Demokratska fronta Željko Komšić
-
clanstranke
#32351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Studiozno, profesorski, potpuno ozbiljno i neuobičajeno za hohštaplerski vakat kojeg živimo: Hanka Vajzović o Pelješkom mostu. Neka joj neko stane na crtu s ovim u vezi!
http://vijesti.ba/clanak/371456/covic-u ... plenkovica
http://vijesti.ba/clanak/371456/covic-u ... plenkovica
- Matzan
#32352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napokon se neko sjetio da pokrene ovo pitanje:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-novo ... /170828053
Da mi je samo znati ko je, kada i sa kojim obrazloženjem, odnosno za koje zasluge pokrenuo inicijativu da se ulica nazove po Azizi Šaćirbegović?
Da mi je samo znati ko je, kada i sa kojim obrazloženjem, odnosno za koje zasluge pokrenuo inicijativu da se ulica nazove po Azizi Šaćirbegović?
- tranquil
#32353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prijedlog sam po sebi je dobar, ali je od šupačke stranke.
U svjetlu nedavnih istupa onog SDA odrona, rekao bih da se DF samo revanšira istom mjerom. Ili puštaju probni balon, ili su, ohrabreni reakcijom na bljuvotine SDA činovničića, riješili da pređu u kontraofanzivu i ubodu koji poen. Da su ozbiljni, inicijativa bi se zvala "General Šiber zaslužuje ulicu, pronađimo rješenje". Ciljanje specifično ulice Azize Šaćirbegović (koliko god bilo opravdano) ukazuje na direktnu osvetu za priču o preimenovanju Titove.
Pokojni General je, bez ikakve sumnje, zaslužio ulicu u Gradu. Ali ako mu se Grad neće odužiti tako što će to mu dati ulicu na svoju vlastitu inicijativu, nego njegovo ime koriste propale stranke za dnevno-političke ciljeve (i to na takav način da ZNAJU da će izazvati otpor), onda Grad nije zaslužio ulicu sa imenom Generala.
U svjetlu nedavnih istupa onog SDA odrona, rekao bih da se DF samo revanšira istom mjerom. Ili puštaju probni balon, ili su, ohrabreni reakcijom na bljuvotine SDA činovničića, riješili da pređu u kontraofanzivu i ubodu koji poen. Da su ozbiljni, inicijativa bi se zvala "General Šiber zaslužuje ulicu, pronađimo rješenje". Ciljanje specifično ulice Azize Šaćirbegović (koliko god bilo opravdano) ukazuje na direktnu osvetu za priču o preimenovanju Titove.
Pokojni General je, bez ikakve sumnje, zaslužio ulicu u Gradu. Ali ako mu se Grad neće odužiti tako što će to mu dati ulicu na svoju vlastitu inicijativu, nego njegovo ime koriste propale stranke za dnevno-političke ciljeve (i to na takav način da ZNAJU da će izazvati otpor), onda Grad nije zaslužio ulicu sa imenom Generala.
- Roccohljup
#32354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel to neko tricky pitanjeMatzan wrote:Napokon se neko sjetio da pokrene ovo pitanje:
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#32355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sami su sebi skočili u stomak i df im dva puta dobro naplati sve to. realno, iznenadili su me sa ovom incijativom i ja je i podržavam i nije ovo tema za dnevno-političke ciljeve, već isključivo sa apsekta morala i zahvalnosti.tranquil wrote:Prijedlog sam po sebi je dobar, ali je od šupačke stranke.
to što je ovaj prijedlog uputila stranka, a ne pojedinac, ne osporava činjenicu da je general šiber bio zaboravljen i zapostavljen poslije rata, ali i poslije njegove smrti, ne osporava činjenicu da je cirka deset ljudi bilo na njegovom grobu prije par dana i ne osporava činjenicu da sda kvazigenerali ni ne pomišljaju da odaju počast svom kolegi šiberu.
i naravno da se ovo može gledati kao politička igra, ali kako god okreneš, politika je ta koja može promijeniti ime ove ulice.
i da, ko je aziza? sprovedi anketu po gradu i ni 5% ne zna ko je aziza.
