Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
channel10
#32276 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta se dešava sa izbornim zakonom?
- Kolinda
#32277 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prihvaćen prijedlog bošnjački stranaka...channel10 wrote:Sta se dešava sa izbornim zakonom?
-
Slucajni_TU
#32278 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedno mu se mora priznati. Hrvata u BiH ima procentalno mnogo manje nego Bosnjaka u Crnoj Gori. No iako su Bosnjaci crne gore pod direktnim patronatom Turske a Hrvati BiH pod direktnim patronatom propale mini drzave Hrvatske; ipak im se treba skinuti kapa sto ovaj degen Covic bar zna da "zraci" kako se ispod zapadnog Mostara ustvari nalazi 500 f16 aviona i 10.000 tenkova spremni za dom ili sta li vec. Od naroda koji je politicki razbijen i raseljen po svijetu uspio je da napravi privid nekog politickog faktora u BiH. I to je velika mudrost.SaraFina wrote:
Čho dobro prenosiiiii
Čas glumi lidera regiona i opasnog tipusa, čas rasplakamu pičkicu"čuj nije ferrrr"
Nesto slicno je Alija Izetbegovic uspio 1992. kada su srbi pomislili da se u Sarajevu nalaze zelene beretke; neke super naoruzane postrojbe koje su imale oko 50.000 pripadnika. To znaci da kao politicar jeste uspjesan.
- spreca
#32279 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta su uopste dogovorili/iglasali
-
Hafis
#32280 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedno se mora priznati: evidentan je veliki dotok novih ćlanova-statistićara na forum.Slucajni_TU wrote:
Jedno mu se mora priznati. Hrvata u BiH ima procentalno mnogo manje nego Bosnjaka u Crnoj Gori.
Doro došao slućajni
CG prema popisu 2011.
Crnogorci 44,98%
Srbi 28,73%
Bošnjaci 8,65
Albanci 4,91%
Muslimani 3,31%
Romi 1,01%
Hrvati 0,97%
A kao što znamo Hrvata je po zadnjem popisu u BiH nekih 15% što je procentualno o mnogo manje nego Bošnjaka u Crnoj Gori-
Ako hoćeš mogu ti nabaciti nešto posla ...ono bezze...deskriptivna statistika, SPSS folovi.. koju kerma zaraditi za Božića... ups greška...u stvari za bilo čega, čovjeku nikad para dosta
-
Slucajni_TU
#32281 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da znaci grubo receno u CG imamo 12% Bosnjaka (imamo jos i 4% stanovnistva Crne Gore koji se izjasnjavaju kao CrnoGorci muslimanske vjere no nebitno) a u BiH imamo 15% Hrvata. Dakle danas vjerovatno su Bosnjaci u CG procentualno presisali Hrvate u duplo jer je se pola Hrvata vec iselilo u Irsku.Hafis wrote:Jedno se mora priznati: evidentan je veliki dotok novih ćlanova-statistićara na forum.Slucajni_TU wrote:
Jedno mu se mora priznati. Hrvata u BiH ima procentalno mnogo manje nego Bosnjaka u Crnoj Gori.
Doro došao slućajni![]()
CG prema popisu 2011.
Crnogorci 44,98%
Srbi 28,73%
Bošnjaci 8,65
Albanci 4,91%
Muslimani 3,31%
Romi 1,01%
Hrvati 0,97%
A kao što znamo Hrvata je po zadnjem popisu u BiH nekih 15% što je procentualno o mnogo manje nego Bošnjaka u Crnoj Gori-
Ako hoćeš mogu ti nabaciti nešto posla ...ono bezze...deskriptivna statistika, SPSS folovi.. koju kerma zaraditi za Božića... ups greška...u stvari za bilo čega, čovjeku nikad para dosta
-
Hafis
#32282 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači, ha je musliman mora biti Bošnjak. Pa valjda da su Bošnjaci tako bi se i izjasnili.,...a možda su Albanci, Turci, uzbeci...ili Muslimani.Slucajni_TU wrote:
Da znaci grubo receno u CG imamo 12% Bosnjaka (imamo jos i 4% stanovnistva Crne Gore koji se izjasnjavaju kao CrnoGorci muslimanske vjere
Trebali ste him poslati malog broootu da him objasni to u onom youtube uratku, a i ne bi bilo loše da ste him poslalo i nekoliko onih bilborda...jebat ga...greška.
