FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zmijuga loma
#32351 Re: FC Barcelona
Ma ništa, samo učestvovao u 6 od ukupno 7 golova Argentine i uz to kreirao najviše šansi na kompletnom turniru, i to u ekipi koja je igrala defanzivan fudbal. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32352 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:Zasto Jose?JoseMujica wrote:Messi zreo za zamjenit za nekih 200-250 milijon ojra
djeluje mi nekako bezvoljno i odsutno...ko da igra preko neke stvari
- skenderija04
#32353 Re: FC Barcelona
Ma ne znam da li je to. Pricali smo ovdje da li se cuvao za mundijal ili ne. Ocigledno nije jer je igrao istim nacinom kao u Barceloni. Sta je problem ne zna se, bar ne zvanicno. Ali sa druge ttrane govorimo o jedinom igracu koji se vrednuje u poredjenju sa samim sobom
Neka ga, Messi nikada nece biti visak. Nisu se zavalili 100 miliona da ga dovedu. Klub radi pametno, dovodeci igrace kao Neymar i L.Suarez. Sa jedne strane ne zavise od Messija kao do sada, a sa druge, to ce Messija podstaci na bolju igru. Ja ga vidim kao zamjenu za Xavija.
Druga stvar je sto su sve cesce price da je pocetak silazne putanje vezan za prekid saradnje sa kondicionim trenerom koji se zove Juanjo Brau. I izgleda da nije Messi bio taj koji ga je odbio vec je Juanjo digao ruke od njega jer je prestao da postuje dogovoreni plan rada. Od povrede u Parizu, pa sve do obnavljanja iste u Sevilli sa njim su radili ljudi iz Argentinske reprezentacije. Ako je tacno , a vjerujemm da jeste, vracanje na stari rezim treninga i ishrane je pocetak. Ostalo zavisi od njega. Messi nikada nece biti kao prije 2,3 ili 4 godine, ali ovakak kakav je sada, ima mjesta u ekipi. Pa vidio si sinoc, ovakav kakav je dva puta SA LOPTOM na trideset metara od gola uzima Hummelsa koji vazi kao najbolji stoper mundijala. Neka ga, pusti to. Messi vakav, Messi nakav, ali kad bi ga Barsa stavila na prodaju isti oni koji ga sada kao ismijavaju bi bili prvi u redu.
Druga stvar je sto su sve cesce price da je pocetak silazne putanje vezan za prekid saradnje sa kondicionim trenerom koji se zove Juanjo Brau. I izgleda da nije Messi bio taj koji ga je odbio vec je Juanjo digao ruke od njega jer je prestao da postuje dogovoreni plan rada. Od povrede u Parizu, pa sve do obnavljanja iste u Sevilli sa njim su radili ljudi iz Argentinske reprezentacije. Ako je tacno , a vjerujemm da jeste, vracanje na stari rezim treninga i ishrane je pocetak. Ostalo zavisi od njega. Messi nikada nece biti kao prije 2,3 ili 4 godine, ali ovakak kakav je sada, ima mjesta u ekipi. Pa vidio si sinoc, ovakav kakav je dva puta SA LOPTOM na trideset metara od gola uzima Hummelsa koji vazi kao najbolji stoper mundijala. Neka ga, pusti to. Messi vakav, Messi nakav, ali kad bi ga Barsa stavila na prodaju isti oni koji ga sada kao ismijavaju bi bili prvi u redu.
-
Vertig0
#32354 Re: FC Barcelona
http://sportsport.ba/ino_fudbal/barcelo ... esa/135829
Ima li istine u ovome?
Ima li istine u ovome?
- skenderija04
#32355 Re: FC Barcelona
glupostVertig0 wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/barcelo ... esa/135829
Ima li istine u ovome?
- PravimHaos
#32357 Re: FC Barcelona
PatkaVertig0 wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/barcelo ... esa/135829
Ima li istine u ovome?
Sent from my HTC One using Tapatalk
- skenderija04
#32358 Re: FC Barcelona
Jan Vertonghen
Izgleda da su pregovori poceli....
- dinao
#32359 Re: FC Barcelona
Davno sam ja govorio da je odlican igrac.skenderija04 wrote:Jan Vertonghen
I da bi bio odlican za Barcu. A jeftiniji transfer od svih imena koja su se dosad pominjala.
U pocetku prelaznog roka sam sumnjao u upravu, ali sad mi se sve vise svidja sta rade.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- skenderija04
#32360 Re: FC Barcelona
Marquinhos je velika zajebancija. Natezati se sa PSG-om je nemoguca misija.dinao wrote:Davno sam ja govorio da je odlican igrac.skenderija04 wrote:Jan Vertonghen
I da bi bio odlican za Barcu. A jeftiniji transfer od svih imena koja su se dosad pominjala.
U pocetku prelaznog roka sam sumnjao u upravu, ali sad mi se sve vise svidja sta rade.
Hummels je danas otvoreno rekao da ga Barcelona ne zanima.
Belgijanac je cijenjen na 25 miliona . Jos dvije godine ugovora su mu ostale. Tottenham ce pritisnuti jer znaju da Barcelona mora kupiti. Nece biti preko 30 .
- dinao
#32361 Re: FC Barcelona
Jan za 25, Mathieu za 15, odbrana rijesena. S Rakiticem i Suarezom rijesena sredina i napad. Ne znam sta planiraju za desnog beka, ali meni ovo jako lijepo izgleda.