- tranquil
#32356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se s ocjenom zaslužnosti generala Šibera i Azize. Ne slažem se s ocjenom ovog čina DF-a. Kao što sam rekao, da su htjeli da daju ime ulice po generalu "sa aspekta morala i zahvalnosti", pokrenuli bi inicijativu da se nađe rješenje, a ne pokazali direktno na tačno određenu ulicu i rekli "ovu hoćemo". Eksplicitan izbor ulice Azize Šaćirbegović pokazuje da oni, na krilima reakcije javnosti na priču promjenu imena Titove, samo žele da odmjere snage sa SDA na "njihovoj" ulici. Kontraofanziva u krkanluku.malakh wrote:sami su sebi skočili u stomak i df im dva puta dobro naplati sve to. realno, iznenadili su me sa ovom incijativom i ja je i podržavam i nije ovo tema za dnevno-političke ciljeve, već isključivo sa apsekta morala i zahvalnosti.tranquil wrote:Prijedlog sam po sebi je dobar, ali je od šupačke stranke.
to što je ovaj prijedlog uputila stranka, a ne pojedinac, ne osporava činjenicu da je general šiber bio zaboravljen i zapostavljen poslije rata, ali i poslije njegove smrti, ne osporava činjenicu da je cirka deset ljudi bilo na njegovom grobu prije par dana i ne osporava činjenicu da sda kvazigenerali ni ne pomišljaju da odaju počast svom kolegi šiberu.
i naravno da se ovo može gledati kao politička igra, ali kako god okreneš, politika je ta koja može promijeniti ime ove ulice.
i da, ko je aziza? sprovedi anketu po gradu i ni 5% ne zna ko je aziza.
I izgubiti će, a to general Šiber nije zaslužio. General je i dalje zaboravljen od Sarajeva. Sve beznačajnija "opoziciona" stranka se sjetila generala samo da bi preko njegovog imena "ućerali" vladajućoj stranci. Bolje da ga se nisu sjetili.
Da je Sarajevo gdje je nekad bilo, inicijativa bi krenula od gradskog vijeća, a ne bi se oko toga zajebavale stranke.
- Roccohljup
#32357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cccc ni mrtvom heroju ne daju mira već ga koriste za politička prepucavanje. Genralissimo itekako zaslužuje ulicu i to na puno boljoj lokaciji. A za Azizu je misterija i meni kako je dobila i na osnovu čega 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#32358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ima smisla, ali...tranquil wrote: Slažem se s ocjenom zaslužnosti generala Šibera i Azize. Ne slažem se s ocjenom ovog čina DF-a. Kao što sam rekao, da su htjeli da daju ime ulice po generalu "sa aspekta morala i zahvalnosti", pokrenuli bi inicijativu da se nađe rješenje, a ne pokazali direktno na tačno određenu ulicu i rekli "ovu hoćemo". Eksplicitan izbor ulice Azize Šaćirbegović pokazuje da oni, na krilima reakcije javnosti na priču promjenu imena Titove, samo žele da odmjere snage sa SDA na "njihovoj" ulici. Kontraofanziva u krkanluku.
I izgubiti će, a to general Šiber nije zaslužio. General je i dalje zaboravljen od Sarajeva. Sve beznačajnija "opoziciona" stranka se sjetila generala samo da bi preko njegovog imena "ućerali" vladajućoj stranci. Bolje da ga se nisu sjetili.
Da je Sarajevo gdje je nekad bilo, inicijativa bi krenula od gradskog vijeća, a ne bi se oko toga zajebavale stranke.
posto vidim da je incijativu predlozio ogranak dfa iz novog sarajeva onda je logicno zasto je bas to ulica azize sacirbegovic. znam one gore ulice po hrasnom brdu i nema potrebe da se neka ulica gore zove po siberu i najlogicnije je da predloze azizinu ulicu. ovo je samo pocetak i kako su krenuli promijenit ce ime te ulice i neka istraju da se zove stjepan siber.
