Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#32301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Man of steel wrote: 10/06/2025 23:24
belfy wrote: 10/06/2025 02:56
a sada samo nekoliko godina poslije i vise stotina miliona dobijes klauna koji se posvadjao sa cijelim svijetom, a sada i LA gori. napredak, valjda...
Taj klaun je prije par dana odjebao Muska koji mu je za predsjedničku kampanju uplatio 300 miliona dolara a za uzvrat očekivao razne benefite.

Trump je posebna mustra htjeli vi to priznati ili ne.
Nisi ti dobro upratio. Musk je njega odjebao, ne obratno.

Njegov SpaceX je itekako dobio benefite. Musk je sam sa svojom ekipom vise mjeseci harao federalnim bazama podataka. Sta god je htio, uzeo je. Vjerovatno nisi upratio.
Onda se malo predozirao pa ga uhvatila luda.
drug_profi

#32302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

a sada samo nekoliko godina poslije i vise stotina miliona dobijes klauna koji se posvadjao sa cijelim svijetom, a sada i LA gori. napredak, valjda...
Taj klaun je prije par dana odjebao Muska koji mu je za predsjedničku kampanju uplatio 300 miliona dolara a za uzvrat očekivao razne benefite.

Ček, neki dan prosipaš MAGA priču ovdje a sad prešjednik klaun?
GandalfSivi

#32303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 11/06/2025 00:06
GandalfSivi wrote: 10/06/2025 23:29 Loodilo…

Ne znam tacno o cemu se radi, ali cine mi se vrlo pristojni.

Ovo je LAPD, nema veze sa Trumpom.
Posto nisi nikada slusao Bodycount :) Ne hapse, ali stavljaju lisice na novinara CNN-a, da ga premjeste sa jednog mjesta na drugo…
GandalfSivi

#32305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote: 11/06/2025 00:15

Ček, neki dan prosipaš MAGA priču ovdje a sad prešjednik klaun?
Ne hranite/citirajte trola svega vam…
apsidejzi

#32306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

KOliko se ja sjecam, fazon sa Elonom je bio da se negdje nadju 2 triliona dolara koji su planirani deficit za ovu godinu. Amerika prikupi 5 trliona godisnje na porezima a trosi 7. Tako je bio budzet za ovu godinu. Onda je Elon sa svojim DOGE-om trebao da skrese troskove 2T ali su kasnije skontali da ne mogu naci toliko pa su spustili cilj na 1T rezanja troskova a 1T da povecaju prihode. Tako ces zavrsiti na 6T prihoda i troskova tj dug nece rasti. Citava poenta Elona je bila da zaustavi rast duga.

Medjutim, ovaj Trumpov Big Beautiful Bil je trebao da dadne mnoge poreske olaksice cime bi zapravo skresao onih 5T koje su trebali dobiti. Odjednom, prihodi ce biti 4T i onaj 1T sto je DOGE trebao kao naci da ustedi sad je izgubljen na prihodima. Sav rad je bio uzaludan. Svo ono ukidanje USAID-a je sluzilo samo zato da Trump moze smanjiti poreze i kupiti politicke poene. I tu je Elon skontao da ga ovaj zajebaje.

Ovako sam ja ugrubo razumio Elonove tvitove i pricu oko BBB-a. Elon je skrsio svoj ugled u svijetu, srozao svoje kompanije, pretprio velike gubitke da bi ovaj uzeo sav njegov rad i dao poreske olaksice zarad politickih poena. Ne zarad Amerike.
belfy

#32307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

Velkoski wrote: 10/06/2025 23:55 ovo ima samo kod nas
mislim da cemo ovo morati pretvoriti u "ovo ima samo kod njih" (bez obzira koja drzava je u pitanju). cisto da bi zahebancija tekla dalje... :D
drug_profi

#32308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

apsidejzi wrote: 11/06/2025 00:35 KOliko se ja sjecam, fazon sa Elonom je bio da se negdje nadju 2 triliona dolara koji su planirani deficit za ovu godinu. Amerika prikupi 5 trliona godisnje na porezima a trosi 7. Tako je bio budzet za ovu godinu. Onda je Elon sa svojim DOGE-om trebao da skrese troskove 2T ali su kasnije skontali da ne mogu naci toliko pa su spustili cilj na 1T rezanja troskova a 1T da povecaju prihode. Tako ces zavrsiti na 6T prihoda i troskova tj dug nece rasti. Citava poenta Elona je bila da zaustavi rast duga.

