A oni uvijek dobro pripreme podloguTempo wrote:jedno je poplocavanje betonskom galanterijom u maloj dimenziji, a potpuno drugo poplocavanje masivnim ukrojenim kamenom na dobro pripremljenu podlogu.
Samo asfalt jer za bolje i nismo.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
A oni uvijek dobro pripreme podloguTempo wrote:jedno je poplocavanje betonskom galanterijom u maloj dimenziji, a potpuno drugo poplocavanje masivnim ukrojenim kamenom na dobro pripremljenu podlogu.
Nije li rekao na jednoj od sjednica GV da nece produziti ugovor sa ALBOM i da ce napraviti javno komunalno preduzece?Nivelacija wrote: gledao sam jucer na saliven intervju elvir bucalo sa fudom ispred bosanke...
i poce prica o cistoci, kaze fudo alba njemacka firma, medju najciscim gradovima za bh standarde, ja sam zadovoljan i slicno.
Nesto si debelo pobrkao, ako mislis da mi je uzor.channel10 wrote:Naravno clio. Valjda bi tada onaj tvoj uzor parkirao na oznaceno parking mjesto, a ne kao dole kod gimnazije kad parkira u zoni raskrsnice uz pjesacki prijelaz, a drotovi prolaze i nista.
https://autostart.24sata.hr/auto/ovo-je ... zistu-5241Tempo wrote:sta su to dostavnjaci?clio_dci120 wrote:channel10 wrote:Nemoj da poplocavaju Boga ti. Još se nije rodio majstor koji je to popločavanje uradio kako treba.
Ja bas htio predložiti da urade nešto novo u Titovoj kod zenicanke (taj dio). Jučer prolazim tim dijelom i gledam gdje ću stati jer one ploče kupaju raju koja onda prolazi. Sve je otišlo u qrc.
A i ovo trčanje su mogli pomjeriti za zadnju trećinu Maja. Manja je vjerovatnoća da će biti hladno i da će padati kiša.
Zasto po svijetu, ili u blizoj okolini Duborvniku, Zagrebu ili Splitu nisu popucale poplocane setalisne zone i trgovi?
Zato sto nema stoke od novo komponavanih privrednika da se vozaju dostavnjacima i kamioncicima po tim zonama!
Ploce popucaju iskljucivo jer nisu predvidjen za saobracaj motornih vozila!
Pogledjaj samo onaj dio pored pekare AM, uvijek neki kombi i sl...
clio_dci120 wrote: https://autostart.24sata.hr/auto/ovo-je ... zistu-5241
novokomponovani, jedna rijec.clio_dci120 wrote:
Zasto po svijetu, ili u blizoj okolini Duborvniku, Zagrebu ili Splitu nisu popucale poplocane setalisne zone i trgovi?
Zato sto nema stoke od novo komponavanih privrednika da se vozaju dostavnjacima i kamioncicima po tim zonama!
Ploce popucaju iskljucivo jer nisu predvidjen za saobracaj motornih vozila!
Pogledjaj samo onaj dio pored pekare AM, uvijek neki kombi i sl...
Iz Brnjica. Kao i ovi sa klixa. Oduvijek se koristio naziv dostavnjak.Tempo wrote:clio_dci120 wrote: https://autostart.24sata.hr/auto/ovo-je ... zistu-5241
dostavno vozilo, a ne dostavnjak. missim, odakle si ti?
ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.clio_dci120 wrote:Ja sam barem vidjao da dostavu vrse namjenskim vozicima, a ne dostavnim vozilima. Njima nije mjesto u pjesackim zonama.
ima u Dubrovniku, u Becu, Berlinu, ali u Njujorku ne mare za to - dovedu kamion do skladista i buce i ruce i potpuno ima sharm.Tempo wrote:ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.clio_dci120 wrote:Ja sam barem vidjao da dostavu vrse namjenskim vozicima, a ne dostavnim vozilima. Njima nije mjesto u pjesackim zonama.
Mislio sam na drumski vozic ili kako to vec zovu, ne bukvalno na voz.Tempo wrote:ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.clio_dci120 wrote:Ja sam barem vidjao da dostavu vrse namjenskim vozicima, a ne dostavnim vozilima. Njima nije mjesto u pjesackim zonama.
clio_dci120 wrote:Mislio sam na drumski vozic ili kako to vec zovu, ne bukvalno na voz.Tempo wrote:ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.clio_dci120 wrote:Ja sam barem vidjao da dostavu vrse namjenskim vozicima, a ne dostavnim vozilima. Njima nije mjesto u pjesackim zonama.
za dubrovnik je razumljivo jer se radi o starom gradu. vjerovatno je ista stvar i sa becom, a ja sam govorio o trgovima koji su poplocani zadnjih decenija.moet-perignon wrote:ima u Dubrovniku, u Becu, Berlinu, ali u Njujorku ne mare za to - dovedu kamion do skladista i buce i ruce i potpuno ima sharm.Tempo wrote:ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.clio_dci120 wrote:Ja sam barem vidjao da dostavu vrse namjenskim vozicima, a ne dostavnim vozilima. Njima nije mjesto u pjesackim zonama.
no zato im je beton k'o beton.
Mislio sam na drumski vozic ili kako to vec zovu, ne bukvalno na voz.[/quote]moet-perignon wrote:[
ako si vozic vidio na trgu bana jelacica, onda grijesis. radi se o turistickom vozicu, a nisam sklon povjerovati da igdje ima vozic za dostavu. missim... trebala bi onda biti i teretna zeljeznicka stanica za pretovar roba iz dostavnih dostavnjaka raznih firmi u vozic.
naravno da sam ga razumio. nisam glup. ipak, upotreba takvih termina ga diskredituje kao sagovornika, jer kakav mentalni sklop koristi termin dostavnjak i sta takav ima govoriti o bilo cemu.moet-perignon wrote:dostavnjak bi bio tvorbeni morfem, ako me gimnazija cemu nacila.
svi znamo na sto je on mislio, bez obzira sto klix i avaz i slicna zutila imaju bisera.
no budimo otvorenog uma, i znamo da je jezik poput gume, stalno se mijenja i oblukuje.
da nije tako, na ovom forumu bismo kao u Antigoni ili Odiseju imali spjevove, nakon nekog monologa i dijaloga.
no danas, hvala Bogu, imamo zargone i skracenice i tonu gramatickih oblika, da se mozemo razumjeti.
tako da, ne cjepidlacimo, razumjeli smo sto je clio htio da kaze dostavnjakom, ili terencem.