- tranquil
#32359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podržavam da se da ime ulice po generalu Šiberu. Podržavam i to da se preispita po čemu je Aziza zaslužila ulicu, i da se po potrebi ulica s njenim imenom reimenuje. I zašto da ne, podržao bih da se te dvije tačke spoje u jednu.malakh wrote:ima smisla, ali...tranquil wrote: Slažem se s ocjenom zaslužnosti generala Šibera i Azize. Ne slažem se s ocjenom ovog čina DF-a. Kao što sam rekao, da su htjeli da daju ime ulice po generalu "sa aspekta morala i zahvalnosti", pokrenuli bi inicijativu da se nađe rješenje, a ne pokazali direktno na tačno određenu ulicu i rekli "ovu hoćemo". Eksplicitan izbor ulice Azize Šaćirbegović pokazuje da oni, na krilima reakcije javnosti na priču promjenu imena Titove, samo žele da odmjere snage sa SDA na "njihovoj" ulici. Kontraofanziva u krkanluku.
posto vidim da je incijativu predlozio ogranak dfa iz novog sarajeva onda je logicno zasto je bas to ulica azize sacirbegovic. znam one gore ulice po hrasnom brdu i nema potrebe da se neka ulica gore zove po siberu i najlogicnije je da predloze azizinu ulicu. ovo je samo pocetak i kako su krenuli promijenit ce ime te ulice i neka istraju da se zove stjepan siber.
Ne podržavam lažnu opoziciju koja se, u ovom slučaju, ponaša isto kao SDA po pitanju ho-ruk izmjena naziva, i dodatno, povlači jedno časno ime kroz kaljužu BH politike. Ovo je inicijativa ogranka beznačajne stranke, i biće odbijena. Građani Sarajeva, čak i da je većina za ovo, a bojim se da nije, se ništa ne pitaju. DF računa na jeftine poene na taj način što će pokušati da provuku "časnu" inicijativu, a SDA će navući ljutnju dijela javnosti jer će inicijativu odbiti. To je sva DF-ova računica, a ne da general Šiber dobije zasluženo mjesto na ulicama Sarajeva.
Politikanti DF-a ne računaju na to da nažalost većina javnosti Sarajeva je uz SDA, a ne uz njih, što konkretno znači da će potrošiti generalovo ime na jalovu inicijativu koja će dobiti uobičajenu podršku građanskih i "građanskih" krugova Sarajeva, izazvati dodatni bijes istih na SDA, a realno neće ništa promijeniti. Osim što će DF dobiti par tapšanja po ramenu od građana i "građana" jer su "pokušali".
-
IMT25
#32360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tranquil wrote:Podržavam da se da ime ulice po generalu Šiberu. Podržavam i to da se preispita po čemu je Aziza zaslužila ulicu, i da se po potrebi ulica s njenim imenom reimenuje. I zašto da ne, podržao bih da se te dvije tačke spoje u jednu.malakh wrote:ima smisla, ali...tranquil wrote: Slažem se s ocjenom zaslužnosti generala Šibera i Azize. Ne slažem se s ocjenom ovog čina DF-a. Kao što sam rekao, da su htjeli da daju ime ulice po generalu "sa aspekta morala i zahvalnosti", pokrenuli bi inicijativu da se nađe rješenje, a ne pokazali direktno na tačno određenu ulicu i rekli "ovu hoćemo". Eksplicitan izbor ulice Azize Šaćirbegović pokazuje da oni, na krilima reakcije javnosti na priču promjenu imena Titove, samo žele da odmjere snage sa SDA na "njihovoj" ulici. Kontraofanziva u krkanluku.
Ne podržavam lažnu opoziciju koja se, u ovom slučaju, ponaša isto kao SDA po pitanju ho-ruk izmjena naziva, i dodatno, povlači jedno časno ime kroz kaljužu BH politike. Ovo je inicijativa ogranka beznačajne stranke, i biće odbijena. Građani Sarajeva, čak i da je većina za ovo, a bojim se da nije, se ništa ne pitaju. DF računa na jeftine poene na taj način što će pokušati da provuku "časnu" inicijativu, a SDA će navući ljutnju dijela javnosti jer će inicijativu odbiti. To je sva DF-ova računica, a ne da general Šiber dobije zasluženo mjesto na ulicama Sarajeva.
Politikanti DF-a ne računaju na to da nažalost većina javnosti Sarajeva je uz SDA, a ne uz njih, što konkretno znači da će potrošiti generalovo ime na jalovu inicijativu koja će dobiti uobičajenu podršku građanskih i "građanskih" krugova Sarajeva, izazvati dodatni bijes istih na SDA, a realno neće ništa promijeniti. Osim što će DF dobiti par tapšanja po ramenu od građana i "građana" jer su "pokušali".
