Sirija

Locked
husein_kapetan

#32301 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Izgleda da SyAF i Coalition Forces večeras rade sinhronizovano po Deir Ezzoru.. možeš si mislit..
walter kurtz

#32302 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

http://www.sipa.gov.ba/bs/?full=12673
Zna li se koga je bilal cinkao
sarajevoxxxx

#32303 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Ma ja, jasno. Isam je zločinac zato su tu "borci" (IS-a) da se bore protiv nepravde.

Hahaha!

______
Najvece zlo u Siriji je Asadov rezim, a ubice i jadnici sa vojnih aerodroma u Siriji, ocigledno ih jednog po jednog stize prokletstvo i kletva desetina hiljada Sirijaca koji su izgubili svoje najmilije ispod hiljada tona rusevina koje su kukavicki masakrirali sa barel-bombama.
walter kurtz

#32304 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Ma ja, jasno. Isam je zločinac zato su tu "borci" (IS-a) da se bore protiv nepravde.

Hahaha!

______
Najvece zlo u Siriji je Asadov rezim, a ubice i jadnici sa vojnih aerodroma u Siriji, ocigledno ih jednog po jednog stize prokletstvo i kletva desetina hiljada Sirijaca koji su izgubili svoje najmilije ispod hiljada tona rusevina koje su kukavicki napravili sa barel-bombama.
Kad je takva kazna stigla Asadove vojnike bas me zanima kakva ce stići idilove BORCE :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32305 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

kukavičkije i bijednije "vojske" od saa nema u historiji ljudskog roda
ravnaju avijacijom i artiljerijom iživljavaju se i mrcvare a bježanija nastaje kada ih fanatici i teroristi isila napadnu

nema tada udri rokaj već bježte noge usra vas guzica ... supersilna slavna i časna SAA - opremljena obučena ustrojena motivisani vojnici i iskusni oficiri školovani na najboljim vojnim akademijama svijeta - najmodernije naoružanje i oprema - disciplina i red sve po PS-u nema labavo tjelovježba brijanje čiste kasarne itd VS teroristi fanatici i razbojnici obični - pljačkaši plaćenici i droidi - kozojebi ovcojebi kamilojebi - bradonje trofrtaljci - luđaci psihopate budalaši - alkosi i drogiranti

jebo vojsku koju isilovi teroristi biju ko zečeve gdje god ih stignu
na stotine po bazama i kasarnama i naftnim poljima

prizivali su i prizivaju neki zaasadovci tursku vojnu intervenciju + NATO protiv aSSada a slavna i silna saa ne može sa šakom običnih terorista da izađe na kraj
walter kurtz

#32306 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Japine cak se pomalo i slažem s tobom arap je dobar borac samo ako mu je mozak ispran ovako nula bodova nažalost po saa :sad:
DuckZz

#32307 Re: Sirija

Post by DuckZz »

dragma wrote:@sarajevoxxxx
Možeš li nam prevesti ovo? Neko saopštenje nusre vezano za ISIL u vezi situacije u Alepu?
Image
E jesi i ti našo koga pitat, on će ti odgovorit kad digne pare :D

Sklonili smo se naše fitne (arapska rije) i fokusirali se na režimsko prisustvo u gradovima Nubul i Zahra. Pomoć smo dobili od naše braće iz drugih grupa, vecinom Jabhat Ansar Din, Ansar Khilafah i pripadnika muđahida.
Imamo neprijatelje koji podržavaju nusayrije i alavite u režimskoj vojsci, posebno arape i njihove saveznike koji ubijaju muslimane i našu grupu.
U isto vrijeme oni prekidaju naše linije komunikacije i blate nas po medijima, umjesto da se nama pridruže. Pozivamo sve komandante i ljude da podrže našu grupu.

Također se moramo boriti protiv vojske bagdadija Jamat al Bagdadi koji napreduju na sjeveru Alepa. Posebno koji napadaju našu vojsku dok se ona u isto vrijeme priprema za napade na Assadove snage dok se na drugoj strani moraju branit protiv bagdadijevih.

bla bla bla vjerska poezija bla bla itd ..
budza

#32308 Re: Sirija

Post by budza »

pomalo je neskormno pisati o sebi... ;D
ja vec tri godine pisem na ovom forumu da to sto SAA dozivljava-samar za samarom, jedino je u novije doba takvu blamazu dozivela srpska vojska.
za nepoverovati je koja je sila udarila na ta ID pa i druge opozicione frakcije i da konstantno gube teritorije trupe asada.
na kraju, kada se valstodrsci zabarikadiraju od dela damaska levo prema latakiji, ID ovovci ce ih bacati ribama za mezu.
no, to ce potrajati uz male prekide, jedno 25 do 30 godina...
sirija ce u pepelu biti.

dobar deo uspeha kod ID-a je odradila i propaganda.
sve su kopirali od zapadnjaka dok su ih ovi mucili po irackim i drugim zatvorima
solar7

#32309 Re: Sirija

Post by solar7 »

