Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

auspuhc

#32276 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

luckylaka wrote: 27/09/2023 12:57
auspuhc wrote: 27/09/2023 07:22

Sanicanin je bolji od Milicevica i Hadzikadunica. Ziljkic je najbolji igrac domace lige i zasluzuje poziv.
Evo I Sava Milosevic se ukljucio na forum pa da ga podsjetimo da je jedan standardan u HSV a drugi vec mjesecima skuplja lopte u f.k. partizan.E ovakvih strucnjaci nam dolaze za selektore
Pa Partizan je jaci od HSV-a koji je drugoligaski klub vec neko vrijeme ako nisi upoznat.
auspuhc

#32277 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Savo zeli Svetozara Markovica u reprezentaciji. Veliki potencijal, nominovan za golden boya 2020. Odmah bi nam bio najbolji stoper. :bih:
vicious

#32278 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vicious »

auspuhc wrote: 27/09/2023 16:21 Savo zeli Svetozara Markovica u reprezentaciji. Veliki potencijal, nominovan za golden boya 2020. Odmah bi nam bio najbolji stoper. :bih:
:D
Image
Svetozar Marković (Zaječar, 21. rujna 1846. — Trst, 10. ožujka 1875.), bio je utjecajni srpski socijalistički mislitelj, političar i publicist druge polovice 19. stoljeća. Izdavao je Radenik, prvi socijalistički list u Srbiji i na Balkanu.
Romanista 101%

#32279 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

Jel iko uopste pomislja na bojkot? Igraci, navijaci, mediji...Kakvi smo mi ljudi ako ovo prodje bez ikakve reakcije? Jeli moguce da smo toliko strasljiv narod bez muda da bilo ista organizuje i napravi!
Point.

#32280 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Romanista 101% wrote: 27/09/2023 16:35 Jel iko uopste pomislja na bojkot? Igraci, navijaci, mediji...Kakvi smo mi ljudi ako ovo prodje bez ikakve reakcije? Jeli moguce da smo toliko strasljiv narod bez muda da bilo ista organizuje i napravi!
Načuo sam da se nešto sprema za Portugal, što se tiče navijača. Koliko ima istine, vrijeme će pokazati.
Ludzak

#32281 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Logovan wrote: 26/09/2023 21:27
Ludzak wrote: 25/09/2023 16:30 Kenan ionako nije za repku. Nikakva šteta.
Nema to nikakve veze, poenta je kako je otisao.
Otišao jer su mu oca, zasluženo, otjerali.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#32282 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Romanista 101% wrote: 27/09/2023 16:35 Jel iko uopste pomislja na bojkot? Igraci, navijaci, mediji...Kakvi smo mi ljudi ako ovo prodje bez ikakve reakcije? Jeli moguce da smo toliko strasljiv narod bez muda da bilo ista organizuje i napravi!
Pa pokreni nesto
Porodice Foht

#32283 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Porodice Foht »

Dolazak Save M. ce vjerovatno pokopati sve nade u oporavak reprezentacije i unistiti snove o uspjehu u barazu. Do tada ce sigurno biti jos potresa i odlazaka od kojih se necemo oporaviti.
Hebo li ih Colpe i Durmici.., :o
auspuhc

#32284 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Ovi sto su protiv Save su sigurno bili i protiv Peteva koji se ispostavio najboljim strucnjakom od svih selektora. Teski nacionalisti.

Dovoljno je pogledati i koliko smetaju Sanicanin i Danilovic, dok npr. Hadzikadunic i Nalic nikome ne smetaju iako su u najmanju ruku jednako losi igraci.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#32285 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

auspuhc wrote: 27/09/2023 18:22 Ovi sto su protiv Save su sigurno bili i protiv Peteva koji se ispostavio najboljim strucnjakom od svih selektora. Teski nacionalisti.

Dovoljno je pogledati i koliko smetaju Sanicanin i Danilovic, dok npr. Hadzikadunic i Nalic nikome ne smetaju iako su u najmanju ruku jednako losi igraci.
Savo ima ubjedljivo najlosiji cv. Ikad. Igrao je protiv ove reprezentacije. Hadzikadunic i Naličje igraju u svojim timovima. Sanicanin ni sam ne zna kad je igrao, vjerovatno zadnji put za repku.
Piaty

#32286 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

auspuhc wrote: 27/09/2023 18:22 Ovi sto su protiv Save su sigurno bili i protiv Peteva koji se ispostavio najboljim strucnjakom od svih selektora. Teski nacionalisti.