A možda vjerovatno i nisu. Vera i vjerovanja su zajebane stvari...Vjera ne traži dokaze..prihvati je ili guli dalje. Imaš podforum religija pa probaj tamo.no nebitno) a u BiH imamo 15% Hrvata. Dakle danas vjerovatno su Bosnjaci u CG procentualno presisali Hrvate u duplo jer je se pola Hrvata vec iselilo u Irsku.
-
Slucajni_TU
#32283 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta ti nije jasno? Bosnjaci uz odobrenje svih velikih sila su dobili FBIH i pravo da preglasaju Hrvate. Hrvati su dobili odobrenje velikih sila da etnicki ociste RH od Srba i proglase jedno nacionalnu drzavu. A Srbi su dobili RS. I tada je sudija svirao kraj. Sta tu tebi tacno nije jasno? Nije ti jasno zasto ja tebi mogu birati predstavnika i zasto ti kao Hrvat nikada neces u BiH biti konstutivan osim na papiru? Vidis ako ti to nije jasno onda ces tesko shvatiti bilo sta o politici.Hafis wrote: A možda vjerovatno i nisu. Vera i vjerovanja su zajebane stvari...Vjera ne traži dokaze..prihvati je ili guli dalje. Imaš podforum religija pa probaj tamo.
-
Hafis
#32284 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa jasno mi je... nećeš mi još valjda i ti objašnjavati...vidio sam da si dobar u statistici, a evo kužis se i u velike sile i konstitutivnost.Slucajni_TU wrote:Sta ti nije jasno? Bosnjaci uz odobrenje svih velikih sila su dobili FBIH i pravo da preglasaju Hrvate. Hrvati su dobili odobrenje velikih sila da etnicki ociste RH od Srba i proglase jedno nacionalnu drzavu. A Srbi su dobili RS. I tada je sudija svirao kraj. Sta tu tebi tacno nije jasno? Nije ti jasno zasto ja tebi mogu birati predstavnika i zasto ti kao Hrvat nikada neces u BiH biti konstutivan osim na papiru? Vidis ako ti to nije jasno onda ces tesko shvatiti bilo sta o politici.Hafis wrote: A možda vjerovatno i nisu. Vera i vjerovanja su zajebane stvari...Vjera ne traži dokaze..prihvati je ili guli dalje. Imaš podforum religija pa probaj tamo.
Pa eto, glasaj za Komšića. Ne vidim problem.
Last edited by Hafis on 27/09/2018 21:49, edited 1 time in total.
-
Slucajni_TU
#32285 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Statistika nije statican pojam. Hrvata u BiH je mozda 2013. bilo 15%; danas mogu biti sretni ako ih je 8% jer je se pola iselilo u EU zbog EU pasosa i pravo na 2000 eujra platu mjesecno bez ikakvih problema nego ono bas odmah im zagarantovan i posao i stan u Belfastu i djeciji dodatak itd. Dakle danas je vrlo vjerovatno procentualno vise Bosnjaka u crnoj gori nego Hrvata u BiH.Hafis wrote:Pa jasno mi je... nećeš mi još valjda i ti objašnjavati...vidio sam da si dobar u statistici, a evo kužis se i u velike sile.Slucajni_TU wrote:Sta ti nije jasno? Bosnjaci uz odobrenje svih velikih sila su dobili FBIH i pravo da preglasaju Hrvate. Hrvati su dobili odobrenje velikih sila da etnicki ociste RH od Srba i proglase jedno nacionalnu drzavu. A Srbi su dobili RS. I tada je sudija svirao kraj. Sta tu tebi tacno nije jasno? Nije ti jasno zasto ja tebi mogu birati predstavnika i zasto ti kao Hrvat nikada neces u BiH biti konstutivan osim na papiru? Vidis ako ti to nije jasno onda ces tesko shvatiti bilo sta o politici.Hafis wrote: A možda vjerovatno i nisu. Vera i vjerovanja su zajebane stvari...Vjera ne traži dokaze..prihvati je ili guli dalje. Imaš podforum religija pa probaj tamo.
Pa eto, glasaj za Komšića. Ne vidim problem.
