SDA-All about

jefff

#32301 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Jakako. Samo nikada nemojte izgubiti iz vida da najvise komunjara ima u SDA.
arzuhal

#32302 Re: SDA-All about

Post by arzuhal »

Šta ka'e SDP: SDA priprema apelaciju povodom obilježavanja tzv. Dana RS-a, a prije toga izglasa pare za to obilježavanje...

:thumbup:
JThomas

#32303 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

mislim da je tu zaista nebitno ko je rekao da se to desilo...
Cherry-Cherry

#32304 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

seln wrote::D
Sve mu diraj, samo SDA ne diraj.
Jebo te pasulj, ovo gore nego ortodoksni komunisti 1989.
Gladan, žedan, go i bos ali za SDA. :mrgreen: u jedinstvu je snaga :bih: :mrgreen:
Inače, SDA-ovci su najveći sljedbenici komunista i njihovog način razmišljanja. :thumbup: :mrgreen:
zippoo87

#32305 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

sdaovce moze samo biologija istrijebiti ,nema tu pomoci
seln

#32306 Re: SDA-All about

Post by seln »

zippoo87 wrote:sdaovce moze samo biologija istrijebiti ,nema tu pomoci
Ko ce to docekati....
budale obicno dugo zive.
drug_profi

#32307 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne moze. Evolutivno naprednije jedinke odlaze gdje je bolje. Ovdje ostajemo samo mi koji smo nedovrseni i osudjeni na slijepi kolosijek.
Nazalost, ovi koji glasaju za SDA ce u tim okolnostima najduze prezivjeti jer su zauzeli kazan.
Cherry-Cherry

#32308 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

drugi profil wrote:
Ne moze. Evolutivno naprednije jedinke odlaze gdje je bolje. Ovdje ostajemo samo mi koji smo nedovrseni i osudjeni na slijepi kolosijek.
Nazalost, ovi koji glasaju za SDA ce u tim okolnostima najduze prezivjeti jer su zauzeli kazan.
Dosta dijaspore je za SDA.
drug_profi

#32309 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Cherry-Cherry wrote:
drugi profil wrote:
Dosta dijaspore je za SDA.
ja ako ikad odem odavde, samo ću za SDA glasati i neću propustiti ni jednu priliku za to.
Hoćete SDA, e evo vam ga.
zippoo87

#32310 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ako izbacimo iz jednacine ove sto je SDA uhljebila i oparila,najvise glasova dobijaju od deda i nena koje i dalje na spomen SDA vide samo Aliju Izetbegovica i to im je dovoljno da daju glas SDA
tamo gdje sam Alija nije dovoljan,tu se napakuje paketic sa malo ulja,secera,kafe i eto glasa

ovakve moze samo priroda ocistiti ,njih ne mozes natjerati na razmisljanje...oni glasaju po toj nekoj svojoj logici i paradoks je da su najstariji glasaci i najodaniji glasaci...ne preskacu izbore

ima ovakvih i u SDPu,starih komunjara koje i dan danas sa ponosom isticu da su komunjare,ostali u dalekoj proslosti i oni zive u tom svom nekom svijetu
njih ne zanima sta rade stranke,oni su se indentifikovali sa nekom od njih i to je do smrti

za koga dijaspora glasa,to nemam pojma...mada za koga god da glasaju,broj glasova je zanemariv i potpuno nebitan
jefff

#32311 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Od komunjara nece dobiti ni malo secera i kafe. Niko nije lud na pare ko komunjara. Doduse u SDA ih ima najvise.
Cherry-Cherry

#32312 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

zippoo87 wrote:ako izbacimo iz jednacine ove sto je SDA uhljebila i oparila,najvise glasova dobijaju od deda i nena koje i dalje na spomen SDA vide samo Aliju Izetbegovica i to im je dovoljno da daju glas SDA
tamo gdje sam Alija nije dovoljan,tu se napakuje paketic sa malo ulja,secera,kafe i eto glasa

ovakve moze samo priroda ocistiti ,njih ne mozes natjerati na razmisljanje...oni glasaju po toj nekoj svojoj logici i paradoks je da su najstariji glasaci i najodaniji glasaci...ne preskacu izbore.
Kad ih priroda očisti, ostaje podmladak. Zato se velika pažnja posvećuje omladini. Omladina im je zatucanija od nana i deda. To završava škole i fakultete, ali podešavanja mozga su kao kod dede od 85 godine bez razreda škole.
GeeTnT