-
putokaz1
#32361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predlažem da se ta ulica
Ulica El Baketa i Hanume Seke''
ipak će oni biti najzaslužniji ako SDA izgubi izbore 2018
AKO
Ulica El Baketa i Hanume Seke''
ipak će oni biti najzaslužniji ako SDA izgubi izbore 2018
AKO
- tranquil
#32362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pade mi na pamet najveća ironija DF-ove inicijative o ulici Stjepana Šibera.
Ukoliko bi se desilo čudo i ova inicijativa došla do gradskog vijeća, i ukoliko bi SDA-u falilo glasova da je obori, siguran sam da bi se našao koji DF-ovac da se pridruži SDA i obori ovu inicijativu.
Ukoliko bi se desilo čudo i ova inicijativa došla do gradskog vijeća, i ukoliko bi SDA-u falilo glasova da je obori, siguran sam da bi se našao koji DF-ovac da se pridruži SDA i obori ovu inicijativu.
- Alfons Kauders
#32363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tranquil wrote:Pade mi na pamet najveća ironija DF-ove inicijative o ulici Stjepana Šibera.
Vrlo vjerovatno
- JThomas
#32364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
za radno mjesto u radu ili vodovodu...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inicijativa je jako dobra i zbog toga što general Šiber treba dobiti ulicu i zbog toga što je Aziza Šaćirbegović zaslužuje izgubiti , problem je što je DF trentuno najneozbiljniji parlamentarni politički subjekat , neozbiljniji od Radeljaša , BOSS-a , USD ili SDU...tranquil wrote:Pade mi na pamet najveća ironija DF-ove inicijative o ulici Stjepana Šibera.
Upravo u Novom Sarajevu su u stratu izgubili 3/6 vijećnika koji zdušno i redovno dižu ruku uz Koldžu i SDA , Srdić , Olovčić i Nevesinjac...
Dvoje od preostalih troje u Novom Sarajevu zapravo "fura svoj film" iako ruku na srce još nisu uvijek glasali uz SDA izuzev budžeta...
Opasnost od "ujedinjenja ljevice" na narednim izborima uz mahom potpuno iste korumpirane ili "prozvane" ljude u SDP-u i DF-u je nažalost sve veća i veća.
Neukaljani kadar NS-a i GS-a će zarad kratkoročnih interesa izgleda pristati na ovo i to je onda gotovo....kad se izmješaju korektni i pokvareni onda svi postaju isti u korist pokvarenih.....i u Novom Sarajevu i u Sarajevu i u cijeloj zemlji...
- JThomas
#32366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ili vladajućim žargonom: ima poštenih ljudi i dobrih kadrova, ali ne mogu da dođu do izražaja 
- Banksy
#32367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samer Rešidat jučer komentira Raspudićevo gostovanje iz maja ove godine. Valjda nije vidio da je u pitanju reprizni program.
U konkurenciji za najglupana DF-a, a tamo je konkurenicja baš žestoka, ovaj kloc pobjeđuje za cijelu dužinu.
Moje dijete je rođeno u Bosni i ne želim da govori rajčica, kruh, žlica ili mleko jer se tako u Bosni ne govori.
Samer Rešidat
https://** No links **.ba/clanak/165272/nisi-ti-m ... -raspudicu
- Prpa.ba
#32368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne samo da Aziza nece biti preimenovana u Siberovu, vec ce i Titovoj isteci rok trajanja u naredna dva mandatna perioda.
- Roccohljup
#32369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Titova u Sulje tihića?Prpa.ba wrote:Ne samo da Aziza nece biti preimenovana u Siberovu, vec ce i Titovoj isteci rok trajanja u naredna dva mandatna perioda.
- volta dzontra
#32370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samer je odlican. Nekako prototipski uoblicava opci stav prema ostatku BIH i opcenito drukcijimBanksy wrote:Samer Rešidat jučer komentira Raspudićevo gostovanje iz maja ove godine. Valjda nije vidio da je u pitanju reprizni program.
U konkurenciji za najglupana DF-a, a tamo je konkurenicja baš žestoka, ovaj kloc pobjeđuje za cijelu dužinu.
Moje dijete je rođeno u Bosni i ne želim da govori rajčica, kruh, žlica ili mleko jer se tako u Bosni ne govori.
