Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
- _coRey_
- House
#32278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
brutalno izgleda 
- _coRey_
-
Tabakmalac
#32280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hajd konačno da i PC dobiju nešta što su Sonijevci davno igrali i završili. 
- aditon
#32281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve što sam do sada vidio od HZD mi je srednja žalost.,..igra me ne privlači ni najmanje...probat ću je isključivo radi grafike ako bude na torrentima, a ko zna, možda promijenim mišljenje 
- arnes_king
#32282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je najbolja igra generacije i jedna od najboljih igara ikad uz GOW tako da svakako probaj
- Averus
#32283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni se igra na prvu svidjela još za PS, ali nisam bio dovoljno oduševljen da bih kupio plejku
Jbg, ako je nisam zbog FF7R i GoW kupio, neću ni radi toga
A sad, pošto Sony sve ekskluzive polako baca i na PC, ja sretan jer sam svakako dosta strpljiv u životu
S tim da će se možda zbog SPider-Mana privremeno kupiti plejkica. Ono moram igrati
Jbg, ako je nisam zbog FF7R i GoW kupio, neću ni radi toga
A sad, pošto Sony sve ekskluzive polako baca i na PC, ja sretan jer sam svakako dosta strpljiv u životu
S tim da će se možda zbog SPider-Mana privremeno kupiti plejkica. Ono moram igrati
- arnes_king
- aditon
#32285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
ne kontam igru, tamo neka treba s strijelom hoda okolo i ubija neke robotske dinosaurse ili šta već?
ne kontam igru, tamo neka treba s strijelom hoda okolo i ubija neke robotske dinosaurse ili šta već?
-
febo_acm
#32286 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Onda je i Witcher igra gdje neki reponja sa oziljkom mlati macem okolo... 
- SanskiBiser
#32287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemoj tako ostroaditon wrote: ↑03/07/2020 20:32 ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
Igra ima zanimljivu linearnu pricu o protagonisti Aloy a svijet u igri je dobrim dijelom dizajnirao developer iz CDPR tima koji je radio na dizajnu svijeta u TW3, bio posudjen za taj projekat a i u CDPR se igrao HZD, citav tim je volio igru, cak je i Doug Cocke radio voice acting i u jednoj sceni sa Geraltovim glasom tokom igre, to je mali Easter Egg bio, ono sto je u igri odlicno je da je gameplay sa kontrolerom odlican po meni najbolje uradjen na konzoli igra ima solidnu pricu i u biti je akciona avantura sa veoma dinamicnim i zabavnim gameplay, grafika je odlicna.
Ako ti se dopadala borba u TITANFALL 2 kad nisi bio u titanu tj. dok si bio pilot dopasce ti se i HZD.
Ovo je bio tweet CDPR i preporucili su igru svima:

- Averus
#32288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja, iskreno, jedva čekam piratsku verziju da probam, pa da onda kupim za 10-20€ kad spadne hype 
- SanskiBiser
- arnes_king
#32290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prica odlicna, grafika prelijepa a gameplay jos bolji. Jedna od rijetkih igara koju sam igrao na najtezoj tezini i uzivao u izazovu jer se mora reagovati brzo, imati taktiku i mnogo truda uloziti. Ne vrijedi prazno mlacenje nego se moraju pratiti slabosti te prema tome prilagodjavati iako to brzo ode van kontrole kad te sa strane uvijek jos nesto napadaaditon wrote: ↑03/07/2020 20:32 ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
W3 sam 2-3 puta pokusavao i svaki put odustao. Rdr2 je totalno druga vrsta igra i ne idu u istu rečenicu.