Za koga bi ti navijao kada bi igrala BiH protiv Srbije?
I Rusija protiv Ukrajine?
Edin H.

#32287 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Eki Papeta što se miješa u rad Saveza :shock:

https://www.face.ba/sport/fudbal/susic- ... 4sCE63wZhQ
duh_sa_sjekirom

#32288 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by duh_sa_sjekirom »

Safete, vrati se, sve smo ti halalili...
N.N.

#32289 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Safet bi se tivra, ali da ima ekipu iz 2014. godine :D
Edin H.

#32290 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

auspuhc wrote: 27/09/2023 07:29 Ivan Basic dobio poziv. Bolje Misimovic prati nase igrace od prijasnjih selektora. :bih:
Osim kad mamura. :D
auspuhc

#32291 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Piaty wrote: 27/09/2023 19:25

Za koga bi ti navijao kada bi igrala BiH protiv Srbije?
I Rusija protiv Ukrajine?
Za BiH. Te ostale tri su mi nebitne zemlje.
Edin H.

#32292 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

N.N. wrote: 27/09/2023 19:38 Safet bi se tivra, ali da ima ekipu iz 2014. godine :D
Pape je i kada je ta generacija igrala kolutao očima u stilu: “Kakvi su ovo balvani, šta je ovo ovako?” :D

Osim mad Tino dobije loptu. :skoljka:

Zamisli Kano bi na ove sada gledao. :D
luckylaka

#32293 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Point. wrote: 27/09/2023 16:57
Načuo sam da se nešto sprema za Portugal, što se tiče navijača. Koliko ima istine, vrijeme će pokazati.
Mozda I Lihtenstajn,zavisi od situaciji .Kako nisi upoznat.Malo se aktiviraj
Laplace

#32294 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

Edin H. wrote: 27/09/2023 20:33
N.N. wrote: 27/09/2023 19:38 Safet bi se tivra, ali da ima ekipu iz 2014. godine :D
Pape je i kada je ta generacija igrala kolutao očima u stilu: “Kakvi su ovo balvani, šta je ovo ovako?” :D

Osim mad Tino dobije loptu. :skoljka:

Zamisli Kano bi na ove sada gledao. :D
Za tu generaciju je pričao kako nisu ni i od igrača. Za ove bi pričao kako nisu ni piksel na tački na i od igrača.
Point.

#32295 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Otjeran patriota i igrač koji je igrao za reprezentaciju kad mnogi smradovi nisu htjeli, između ostalog i Savo smradina, koji će ga naslijediti. Najviše krivim ove naše kurvice Pilava, Čolpu, Peljte i ostale "patriotske" rukice koji nemaju svoje ja i koji su dozvolili rušilačkom klanu sa vođom Vicom da se pišaju po reprezentaciji kako im kurcu ćejf.

Kodro je na klupi reprezentacije BiH bio samo dvije utakmice. Nakon poraza od Islanda, njegov izvještaj nije usvojio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, a to automatski znači da je dobio otkaz.

Sada se proslavljeni bh. nogometaš oglasio pismom za javnost u kojem je otkrio sve šta se događalo. Pismo koje je stiglo na našu adresu prenosimo u cijelosti:

"Iznenađen i razočaran Vašom odlukom o raskidu mog ugovora s Vama, i načinu na koji ste to uradili, osjećam potrebu da vam se obratim na ovaj način.

Raskinuli ste ugovor sa mnom, koji je trebao trajati do kraja marta 2024. godine, a kao razlog ste naveli neusvajanje mog Izvještaja nakon mečeva protiv Lihtenštajna i Islanda, od strane Komiteta za hitnost. Vrlo kratko i šturo. Kao i obično kada nema drugih argumenata. Ali, pitanje je šta stoji iza svega toga i kakav je zaista bio Izvještaj? Koji su kriteriji uzeti kada se cijenila njegova validnost, da li se moj Izvještaj uporedio sa izvještajima drugih selektora ili se jednostavno morala donijeti ta odluka, bez da se razmatralo o istom?