Medjutim, ovaj Trumpov Big Beautiful Bil je trebao da dadne mnoge poreske olaksice cime bi zapravo skresao onih 5T koje su trebali dobiti. Odjednom, prihodi ce biti 4T i onaj 1T sto je DOGE trebao kao naci da ustedi sad je izgubljen na prihodima. Sav rad je bio uzaludan. Svo ono ukidanje USAID-a je sluzilo samo zato da Trump moze smanjiti poreze i kupiti politicke poene. I tu je Elon skontao da ga ovaj zajebaje.

Ovako sam ja ugrubo razumio Elonove tvitove i pricu oko BBB-a. Elon je skrsio svoj ugled u svijetu, srozao svoje kompanije, pretprio velike gubitke da bi ovaj uzeo sav njegov rad i dao poreske olaksice zarad politickih poena. Ne zarad Amerike.
Pa ušao u kolo sa likom koji je sve i jednog svog poslovnog partnera zajebo...
ultima_palabra

#32309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

apsidejzi wrote: 11/06/2025 00:35 KOliko se ja sjecam, fazon sa Elonom je bio da se negdje nadju 2 triliona dolara koji su planirani deficit za ovu godinu. Amerika prikupi 5 trliona godisnje na porezima a trosi 7. Tako je bio budzet za ovu godinu. Onda je Elon sa svojim DOGE-om trebao da skrese troskove 2T ali su kasnije skontali da ne mogu naci toliko pa su spustili cilj na 1T rezanja troskova a 1T da povecaju prihode. Tako ces zavrsiti na 6T prihoda i troskova tj dug nece rasti. Citava poenta Elona je bila da zaustavi rast duga.

Musk je sve to radio za dobrobit Amerike i zabrinutosti za visinu duga. A onda je svizac zamotao cokoladu...
apsidejzi

#32310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Osmi Socrates wrote: 05/06/2025 22:46 Eto ga nama u Kanadu. :lol:

Ili će ga Putin primiti. :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/elon ... /250611040
Point.

#32311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Izda pizda.

M
A
C
O
apsidejzi

#32312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

A bili ste se obradovali :D
Hendrix

#32313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

ultima_palabra wrote: 11/06/2025 02:35

Musk je sve to radio za dobrobit Amerike i zabrinutosti za visinu duga. A onda je svizac zamotao cokoladu...
Pitam se da li bas neko moze ovako da pushi ovu muskovu suplju ono naivno ko dijete od 5 godina. Onda se sjetim da ljudi vole da trolaju, ustvari nadam se da trolaju, iskreno se nadam.

Jer ako odrastao covjek vjeruje u muskovu filantropiju i brigu za dobrobit "obicnih" ljudi, to je vec ozbiljna dijagnoza.
Hendrix

#32314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Kad pustis morone da sjebu sistem koji fercera 100 godina.
A former employee of the Department of Government Efficiency (DOGE) says he was surprised by "how efficient the government was," and was quietly dismissed after publicly saying so.

Sahil Lavingia, founder of the tech platform Gumroad, joined DOGE in March to help modernize the Veterans Affairs systems, according to NPR. As a coder with no strong political affiliation, Lavingia said he simply wanted to improve the user experience of government services.

Despite backlash from peers over joining a Trump-era agency, he hoped to make a positive impact. But after just 55 days on the job, his access was revoked following a blog interview in which he shared that he saw little evidence of fraud, abuse or waste during his time at the agency.

"Abuse, to me, feels relatively nonexistent," Lavingia told NPR, adding that what many see as waste is more about modernization opportunities than mismanagement.

"I personally was pretty surprised, actually, at how efficient the government was. This isn't to say that it can't be made more efficient — elimination of paper, elimination of faxing — but these aren't necessarily fraud, waste and abuse," he continued.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Image
Point.