Naslovnica wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image

Navodno u zadnjim borbama oko aerodroma poginulo je 24 režimska vojnika.
Zašto većina ovih spodoba nosi maske da im se ne bi vidjelo lice?
Neki specijalan razlog?
I ja sam se bas isto tako zapitivao sto one Ruske spodobe u Donbasu isto tako nose nekakve maske,kao nesto se kriju
sarajevoxxxx

#32310 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote: Kad je takva kazna stigla Asadove vojnike bas me zanima kakva ce stići idilove BORCE :-)
Borci IS-a su se pojavili tek nakon dvije ili tri godine sirijskog rata.Direktna su posljedica Asadovog divljanja.Svi su govorili da Asadova poltika vodi ka radikalizaciji cijelog regiona ili Bliskog istoka.Svi su zapravo upozoravali čak i u martu 2011. da se Asad mora zaustaviti i da će u protivnom Siriju odvesti u nestanak i katastrofu.Šta smo slušali sa druge strane.Budalaštine tipa ''nemojte živi bili hoćemo li novi Irak''.Sakrivali se iza Iraka, a zapravo tim stavom pomogli Asadu da usmrti pola miliona Sirijaca, milion i po rani, i milione raseli.Sada imaju i razorenu Siriju i razoreni Irak, i opet ti isti koji su bili protiv strane vojne intervencije danas se očajnički (baš kao što rade prave kukavice i jadnic) nadaju novim napadima Koalicije, ne bi li Asada njihovog monstruma i ljubimca sačuvali i izvukli ga od sigurne smrti i njega i njegove elite.

Evo u Tunisu uskoro savez između Nida i Nahda.Zar nismo mogli gledati u Siriji neko nadmetanje između neke sirijske ''Nida'' i druge islamističke stranke umjesto ovog nasilja u koje je Siriju Asad odveo.Još kaže pobijedili smo? Kako bi onda zgledala još jedna pobjeda nedaj Bože, da je Sirija doživi.Potpuni nestanak sa lica zemlje?

Prije rata u Iraku pisao sam da će se sirijska kriza preliti i u Irak, drugi su se smijali i pričali nam priče o velikoj i snažnoj SAA koja eto poslije Kalemuna dan ili dva oslobađa cijelu Siriju, ili pak negirali mogućnost rata i u Iraku.Pisali smo poslije Sisija da će proizvesti još veću radikalizaciju i evo imamo rat u Sinaju cijeli jedan region gori, svaki dan dolaze vijesti o poginulima i ranjenima.

Dakle, borci ili ne, oni su direktna posljedica divljanja i barel-bombi Asadovog krvoločnog režima, poltike zaljevskih elita, i zapadnog ili licemjerstva međunarodne zajednice.
sarajevoxxxx

#32311 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

DuckZz wrote: E jesi i ti našo koga pitat, on će ti odgovorit kad digne pare :D
Kakve pare?
japin_mutapi

#32312 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

aSSad je na početku demonstracija pustio iz zatvora na hiljade "islamista" i "džihadista" a hapsio novinare studente obične ljude
zločini isil-a idu i na dušu assadu jer je on svojim djelovanjem dobrim dijelom zaslužan za njih
sarajevoxxxx

#32313 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zgrada ribarnice ili režimsko uporište ''Mesmekeh'' koje se nalazi u blizini vojnog aerodroma u Deir ez-Zooru, a koje su ranije borci sirijske opozicije nebrojeno puta pokušali zauzeti i gdje je u tim pokušajima na desetine boraca izginulo, od sinoć u rukama snaga IS-a:

Image
zrakomlat

#32314 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image
Je li ovaj pacov, štakor, kukavica i bijednik usput i ratni zločinac? Mislim na ovog što skida glavu zarobljeniku? Pitam ove što "ne podržaju" isis, nego su samo protiv režima
Co0l

#32315 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Onda ti nece biti tesko da citiras postove iz kojih se to jasno vidi.
Ama, znaš ti samo se praviš lud. Evo otrovnog primjera od tvog havera:
sarajevoxxxx wrote:Borci IS-a u selu Jafrah i Hawiyat al-Mary'ah iz kojih su pobjegli režimski vojnici koje vodi ratni zločinac Isam Zehrudin:
Koljačka banda su "borci IS-a", a sirijski general je "ratni zločinac". Klasična proteroristička, pro-ISIL leksika.
Ako ti je ovo dokaz da neko podrzava ISIL onda me ne cude ni ostale tvoje logicke vratolomije i zaključci.
Avetinho

#32316 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote:
dragma wrote:

Image
Je li ovaj pacov, štakor, kukavica i bijednik usput i ratni zločinac? Mislim na ovog što skida glavu zarobljeniku? Pitam ove što "ne podržaju" isis, nego su samo protiv režima
Za zrakomlate i ostale sto mlate: naravno da jeste. Eto do cega je Siriju dovelo Ass-sadisticko mudro vodjstvo.
Ako iko od vas sto do juce niste znali Siriju na karti pronaci jos uvijek ima ikakvih zabluda oko toga sta je Ass-adista napravio od Sirije, ovo mu je najbolja slika.
sarajevoxxxx

#32317 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Inače, borci IS-a koji ovih dana napadaju vojni aerodrom su iz Deir Ez-Zoora i okoline, bar ako je suditi po 15 imena koje je IS danas objavio da su poginuli u posljednjem napadu na aerodrom.