#32313 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Cherry-Cherry wrote:
zippoo87 wrote:ako izbacimo iz jednacine ove sto je SDA uhljebila i oparila,najvise glasova dobijaju od deda i nena koje i dalje na spomen SDA vide samo Aliju Izetbegovica i to im je dovoljno da daju glas SDA

ovakve moze samo priroda ocistiti ,njih ne mozes natjerati na razmisljanje...oni glasaju po toj nekoj svojoj logici i paradoks je da su najstariji glasaci i najodaniji glasaci...ne preskacu izbore.
Kad ih priroda očisti, ostaje podmladak. Zato se velika pažnja posvećuje omladini. Omladina im je zatucanija od nana i deda. To završava škole i fakultete, ali podešavanja mozga su kao kod dede od 85 godine bez razreda škole.
Kad ih priroda ocisti.
Omladina im je zatucana.
Podesavanje mozga...

dr. Mengele bolje srocio nebi...
Cherry-Cherry

#32314 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Nema to veze sa Mengelom. :-)
Da su zatucani - jesu.
Da su svi isto podešeni - jesu.
GeeTnT

#32315 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Cherry-Cherry wrote:Nema to veze sa Mengelom. :-)
Da su zatucani - jesu.
Problem je sto bi ti voljela da su zatucani, jer bi onda s njima bilo lako...ja bi ih prije nazvao „namazanim“, a dede i nane ne bih mijesao u pricu o SDA, jer njihove mozgove je podesavao sistem bez SDA. Mozes mislit kako im je u tom sistemu bilo kad spas vide u „hediji“..opet sam nekako siguran da nane i dede ces nagovorit da daju glas bilo kojoj boljoj alternativi, a babe i zabe NIKAD...
Cherry-Cherry

#32316 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Nema ko šta voljeti i ne voljeti. Zatucani jesu, zato sa njima i rade šta žele.
Janjicar

#32317 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

GeeTnT wrote:
Cherry-Cherry wrote:Nema to veze sa Mengelom. :-)
Da su zatucani - jesu.
Problem je sto bi ti voljela da su zatucani, jer bi onda s njima bilo lako...ja bi ih prije nazvao „namazanim“, a dede i nane ne bih mijesao u pricu o SDA, jer njihove mozgove je podesavao sistem bez SDA. Mozes mislit kako im je u tom sistemu bilo kad spas vide u „hediji“..opet sam nekako siguran da nane i dede ces nagovorit da daju glas bilo kojoj boljoj alternativi, a babe i zabe NIKAD...
Mah jock, zatucaniji im bolje pristaje.
GeeTnT

#32318 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Cherry-Cherry wrote:Nema ko šta voljeti i ne voljeti. Zatucani jesu, zato sa njima i rade šta žele.
Jednom i nekome ce ova SDA da dosadi, a taj ce imati moc i snagu da se konacno obracuna sa njima..Ovdasnja plejada „nezatucanih“ nije u stanju ni da stvari nazovu pravim imenom, a jedino sto je preostalo tipkati i prozivati dede i nane...
zippoo87

#32319 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

GeeTnT wrote:
Cherry-Cherry wrote:Nema ko šta voljeti i ne voljeti. Zatucani jesu, zato sa njima i rade šta žele.
Jednom i nekome ce ova SDA da dosadi, a taj ce imati moc i snagu da se konacno obracuna sa njima..Ovdasnja plejada „nezatucanih“ nije u stanju ni da stvari nazovu pravim imenom, a jedino sto je preostalo tipkati i prozivati dede i nane...
moc i snaga su u pravnoj drzavii vladavini prava...kada se to uredi,cijela plejada SDA funkcionera ce da popuni cuzu,takodjer i monogi iz drugih stranaka
zato su oni zajedno udruzeni i sa jedne strane unistavaju pravnu drzavu,sa druge se enormno bogate a sa trece zatucaju narod,sve kategorije,samo sto neki primjete te igre a neki ne
djedove i nene razumijem,malo su informirani,igra im se na osjecanja i na neimastinu,gdje paket od 10 KM svake 2 godine njima puno znaci i ne osjecaju se "zaboravljenim"
ali mi nikada nece biti jasni mladi koje takmice koji ce se vise uvuci kome u guzu i lizati dupe,za mrvice
a ti i tvoja odbrana SDA je tragikomicna druze :D
GeeTnT

