Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
daddy-kool

#32276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Nass wrote:
CIA: “ISPRAVITI NEPRAVDU, UKINUTI SRPSKU”
Objavljeno: 15.12.2012, 21:14

Analitički odjel CIA-e već razmatra nakon HAAŠKIH presuda poništavanje Daytonskog sporazuma, stiglo je do samoga Milorada Dodika. Američki i EU diplomati ne štede ni Hrvatsku ni Srbiju, iznoseći u izvještaju kako su Hrvati nad Bosnom i Hercegovinom izveli nedjela i protjerivanja, a Srbi nezapamćen genocid, koji potvrđuju upravo Haaške presude.

Kako State Department planira izvesti i ostvariti cjelovitu Bosnu i Hercegovinu kad mrtvi glasači ubijeni u Srebrenici, Foči, Bijeljini, Sarajevu, Vakufu, itd.. ne mogu glasovati? Uglavnom važna predstavništva su primila na znanje da u srcu Europe, nije lijepo vidjeti zemlju u zemlji, te bi trebalo naći način nakon Haaških presuda za konkretne poteze. Milorad Dodik je zabrinut. “Za mene je zabrinjavajuća kvalifikacija udruženi zločinački poduhvat, kod Tolimira. Jer kako se ovo sve vodi Tribunalu, sedam osam presuda za udruženi zločinački pothvat i genocid mogu ozbiljno ugroziti naš opstanak i entitet. Na tome se vidljivo radi.” – tvrdi direktor Centra za istraživanje ratnih zločina RS Janko Velimirović.

Pripremila: Tajda Radovniković
Hm.... Ne znam koliko je izvor ove vijesti kredibilan, ali ako ima imalo istine u ovome........... :)
Postoje naznake da je dogovor je postignut i da su Amerikanci su odlučili sponzorisati cjelovitu građanski uređenu BiH. Kao indikacija toga moglo bi biti mijenjanje političke pozicije Hrvata, prije svega odustajanje od trećeg entiteta i zalaganje na konstitutivnosti na čitavoj teritoriji BiH.
Kolt12

#32277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolt12 »

Nass wrote:
Hm.... Ne znam koliko je izvor ove vijesti kredibilan, ali ako ima imalo istine u ovome........... :)
... onda stvara iluzije slicne onoj predratnoj bajkici o sestoj floti.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

CIA: “ISPRAVITI NEPRAVDU, UKINUTI SRPSKU”
Objavljeno: 15.12.2012, 21:14

Analitički odjel CIA-e već razmatra nakon HAAŠKIH presuda poništavanje Daytonskog sporazuma, stiglo je do samoga Milorada Dodika. Američki i EU diplomati ne štede ni Hrvatsku ni Srbiju, iznoseći u izvještaju kako su Hrvati nad Bosnom i Hercegovinom izveli nedjela i protjerivanja, a Srbi nezapamćen genocid, koji potvrđuju upravo Haaške presude.

Kako State Department planira izvesti i ostvariti cjelovitu Bosnu i Hercegovinu kad mrtvi glasači ubijeni u Srebrenici, Foči, Bijeljini, Sarajevu, Vakufu, itd.. ne mogu glasovati? Uglavnom važna predstavništva su primila na znanje da u srcu Europe, nije lijepo vidjeti zemlju u zemlji, te bi trebalo naći način nakon Haaških presuda za konkretne poteze. Milorad Dodik je zabrinut. “Za mene je zabrinjavajuća kvalifikacija udruženi zločinački poduhvat, kod Tolimira. Jer kako se ovo sve vodi Tribunalu, sedam osam presuda za udruženi zločinački pothvat i genocid mogu ozbiljno ugroziti naš opstanak i entitet. Na tome se vidljivo radi.” – tvrdi direktor Centra za istraživanje ratnih zločina RS Janko Velimirović.

Pripremila: Tajda Radovniković
U SE I U SVOJE KLJUSE=====> ''Inicijativa Prvi mart''!
jon_jovi

#32279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jon_jovi »

Oni u Slovenije demonstrirajo al po hladnoći kada se nikome ne demonstrira. Zasto sve tako nikako, Ljeti valjda idu na odmor pa su zauzeti.
Nass

