među recima se provlači i moskovska linija u nizu međunarodnih i društvenih pitanja".

Kako je naveo, takvo što je u potpunom sukobu s bilo kakvim europskim aspiracijama u BiH.

Interesantan odgovor dao je na pitanje vjeruje li da je Čovićeva vizija zaista "europska Bosna i Hercegovina kao višenacionalna federalna država u kojoj su, uz jednakopravnost naroda, zaštićena i sva individualna građanska prava, koja kao takva prepoznaje europska pravno-politička stečevina".

"Da, već pišem pismo Djedu Mrazu na Sjeverni pol da mi za Božić ostvari Čovićevu 'viziju'. Ipak, dopuštam da je takvo što izglednije nego da Čović dobije počasni doktorat na Harvardu. Lako je to postići u Zagrebu", rekao je on.

Umjesto odgovora na pitanje o Dodikovoj kandidaturi za člana Predsjedništva zemlje koju ne priznaje, ovaj ugledni profesor sa Yalea pitao je: "Zar doista mislite da postoje neke temeljne razlike između Dodika i Ivanića?"

"Sve je to ista spojlerska priča o nemoći i pakosti", mišljenja je on.

Osvrnuo se i na aktuelne pregovore Beograda i Prištine, s fokusom na to da Dodik ove pokušaje koristi kako bi ponovo zaprijetio otcjepljenjem RS od BiH.

"Ništa od toga. Takav čin moguć je samo uz preporuku Vijeća sigurnosti (barem tri od pet stalnih članica uložile bi veto) i uz većinu u Generalnoj skupštini, što nije realno", pojasnio je Banac.

U razgovoru za magazin "Dani", ovaj profesor protumačio je i izjavu savjetnika za nacionalnu sigurnost SAD-a Johna Boltona da SAD “ne isključuju teritorijalne korekcije ako se dvije strane međusobno dogovore”.

"To jest promjena stava, ali uz 'kvaku' o potrebi međusobnog dogovora. Štoviše, upravo u slučaju Srbija - Kosovo, mnogi su podržali ovaj stav, uključujući funkcionare EU (Johannes Hahn) i predstavnike europskih vlada (Francuska). Za mene je ipak bilo iznenađenje da su, pored uobičajenih sumnjivaca, plan podržali i koliko-toliko istinski specijalisti, dakle, ljudi poput Charlesa Kupchana, koji je u svoje vrijeme dobro pisao o ratu protiv Bosne, a nedavno, u Obaminoj administraciji, bio član Savjeta za nacionalnu sigurnost", naveo je Banac.

Kako je istakao, “korekcije granica” pretpostavljaju i stanoviti unutarnji konsenzus u svakoj od zemalja koje na takav način rješavaju svoj teritorijalni problem.

"Takvo što ne postoji ni u Srbiji ni na Kosovu. Zato i nema mnogo slučajeva dogovorne “korekcije granica”, posebno između demokratskih država (rijetki primjeri su izmjena neznatnih krpica teritorija između Belgije i Nizozemske 1961. i 2016., te izmjena enklava (čitmahale) između Indije i Bangladeša 2015.)", kazao je, između ostalog, on.
Hafis

#32371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

emmir1 wrote:Ima li kakvog plakanja oko najave podzakonskog akta CIKa ?
Nema još, ali kad se obznane to će takav lelek i zapomaganje u trokutistanu nastati, da će ostale normalne insane biti strah ući na internet :)
Maraschino

#32372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Haj vrijeme ti je za suknju, Kolinda javi se.
pici

#32373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

pici

#32374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

OŠTRA REAKCIJA
Komšić odgovorio Kolindi: Odbranit ćemo državu, uprkos vašem miješanju i autobusima koje šaljete
:thumbup: :bih:

dok je kostunica doBivo po prstima, koBilinda ce dobivat po pićKci
DonieBrasco

#32375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Pozdrav raja, novi sam na forumu i na ovoj temi, pratim vas sta pisete i za pocetak imam jedno pitanje:

Kad ce treci ?
Post Reply