Samer Rešidat
https://** No links **.ba/clanak/165272/nisi-ti-mostarska-raja-ti-si-papak-evo-kako-je-samer-residat-odgovorio-nini-raspudicu
-
IMT25
#32371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://ba.n1info.com/a203190/Vijesti/Vi ... dnoga.html
U prvi mah sasvim logična i na mjestu konstatacija, jednog BIh patriote, stranačkog lidera jedne lijevo, antifašistički orijentisane stranke..ali nešto sa sa komšićevom izjavom ne valja, kao i obično. On se stalno nešto duri i ne može on zaboraviti i ne može on oprostiti. To svoje mišljenje i sumnje u vučićevu iskrenost neka ima i neka zadrži za privatne razgovore, za vlastito promišljanje- Ali ovako istupati u medijima dok se govori o normalizaciji odnosa u regionu, normalizaciji odnosa, gdje Vučić igra vaznu ulogu. Ako je taj lik-Vučić izabran u svojoj zemlji, priznat od međunarodnog faktora, ako nema krivice za ratne zločine iz ratnog perioda, onda molim lijepo, moramo i mi s njim "igrati" . Umjesto kao ljevičar da nalazi puteve lijevo i desno, da miri ljude i povezuje radničku klasu regiona, on se stalno nešto ljuti. PAPAK jedan obični razmaženi, uobraženi. Nešto on emotivan ovo-ono, ma nisi ti za ovog posla papčino glupa!
U prvi mah sasvim logična i na mjestu konstatacija, jednog BIh patriote, stranačkog lidera jedne lijevo, antifašistički orijentisane stranke..ali nešto sa sa komšićevom izjavom ne valja, kao i obično. On se stalno nešto duri i ne može on zaboraviti i ne može on oprostiti. To svoje mišljenje i sumnje u vučićevu iskrenost neka ima i neka zadrži za privatne razgovore, za vlastito promišljanje- Ali ovako istupati u medijima dok se govori o normalizaciji odnosa u regionu, normalizaciji odnosa, gdje Vučić igra vaznu ulogu. Ako je taj lik-Vučić izabran u svojoj zemlji, priznat od međunarodnog faktora, ako nema krivice za ratne zločine iz ratnog perioda, onda molim lijepo, moramo i mi s njim "igrati" . Umjesto kao ljevičar da nalazi puteve lijevo i desno, da miri ljude i povezuje radničku klasu regiona, on se stalno nešto ljuti. PAPAK jedan obični razmaženi, uobraženi. Nešto on emotivan ovo-ono, ma nisi ti za ovog posla papčino glupa!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od preimenovanja Titove ulice nema ništa , niti nazivanja Titovim imenom bilo koje druge ili sl. jednostavno od toga nema ništa.Prpa.ba wrote:Ne samo da Aziza nece biti preimenovana u Siberovu, vec ce i Titovoj isteci rok trajanja u naredna dva mandatna perioda.
Ako SBB povuče svoju podršku Koldžinoj većini do oktobra 2018 u OV Novo Sarajevo , leti Aziza ko kofer.
Lijep pozdrav.
- orinoco
#32373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A nakon kuhače Azize, slijede Mladi Muslimanisabina1 wrote:Od preimenovanja Titove ulice nema ništa , niti nazivanja Titovim imenom bilo koje druge ili sl. jednostavno od toga nema ništa.Prpa.ba wrote:Ne samo da Aziza nece biti preimenovana u Siberovu, vec ce i Titovoj isteci rok trajanja u naredna dva mandatna perioda.
Ako SBB povuče svoju podršku Koldžinoj većini do oktobra 2018 u OV Novo Sarajevo , leti Aziza ko kofer.
Lijep pozdrav.
-
sabanss
#32374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad zdrave jabuke nisu popravile pokvarenu, uvijek je obrnutoJThomas wrote:ili vladajućim žargonom: ima poštenih ljudi i dobrih kadrova, ali ne mogu da dođu do izražaja
- Roccohljup
#32375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al kad ih sve umeljaš u pekmez, i ne primjeti se vise koja je koja.....a sve bude slatkosabanss wrote:Nikad zdrave jabuke nisu popravile pokvarenu, uvijek je obrnutoJThomas wrote:ili vladajućim žargonom: ima poštenih ljudi i dobrih kadrova, ali ne mogu da dođu do izražaja