jeza u ledja wrote: ↑11/06/2025 00:09
Man of steel wrote: ↑10/06/2025 23:24
belfy wrote: ↑10/06/2025 02:56
a sada samo nekoliko godina poslije i vise stotina miliona dobijes klauna koji se posvadjao sa cijelim svijetom, a sada i LA gori. napredak, valjda...
Taj klaun je prije par dana odjebao Muska koji mu je za predsjedničku kampanju uplatio 300 miliona dolara a za uzvrat očekivao razne benefite.
Trump je posebna mustra htjeli vi to priznati ili ne.
Nisi ti dobro upratio. Musk je njega odjebao, ne obratno.
Njegov SpaceX je itekako dobio benefite. Musk je sam sa svojom ekipom vise mjeseci harao federalnim bazama podataka. Sta god je htio, uzeo je. Vjerovatno nisi upratio.
Onda se malo predozirao pa ga uhvatila luda.
A zbog čega je ovaj njega prvi odjebao nego zato što mu Trump nije želio udovoljiti proftjevima.
Donirao mu 300 miliona za kampanju i nije dobio ono što je tražio.
Koliko sam upratio Musk nije dobio svog čovjeka na čelu NASA-e i po novom proračunu se više neće uplaćivati subvenvije za električna vozila. Vjerovatno ima još razloga ali ovo su za sada najočitiji.
Stvarno je teško bilo koga iz Amerike braniti kada vidimo šta se sve dešava u Gazi. Od Trumpu nisam očekivao da bude propalestinski nastrojen ali sam očekivao barem da se zaustavi genocid. I došlo je do prekida vatre na početku njegovog mandata ali je to sve vrlo kratko trajalo i već sedmicama traje ubijanje bez ikakvih naznaka da će se zaustaviti.
Istini za volju i od Bidena sam očekivao mnogo toga, što se tiče nas samih prije svega, a na kraju smo dobili jedan ogromni haos i svijet na ivici ww3 gdje Trump bukvalno izgleda kao jedina nada da do toga ne dođe.
A što se tiče Epstain filesa mislim da se Trump lično ne nalazi u njima ali za prvu damu Melaniju nisam siguran.