Na režimskom portalu koji donosi vijesti iz vojnog aerodroma u Deiru https://www.facebook.com/Der.alzor.Airport bijesni zbog tišine Asadovih medija u Damasku koji apsolutno ništa ne izvještavaju.

Pismo od režimskog poručnika Yassin Kaddoua, koje je prije dva sata objavljeno na portalu, a u kojem kaže kako misli da su slova koja piše možda i posljednja, te kako artiljerijska vatra Daiša od 20:00 ne prestaje.Kako mediji ništa ne objavljuju, te se ponavlja isti scenarijo kao i sa 17. brigadom i Tabkom, kako će se na kraju njegova slika pojaviti u medijima, obaviti razgovor sa njegovom porodicom, a kasnije će sve biti zaboravljeno.

Image
zrakomlat

#32318 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Avetinho wrote:
zrakomlat wrote: Je li ovaj pacov, štakor, kukavica i bijednik usput i ratni zločinac? Mislim na ovog što skida glavu zarobljeniku? Pitam ove što "ne podržaju" isis, nego su samo protiv režima
Za zrakomlate i ostale sto mlate: naravno da jeste. Eto do cega je Siriju dovelo Ass-sadisticko mudro vodjstvo.
Ako iko od vas sto do juce niste znali Siriju na karti pronaci jos uvijek ima ikakvih zabluda oko toga sta je Ass-adista napravio od Sirije, ovo mu je najbolja slika.
Sirija je i bila normalna zemlja dok je nisu neki pronašli na karti. Zato i nose one maske, valja se vratiti na socijalu u Austriju.
Co0l

#32319 Re: Sirija

Post by Co0l »

Avetinho wrote:
zrakomlat wrote: Je li ovaj pacov, štakor, kukavica i bijednik usput i ratni zločinac? Mislim na ovog što skida glavu zarobljeniku? Pitam ove što "ne podržaju" isis, nego su samo protiv režima
+1
dječak sa šibicama

#32320 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

serpico35 wrote:sto niko ne prijavi ovog sarajevoxxx. velica teroriste. ne kontam samo kako moderatori ovo dozvole.
Ma ne brigaj, i njemu ce uskoro pokucati na vrata.

I svim ostalim isilovcima sa teme :thumbup: samo strpljenja.
japin_mutapi

#32321 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

pokušavaju svoju podršku masovnom ubici i zločincu krvoloku opravdati time što se protiv njega bore isti kao on i izmišljaju neku "podršku" i "podržavaoce" ovih drugih na forumu
valjda im tako bude lakše ipak su svjesni razmjera zločina koje voljeni legitimni predsjednik i njegove horde zla čine svaki dan pa im to bude neka ravnoteža ... ono nešto kao vidi i ovi šta rade a imaju i podršku na forumu

ako si protiv aSSada onda si isil i vehabija ako si protiv putina onda si fašista i hitlerista
ima logike pogotovu kad nemaš pojma ni o čemu i kad kontaš da si najpametniji na svijetu
dječak sa šibicama

#32322 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

tamodaleko wrote:Na stotine IS trofrtalja na putu iz Iraka ka Deir ez Zoru. I jos neko kada kaze da ALIJANSA zeli unistiti IS gamad.

Pokretne mete.

Daj, pa davno smo zaljucili da je "bombardovanje ISIL-a" obicna patka.

Bacili tri bombe i boga mole da nijednog nisu pogodili, ISIL je ionako produkt cionisticke politike i Obumbe iz bijele kuce.

Image

pustinjska banda
Last edited by dječak sa šibicama on 04/12/2014 23:59, edited 1 time in total.
sargon

#32323 Re: Sirija

Post by sargon »

Sax-u treba dati titulu "pocasnog moderatora" ili ga bar zaposliti na portalu, covjek ulaze vise napora na portalu i forumu nego pola novinara koji se bave kreiranjem sadrzaja...
animals

#32324 Re: Sirija

Post by animals »

zrakomlat wrote:
dragma wrote:

Image
Ovo je strahota...i ovo podrzavati mogu samo psihicki bolesnici..
ne znam kako se dozvoljava ovo uopce postavljati na forum..
svugdje na ozbiljnim portalima ova bi se slika zatamnila, samo ovdje ne..
dokaz da je ovaj forum sve samo ne normalan..
zrakomlat

#32325 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

animals wrote: Ovo je strahota...i ovo podrzavati mogu samo psihicki bolesnici..
ne znam kako se dozvoljava ovo uopce postavljati na forum..
svugdje na ozbiljnim portalima ova bi se slika zatamnila, samo ovdje ne..
dokaz da je ovaj forum sve samo ne normalan..
Ma jok bola animals, šta ti je. Niko ovdje ne podržava ovakve postupke, sve Gandhi do Gandhija. Podržaju isključivo nenasilnu revoluciu, i "umjerene" revolucionare
Locked