Sto vise; iz perspektive velikih sila 13% Bosnjaka u crnoj gori su krucijalni. Jer crnogorci cine tek 44% u Crnoj Gori znaci cak ne ni apsolutnu vecinu a sa druge strane imamo pro Ruski faktor u vidu srba. Bosnjaci uz CrnoGorce su jedini garant apsolutne vecine za NATO opredjeljenje. Hrvati u BH sa druge strane, iz perspektive velikih sila, nisu bitni nizasta osim sto smetaju. Mada sve manje smetaju jer ih je sve manje u sirokom a sve vise u Irskoj.
Last edited by Slucajni_TU on 27/09/2018 21:52, edited 1 time in total.
-
Hafis
#32286 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jebo to, lako ću ja za crnogorske sandžaklije... Vego, kako ti iz Olandije vidiš situaciju u Turskoj. Što će biti s lirom...hoće li SDA i bratija morati okrenuti leđa svom velikiom prijatelju i zaštitniku.
-
Slucajni_TU
#32287 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lira je pala. Mislim da ce Turska nastaviti svoj ekonomski rast. Prosle godine 7%; mozda ove godine 3% a sledece ponovo 7%. Nastavit ce se nametati kao jedina regionalna sila balkana kao sto je to Aleksandar Vucic i sam priznao. Dakle tu nema neke utjehe za Horvate. Turska je suvise velika da bi joj bilo ko mogao zatvoriti vrata na balkanu vez nekog veceg konflikta u kojem bi Turska bila porazena sto je iskljuceno. Vrlo je to zilav narod i cekaju svoju sansu da postanu ponovo velika svijetska sila. No regionalna svakako vec i jesu.Hafis wrote:Ma jebo to, lako ću ja za crnogorske sandžaklije... Vego, kako ti iz Olandije vidiš situaciju u Turskoj. Što će biti s lirom...hoće li SDA i bratija morati okrenuti leđa svom velikiom prijatelju i zaštitniku.
-
Hafis
#32288 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slušaj, problem i jeste u veličini. Ne polome se isto čovjek od 160 kg i onaj od 60 kada padnu. A i ne dižu se jednako brzo poslje pada.
Turska ti je moj jarane dugoročno pušiona od zemlje....
-
Hafis
#32289 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebote država u kojoj od živućih ličnosti po imenu znam samo njenog predsjednika.... 
-
Slucajni_TU
#32290 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Turska ti je dugorocno ponovo velika sila svijetska. No da bi bila jedina regionalna sila moze cak i biti pusiona od zemlje sa 90 miliona stanovnika; taman da je na levelu Bugarske po standardu sto ni u ludilu nije. No kao sto vidimo po GDP rastu os po 7% godisnje; ona ce vrlo brzo postati ponovo svijetski igrac. Ekonomija je se malo zagrijala jer je previse ogromnih projekata Erdogan odjednom poceo i postao previse ovisan o stranom vrucem kapitalu. No pozicija Turske u svijetu i level industrijalizacije te vlicina zemlje joj dozvoljavaju da postane jedna od svijetskih sila. Ona je na balkanu prisutna u svim porama zivota od Srbije i Albanije do BiH i to ce tako ostati.Hafis wrote:Slušaj, problem i jeste u veličini. Ne polome se isto čovjek od 160 kg i onaj od 60 kada padnu. A i ne dižu se jednako brzo poslje pada.
Last edited by Slucajni_TU on 27/09/2018 22:04, edited 1 time in total.
- Maraschino
#32291 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Znaci dosli smo do FER i KOREKTNO, nista zakon, ustav, CIK, PIK...e tu smo na nasem terenu a nemoj samo ti uljudbeni da nam pricas sta je fer i korektno.
Mrs u B.Luku pa tamo placi i cmizdri.
-
Hafis
#32292 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
Ne vjerujem da ima toliki broj delegata koji će ga zaokružiti.
To ti je isto k'o kad se na jedvite jade riješiš golfa trojke, pa za dobivene pare kupiš dvojku.
To ti je isto k'o kad se na jedvite jade riješiš golfa trojke, pa za dobivene pare kupiš dvojku.