#32320 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

zippoo87 wrote:
GeeTnT wrote:
moc i snaga su u pravnoj drzavii vladavini prava...kada se to uredi,cijela plejada SDA funkcionera ce da popuni cuzu,takodjer i monogi iz drugih stranaka
zato su oni zajedno udruzeni i sa jedne strane unistavaju pravnu drzavu,sa druge se enormno bogate a sa trece zatucaju narod,sve kategorije,samo sto neki primjete te igre a neki ne
djedove i nene razumijem,malo su informirani,igra im se na osjecanja i na neimastinu,gdje paket od 10 KM svake 2 godine njima puno znaci i ne osjecaju se "zaboravljenim"
ali mi nikada nece biti jasni mladi koje takmice koji ce se vise uvuci kome u guzu i lizati dupe,za mrvice
a ti i tvoja odbrana SDA je tragikomicna druze :D
Slazem se samo sa prvom recenicom /prvim redom/ :D ..sve ostalo sto si napisao je bezze i prica koja godi iskljucivo forumskim misevima..
zippoo87

#32321 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ni ti ni ja nemamo nikakvu korist od foruma i forumskih miseva...tako da barem sto se mene tice,pisem ono sto u datom trenutku mislim a ne sto se nekome svidja ili ne svidja

a ti sam ocjeni sta i kako i za koga pises ;)
Novak20

#32322 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Daleko od Sarajeva, SDA izgleda ima problema. :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/potpuni ... /180113033
Odbor za očuvanje bužimske SDA i klub zastupnika ove stranke u Općinskom vijeću Bužim obratili su se danas javnosti i najavili da se Odbor raspušta, a Klub vijećnika napušta SDA i osniva Nezavisni klub u Općinskom vijeću, čime SDA po prvi put od osnivanja ostaje bez kluba, ali i bez ijednog vijećnika u Općinskom vijeću Bužima.

U Bužimu je danas održana, kako je istaknuto, posljednja press konferencija za javnost Odbora za očuvanje bužimske SDA i kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bužim.

Kako je kazao predsjednik Odbora Agan Bunić, kulminacija problema u bužimskoj SDA nastala je u novembru prošle godine kada je po drugi put uvedeno Povjereništvo u ovoj općinskoj organizaciji.

"Tada je 250 istaknutih članova SDA, zajedno sa vijećnicima i povjerenicima u mjesnim ograncima, reagovalo i formiralo Odbor za očuvanje bužimske SDA, sa mnom na čelu, kako bismo još jednom pokušali spasiti SDA u našoj općini. Nakon toga, uputili smo prigovor na imenovano Povjereništvo, jer po Statutu stranke na čelu Povjereništva ne može biti čovjek koji je na posljednjim izborima u Općinsko vijeće izabran kao nezavisni vijećnik i koji nije član SDA", rekao je Bunić.

On je kazao da su, s druge strane, iz stranke isključeni svi oni koji su u posljednja 3-4 izborna procesa za SDA u Bužimu donosili od 3 do 4 hiljade glasova.

"Dakle, iz stranke su izbačeni oni koji su dobijali hiljade glasova, a na čelo Povjereništva je došao čovjek koji je imao 300 kupljenih glasova. To nije izborni legitimitet", rekao je Bunić.
fosna2014

#32323 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

SDA je vec na proslim izborima izgubila Krajinu. Sada samo dolazi potvrdjivanje na terenu. Krajiska A-SDA ce pokupiti veci dio kajmaka.
bersK

#32324 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Što više SDA propada, to više jača Bosna i Hercegovina. Mislim da je to svima koji imaju u blesimetru nešto jasno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32325 Re: SDA-All about

Post by Jimmy McNulty »

Šta oni tamo po komentarima lupaju da bi se Lagumdžija mogao kandidovat ispred SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva :lol:

Hazime, imamo provalu :lol:
Post Reply