#32316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Truba, postavi nam i onu Trump kao Papa.
Peacean

#32317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

"No Kings" protests against President Donald Trump and his policies are set to take place across the country on June 14—the president's birthday
Image

Ako odziv bude dobar moglo bi biti zanimljivo :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Image

uhvaćena likuša bez dozvole
em prosvjeduje em baca kamenje i lutira
a slika na fejsu nije moj prezident
i nije kad si iz meksika
Peacean

#32320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

zigzag

#32321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Peacean wrote: 11/06/2025 15:04
Merc je ozbiljan predsjednik. To se vidjelo na sastanku sa trumpom. Odlično pripremljen.Dobro je da je Njemačka izabrala tako nekoga jer sad kada USA klizi u haos i potencijalni unutrašnji vojni sukob, EU će biti stabilan dio planete.
jeza u ledja

#32322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Merc nije predsjednik. :P
TAFKAP

#32323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Merz jedva svoju državu da može da drži stabilnom, a kamo li EU
Man of steel

#32324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Man of steel »

jeza u ledja wrote: 11/06/2025 00:09

Njegov SpaceX je itekako dobio benefite. Musk je sam sa svojom ekipom vise mjeseci harao federalnim bazama podataka. Sta god je htio, uzeo je. Vjerovatno nisi upratio.
A zbog čega je ovaj njega prvi odjebao nego zato što mu Trump nije želio udovoljiti proftjevima.

Donirao mu 300 miliona za kampanju i nije dobio ono što je tražio.

Koliko sam upratio Musk nije dobio svog čovjeka na čelu NASA-e i po novom proračunu se više neće uplaćivati subvenvije za električna vozila. Vjerovatno ima još razloga ali ovo su za sada najočitiji.

Stvarno je teško bilo koga iz Amerike braniti kada vidimo šta se sve dešava u Gazi. Od Trumpu nisam očekivao da bude propalestinski nastrojen ali sam očekivao barem da se zaustavi genocid. I došlo je do prekida vatre na početku njegovog mandata ali je to sve vrlo kratko trajalo i već sedmicama traje ubijanje bez ikakvih naznaka da će se zaustaviti.

Istini za volju i od Bidena sam očekivao mnogo toga, što se tiče nas samih prije svega, a na kraju smo dobili jedan ogromni haos i svijet na ivici ww3 gdje Trump bukvalno izgleda kao jedina nada da do toga ne dođe.

A što se tiče Epstain filesa mislim da se Trump lično ne nalazi u njima ali za prvu damu Melaniju nisam siguran.
Point.

#32325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Man of steel wrote: 11/06/2025 23:37
jeza u ledja wrote: 11/06/2025 00:09

A zbog čega je ovaj njega prvi odjebao nego zato što mu Trump nije želio udovoljiti proftjevima.

Donirao mu 300 miliona za kampanju i nije dobio ono što je tražio.

Koliko sam upratio Musk nije dobio svog čovjeka na čelu NASA-e i po novom proračunu se više neće uplaćivati subvenvije za električna vozila. Vjerovatno ima još razloga ali ovo su za sada najočitiji.

Stvarno je teško bilo koga iz Amerike braniti kada vidimo šta se sve dešava u Gazi. Od Trumpu nisam očekivao da bude propalestinski nastrojen ali sam očekivao barem da se zaustavi genocid. I došlo je do prekida vatre na početku njegovog mandata ali je to sve vrlo kratko trajalo i već sedmicama traje ubijanje bez ikakvih naznaka da će se zaustaviti.

Istini za volju i od Bidena sam očekivao mnogo toga, što se tiče nas samih prije svega, a na kraju smo dobili jedan ogromni haos i svijet na ivici ww3 gdje Trump bukvalno izgleda kao jedina nada da do toga ne dođe.

A što se tiče Epstain filesa mislim da se Trump lično ne nalazi u njima ali za prvu damu Melaniju nisam siguran.
:lol: :lol: :lol:

Čime vas Magatore hrane da mi je samo znati.
Post Reply