Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- insomnia78
#32251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa stav je jasan. Reko je sef. Ja sam Srbin a vi budite Bosanci.
-
Novak20
#32252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Previše analize vodi do paralize.drug_profi wrote:Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Problem je sto te ovdje ljudi gledaju ko sebi ravnog cim se spustis na njihov nivo, a onda naravno da nece da glasaju za tebe jer ko si ba ti...
Nego ce da ganjaju nekog poluboga...
I onda rezultat ostvari politički favorit navijača za razliku od favorita kritičara. Što kritičaru opet daje elemente da analizira i kritikuje.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/reakcij ... /180913036
- kmirsad
#32253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno... demokratija... kad bude promjenjen Ustav, a bit če... nazvat če se Bosanac/Srbin...meni je rekao da , ako hoču, budem Bosanac/Bogumil... naravno... odmah sam na kamenolomu naručio na kamenolomu stečak... kurac će ga oni iz Revde pomjriti, ponovo, prodati drugom moje mjesto i pomjeriti granitni stečak... da ga metnu kraj mene... stećak u obliku hasatla... za 12 osoba, sa visoko poliranom pločom... da narod može da dođe, zagidi, sjeće suhovinu, tranžira janje, hladi Graševinu...neče mi smetat ni da se mladi Bosaci i Bosanke poseksaju na njemu...insomnia78 wrote:Pa stav je jasan. Reko je sef. Ja sam Srbin a vi budite Bosanci.
- Revolucionar ★
#32254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stranke poput NS-a i slicne padaju na tim malim stvarima jer kad vec promovisu vrijednosti koje promovisu ne smiju sebi dopustat autogolove tipa plagiranja spota. Prosjecan glasac koji bi glasao za NS to dozivljava kao direktnu suprotnost sa onim sto stranka nudi. Da SDA ucini isto - svejedno, jer se od njih to i ocekuje niti se oni trude sakriti
- cyprus
#32255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Novi pravac u filozofiji - mimologijainsomnia78 wrote:Pa stav je jasan. Reko je sef. Ja sam Srbin a vi budite Bosanci.
-
palermo
#32256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma kakve male stvari....ne pada Naša stranka zbog malih stvari, nego zbog toga što se bavi malim stvarima. Ko se bavi malim stvarima ostaje mali, ko se bavi velikim stvarima taj postaje ili ostaje veliki.Revolucionar ★ wrote:Stranke poput NS-a i slicne padaju na tim malim stvarima jer kad vec promovisu vrijednosti koje promovisu ne smiju sebi dopustat autogolove tipa plagiranja spota. Prosjecan glasac koji bi glasao za NS to dozivljava kao direktnu suprotnost sa onim sto stranka nudi. Da SDA ucini isto - svejedno, jer se od njih to i ocekuje niti se oni trude sakriti
Svaki dan u našim životima se mi bavimo malim stvarima,platiti račune, vratiti kredit, iškolovati dijete.......i onda nam dođe još politička stranka koja će o tome bistriti...ma dajte....to je za lokalnu, rekao bih mahalsku politiku......
izbori traže velike stvari ili makar velike riječi.......
- Ja_Ja
#32257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasjedalo je kucno/familijarno vijece i citav klan se slozio da glasamo ove izbore za Hadzikadica u predsjednistvu, a ostale nivoe NS! Znaci nas 30tak najblizih za pocetak. Uvjereni smo da cemo i ovu malo dalju familiju nagovoriti na isto pa prelazimo na prijatelje i poznanike. Zdra'o!
-
furlan
#32258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti bas hoces da francuza srce udari. 
- insomnia78
#32259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo ti je otprilike ko izbori 90-tih. Neces naci cojka koji nije glaso za reformistefurlan wrote:Ti bas hoces da francuza srce udari.
- General War
#32260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otprilike tako ce i kod mene biti kad vec izlazim, Hadzikadic, i neki iz NS...i zdrao.Ja_Ja wrote:Zasjedalo je kucno/familijarno vijece i citav klan se slozio da glasamo ove izbore za Hadzikadica u predsjednistvu, a ostale nivoe NS! Znaci nas 30tak najblizih za pocetak. Uvjereni smo da cemo i ovu malo dalju familiju nagovoriti na isto pa prelazimo na prijatelje i poznanike. Zdra'o!
- Roccohljup
#32261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slicno i kod mene....sem ako ne ponudi kakvu lovu

- drug_profi
#32262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja cesto kazem ljudima da me nesto podsjeca na '90.insomnia78 wrote:Ovo ti je otprilike ko izbori 90-tih. Neces naci cojka koji nije glaso za reformistefurlan wrote:Ti bas hoces da francuza srce udari.
Svi se fol osipali na nacionalne stranke i glasali za reformiste (mozda i jesu dobrim dijelom, ali danas se zna da su ti izbori bili nastimani, ali to ovi koji jos uvijek vladaju nece priznati).