- skenderija04
#32362 Re: FC Barcelona
Ako budu te cifre, onda bi i Cuadrado mogao doci iako Pedro ostane.dinao wrote:Jan za 25, Mathieu za 15, odbrana rijesena. S Rakiticem i Suarezom rijesena sredina i napad. Ne znam sta planiraju za desnog beka, ali meni ovo jako lijepo izgleda.
- skenderija04
#32363 Re: FC Barcelona
Barcelona i Verthongen zatvorili deal. 4 godine
Klubovi priblizili stavove
Do kraja sedmice zavrseno.
-
LSD
#32364 Re: FC Barcelona
On može igrati i beka, jelde Skenderbežeskenderija04 wrote:Barcelona i Verthongen zatvorili deal. 4 godine
stoper mu je primarno mjesto ili sam ga ja pomješao sa nekim drugim igracem
ne znam puno o ovom igracu, iskreno
- skenderija04
#32365 Re: FC Barcelona
Ni ja. Na mundijalu je igrao beka, a u klubu stopera. Neko ko prati engleze bi mogao baciti koju.LSD wrote:On može igrati i beka, jelde Skenderbežeskenderija04 wrote:Barcelona i Verthongen zatvorili deal. 4 godine
Do kraja sedmice zavrseno.![]()
stoper mu je primarno mjesto ili sam ga ja pomješao sa nekim drugim igracem![]()
![]()
ne znam puno o ovom igracu, iskreno
- skenderija04
#32366 Re: FC Barcelona
Dani Alves u avionu Sao Paolo - Barcelona. Moguc rasplet oko odlaska iz kluba.
- dinao
#32367 Re: FC Barcelona
Samo mi nije jasno ovo s Cuadradom, jel on bek ili krilo?
Nije mi vala nesto ni za jednu poziciju, ali ni Alves vise nije, sto je i Scolari skontao u zadnje dvije utakmice.
I odakle vise lova za ove transfere?
Taman nas Sandro ispravio ekonomski sad se izgleda opet zaduzujemo..
Nije mi vala nesto ni za jednu poziciju, ali ni Alves vise nije, sto je i Scolari skontao u zadnje dvije utakmice.
-
faraon_s_krilima
#32368 Re: FC Barcelona
Mislim da ga svi znaju po igri u napadu. Sjecam se da je u Ajaxu jedne sezone dao 8-9 golova i bio proglasen za najboljeg igraca lige.
Sad je pitanje kakav je u defanzivi.
U svakom slucaju puno bolje slusati price o Vertonghenu i nekih 25 mil, nego o malom brazilcu kojeg je stari Alex izgurao iz prve postave PSGa i tih 40-45 mil.
Sad je pitanje kakav je u defanzivi.
U svakom slucaju puno bolje slusati price o Vertonghenu i nekih 25 mil, nego o malom brazilcu kojeg je stari Alex izgurao iz prve postave PSGa i tih 40-45 mil.
- skenderija04
#32369 Re: FC Barcelona
Pa to je i pitanje. Luis misli da je vise ofanzivnog profila nego klasican bek. Zbog toga je Pedro pod upitnikom.dinao wrote:Samo mi nije jasno ovo s Cuadradom, jel on bek ili krilo?
Alves je izgubio na mundijalu malo vrijednosti sto je imao. Jedina sreca je da nije izasao na slikama sa 7-1 i 3-0. Bice daj sta das.
Nije problem lova, bar ne ove godine. Barcelona ima svake godine budzet oko 45 miliona za pojacanja. Ove godine ide na 65 iz tri razloga
1. U januaru su prodali za 12 miliona Sanabriu Romi. Kako je transfer napravljen u januaru usao je kao plus u balansu od 30.06
2. Odlazak Valdesa, Puyola,Xavija i Cesca je oslobodio ogroman novac koji se trosio na plate. Izmedju Brava, Rakitica i Ter Stegena ne dolaze na 9 miliona koje je imao Puyol naprimjer.
3. Prosle godine na nesrecu
I na kraju, ako Luis Enrique bude insistirao na nekom pojacanju uvijek mogu probiti 20-tak miliona od sljedece godine. Ako se sjecas , ljeto kada su dosli Cesc i Alexis, potroseno je 68 miliona. Sljedece godine su dosli Song i Alba i potrosili su 34.
- Logovan
#32370 Re: FC Barcelona
Strašan transfer. Konačno se Barca okrenula odbrani.skenderija04 wrote:Barcelona i Verthongen zatvorili deal. 4 godine
- skenderija04
#32371 Re: FC Barcelona
valja li taj cemu?Logovan wrote:Strašan transfer. Konačno se Barca okrenula odbrani.skenderija04 wrote:Barcelona i Verthongen zatvorili deal. 4 godine
- dinao
#32373 FC Barcelona
Par utakmica u Totenhamu sto sam ga gledao i sad na svjetskom mi je izgledao jako dobar u odbrani. Nisam neki strucnjak da na tom osnovu donosim zakljucke ali je borac, po cemu me podsjeca na Puyola i jako dobro iznosi loptu i zna povuci do suparnickog sesnaesterca, kao Pique nekad. 
- skenderija04
#32374 Re: FC Barcelona
Ako je bolji od Piquea napravili su posaodinao wrote:Par utakmica u Totenhamu sto sam ga gledao i sad na svjetskom mi je izgledao jako dobar u odbrani. Nisam neki strucnjak da na tom osnovu donosim zakljucke ali je borac, po cemu me podsjeca na Puyola i jako dobro iznosi loptu i zna povuci do suparnickog sesnaesterca, kao Pique nekad.
- Logovan
#32375 Re: FC Barcelona
Bolji je od Piquea, ne brini.skenderija04 wrote: Ako je bolji od Piquea napravili su posao