#32280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

heckler wrote:
Nass wrote:Ja licno mislim da moramo imati podrsku MZ ako zelimo ista promijeniti, ali istovremeno moramo raditi pametne i proaktivne stvari kako bi stranci imali koga i sto podrzati u smijeru promjene stanja u BiH. Mislis da stranci nemaju bas nimalo prstiju u ovoj inicijativi 1. mart, i da neki vazniji faktori ne daju razne vrste podrske tom projektu? Ja sam ubijedjena da jesu. Hvala bogu pa je napokon neko pokrenuo nesto dobro, a ne kao ovi kriminalci i izdajice, SDP, SBB, SDA i sl.
Lobiranje za podrsku za konkretne akcije u svijetu je apsolutno potrebno i pozeljno. Ocekivanje magicnog rjesenja koje ce inicirati i sprovesti ta magicna "MZ" je suludo.
Ja ne znam zasto se ova vijest tumaci kao da je neko rekao da ce sada doci neko magicno rjesenje od MZ koja ce nekim dekretom promijeniti nas Ustav. Ne, ja mislim da se ova vijest moze tumaciti kao promjenu u razmisljanju MZ-a, gdje se definitivno ide na izmjene Daytona u smislu anuliranja ratnih osvajanja. Meni je vazno da takvo opredjeljenje postoji u MZ, a nacin provedbe moze biti:

1) Preustroj Federacije na neetnickoj osnovi, sto je od Amerikanaca vec najavljeno, i to bez ucesca politickih stranaka u prvoj fazi trazenja rjesenja;
2) Inicijativa 1. mart kako bi se promijenio sastav poslanika iz RS (sto je odgovor na ovo pitanje iz teksta kako ce mrtvi glasati iz RS-a, ali ne moraju mrtvi, ima dosta raseljenih koje se ovom incijativom pokusava okupiti. Mene ne bi uopce cudilo da je i ova inicijativa jedan od mehanizama koje podrzava i Amerika kako bi se doslo do zeljene promjene stanja);
3) Presuda Sejdic-Finci, kojom se treba dokinuti troetnicko konstituiranje vlasti.
itd.

Sigurna sam da ce jednom doci na red i ime i ustroj RS-a na red. Pri svemu tome, mora se raditi vrlo blisko i zajedno sa strancima jer mi sami bez njihove podrske, koja ce kociti i nase unutrasnje separatiste i izdajnike ali i susjedne zemlje odakle se taj separatizam potice, dakle mi nista ne mozemo ovdje sami napraviti, apsolutno nista. To je iluzija. Zato je vazno kakvo je razmisljanje i opredjeljenje MZ-a, prvenstveno Amerike.
Samir_01

#32281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Samir_01 »

SABNOR BiH osudio rušenje partizanskog spomenika u Bileći

Neofašistički akt rušenja spomenika Desetoj hercegovačkoj partizanskoj brigadi u Bileći vrhunac je vandalizma, neofašizma i sirove političke provokacije, dodatno pojačan odlukom da se, na mjestu srušenog, podigne spomenik četnicima, kaže se u subotu u reagovanju Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH.

U saopćenju se dodaje da je Bosna i Hercegovina jedna od rijetkih zemalja u antifašističkoj Evropi, u kojoj se pokušavaju izjednačiti borci protiv fašizma i fašističke sluge.

"S izuzetkom lokalnog SUBNOR-a, niko od zvaničnika u RS-u, i ne samo u RS-u, na to nije reagirao, a SNSD-ov načelnik Bileće Smiljan Aleksić "mudro“ tvrdi da je to trebalo i prije uraditi, da "kad su mogli partizani praviti spomenike partizanima, što ne mogu četnici četnicima(?!)", navodi se u saopćenju.

SABNOR BiH najoštrije osuđuje ovaj otvoreno profašistički akt negiranja tekovina, vrijednosti i žrtava antifašističke borbe na našim prostorima, posebno u bilećkom kraju, dijelu BiH s najvećim brojem boraca i heroja iz Drugog svjetskog rata.

Pozivaju organe vlasti, sve antifašiste i druge pristalice borbe protiv neofašizma "da se zajednički suprotstavimo i bilećkoj, a i svakoj sličnoj praksi rehabilitacije zločina i zla".

"Ako zanemarimo ovu opasnost i podcijenimo ovakav pokušaj povampirenja nacionalističkog, anticivilizacijskog i antiljudskog duha mračne prošlosti, moglo bi to prerasti u 'normalnu' praksu i još više nas udaljiti od Evrope i evropske antifašističke tradicije", stoji u saopćenju SABNOR-a BiH.
Nebitan32

#32282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebitan32 »

Nass wrote:Ja licno mislim da moramo imati podrsku MZ ako zelimo ista promijeniti, ali istovremeno moramo raditi pametne i proaktivne stvari kako bi stranci imali koga i sto podrzati u smijeru promjene stanja u BiH. Mislis da stranci nemaju bas nimalo prstiju u ovoj inicijativi 1. mart, i da neki vazniji faktori ne daju razne vrste podrske tom projektu? Ja sam ubijedjena da jesu. Hvala bogu pa je napokon neko pokrenuo nesto dobro, a ne kao ovi kriminalci i izdajice, SDP, SBB, SDA i sl.
Tacno. Uvjek cemo naci podrsku kod vecine tzv. MZ ali oni nece nista pokretati bez nas.
Inicijativa treba da pode od nas samih. Jos jedanput. Svi su se rijesili cetnika. Cak i CG je uspjela pobijediti cetnicku opciju. Samo mi nismo. Pitanje zasto.