-
Slucajni_TU
#32293 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zasto ti mislis? Vecina moje familije se glasati za Komsica samo da nebi usao Covic. U normalnim situacijama glasaju za SDP, SDA itd. Mislim da ce Komsic preci 200.000 glasova. Jednostavno svakome je najbitnije da Covic ne udje u vlast. Ostalo je nebitno. Bar za ove ljude koje ja znam.Hafis wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
- nikad_vise
#32294 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slucajni_TU wrote:Zasto ti mislis? Vecina moje familije se glasati za Komsica samo da nebi usao Covic. U normalnim situacijama glasaju za SDP, SDA itd. Mislim da ce Komsic preci 200.000 glasova. Jednostavno svakome je najbitnije da Covic ne udje u vlast. Ostalo je nebitno. Bar za ove ljude koje ja znam.Hafis wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
-
Hafis
#32295 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Misliš na fameliju tu u Olandiji ili na fameliju ovdje što te stalno gnjavi da im nađeš bilo kakav posao gore?Slucajni_TU wrote:Zasto ti mislis? Vecina moje familije se glasati za Komsica samo da nebi usao Covic. U normalnim situacijama glasaju za SDP, SDA itd. Mislim da ce Komsic preci 200.000 glasova. Jednostavno svakome je najbitnije da Covic ne udje u vlast. Ostalo je nebitno. Bar za ove ljude koje ja znam.Hafis wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
-
Novak20
#32296 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Leteći Olandez. Uvijek vaskrsne iz mrtvih. 
-
Slucajni_TU
#32297 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I jednu i drugu. I mi u dijaspori glasamo ako nisi znao. Svi za Komsica i jedni i drugi. Neznam kako ce Hrvati u Irskoj glasati; vjerovatno za Covica.Hafis wrote:Misliš na fameliju tu u Olandiji ili na fameliju ovdje što te stalno gnjavi da im nađeš bilo kakav posao gore?Slucajni_TU wrote:Zasto ti mislis? Vecina moje familije se glasati za Komsica samo da nebi usao Covic. U normalnim situacijama glasaju za SDP, SDA itd. Mislim da ce Komsic preci 200.000 glasova. Jednostavno svakome je najbitnije da Covic ne udje u vlast. Ostalo je nebitno. Bar za ove ljude koje ja znam.Hafis wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
A da ti znas kako je u Irskoj fino. Dobijas platu od 2200 eura pa djeciji dodatak od 80 eura; pa onda 13. platu od 2500 eura pa onda podjela profita kompanije od 2000 eura. Znajuci tebe i ti ces ubrzo u Irsku. Premal je Mostar za takvog intelekta poput tebe.
Doktor poput tebe ne dobiva 2200 eura nego 4400 eura mjesecno. Neznam kolko je to tacno u kunama ali to je mnogo mnogo kuna. I to sa Hrvatskim pasosom u Irskoj te odmah zaposljavaju sa osmijehom na ustima. Vole katolike nevjerovatno.
Samo sto vas ovi Britanci Protestantni iz istog razloga tradicionalno ne vole no izgleda da oni kroje vasu sudbinu u BiH u negativnom smislu. No Irska se sveti u pozitivnom smislu.
Last edited by Slucajni_TU on 27/09/2018 22:25, edited 2 times in total.
-
Hafis
#32298 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Namirišem ga poslije drugog posta. I uvijek ga Turska izda 
- tandmand
#32299 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A da li je fer da Čović zajebava Bošnjake na svakome koraku?Dragan Čović: "Nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva"
Mi ćemo sebi izabrati hrvatskoga člana Predsjedništva koji nas neće zajebavati.
Valjda je to pravo da odlučujemo o svojoj sudbini i tretmanu prema nama - minimum minimuma. Druga bi to bila situacija da Čova utiče samo na život Hrvata, kao npr. Kolinda u RH ali on svojim djelovanjem znatno utiče na život Bošnjaka.
Uz "zagarantovana prava" članova Predsjedništva, da drugim narodima zagorčavaju život, dolaze i obaveze a to je obaveza da se pazi u ophođenju prema njima jer svojim glasanjem mogu izmaknuti fotelju.
- mO k3
#32300 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Allah vas nagradio !!!Slucajni_TU wrote:Zasto ti mislis? Vecina moje familije se glasati za Komsica samo da nebi usao Covic. U normalnim situacijama glasaju za SDP, SDA itd. Mislim da ce Komsic preci 200.000 glasova. Jednostavno svakome je najbitnije da Covic ne udje u vlast. Ostalo je nebitno. Bar za ove ljude koje ja znam.Hafis wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.