- ferratilis
#32291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Radujem se igri jer Guerrila je studio koji je najvise cijenjen zbog tehnickog umijeca. Pogledajte samo Killzone Mercenary na PS Viti, nevjerovatno je sta su izvukli iz konzole jacine digitrona, a isti je engine kao i za HZD. I iz PS4 su izvukli zadnji atom snage. Ako se HZD pokaze dobro na PC-u, mogao bi njihov engine biti koristen u jos igara, sto bi bilo super. Nije ga Kojima bez razloga izabrao 
- Averus
#32292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fun fact: U Horizon: Zero Dawn rendering ide prema pogledu kamere. Dakle, da bi štedjeli resurse na inferiornom PlayStation-u, napravili su da sve ono što ne vidite u tom trenutku (npr što je iza leđa), faktički ni ne postoji sve dok ne dođe u vidokrug kamere. Ne znam da li će ista priča biti na PC-u
Nevezano za to, ja bih da skrenem pažnju na jedan veoma bitan detalj ovog reveal-a: Dobro odrađen PC port. Nešto što rijetko viđamo, a Guerilla studios su poznati po tome da se potrude da PC portovi budu nešto više od prepakovanih verzija punih bugova
Vjerujem da će igra na PC-u biti ako ne jednako, onda sigurno značajno bolja i kvalitetnija nego na PS4
Nevezano za to, ja bih da skrenem pažnju na jedan veoma bitan detalj ovog reveal-a: Dobro odrađen PC port. Nešto što rijetko viđamo, a Guerilla studios su poznati po tome da se potrude da PC portovi budu nešto više od prepakovanih verzija punih bugova
Vjerujem da će igra na PC-u biti ako ne jednako, onda sigurno značajno bolja i kvalitetnija nego na PS4
-
AmirBaa
#32293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dok sam se malo igrao sa Unity-em i unreal-om, stalno sam taj fazon koristioAverus wrote: ↑03/07/2020 21:53 Fun fact: U Horizon: Zero Dawn rendering ide prema pogledu kamere. Dakle, da bi štedjeli resurse na inferiornom PlayStation-u, napravili su da sve ono što ne vidite u tom trenutku (npr što je iza leđa), faktički ni ne postoji sve dok ne dođe u vidokrug kamere. Ne znam da li će ista priča biti na PC-u
Nevezano za to, ja bih da skrenem pažnju na jedan veoma bitan detalj ovog reveal-a: Dobro odrađen PC port. Nešto što rijetko viđamo, a Guerilla studios su poznati po tome da se potrude da PC portovi budu nešto više od prepakovanih verzija punih bugova![]()
Vjerujem da će igra na PC-u biti ako ne jednako, onda sigurno značajno bolja i kvalitetnija nego na PS4![]()
- Averus
#32294 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@AmirBaa a ne, ovi se nisu igrali sa LOD, nego doslovno rendaju samo ono što ti je u viewport
Sve iza kamere nestane, dok ono što je ispred (a igraču je vidljvo) normalno renda uz LOD naravno
EDIT: Nađoh video
Sve iza kamere nestane, dok ono što je ispred (a igraču je vidljvo) normalno renda uz LOD naravno
EDIT: Nađoh video
-
caseytron
#32295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobio sam ovaj Hyper Scape Technical Test, odigrao koji game. Iskreno, ne predvidjam mu neku svijetlu i daleku buducnost.
- Averus
#32296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bethesda, Amazon i John Nolan ce raditi na Fallout TV seriji
A ja nesto kontam kako bi bilo vrhunski da neko uradi remake Monkey Island serijala
A ja nesto kontam kako bi bilo vrhunski da neko uradi remake Monkey Island serijala
- ferratilis
#32297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislis da urade seriju ili remake igara? Ja bi radije da je ne diraju, niko ne moze ponoviti humor Rona Gilberta, iako je Curse of Monkey Island bio blizu i imao dosta sarma 
- Averus
#32298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma kakva serija 
Vec vidim kako bi stavili nekog nehljeba da glumi Guybrusha
Mislim na igru, smjestenu u taj univerzum. Ne mora cak biti ni remake, nego moderni "nastavak" ili spin-off
Bas sam volio onaj svijet i humor, likove..
Vec vidim kako bi stavili nekog nehljeba da glumi Guybrusha
Mislim na igru, smjestenu u taj univerzum. Ne mora cak biti ni remake, nego moderni "nastavak" ili spin-off
Bas sam volio onaj svijet i humor, likove..
- _coRey_
#32299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jeste li citali komentare na Gerilinom Twitteru
jel realno da su ljudi ovoliko insecure zbog komada plastike
jel realno da su ljudi ovoliko insecure zbog komada plastike
- Averus
#32300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam, salji link