Zato sto imate ljude koji se boje da ne bi uznemirili laktaske bivole.
Harry Tuttle

#32283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Harry Tuttle »

Nebitan32 wrote:
Tacno. Uvjek cemo naci podrsku kod vecine tzv. MZ ali oni nece nista pokretati bez nas.
Inicijativa treba da pode od nas samih. Jos jedanput. Svi su se rijesili cetnika. Cak i CG je uspjela pobijediti cetnicku opciju. Samo mi nismo. Pitanje zasto.

Zato sto imate ljude koji se boje da ne bi uznemirili laktaske bivole.
ne nego zato sto su ti ljudi primarno egoisticne supcine. dvadeset godina im je glavni posao bio krasti gdje god stignu - i uz to jos kazu: pa sta, komunisti su krali 50 godina. a evo "komunisti" se vratise i nastavise tamo gdje su ovi drugi stali, i jos kazu: pa sta, ovi su krali 20 godina...
fuada

#32284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fuada »

SDP je napokon za prijevremene izbore ali za nivo Federacije. Ja koji se nikada nisam bavio politikom znam da su opći izbori mogući odjednom za državni, federalni, RS i kantonalni nivo. Jasenko Selimović iz SDP zna da postoje zakoni ali kaže da SDP nema vremena da ih provodi. Nikšić imenuje brata u Autoceste i kupi stan tamo gdje je smjestio svoja ministarstva. Nakon svega toga SDP kaže da je sve o.k. Pitam se da li oni to nas zajebavaju ili stvarno misle da smo toliko glupi. Ovu platformu odobravam i mislim da je odlična http://www.prijevremeni-izbori.ba
iamia

#32285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

ja citam malo i pc medije.
po nekim indicijama, ne bi ni njima smetalo da se vanredni izbori odrze.

a ja kazem da je VRIJEME ZA TO.
Hodidid

#32286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hodidid »

Kao sto rece ovaj decko gore ne mogu nasi napraviti ni kratkorocnu ni dugorocnu strategiju razvoja zemlje kad koriste svoje politicke mandate samo da namire svoju guzicu. Uz to fali tu ljudi sa vizijom i neopterecenih sujetom a da uz to imaju intelektualni kapacitet pa da naprave pozitivan pomak u drustvu.
FOČANSKI PROPISI

#32287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by FOČANSKI PROPISI »

PipiDugaDevetka wrote: U SE I U SVOJE KLJUSE=====> ''Inicijativa Prvi mart''!
Kad ne možemo dovesti struju u mjesta u koja su se vratili ljudi,hadje da kupimo agregat.Znate li vi kako je lijegati u 17h.Dok incijativa da rezultat,mnogi će u jadu i bijedi preseliti u vječna lovišta.
Nass

#32288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

S ovakvim strankama - SDP, SBB, SDA, SBiH itd. - nema nikakvog pomaka u BiH. Sve su one kriminalno-izdajnicke organizacije. S jedne strane SDA kao fol spasava drzavu, a s druge strane dijeli Mostar po etnickim savovima, dajuci presedan da i cijela drzava popuca po ratnim etnickim linijama. Opet iz kriminalnih razloga, a ne 'zbog naroda'. Sugava SDA. O SDP-u i SBB-u valjda vise uopce ne treba trositi rijeci.

Zato nije dobro da se ide u prijevremene izbore. Komsic jos nije spreman, i opet cemo samo dobiti neku drugu kombinaciju pomenutih stranaka koje ce nastaviti istu politiku pljacke i izdaje naredne cetiri godine. Zato ni ambasador Moon nije za prijevremene izbore, jer se Komsic jos nije spreman, a ovi mafijasi upravo i zure da preduprijede plan Komsica/Suljagica iza kojih vjerovatno stoje i Amerikanci.
FOČANSKI PROPISI

#32289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by FOČANSKI PROPISI »

:thumbup:
Nass wrote:S ovakvim strankama - SDP, SBB, SDA, SBiH itd. - nema nikakvog pomaka u BiH. Sve su one kriminalno-izdajnicke organizacije. S jedne strane SDA kao fol spasava drzavu, a s druge strane dijeli Mostar po etnickim savovima, dajuci presedan da i cijela drzava popuca po ratnim etnickim linijama. Opet iz kriminalnih razloga, a ne 'zbog naroda'. Sugava SDA. O SDP-u i SBB-u valjda vise uopce ne treba trositi rijeci.