Poštovani članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, reći ću Vam nešto što i sami znate, ali iz Vama znanih razloga ne možete to kazati. Moj Izvještaj je bio dobar, ali nije mogao biti usvojen, jer je neko moćan među Vama u svoje i Vaše ime prije sastanka donio odluku da više ne trebam biti selektor, a dio Vas (Komitet za hitnost) je tu bio samo da bi klimnuo glavom. Ako se pitate zašto Izvještaj nije mogao biti usvojen, i tu je odgovor jednostavan - samo zato što sam imao svoje vlastite kriterije prilikom odabira igrača za dvije utakmice na kojim sam vodio reprezentaciju. I to je jedina moja krivica. Druge nema.

Niko ne treba da se trudi i da uzroke moje smjene traži u fudbalskim razlozima. Niste mi dali vremena čak ni da pogriješim, a da ne kažem da je za projekat koji sam prezentirao, i koji je prihvaćen od strane igrača, trebalo vremena. Zar je pet treninga, od čega dva rekuperacijska, bilo dovoljno da se nekog kvalitetno ocijeni? Šta ste očekivali? Da je fudbal video igra na kojoj se stvari mijenjaju dodirom na dugme? Vašom odlukom koja nije viđena u svijetu fudbala pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju vlastitu nemoć.

Ja ću ovo preboljeti i nastaviti, a šta ćemo sa Vama? I šta ćemo sa našim fudbalom? Šta ćemo sa novim selektorom? Hoćete li i njega smijeniti nakon jednog poraza ili ćete prema njemu koristiti druge kriterije, samo Vama znane?

Svjestan sam da se gotovo sve suštinske stvari mijenjaju više iznutra, nego iz vana, pa tako i naš fudbal. Vi ste unutar važne sportske organizacije i mnogo puta možete uticati na tok događaja.

Budite svjesni Vaše uloge u našem fudbalu i odgovornosti koju traži pozicija koju obavljate. Prestanite prihvatati unaprijed donesene odluke i zauzmite vlastiti stav o stvarima koje su od velike važnosti", naveo je Kodro u pismu koje je poslao Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH.

Kodru će na klupi Zmajeva naslijediti Savo Milošević. Sutra će biti održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, kada bi ovaj nekadašnji reprezentativac Srbije rođen u Bijeljini trebao preuzeti reprezentaciju BiH.
mishic

#32296 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mishic »

Reprezentacija je definitivno sahranjena za dug period vremena i jedino rješenje je potpuno odustajanje od nje dok se sve ne ospe do kraja pa da se tek nakon toga nekada u budućnosti iznova sve formira bez primjesa politike i antidržavnog djelovanja kroz sve pa i sport.
dječak sa šibicama

#32297 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

Prebrojavanje krvnih zrnaca level pro.

Ko vas ne zna... :D
propojeilijas

#32298 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by propojeilijas »

Proci ce dosta vremena da imamo talentovanu ekipu kao 2008-2014 nazalost ova ekipa nema talenta za nesto vise sa sve starijim dzekom ( mislim da ce otici poslije baraza ) i pjanicem ovoj reprezentaciji nemoze pomoc ni 10 halihodzica nego budimo sretni sto makar i jedan savo hoce da bude selektor
oldtajmer

#32299 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oldtajmer »

https://avaz.ba/sport/nogomet/857902/dz ... zali-kodru

zanimljivo bi bilo da dodje do bojkota igraca pa da se samo srbi odazovu da igraju i predstavljaju drzavu :oops:
Student_u_Ostavci

#32300 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Student_u_Ostavci »

Haha Kodrina šuplja nema granica. Mene bi bilo stid progovoriti nakon što odigram egal sa najgorom selekcijom Evrope i nakon što me ribari sa Islanda dobiju. Trener koji dođe poslije njega ima veliku prednost jer bukvalno ne može ništa uraditi gore nego što su ova dvojica prije njega uradila.

I pazi sad debilizma,
Anel A., koji je iz čista mira odbio da igra dvije utakmica za Kodru, sada je tobože podrška Kodri. Kako nazvati ovo nego debilizam?
Post Reply