Danas se svi osipaju na Fahru i glasaju za NS.
- Control panel
#32263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja mirsadove postove vise ne citam.
Ne mogu podnijeti tu kolicinu elementarne nepismenosti.
Drug ne ljuti se, ali stvarno mi bode oci to tvoje č i ć...
Ne mogu podnijeti tu kolicinu elementarne nepismenosti.
Drug ne ljuti se, ali stvarno mi bode oci to tvoje č i ć...
- kmirsad
#32264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Polako ostajem bez čitalaca... automatski i bez replika... ne može se replicirati na nepročitane postove...
Preporučijem i drugim simpatizerima NS-a da koriste istu tehniku rastejrivanja protivničkih botova... da ih izluđujemo do besvjesti...
Od sad jednu sedmici koristim č, drugu sedmicu ć
Nešto mi licemjerno da koristim C da bih porikrio nepoznavanje razlike...
Preporučijem i drugim simpatizerima NS-a da koriste istu tehniku rastejrivanja protivničkih botova... da ih izluđujemo do besvjesti...
-
high_volume
#32265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zanimljivo.. Ovaj promotivni spot Naše Stranke kreiran je i objavljen tačno prije 10 godina, 15.09.2008.
- Control panel
#32266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja odmah bot ko sto me optizi katarina_kosacakmirsad wrote:Polako ostajem bez čitalaca... automatski i bez replika... ne može se replicirati na nepročitane postove...
Nista drugo se nema za reci. Bio bot ili ne. Jedina je cinjenica da si ti nepismen.
-
Hakiz
#32267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, da li je starija kokoš ili jaje.Novak20 wrote:Previše analize vodi do paralize.drug_profi wrote:Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Problem je sto te ovdje ljudi gledaju ko sebi ravnog cim se spustis na njihov nivo, a onda naravno da nece da glasaju za tebe jer ko si ba ti...
Nego ce da ganjaju nekog poluboga...![]()
I onda rezultat ostvari politički favorit navijača za razliku od favorita kritičara. Što kritičaru opet daje elemente da analizira i kritikuje.![]()
-
Novak20
#32268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Dakle, da li je starija kokoš ili jaje.Novak20 wrote:Previše analize vodi do paralize.drug_profi wrote:Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Nego ce da ganjaju nekog poluboga...![]()
I onda rezultat ostvari politički favorit navijača za razliku od favorita kritičara. Što kritičaru opet daje elemente da analizira i kritikuje.![]()
Kokoš, zašto pitaš ?
-
Hakiz
#32269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li reći da se ne bude toliko kritično prema stranci, da se ne traži dlaka u jajetu, da se zažmiri na jedno oko, a nekada i na oba, jer vidite kakve fanatike ima SDA ili treba stranci reći da ne pravi gluposti, stvari zbog koje je kritikovana? To jeste ljudi u stranci, pogotovo oni na visokim pozicijama.
Da li manje zlo pravdati većim?
Dakle, ko je stariji, kokoš ili jaje?
Da li manje zlo pravdati većim?
-
Novak20
#32270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Da li reći da se ne bude toliko kritično prema stranci, da se ne traži dlaka u jajetu, da se zažmiri na jedno oko, a nekada i na oba, jer vidite kakve fanatike ima SDA ili treba stranci reći da ne pravi gluposti, stvari zbog koje je kritikovana? To jeste ljudi u stranci, pogotovo oni na visokim pozicijama.
Kritika je generalno analiza i prosudba mana i vrlina subjekta, u ovom slučaju NS i njenog rukovodstva. Kao i svaka kritika i ova može biti dobronamjerna ili zlonamjerna, konstruktivna ili destruktivna. Ne može se izbjeći ili birati ako se baviš politikom.
Anonimnost forumskom kritičaru daje mogućnost da kritikuje bez zadrške koju bi imao u direktnoj komunikaciji. To nije problem u slučaju konstruktivne kritike na koju treba dati odgovor ali jeste problem u slučaju destruktivne kritike koja ima namjeru da povrijedi i ponizi, a ne daje nikakva rješenja.
Destruktivno kritikovanje i kritičare je p.k. prepoznao kroz diskusije koje su se završavale na onom „Gdje si bio u ratu ?“ „Gdje ti je bio otac ?“ „Nisi mi odgovorio na pitanje“, a odgovorio je, itd.
Destruktivna kritika izaziva za mene sasvim normalnu reakciju povlačenja p.k. sa foruma i tako smo izgubili priliku da diskutujemo sa jedinim predsjednikom neke stranke na forumu. I pored toga, p.k. je na fer osnovi ostavio mogućnost da ga se kritikuje i pita. Ti meni pitanje preko fb, ja tebi odgovor kojim jesi ili nisi zadovoljan. To što ti nemaš fb, zbog toga smatraš da si uskračen za direktnu komunikaciju i to ističeš je upravo traženje dlake u jajetu.