Zato nije dobro da se ide u prijevremene izbore. Komsic jos nije spreman, i opet cemo samo dobiti neku drugu kombinaciju pomenutih stranaka koje ce nastaviti istu politiku pljacke i izdaje naredne cetiri godine. Zato ni ambasador Moon nije za prijevremene izbore, jer se Komsic jos nije spreman, a ovi mafijasi upravo i zure da preduprijede plan Komsica/Suljagica iza kojih vjerovatno stoje i Amerikanci.
:thumbup:
Harry Tuttle

#32290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Harry Tuttle »

jedina tema relevatna i vrijedna naseg vremena i diskusije je 1.mart. momcima treba dati svaku mogucu podrsku. ova bagra u federaciji nece nigdje pobjeci.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Harry Tuttle wrote:jedina tema relevatna i vrijedna naseg vremena i diskusije je 1.mart. momcima treba dati svaku mogucu podrsku. ova bagra u federaciji nece nigdje pobjeci.
:thumbup: :bih:
Platformas

#32292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Platformas »

Jedina bitna tema za nas bi trebao biti Željko Komšić i njegova stranka, ove kvazi patriote sa fiktivnim prijavljivanjem će nas gurnut jos niže.
PipiDugaDevetka

#32293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Platformas wrote:Jedina bitna tema za nas bi trebao biti Željko Komšić i njegova stranka, ove kvazi patriote sa fiktivnim prijavljivanjem će nas gurnut jos niže.
I ja ću svojim glasovima iz obitelji ''pogurati'' Željka Komšića!
udrch

#32294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by udrch »

PipiDugaDevetka wrote:
Harry Tuttle wrote:jedina tema relevatna i vrijedna naseg vremena i diskusije je 1.mart. momcima treba dati svaku mogucu podrsku. ova bagra u federaciji nece nigdje pobjeci.
:thumbup: :bih: :thumbup:
Banksy

#32295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Kakvi prijevremeni izbori ... Neizvodivo, zato ih i potežu ...
Samo kupuju vrijeme, a narod se prima.
vee-jay

#32296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Platformas wrote:Jedina bitna tema za nas bi trebao biti Željko Komšić i njegova stranka, ove kvazi patriote sa fiktivnim prijavljivanjem će nas gurnut jos niže.
Nije zato sto Zeljko Komsic nije nista drugaciji od ostalih. Zeljko je politicar i koliki god on dio kolaca dobije, taj kolac u Federaciji nece garantovati neki veliki korak i kompromisi ce se morati donositi. Uostalom Federacija nije problem. Kad bi 1.mart uspio sa namjerom, to bi bila mala revolucija koja bi dugorocno zadala jak udarac velikosrpskoj strani koji bi njenu poziciju veoma oslabio. Udarac ekvivalentan sa npr. odsjecanjem noge kod covjeka. Covjek bez jedne noge treba pomoc da bi dalje mogao hodati.
PipiDugaDevetka

#32297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

vee-jay wrote:
Nije zato sto Zeljko Komsic nije nista drugaciji od ostalih. Zeljko je politicar i koliki god on dio kolaca dobije, taj kolac u Federaciji nece garantovati neki veliki korak i kompromisi ce se morati donositi. Uostalom Federacija nije problem. Kad bi 1.mart uspio sa namjerom, to bi bila mala revolucija koja bi dugorocno zadala jak udarac velikosrpskoj strani koji bi njenu poziciju veoma oslabio. Udarac ekvivalentan sa npr. odsjecanjem noge kod covjeka. Covjek bez jedne noge treba pomoc da bi dalje mogao hodati.
Tako mi Prvog marta, Emira Suljagića za budućeg predsjednika!
vee-jay

#32298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

1. mart mora ostati nestranacka snaga. stranke samo uprljaju i uniste vise ciljeve spustajuci ih na licnu razinu gdje su pohlepa i egoizam na vlasti.

a osim toga, vrijeme je da narod konacno primjeti da se promjene mogu desiti van politickih struktura. glasanjem na izborima nisi ucinio svoj posao nego si samo napravio mali korak. jedan od mnogih.
VjecitiStudent

#32299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:
Steta samo sto 1.mart kasni tek nekih petnaestak godina.
vee-jay

#32300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:
Steta samo sto 1.mart kasni tek nekih petnaestak godina.
Da se Suljagic dobro snasao u ministarskoj fotelji i da mu se guzica u njoj zagrijala od 1. marta nebi bila ni zamisao. Dakle sta je vec kasno za zemlju u kojoj je rijec "mjera" veoma elastican pojam. Inace se kaze: bolje ikad nego nikad. Ja bih dodao: cuda su moguca ako se na njima iz sve snage radi. Kasno ne mora biti prekasno.
Locked