Što se mene tiče, treba sve i svakoga kritikovati ali ta kritika, pogotovo prema NS (koja nije bila u vlasti i i nije napravila nijedan problem ovom društvu) bi trebala biti dobronamjerna, konstruktivna i u korak sa vremenom. Kako razlučiti dobronamjernost od zlonamjernosti zna(ne zna ili neće da zna) svako za sebe. Pa tako i onaj sa tri zuba koji vjerovatno nema kritičkih sklonosti ali će mu puleni nastaviti vladati. Uz kritiku ili bez nje.
Uporedba i pitanja ti nemaju nikakvog smisla. Ne vidim da je NS ikakvo zlo.Hakiz wrote:Da li manje zlo pravdati većim?
Da si me pitao da biram između kokoši I jajeta uzeo bih kokoš. Što je sigurno, sigurno je.
-
olimp84
#32271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
iz ovog forte vristi sujeta, barem na slikama po instagramu. nek mu neko kaze da se malo opusti, da se ne shvata ozbiljno i tako to
lp
lp
-
Hakiz
#32272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A dobro, svako ima pravo biti vjernik.Novak20 wrote:...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec sam pisala prije mjesec-dva u korespodenciji sa Mirsadom o tome ali nije lose da jos jednom podsjetimo birace :olimp84 wrote:iz ovog forte vristi sujeta, barem na slikama po instagramu. nek mu neko kaze da se malo opusti, da se ne shvata ozbiljno i tako to
lp
nakon izbornog kraha Nase stranke u oktobru 2010 godine , Edin Forto tada predsjednik kantonalnog odbora je napustio to mjesto i otisao.
Nije bilo covjeka.
Pojavio se opet nekih godinu i pol poslije nakon sto su Pedja i Denis vratili stranku iz mrtvih.
Lijep pozdrav.
- Banksy
#32274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U odnosu na ranije izbore, ove godine je sve nekako mlitavo i neprimjetno, ili mi se čini? Ako je Albin Zuhrić bio taj koji je vodio prethodne kampanje, osjeti se da fali.
-
kluz franjo
#32275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čitava kampanja, a i društvena klima se svela na pitanje:
"Ko će opaliti po nosu Dodika/Čovića/Komšića/Izetbegovića/Vučića/Radončića ... (nastavi niz)?", i potpitanje
"Ko će "odvući" neke glasove nekome i tako nekoga "spriječiti" da onog drugog lupi po nosu?"
Nisu ni prije 4 godine mediji bili bastioni nazavisnosti i kritičkog novinarstva, ali se moglo naletiti na solidan intervju ili podnošljivo dobro vođenu debatu.
Ja imam utisak da trenutno proživljavamo klimaks cirkusa. Cirkusa politika i političkih kampanja. Cirkusa novinarstva i kritične misli. Cirkusa države i demokratije.
Problem je što većina društva (jedinki u društvu) misli da je samo posmatrač i gledalac to cirkusa, ne shvatajući da je u međuvremenu od posmatrača i simpatizera ili kritizera cirkusa i sam postao klovn i dresirani medvjed koji vozi bicikl.
Rezultati ovih izbora, i što je još važnije, njihova implementacija će pokazati da li je ovo društvo spremno da sopstvenu šizofreniju krene postepeno tretirati i polako se početi vraćati u neke okvire realnosti ili želimo li ovaj voz u kojem se svi zajedno vozimo da nesmanjenom brzinom sjurimo u ambis.
"Ko će opaliti po nosu Dodika/Čovića/Komšića/Izetbegovića/Vučića/Radončića ... (nastavi niz)?", i potpitanje
"Ko će "odvući" neke glasove nekome i tako nekoga "spriječiti" da onog drugog lupi po nosu?"
Nisu ni prije 4 godine mediji bili bastioni nazavisnosti i kritičkog novinarstva, ali se moglo naletiti na solidan intervju ili podnošljivo dobro vođenu debatu.
Ja imam utisak da trenutno proživljavamo klimaks cirkusa. Cirkusa politika i političkih kampanja. Cirkusa novinarstva i kritične misli. Cirkusa države i demokratije.
Problem je što većina društva (jedinki u društvu) misli da je samo posmatrač i gledalac to cirkusa, ne shvatajući da je u međuvremenu od posmatrača i simpatizera ili kritizera cirkusa i sam postao klovn i dresirani medvjed koji vozi bicikl.
Rezultati ovih izbora, i što je još važnije, njihova implementacija će pokazati da li je ovo društvo spremno da sopstvenu šizofreniju krene postepeno tretirati i polako se početi vraćati u neke okvire realnosti ili želimo li ovaj voz u kojem se svi zajedno vozimo da nesmanjenom brzinom sjurimo u ambis.